LG Flex 2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: LG Flex 2
Verujem da ljudi pišu svašta, ali video si i sam kako funkcioniše cleaner i da je nemoguće da sam obriše bilo šta.
Pre potvrde brisanja proverite šta je cleaner odredio da se briše. Koje foldere, aplikacije, repove i slično. Meni je tako Ccleaner par puta obrisao mape i glasove iz Here aplikacije, jer nisam obraćao pažnju na to šta briše. Svaki cleaner bi trebao da ima opciju šta da se izuzme prilikom skeniranja datoteka.
- El Laki
- Prijatelj foruma
^ +1Tačno tako.
Ljudi kakav je flex 2 u ruci, kako je kuckati na njemu, kakav je uopste osecaj sa zakrivljenim ekranom? Prvi pik mi je oneplus x, ali ako ga ne uzmem u skorije vreme onda cu verovatno flex 2 pa me interesuju te neke "osnovne operacije"... Znam da je gledanje videa u horizontalnom polozaju bolje nego na ravnim ekranima.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ako pogledaš samo par strana unazad, videćeš da sam imao iste nedoumice. Sada mogu da ti kažem samo jedno - ne znam kako sam do sada živeo bez ovakvih ekrana. Najiskrenije. Isto kaže i drugar sa G4. Lakše rukovanje, kucanje, bolje leži u ruci, i nakon samo par dana svaki ravni displej će ti biti "čudan" i neobičan. Odlična stvar, zaista.
Jesam procitao ali opet proslo je sad jos vremena pa si se navikao, slegli se utisci itd pa sam zato pitao. Kakva je baterija u odnosu na G3? Interesuje me pogotovo kako su je sredili na 3g/4g , g3 je bio sasvim solidan na wifi, ali se na mob. netu osetno brze trosila baterija, 3h sot-a na 3/4g je realnost na g3, dok se na wifi sa malim izletima u 3/4g izvlaci minimum 4h za jedan dan.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Iskren da budem, nisam preterano obraćao pažnju na brojke ali moj lični utisak je da su tu negde. Možda je Flex 2 bolji, ali minimalno, da kažeš u 10%. Ali treba imati u vidu da je meni G3 bio na Cloudy uz custom kernel pa je izvlačio više nego na stock. Postaviću prvom prilikom ss, ali rekao bih da je 4h sot prosek. Wi-fi uz kako ti kažeš izlete na mobilni internet.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Meni na wifi i preko dana 80-100% osvetljenja a uvece auto izvlaci oko 5h sot. Najvise surf i multimedija uz po neki poziv ili wa, viber dopis. Na 3g/4g nisam testirao ali mislim da bi sigurno islo preko 4h sot. Mislim da je baterija bolja od g3 oko 20%. Mislim da je toliko bolja i od g4. Dobra stvar je brzo punjenje pa ako zatreba unek mozes za pola sata da dopunis 10-60% i onda si sigurno miran do uvece. Ali meni uvek izgura jedan dan minimalno a najcesce dva posto dok sam na poslu nemam vremena puno za igranje telefonom.
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 19. Dec 2014. 15:03
- :: Z10
- :: FG G FLEX 2
http://postimg.org/image/i4f7ty4rn/
Non stop kaze da nema memorije. Izvadio sam karticu. Ali mi nije logicno da ne moze da radi bez kartice. Sve zivo sam pobrisao ali eto jos je puna memorija
EDIT:
Vec je poceo da mi ide na zivce. Nema mi logikebda aplikacine zauzimaju toliko memorije. Imam samo viber i delphin. Sve ostale su njegove.
http://postimg.org/image/pin1ospe3/
http://postimg.org/image/59rhvhzxr/
http://postimg.org/image/mfhuis02j/
Non stop kaze da nema memorije. Izvadio sam karticu. Ali mi nije logicno da ne moze da radi bez kartice. Sve zivo sam pobrisao ali eto jos je puna memorija
EDIT:
Vec je poceo da mi ide na zivce. Nema mi logikebda aplikacine zauzimaju toliko memorije. Imam samo viber i delphin. Sve ostale su njegove.
http://postimg.org/image/pin1ospe3/
http://postimg.org/image/59rhvhzxr/
http://postimg.org/image/mfhuis02j/
Poslednja izmena od Ninolina u Uto, 10. Nov 2015. 13:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
-
- Mobil manijak
Neka aplikacija ti je napunila memoriju. Pise da su ti aplikacije 7.5gb i sistem skoro 8 i ode momorija. Lepo pogledaj sta ti je napunilo toliku memoriju pa izbrisi te aplikacije. Ako ne nadjes radi hard reset
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 19. Dec 2014. 15:03
- :: Z10
- :: FG G FLEX 2
celo jutro trazim, nema nijedne aplikacije , bas me je iznervirao.
