LG Nexus 5X
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Re: LG Nexus 5X
Pa šta mu toliko fali kad tako brzo pada cena?
Kvalitet izrade loš, vibracija, šta još fali?
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Po meni je najveći razlog za pad cene mala potražnja. Ljudi koji vole Nexus do sada su ga već nabavili po prvim cenama pa sada druge treba privući cenom jer ne znaju šta je Nexus uopšte. A uz to sve, za razliku od prethodnih modela ovaj na ramenu ima 6P kao jedan od najboljih ako ne i najbolji smartfon trenutno.
Naveo sam ranije probleme sa baterijom pa donekle i sa performansama ( ali očigledno to može da se reši kada se isključi enkripcija). I zvuk. Jeste glasan zvučnik ali sam imao osećaj da je baš kvalitetniji onaj na G4. To uzmi sa rezervom jer se ne razumem previše u tu tematiku.
Ali generalno ovo što sam sad naveo i nisu neki veliki nedostaci. On i dalje ima prosečnu bateriju za današnje uslove (niži srednji nivo), radi bolje od 90% modela, ima senzor otiska, brutalnu kameru, itd. I na sve to podršku na xda pomoću koje se može srediti i baterija i performanse i zvuk.
Sada po ovim cenama bih se rado vratio na njega. Kada sam ga ja kupio imao sam G4 koji je vredeo 350-360e i 5X za kojeg sam imao ponudu od 350e. U takvoj situaciji nisam imao dilemu i uvek bih za približno istu cenu pre uzeo G4.
Naveo sam ranije probleme sa baterijom pa donekle i sa performansama ( ali očigledno to može da se reši kada se isključi enkripcija). I zvuk. Jeste glasan zvučnik ali sam imao osećaj da je baš kvalitetniji onaj na G4. To uzmi sa rezervom jer se ne razumem previše u tu tematiku.
Ali generalno ovo što sam sad naveo i nisu neki veliki nedostaci. On i dalje ima prosečnu bateriju za današnje uslove (niži srednji nivo), radi bolje od 90% modela, ima senzor otiska, brutalnu kameru, itd. I na sve to podršku na xda pomoću koje se može srediti i baterija i performanse i zvuk.
Sada po ovim cenama bih se rado vratio na njega. Kada sam ga ja kupio imao sam G4 koji je vredeo 350-360e i 5X za kojeg sam imao ponudu od 350e. U takvoj situaciji nisam imao dilemu i uvek bih za približno istu cenu pre uzeo G4.
Da svedemo kratke utiske. Uporedjivaću sa s6, opt, n5.
<b>Izrada</b>
Čitajući po raznim testovima, youtube klipovima, stekao sam utisak da je izrada gora od nexusa 5, kog sam u više navrata imao prilike da koristim. Plastikaner me je poprilično iznenadio. Ok, jeste plastika, i nakon staklenih s6 i z2, ovo mi dodje kao igračka ( da, najlakši telefon koji sam držao u rukama), ali ništa toliko strašno koliko su neki tekstovi i klipovi navodili. Telefon deluje kompaktno, nigde nema ugibanja, krckanja zadnje strane i sl. Zadnja strana je prijatna na dodir, ali klizava ( ne ko ovi staklenjaci) i vrlo brzo se masti ( crni model, beli nema taj problem). Nexus logo nije kao petici, uklesan, već elegantno ispisan, što znači nema ispadanja slova. Kamera ima grbu, ali se pri kucanju na stolu, ne drma kao npr. g4, jedino me plaši da se može ogrebati staklo, ali se to može rešiti nekom folijom. Dugmići su sad već standardno loše lg nexus izrade, plastični, klimaju se, i u masci je jako teško pogoditi koje je power a koje volume dugme, jer su na istoj strani. Prilično kompaktan telefon ( za mene), nije mi problem da ga koristim jednom rukom.
<b>Ekran</b>
Pošto prelazim sa s6, rekao sam sebi, ne očekuj previše, ipak si 5 meseci koristio jedan od najboljih displeja, nema šanse da bude ni blizu. Dobra taktika za sve u životu
Prijatno sam se iznenadio, ekran je poprilično dobar, bela je bela, crna je crna ( ne amoledovski crna, ali šta sad ), svetao, ne znam koliko nitsa ima na max osvetljenju, ali ja slajder držim na recimo 1/3 i sasvim je dovoljno. Koristio sam adaptive brightess, ali mi deluje da previše agresivno smanjuje osvetljenje, pa sam ga isključio. Ambient displej je ok, radi posao, ali mu treba par sekundi da reaguje ( 2 - 4s), i ne radi baš uvek kad uzmem telefon u ruku. Generalno sam zadovoljan ekranom, dosta je bolji od opt, sad mi deluje kao da su na opt bile isprane boje.
<b>Zvuk</b>
Sad nešto što @baraba. najviše zanima
