LG G3

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Re: LG G3

Post od bacom »

Šta si mu radio, rutovao, menjao recovery. .
Ako nisi vidi ažuriranje softvera OTA, da li nudi novu verziju. Sada je v21a i radi dobro (za d855)

dexter00
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 13. Sep 2015. 15:20
:: LG G3

Post od dexter00 »

Evo da dam i ja neki kratki review posle 8 meseci koriscenja :D . Imam titanim crnu G3-ojku sa 2GB RAM-a, jer mi se nije davalo 50e vise za giga rama vise, koji je meni bio nepotreban.
Dizajn- Telefon veoma lep na oko, bezeli su ekstra mali, svaka cast LG-iju na ubacivanju 5.5" ekrana u ovo kuciste.Veoma lepo lezi u ruci zbog zakrivljenosti ledja, ali su malo klizava, pa tanki silikon resava stvar.
Izrada- Moze i bolje, meni je pukla lajsna kod mikrofona i IC porta, sto je veliki propust za jedan flagship firme ovakvog ranga. Plastika ne odaje bas neki premium utisak, ali sta je tu je.
Ekran- Prelazak sa jednog od prvih touch screen ekrana na QHD je bilo kao da me je sunce obasjalo, nenormalna ostrina ekrana, pri gledanju 4K najmanji detalj je uocljiv. Jedina mana je to sto je malo tamniji na suncu pri 100% osvetljenu, problem sa automatikom nemam, jer uvek manuelno namestam.
Kamera- Najbolji deo telefona, veoma dobra kamera, detaljna i nema overharpening efekta. Ne mogu da zamislim kakva je na G4 kad je ovako dobra na G3. Fabricka app je malo siromasna, ali tu je xCam.
Preformanse- Brz telefon, nisam imao nekih problema, multitasking sa 4-5 malo zahtevnijih app je ok, ali kad se vise otvori malo se gusi, verujem da ovaj problem nema na 3GB verziji.
Softver- par meseci sam bio na fabrickom i presao sam na Cloudy rom, iz razloga sto je imao bug da mi po par puta na dan iskace "Nazalost, maticna je zaustavljena". Inace LG ima jako lep UI, koji ima puno personalizacije.
Baterija- Prosecna, na ovom romu izvucem oko 4,5 sata SOTa, uz 80% Wifi i 20% 3G, dok je na stocku bilo manje.
Zvuk- Dosta jak zvuk na prednjem a pogotovo zadnjem zvucniku, nema krcanja uopste, slusalice su nenormalno jake, ali kod mene je su pocele da gube kontakt na jacku, sto se da popraviti.
Sve u svemu veoma sam zadovoljan telefonom, sad je veoma povoljan, i mislim da je odlicna kupovina u tom cenovnom rangu, preporucujem ga svakom.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Meni nije jasno kako izvlacite preko ~3-3.5h SOT. Pogotovu sto je ekran uvek najveci potrosac...

Ostalo sve ok. Nervira me sto kad se izlazi na home screen iz neke zahtevnije app, prvo na sekund izbaci crni ekran pa onda se pojavi wallpaper. I nekad stucne, sporije otvori cak i najprostijih app. Doduse ne zatvaram nista od app, sve ostaju u memoriji, verzija od 2gb rama.

dexter00
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dexter00 »

Ovo je na Cloudyu, nzm na kom si romu ti. Potvrdjujem to za izlazenje iz app.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Druzio sam se malo sa ovim telefonom i nemam bas najbolje misljenje o njemu... :D Da l' sto sam se navikao na brzinu HTC-a M8, ili je neki problem u ortakovom modelu G3 koji sam koristio, stvarno ne znam.
Imao je neki V21 softver, a dve nedelje pre tog update-a je odradjen factory reset(tada ga je takvog i kupio, naravno resetovanog, pa je tek posle stigao update).
Zna da "zasecka" pri skrolu u drawer-u, recents dobro radi(mislim pre svega na fluidnost) i ona stock music aplikacija zna da zabada(dok ne ucita sve pesme, oko 350 pesama je bilo). Navigation bar dobro odradjen ali nije smooth. Kamera brutalna za 2014. godinu, dovoljno je to reci. 10mpx fotke mi se najvise dopadaju :D

Iznenadio me je zvucnik, dosta je glasan :) Ne kao S5, ali je glasan. Nije kvalitetan kao na M8(tu M8 kida zaista). I display nije los, nije toliko taman koliko se prica. Naravno, sve preko 70% (auto) je upotrebljivo u outdoor uslovima(tada nije bio suncan dan). Ono sto me nervira je da zna softverski da izostri tekst(to je ono sto sam primetio, subjektivni osecaj).

Baterija katastrofa i telefon zna da se zagreje :( Bukvalno lete procenti, samo opadaju. Tu S5, G2, M8, a tek Z2, dominiraju.

Minus za performanse, bateriju, izradu(pucanje lajsni) i ekran, ostalo je "vrh". Protivnik sam 2K ekrana, ne znam sta je LG-u to trebalo u 2014. godini sa S801AC. Totalna budalastina! Sto se tice razlike izmedju ekrana M8 i G3, gotovo da je nema. G3 ima prirodnije boje i malo tamniji ekran, licno SLCD3 vise gotivim, zbog "jacih" boja(crna boja je bolja, ko ne veruje neka proveri) i boljeg ugla gledanja koji Ipak nije kao na Amoledu. Mikrofon, kvalitet zvuka u toku razgovora, baterija, izrada(osecaj u ruci), software ne mogu nikako da se porede sa M8. Nije da hate-ujem uredjaj, ali je stvarno tako.
Dobro su upakovali veliki ekran u tako "malo" kuciste. Automatika mu je losa strana, a i nije nesto preterano jako osvetljenje na max, sasvim je dovoljno, dakle prosek.
Pukla mu je lajsna tamo gde je kriticno, gore kod IR blaster-a(?) i dole kod mikrofona, realno meni ne smeta uopste. Jbg stvarno je veliki propust LG-a :(
System zna da zauzme 1GB RAM-a, cak zna i nesto vise. Verovatno je do 5.0.2 sistema. Mnogo ima onih lg servisa, sam UI laksi je od TW-a, ali vidi se i da nije najbolji, da je nesto bloat-ovan. Sto se tice kesiranja aplikacija, solidno kesira za 3GB RAM-a, ali ne najbolje(5.0.2).
Kamera me je jedino prijatno iznenadila, M8 nema sta tu da trazi.