Vidim i ja da su neke aplikacije, ali ne mogu da nadjem, kao sto se vidi na slikama, bas sam i racunao, ajde sve te aplikacije mozda 2gb ali to ostalo ne znam ni ja sta je napunilo.
Ispada da je bez sd kartice, prakticno ne upotrebljiv tel.
Vidim i ja da su neke aplikacije, ali ne mogu da nadjem, kao sto se vidi na slikama, bas sam i racunao, ajde sve te aplikacije mozda 2gb ali to ostalo ne znam ni ja sta je napunilo.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Evo nakon 20 dana korišćenja, po starom dobrom običaju da iznesem neka svoja zapažanja o ovom modelu. Pre svega želim da naglasim da je telefon na stock, sem par isključenih aplikacija apsolutno ništa nije dirano.
Dizajn - 8.5/10
Izvlači ga zakrivljenost, inače bi dobio još slabiju ocenu. Lično moje mišljenje je da su s prednje strane i G4 i Flex 2 dosta ružniji od G3. Imaju deblje bezele ili okvir sa strane displeja, veći prostor iznad i ispod. No, kožna leđa na G4 odnosno izražena zakrivljenost na Flex 2 popravljaju utisak pa telefon zaista zapada za oko, ali i dalje G3 lepši ako ih uporedim.
Izrada - 9/10
Ponovo ta zakrivljenost. Kao i kod G3 jedina zamerka mi je materijal - plastika. Sem toga nemam većih zamerki. Telefon ne krcka, poklopac se odlično zatvara. Odaje mi utisak osetno lakšeg telefona nego G3, što meni lično prija ali generalno mislim da je minus. Zakrivljenost u određenoj meri čuva displej i kameru npr, dok je poklopac baterije kao prvog dana, self-healing zaista radi. Tako da kada se sve sabere, u odnosu na G3 nedostatak je što je lakši u ruci, a prednosti su mu self-healing, lakše rukovanje i veća zaštita zbog zakrivljenosti.
Displej - 9.5/10
5.5" Full HD P-OLED jeste svetlji u odnosu na G3. Pogotovo na automatici. Slobodno smem da kažem da je automatika na Flex 2 bar za 70% bolja nego na G3. Prilikom 100% osvetljenosti, razlika je manja, ali je meni lično automatika ključna. Rezolucija jeste niža nego na G3 i to se primeti. Slike i tekst nisu onako kristalno jasni i apsurdno oštri, ali daleko od toga da se vide pikseli. Mali je problem bio taj zaštitni sloj, koji u početku upada u oči poput neke mat folije, ali to sada uopšte ne primećujem dok me je u početku dosta nerviralo. Još jedan plus je svakako to da je ovaj displej manji potrošač nego onaj QHD na G3. Što se tiče ove ojačane GG, dok sam ga nosio bez stakla nisam zadobio nijednu ogrebotinu, tako da sve pohvale i za to.
Performanse - 9.8/10
Najfluidniji i najbrži telefon koji sam do sada koristio, tačka. Porediti ga sa S5 ili G3 bi bilo omalovažavanje. Telefon radi kao sat. I to na fabričkom softveru, bez Greenify, Titanium, custom ROM-a, spuštanja animacija, itd. Smem slobodno da kažem da za dve nedelje na stock launcheru nisam imao niti jedan bag koji se može staviti na račun telefona (znači ne računam bagovite aplikacije i sl). Multitasking jako brz, sve aplikacije se otvaraju brzo i bez problema. Što se tiče pregrevanja, jedino se da primetiti kada se telefon muči na punjaču. U svakodnevnoj upotrebi nema ni reči o pregrevanju. Igrice ne igram i za to se ograđujem.
Softver - 9/10
Ovde ću doslovce kopirati ono što sam napisao sa G3 jer je defakto ista situacija.
