Napisao bih utiske o ovom telefonu koji sam koristio 3 i po meseca.
Dizajn 10/10
Nema puni priče, telefon je prelep. U ruci super leži. Jeste možda malo klizaviji, ali ništa strašno. Dugmići na leđima pun pogodak. Mada bolje su odrađeni dugmići na G2 Mini zbog onih malih izbočina, pa dugme ne može da se promaši.
Kvalitet izrade 9/10
Jedina zamerka odnosi se na zadnji poklopac koji bar kod mene nije lepo nalegao na jednom delu ispod dugmića. Dakle ima malo lufta, ali ništa ne smeta pri radu i ne vidi se dok se ne pritisne.
Kamera 8/10
Po danu su fotografije dobre. Brzo fokusira. Ponekad promaši fokus ili balans bele, ali retko. Noćne su pristojne, ali dosta duže fokusira. Meni to nije baš smetalo, ali ume da zasmeta ponekad. Takođe i greši fokus bar u 5/10 puta. O kvalitetu video snimaka ne mogu da govorim, jer sam napravio 2 klipa po 10 sekundi u 720p. Uz fix kamera odlična. OIS dobro radi.
Baterija 8/10
Na KK trajala za 25% duže. Na 5.0.2 solidno traje. Može da izgura dan upotrebe. Meni je par puta baterija izgurala i po 2 puna dana sa nekih 4h sot-a. Ja sam baterijom zadovoljan.
Softver 9/10
Pohvalio bih kako sve radi i izgleda na lolipopu. Sve glatko, seckanja retko kad ima. Ponekad posle otključavanja, ali retko. Ja sam animacije isključio, pa radi neprirodno brzo.

Ikonice mi se sviđaju, weather widget takođe, statusna traka i prečice su baš lepo odrađene. Šteta što nema crne teme u podešavanjima/imeniku/porukama/brojčaniku.
Ostale stvari:
IR odlično radi. Jako korisna opcija. Ne razmišljam više gde mi je daljinski od tv-a/klime. Hardver dosta dobar. AnTuTu gura malo ispod 43.000 što je odlično.
Da li bih preporučio telefon? Naravno. Smatram da je odličan uređaj i da će biti dobra kupovina i u 2016. godini. Ne zaostaje previše za novim Nexus-om 5X. Ko planira da ga kupi ima moj blagoslov.