E sada realno ne bih menjao M8 za ovaj telefon, jedino Z2/Z3/OPO dolaze u obzir. Nije da sam sada neki Sony/HTC fanboy, jednostavno je tako, ne bih mnogo da objasnjavam zasto. Smatram da G3 nista specijalno nije ponudio u 2014. godini...a naravno nije jedini ;)
Dobija Android 6.0 za 10-tak dana(oko 16.12.2015 krece OTA), sto je super. Ispravice mnogo toga, pocevsi od multitaskinga do baterije. G4 UI fantasticno radi i bilo bi dobro da G3 dobije takav isti software, jer ovo ovako vise ne moze, bruka je ostaviti G3 UI na 5.0.x/6.x androidu.
Dobar telefoncic, ali ne i perfektan za 2014. godinu, jednostavno postoji bolje... A za novac koliko kosta G3?... Hm, ne znam tacne cene na oglasima, ali rekao bih da su to Z2/Flex 2/Ne mogu da se setim :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

dexter00
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dexter00 »

Ja sam taj problem seckanja i laganja resio prelaskom na drugi rom, koji dosta lepo radi.Sistem kod mene zauzima od 700-880Mb rama. Imao sam priliku da uporedim G3 i M8 jeste M8 fluidniji, ali da izmedju ekrana nema razlike tu gresis veoma, pri citanju tekstova i sl. primeti se da je G3 ostriji. M8 ima super izradu, al losu kameru, zavisi kome sta treba meni je izrada bila sekundarni parametar dok mi je kamera bila primarni.Oba telefona su dobri, i ne mogu reci da je jedan bolji od drugog, svaki ima neku manu.Moze i G3 da ima UX 4.0 ali samo custom rom. Videcemo sta ce 6.0 doneti.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Zile995, potpuno se slažem sa poređenjem, kao neko ko je imao oba modela.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Negde sam pročitao dobru "definiciju" G3, ne sećam se gde pa ću morati da parafraziram - Phone that tried too hard to innovate and accomplished too litle, up to the point where it left most of us already wanting to see the company's successor.

Ne bih se složio da je uspeo jako malo, ali generalno dosta lepo opisano.

bender_007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2014. 09:48
:: LG G2

Post od bender_007 »

Da su u odnos na "prethodnika" ubacili isti fhd screen, drugu kameru u odnosu na g2..možda bi još i bilo puno bolje

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Displej je nekako najveći minus. Novina koju nisu dovoljno dobro istestirali i uklopili sa ostatkom hardvera. Slabo osvetljenje, vidljivost na suncu i direktan uticaj na slabašnu bateriju su najveće mane ovog modela. E sad, veliki plus u odnosu na G2 mu je izmenljiva baterija, sd slot, drastično bolja stock kamera.

urado
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Dec 2014. 10:05

Post od urado »

@bacom nikakav root nisam radio. telefon je uzet u mts-u , jedino sam nadogradio softver na 5.0 kada mi je ponudio azuriranje, mada je ok radio na 5.0 do pre skoro mesec dana kada je krenulo nenormalno resetovanje. ulazio sam u settings, ali nema nikakvih azuriranja, kaze da koristim poslednju verziju os. poz

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

Kucaj svoj IMEI u prazno polje, bez takčki i crtica, pa vidi koju verziju će ti pokazati. Ja sam uzeo u mts-u i verzija je 21A_00
http://lg-firmware-rom.com/

urado
Novajlija
Novajlija

Post od urado »

Model:LGD855 Latest Firmware:D85521A_00 ... to je to jel? da skinem ovu verziju i instaliram na mob?

dexter00
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dexter00 »

Ne mozes samo tako instalirati rom, treba ti LG Flash tool, ako ne znas sta je stavicu ti tutorijal kako sve da odradis.

urado
Novajlija
Novajlija

Post od urado »

Ako mozes bio bih zahvalan... jer ludim od ovoga sta se desava sa telefonom...

dexter00
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od dexter00 »

http://cafe.mobil.hr/threads/79737-LG-G ... tom-romovi....
Ovde je sve u tancine objasnjeno, skini taj V21A koji ti je bacom, postavio, i samo prati postupke, napuni telefon preko 80% da ti se ne ugasi posto to trosi malo vise baterije nego obicno. Jel si mozda razmisljao o rutovanju i custom romu ?:) Javi sta si uradio.

urado
Novajlija
Novajlija

Post od urado »

Nisam nesto najbolje upucen u te stvari, jel bolje za telefon da se uradi root?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Root ti otvara mogućnosti da dodatno središ telefon. Kako estetski tako i performanse, bateriju i sl. Ako ti odgovara kako ti trenutno radi telefon, nema potrebe da se zamaraš time.

urado
Novajlija
Novajlija

Post od urado »

Meni trenutno odgovara sve samo da resim problem sa resetovanjem telefona, jer se bukvalno nista ne moze raditi zbog toga.. jedino radi ok kada je tel na punjacu.. :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Jesi probao sa hard resetom?

Odgovori