Osetno jači od G3, ali podeoci volume su lošije izbalansirani. Takođe, na max čuje se više šuma nego na G3, ali zato nemam problema da npr ne čujem neki poziv ili sagovornika u prevozu. U takvim situacijama Flex 2 je bolji za 30%. No, zbog neproporcionalno slabijeg kvaliteta (po mom laičkom) mišljenju, ostaje ocena kao na G3. Pojačali su ton, ali kvalitet je malo slabiji.
Baterija - 9.4/10
U rangu sa G3 na Cloudy romu, Gabriel kernelu i brojnim tweak-ovima. 24h trajanja baterije može da se isprati sa 4.5-5h sot (80% wi-fi), dok radni dan (12-16h) uz jaku upotrebu može verovatno i na 6h sot. Do sada prosečno beležim 4h sot uz 18h trajanja baterije, tada ležem da spavam i stavljam ga na punjač. Obavezno ostane bar 20% baterije. Sve u svemu, malo bolje u odnosu na G3, malo slabije od S5. Prosek.

Kamera - prosudite sami
Evo uporedni test sa G3. Obe stock aplikacije, auto mod.
3 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
3 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
2 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
2 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
1 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
1 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
4 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
4 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
5 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
5 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
6 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
6 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
7 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
7 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
8 - Flex by Miloš Lazić, on Flickr
8 - G3 by Miloš Lazić, on Flickr
Biće uskoro i poređenje 4k videa.
Punjenje baterije
Flex 2 podržava Fast Charging. Radi jako lepo. Otprilike za 20-30min se napuni 50%. Do 100% mu treba malo preko sat vremena, da kažem 70ak minuta.
Dizajn - 8.5/10
Izvlači ga zakrivljenost, inače bi dobio još slabiju ocenu. Lično moje mišljenje je da su s prednje strane i G4 i Flex 2 dosta ružniji od G3. Imaju deblje bezele ili okvir sa strane displeja, veći prostor iznad i ispod. No, kožna leđa na G4 odnosno izražena zakrivljenost na Flex 2 popravljaju utisak pa telefon zaista zapada za oko, ali i dalje G3 lepši ako ih uporedim.
Izrada - 9/10
Ponovo ta zakrivljenost. Kao i kod G3 jedina zamerka mi je materijal - plastika. Sem toga nemam većih zamerki. Telefon ne krcka, poklopac se odlično zatvara. Odaje mi utisak osetno lakšeg telefona nego G3, što meni lično prija ali generalno mislim da je minus. Zakrivljenost u određenoj meri čuva displej i kameru npr, dok je poklopac baterije kao prvog dana, self-healing zaista radi. Tako da kada se sve sabere, u odnosu na G3 nedostatak je što je lakši u ruci, a prednosti su mu self-healing, lakše rukovanje i veća zaštita zbog zakrivljenosti.
Displej - 9.5/10
5.5" Full HD P-OLED jeste svetlji u odnosu na G3. Pogotovo na automatici. Slobodno smem da kažem da je automatika na Flex 2 bar za 70% bolja nego na G3. Prilikom 100% osvetljenosti, razlika je manja, ali je meni lično automatika ključna. Rezolucija jeste niža nego na G3 i to se primeti. Slike i tekst nisu onako kristalno jasni i apsurdno oštri, ali daleko od toga da se vide pikseli. Mali je problem bio taj zaštitni sloj, koji u početku upada u oči poput neke mat folije, ali to sada uopšte ne primećujem dok me je u početku dosta nerviralo. Još jedan plus je svakako to da je ovaj displej manji potrošač nego onaj QHD na G3. Što se tiče ove ojačane GG, dok sam ga nosio bez stakla nisam zadobio nijednu ogrebotinu, tako da sve pohvale i za to.
Performanse - 9.8/10
Najfluidniji i najbrži telefon koji sam do sada koristio, tačka. Porediti ga sa S5 ili G3 bi bilo omalovažavanje. Telefon radi kao sat. I to na fabričkom softveru, bez Greenify, Titanium, custom ROM-a, spuštanja animacija, itd. Smem slobodno da kažem da za dve nedelje na stock launcheru nisam imao niti jedan bag koji se može staviti na račun telefona (znači ne računam bagovite aplikacije i sl). Multitasking jako brz, sve aplikacije se otvaraju brzo i bez problema. Što se tiče pregrevanja, jedino se da primetiti kada se telefon muči na punjaču. U svakodnevnoj upotrebi nema ni reči o pregrevanju. Igrice ne igram i za to se ograđujem.
