LG G Pro 2

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
simamanki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Jan 2014. 09:04
:: AGM
:: Nokia N8
Kontakt:

Re: LG G Pro 2

Post od simamanki »

El Laki, evo da se pohvalim da sam od pre par dana postao ponosni vlasnik ovog telefona u veriji 16GB, beli. Telefon za sad ispunjava sva moja očekivanja i nadanja. Treba mi još neko vreme prilagođavanja na veličinu, inače sve ostalo je 5.

Molim te reci mi tvoju verziju softwera, moja je D83810b-466-92, i da li si root-ova telefon i na koji način (ima više metoda, manje i više uspešnih).

Stavio sam themu od G3, nešto widgeta na koje sam navikao i za sad mi i nije nešto obavezan custom ROM ali bih u nekoj bliskoj budućnosti volio videti kako radi npr. na CM11.

Neke glasine kažu da će sa update-om na lollipop G Pro 2 dobiti i interfejs sličam LG3. Živi bili pa videli.

Pozdrav
Sima

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Pre svega, čestitke na novom telefonu. Neka te dobro služi. I ja imam 16gb verziju, uz 64 na sd, naravno.

Što se tiče softvera, koja verzija je D83810f-TWN-XX.

Za Root ti preporučujem više puta testirani metod, svaki put za 3s gotovo, bez ikakvih problema.
El Laki napisao:Root za 10 sekundi, isprobao upravo, sve radi.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... 396&page=4
Nakon toga moj je savet Xposed Installer i Gravity Box kako bi malo uredio izgled interfejsa, Titanium Backup kako bi izbacio neke nepotrebne sistemske aplikacije i Greenify za optimizaciju rama.

Što se tiče romova, postoje svega nekoliko stabilnih koji imaju gotovo identičan izgled kao fabrički, samo bez nekih sistemskih aplikacija, sa nekim novim mogućnostima, aplikacijama, temama (sa G2, G3 ili Flex). U suštini su mi nepotrebni romovi jer ovako telefon leti, a uz gore pomenute aplikacije možeš da ga dodatno središ.

simamanki
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Jan 2014. 09:04
:: AGM
:: Nokia N8
Kontakt:

Post od simamanki »

El Laki, hvala na svemu gore iskazanom i ukazanom.

Pozdrav.
Sima

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nema na čemu, druže. Tu sam da pomognem. ;)

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Kako je koristiti telefon ove veličine jednom rukom? Može li se kucati jednom rukom ako se koristi tastatura u jednoručnom modu? Kakav je za nošenje u džepu pantalona? Kada vadim G2 iz džepa imam običaj da ga izrotiram u ruci tako da se namesti kako inače treba da stoji (nešto kao kada kauboj poteže revolver [emoji2]). Može li to sa ovim telefonom?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Kucanje poruka je moguće jednom rukom, nije npr listanje po aplikacijama ako se nalaze u vrhu displeja, ali za to postoji rešenje jer se može jednim potezom smanjiti prikaz na ekranu na odgovarajuću veličinu (krwtkotrajno ili dugotrajno, prikaz ostaje umanjen dok ti ne kažeš drugačije).
Slika

Nošenje u pantalona je bez problema, šetnja, sedanje, stepenice, sve sasvim normalno (u početku treba vremena da se navikneš tj da stekneš poverenje da neće pući, kako bi se opustio, ali posle bez problema).

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

El Laki, kako ti pišeš pomisliću da si dimenzija kao LeBron. Meni ovaj telefon i korišćenje jednom rukom nikako ne idu. Ako mu smanjiš prikaz kao gore, to je kao da koristiš iphone 4s, što znači da su bili u pravu za idealnu veličinu :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hahahah :D

Pa znaš kako, ja imam prosečne šake ali zaista je moguće koristiti jednom rukom telefon ali ne stalno. Npr mogu jednom rukom da odgovorim na poruku, uđem u kontakte i pozovem nekoga, potražim nešto na internetu, itd. Ali to kad sam u žurbi iz prostog razloga što nikad nisam siguran da li će neko proći pored mene da me zakači, ispustim telefon, itd. Kucanje poruka je zaista moguće jednom rukom, mada ja sam i na manjim telefonima pa i sada preferirao sa obe ruke zbog brzine kucanja.

Slika

Npr na ovoj slici samo gornji levi ugao i status bar ne mogu jednom rukom da dohvati, tj mogu ali da menjam položaj šake ali to je nepraktično.

A ovo smanjenje prikaza je moguće promeniti, veće manje..

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Одг: LG G Pro 2

Post od Joxy »

Baraba napisao: kako ti pišeš pomisliću da si dimenzija kao LeBron.
LeBron koristi Note 3, barem je do sada tako bilo, ako u međuvremenu nije promenio. ;)

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Nemam dugme izmeni pa ne mogu da ispravim sliku molim modove da obrisu post iznad , u napred se izvinjavam tek sada sam provalio da nesto nije uredu sa slikom .

[url=https://flic.kr/p/p3x9K1]Slika

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Dobar SOT. Koliko je ukupno držala baterija? Meni je tako 5-6h SOT prosek, uz minimum 24h ukupno.

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Ide i do 7h ali sve zavisi koje app koristis najvise u toku dana , da 24h koriscenje se podrazumeva za tel sa ovolikim ekranom to ke prosto neverovatno :)

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Apr 2013. 16:25
:: LG G pro2

Post od Valentinik »

Juce sam postao ponosni vlasnik ovog modela u crnoj varijanti sa 16 gb, za sada sam prezadovoljan mada je moja reakcija po otvaranju kutije bila ovakva otprilike :blinky: :o zbog dimenzija naravno :D
jos uvek se upoznajem sa mogucnostima i opcijama kako samog telefona tako i androida uopste jer se prvi put susrecem sa tim tako da cu naknadno opsirnije opisati svoje utiske...
kad sam jutros dosao iz izlaska baterija je bila na 87%, oko 13h sam ustao i tada je baterija imala 85% :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Navikneš se brzo na dimenzije, veruj mi. Ja sad imam ponudu da prodam telefon ali nemam šta da kupim kao zamenu. Sve je malo :D sem naravno Note 4 ili 6+ ali to je preskupo..

Ako imaš neka pitanja, slobodno postavi ovde

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Valentinik »

Koju verziju softvera imate? Moja je D83810b, video sam na jednoj fb grupi da neki koriste d verziju cekajuci L... ali kada hocu da uradim update izbaci mi da koristim najnoviju verziju i da nema update-a...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ja sam na 10f. Za koje ti je tržište telefon? Šta ti piše pod software version?

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Valentinik »

na srpskom jeziku mi je meni ali ako mislimo na isto onda D83810b-466-92

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, to je to. Skini LG pc suite sa njihovog sajta (najbolje Singapurski sajt jer je za Azijsko tržište kao i naš D838 model, a na engleskom je). Samo kucaj LG Singapur, tamo traži support ili nešto slično. Onda samo povežeš telefon na komp preko usb, otvoriš pc suite i on ti kaže ako postoji ugrade za tvoju verziju.

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Valentinik »

uradio sve to medjutim kada otvorim LG Mobile Support Tool tamo kaze da imam najnoviju verziju softvera i da nema update-a, a prepozna naravno da imam D83810b... nije mi to ni toliko bitno jer sam potpuno zadovoljan radom telefona ali eto cisto... ne znam ni sam zasto cackam :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Onda ti je 10b zadnja verzija za tvoj firmware. Svakako ćeš dobiti 5.0 kada (ako) stigne, tako da ako te to brine, nema razloga.

Odgovori