. Recimo da je ovo najveća mana telefona. Opet, po mom mišljenju. Dakle, mono zvučnik, s prednje strane, donja rešetkica, naravno nije sve to zvučnik, nego mali otvor na sredini, vidi se kad se zagledate. Zvuk je glasan( u odnosu na s6,opt), i to baš, ili možda placebo, ne mogu baš da odredim, ali sam siguran da nije ni blizu čist kao na s6. Ima dosta distorzije, pogotovo na max, recimo na 70,80% je ok, i ne primeti se toliko. Zvuk u sluškama, takodje jako glasan, probao sam sa g2 stock sluškama, ostalo slučajno na 100%, prepalo me čim je krenula muzika.
opet, ista priča kao za zvučnik, glasno, ali ne toliko dobro, ni blizu s6 s kojim sam uživao. Tokom razgovora ljudi me čuju, nema problema ni sa jedne strane, ali direktno uporedjujući sa s6 ( Ivan je takodje isto uporedio i primetio), sagovornici kažu da nas bolje čuju sa s6.
<b>Softver</b>
Sad ono zbog čega je kupljen Nexus
Slažem se, TW se poprilično popravio u odnosu na ranija izdanja, radi to fluidno, brzo, lepo. Ali čoveče, kad predješ sa TW na stock, ne da vidiš razliku, nego... Animacije, brzina, fluidnost, otvaranje app ( i to sve sa slabijim hardverom), ubedljivo na strani 5x. Naravno i to čuveno keširanje ( nemam ss, već 2 dana podešavam fon, restartujem ko blesav) sa 2gb rama radi izuzetan posao. Ono kad igrate igricu, stigne poruka na wa, odgovorite, udjete na tapa, pa malo pogledate koju sličicu na instagramu, odgovorite na koji mejl, pročitate koju vest na b92, i vratite se da završite nivo u igrici. I to bez ikakvih ponovnih učitavanja. Nije da mi to ponovno učitavanje smeta, s6 koji je kao što i sami znate, kralj u tome, radio je to poprilično brzo ( jak soc). Pošto sam prošli rekao da je TW na s6 brži i bolji od sw koji se nalazio u tom trenutku na opt, mislim da nema potrebe porediti, što je ogroman minus za OP tim. Iskreno se nadam da će se popraviti. Fingeprint radi perfektno, nalazi se takodje na prirodnom položaju kažiprsta, bukvalno čim se izvadi telefon iz džepa, telefon je otključan.
Enkriptovan, dekriptovan, nisam primetio neku razliku. Možda na duži uptime se primeti, ali pošto sam odmah stavio recovery i root-ovao, ne mogu reći više o tome. Stavljen je Pure Nexus rom sa poslednjim ElementalX kernelom. Oduševljen lejerima, mislim da sam ih jedno 10 promenio dok nisam našao onaj dobitnu kombinaciju, koju ću, naravno, promeniti za par dana.
<b>Baterija</b>
Takodje, aspekt u kome nisam očekivao previše, ali nisam ni dobio puno. Ne mogu ni puno da pišem, jer je tek drugo punjenje, ali vidim da je to u rangu s6, možda 5-10% bolji, naravno, full korišćenje 3g/4g, sync 3 mejla, wa,tapa,viber, društvene mreže, surf. Prošlo punjenje sot je bio 4 ipo sata, na uptime od 15h. Ok za 2015tu, ali ni blizu z2, i g2ke koje sam gurao bez problema dan ipo, do dva. Doze lepo radi posao, na stanby retko kad potroši više od 1%, nekad ni toliko. Zaista nema curenja, i svaka čast Google-u na tome.
Za 270e (16gb), mogu slobodno reći da je best buy u klasi do 300e. Opet zavisi šta je kome primarno itd. Ali ako je sw na prvom mestu, zna se - Nexus.
Kameru ću tek testirati više reči u odgovarajućoj temi.
<b>Izrada</b>
Čitajući po raznim testovima, youtube klipovima, stekao sam utisak da je izrada gora od nexusa 5, kog sam u više navrata imao prilike da koristim. Plastikaner me je poprilično iznenadio. Ok, jeste plastika, i nakon staklenih s6 i z2, ovo mi dodje kao igračka ( da, najlakši telefon koji sam držao u rukama), ali ništa toliko strašno koliko su neki tekstovi i klipovi navodili. Telefon deluje kompaktno, nigde nema ugibanja, krckanja zadnje strane i sl. Zadnja strana je prijatna na dodir, ali klizava ( ne ko ovi staklenjaci) i vrlo brzo se masti ( crni model, beli nema taj problem). Nexus logo nije kao petici, uklesan, već elegantno ispisan, što znači nema ispadanja slova. Kamera ima grbu, ali se pri kucanju na stolu, ne drma kao npr. g4, jedino me plaši da se može ogrebati staklo, ali se to može rešiti nekom folijom. Dugmići su sad već standardno loše lg nexus izrade, plastični, klimaju se, i u masci je jako teško pogoditi koje je power a koje volume dugme, jer su na istoj strani. Prilično kompaktan telefon ( za mene), nije mi problem da ga koristim jednom rukom.
<b>Ekran</b>
Pošto prelazim sa s6, rekao sam sebi, ne očekuj previše, ipak si 5 meseci koristio jedan od najboljih displeja, nema šanse da bude ni blizu. Dobra taktika za sve u životu