Softver - 9/10
Ovde ću doslovce kopirati ono što sam napisao sa G3 jer je defakto ista situacija.
Zvuk - 9.6/10UI jako lepo izgleda, podesavanja su preglednija nego kod TW, notification bar lepsi. Nije mozda toliko bogat kojekakvim senzorima i mogucnostima, ali ono sto ima radi jako lepo i tecno. Nisam primetio konkretnije nedostatke, sem kod multitaskinga. I to nisu nedostaci koliko eto samo moje zapazanje. To su nemogucnost veceg (da ne kazem svih) broja aplikacija da se koriste u dual window modu ili u QSlide okviru. Ovo su dve odlicne i jako korisne funkcije ukoliko koristite podrzane aplikacije. Uz intervenciju, moguce je sve app koristiti u dual windowu ali za QSlide nema resenja jer ej to do developera aplikacija a ne softvera na telefonu.
Osetno jači od G3, ali podeoci volume su lošije izbalansirani. Takođe, na max čuje se više šuma nego na G3, ali zato nemam problema da npr ne čujem neki poziv ili sagovornika u prevozu. U takvim situacijama Flex 2 je bolji za 30%. No, zbog neproporcionalno slabijeg kvaliteta (po mom laičkom) mišljenju, ostaje ocena kao na G3. Pojačali su ton, ali kvalitet je malo slabiji.
Baterija - 9.4/10
U rangu sa G3 na Cloudy romu, Gabriel kernelu i brojnim tweak-ovima. 24h trajanja baterije može da se isprati sa 4.5-5h sot (80% wi-fi), dok radni dan (12-16h) uz jaku upotrebu može verovatno i na 6h sot. Do sada prosečno beležim 4h sot uz 18h trajanja baterije, tada ležem da spavam i stavljam ga na punjač. Obavezno ostane bar 20% baterije. Sve u svemu, malo bolje u odnosu na G3, malo slabije od S5. Prosek.

Kamera - prosudite sami
Evo uporedni test sa G3. Obe stock aplikacije, auto mod.

Biće uskoro i poređenje 4k videa.
Punjenje baterije
Flex 2 podržava Fast Charging. Radi jako lepo. Otprilike za 20-30min se napuni 50%. Do 100% mu treba malo preko sat vremena, da kažem 70ak minuta.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Zvuk 9.6/10? Kakvu bi ocenu za zvuk dao M8? 15/10? Ili ocenjivanje odnosi samo na G3?
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ocene se odnose samo na telefone koje sam koristio. Između njih. Npr G3 ima izradu 9, ovaj 8.5. Ili G3 ima performanse 9.5 što se danas ne može nikako odnositi na sve telefone.
-
- Mobil manijak
no_nick napisao:celo jutro trazim, nema nijedne aplikacije , bas me je iznervirao.
Onda uradi hard reset. Ja na mom imam skoro 6gb free iako imam dosta vise aplikacija. Tebi je nesto zaj... ali sta ko ce ga znati
-
- Mobil manijak
Dobro poredjenje i revju Laki. Meni je baterija bolja nego na supruginom s5. Ona izvlaci oko 4h sot na wifi ja bar pola sata vise a cesto i sat
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Kakve su ti to ocene 9,2 9,4 8,5 9,6.....El Laki napisao:Ocene se odnose samo.......

Da li tebe na fakultetu ocenjuju sa takvim ocenama ili napišu ocenu bez decimala???
Ajde unesi malo realnosti u te ocene pa ubeleži slobodno i neku šesticu ili sedmicu gde već treba, jer ovako nisi morao ni da pišeš te ocene.

Je l se isplati menjati G3 32GB za ovaj flex 2 od 16GB? Posto bih otprilike mogao da menjam bez neke doplate ako pogledamo cene. Kad sam uzimao pre mesec-dva odustao sam zbog sd810 i problema sa pregrevanjem i velikim lagom, ali sada pricaju ljudi da nema nikakvih problema.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Onda navedi u testu, da ne dovedeš nekog u zabludu, veliku zabludu.El Laki napisao:Ocene se odnose samo na telefone koje sam koristio. Između njih. Npr G3 ima izradu 9, ovaj 8.5. Ili G3 ima performanse 9.5 što se danas ne može nikako odnositi na sve telefone.
@1808, imdb ocenjivanje