<b>Zvuk</b>
Sad nešto što @baraba. najviše zanima

<b>Softver</b>
Sad ono zbog čega je kupljen Nexus

Enkriptovan, dekriptovan, nisam primetio neku razliku. Možda na duži uptime se primeti, ali pošto sam odmah stavio recovery i root-ovao, ne mogu reći više o tome. Stavljen je Pure Nexus rom sa poslednjim ElementalX kernelom. Oduševljen lejerima, mislim da sam ih jedno 10 promenio dok nisam našao onaj dobitnu kombinaciju, koju ću, naravno, promeniti za par dana.

<b>Baterija</b>
Takodje, aspekt u kome nisam očekivao previše, ali nisam ni dobio puno. Ne mogu ni puno da pišem, jer je tek drugo punjenje, ali vidim da je to u rangu s6, možda 5-10% bolji, naravno, full korišćenje 3g/4g, sync 3 mejla, wa,tapa,viber, društvene mreže, surf. Prošlo punjenje sot je bio 4 ipo sata, na uptime od 15h. Ok za 2015tu, ali ni blizu z2, i g2ke koje sam gurao bez problema dan ipo, do dva. Doze lepo radi posao, na stanby retko kad potroši više od 1%, nekad ni toliko. Zaista nema curenja, i svaka čast Google-u na tome.
Za 270e (16gb), mogu slobodno reći da je best buy u klasi do 300e. Opet zavisi šta je kome primarno itd. Ali ako je sw na prvom mestu, zna se - Nexus.
Kameru ću tek testirati više reči u odgovarajućoj temi.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Realno. Svaka čast za utiske.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Dobra zamena za G2, a?cvoruga napisao:Pa šta mu toliko fali kad tako brzo pada cena?

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
Fize94, realno.
Zile995, ako me Baraba ne nagovori da pređem na WP, razmišljam.
Zile995, ako me Baraba ne nagovori da pređem na WP, razmišljam.
Hvala momci, ako ima neka pitanja slobodno pitajte.
- Baraba
Kada se vraćaš na S6? 

- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
A što nisi prešao na 6P na primer? Zbog cene, veličine ili ti se jednostavno nije svideo?
@Baraba ćuti i uživaj [SPEAK-NO-EVIL MONKEY]
Najviše zbog cene, i dalje je to previše za mene
Najviše zbog cene, i dalje je to previše za mene

Fize94, da li je vibracija stvarno tako cudna u zvuci jeftino ? Na stranim forumima svi komentarisu nesto bzz, bzz
Nexus 5x nema infra red i miracast za povezivanje sa tv-om ?
Razmisljam bolje mozda da uzmem G3 koji ima sd card slot i ostalo. Po meni taj fingerprint reader je sminka bez koje se moze...

Nexus 5x nema infra red i miracast za povezivanje sa tv-om ?
Razmisljam bolje mozda da uzmem G3 koji ima sd card slot i ostalo. Po meni taj fingerprint reader je sminka bez koje se moze...
LG G2 black
Jača je nego na ostalim uredjajima, iskreno malo nervira
Nema ir ali ima cast...
Zavisi šta je prioritet... Ja nigde ne kucam šifre već sve radi fp

Nema ir ali ima cast...
Zavisi šta je prioritet... Ja nigde ne kucam šifre već sve radi fp

LG Nexus 5X
Telefon je prelep
mnogo lepsi od 6p... Video sam ga uzivo, odlican aparat... Nekada sam kupovao samo nexus seriju mada su ga usravali sa bojkotom facebook-a i jos necega, zaboravio sam sta bese...
Bio je problem sa punom sinhronizacijom kontakata sa naloga koji se koriste, kamera je bila dosta losija od ostalih za te pare itd...

Bio je problem sa punom sinhronizacijom kontakata sa naloga koji se koriste, kamera je bila dosta losija od ostalih za te pare itd...
-
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Ladno vidim danas dal u Logicu ili Mobilnishop,ovaj Nexus 295 e nov.Covece za te pare nema bolji telefon...
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Na kp 265e. Dzabe 

Fize94, đe su slike ?
- Baraba
Stvaio je par na filck, odlična kamera na 5x:
https://www.flickr.com/photos/126419034@N07
https://www.flickr.com/photos/126419034@N07
Pa nemam ja te društveno-soc mreže, nisam znao.
Hvala Baraba, dobre slike pravi.
Hvala Baraba, dobre slike pravi.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Mislim da ne šalju za Srbiju? Hteo sam i ja tad za 5x a i sad bih za S6, ali mislim da ne šalju nama.