LG G4

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Re: LG G4

Post od vlade93 »

Slazem sa sa Lakijem upotpunosti. Ne znam kako vam je to veci prelaz sa G2 na G3, kad prosta racunica kaze da G3 nema nista bolje od G4 (sto bi trebalo biti i logicno) a G2 ima i te kako boljih strana od G3..

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Opet netacno,zanemarujes pisane cinjenice
Taman ekran je subjektivna stvar ,on je tamnji,njje necitljiv,to je ekran od 2k,naravno da je drasticno bolji od onoga na G2 ,malcice bas malcice losiji od G4 bukvalno ni 3%,zanemrljivo ,nebitno u totalu
Kamera na G3 je vidno bolja odn G2,pricamo o kameri bez fixeva itd ,odakle ti da nije bolja,veci ekran
Izmenjiva baterija plus slot za memorijsku,to su cinjenice ,pisane dokazane,ti stavljas subjektivno ispred cinjenice
Kazes G3 nije fluidan ,pa sta je ...
I opet ajmo G3 vs G4
2k ekrani kod oba ,razlika u dpi 3% u korist G4,zaista primetno ,to je cinjenica
Kamera koliko bolja,30-40% nije ,max koliko 15% neka bude
Baterije uzas kod oba ,G4 kazes fluidniji,koliko,u realnom radu za 0,01sec ,primetno
Za mene je G4,G3 na steroidima ,znaci mizeran napredak
Ja ne znam sta jos da napisem ,da cimamo ove iz lg da zbog tebe i jos nekih izmene specifikacije telefona ,sve pise samo treba citati
G4 u odnosu na G3 nema apsolutno niti jednu jedinu dominantnu stvar od G3 sem cene ,naravno
Da dodam jos ovo,ja ne pokusavam da da kazem ljudima da je lg losa firma po pitanju telefona,oni imaju odlican odnos ulozeno dobijeno
Ali je cinjenica da su ponudili apsolutno ubedljivo najmanji apgrejd u odnosu na druge premium modele
Niti jedan jedini segment G4 ne odskace od proseka sem eto mozda kamere,sve ostalo je vise dostojno jednog modela srednje klase nego premium modela
U korist toga i govori brz pad cene i jako losa prodaja i pored takve cene
Ispada svi lazu sem vas par na ovoj temi
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Šta ti dečko pišeš i na osnovu čega...

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od vlade93 »

Mene samo zanima jedna stvar. Jesi uporedjivao G3 vs G4 jedan pored drugog?
Ja iskrenio nisam, ali jesam G2 vs G4 i to ne jednom nego vise puta jer mi kum ima G4 i cackao sam ga dosta..
I smesno bi bilo reci da je G4 brzi 0,01 sek, primetno je brzi, osetno, drugo je to sto meni brzina G2 odgovara i sto ne patim za brzim uredjajem ali ne moze da se ne primeti razlika u brzini. Sam kum kaze da je u svemu G4 mnogo mnogo bolji od G2 sem po bateriji, sto i ptice na grani znaju. G4 leti sta god se radilo na njemu. A G3 znamo da nije brzi od G2, moze samo da bude sporiji.

Na papiru jeste bolje izmenjiva baterija, ali koliko se to koristi u praksi?! Meni to iskreno nema nekog znacaja, svejedno sto bih vadio bateriju ako nemam potrebu za tim. Za 2 godine koriscenje G1 nikad nisam osetio potrebu da ima izmenjivu bateriju jer nikad nije zabagovao da ne znam sta cu sa njim. Isti slucaj i sa G2 sad za ovih par meseci sto ga koristim.

Ok, jeste prednost G3 izmenjiva baterija ali jos veca prednost G2 je bolja autonomija.
Kamera jeste bolja na G3 dosta tu nema sta da se prica.
2k ekran, lepo zvuci ali koliko je realno isplativo stavljati 2k ekran u telefon ja nisam pametan. Meni je i FULL HD sasvim dovoljno.

Slot za memorijsku, jeste pozeljno imati naravno, mada ko ima verziju sa 32 gb i to mu nije dovoljno, on da se zapita da li njemu treba telefon ili neka druga spravica..

Kamera ako se koristi automatika mozda i jeste bolja na G4 tih tvojih 15%, mozda. Ali ako se koristi manuelna podesavanja, dobijas "mini" DSLR a to je prica za sebe posle.
Baterija G4 je izmedju G2 i G3, bolja je definitivno nego na G3. Ne znam odakle ti to da je uzas baterija na G4.

Sve u svemu, ne vidim sta je to vidno bolje na G3 nego na G2 sem mozda 2 stvari, ali sto kaze Laki, 2 plusa i 3 velika minusa, dok G4 sve to ima bolje a nista losije od G3.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Pa ok ako vi tako kazete evo ja se ja se u potpunosti slazem
G4 je izuzetan pomak u odnosu na G3 a G3 je jako mali pomak u odnosu na G2
Ili je G2 odlican pomak u odnosu na G4 a G4 je jos veci pomak u odnosu na G3
Ja se izvinjavam jel kod LG modela veci brojevi oznacavaju starije modele ili ....sve mi se pobrkalo [emoji33]

akvarista
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Mar 2015. 16:52
:: LG G4

Post od akvarista »

Kvaka33 mene zanima da li si ti imao i jedan i drugi telefon pa na osnovu iskustva pises sve ove nebuloze u poredjenju g3 vs g4. Ja sam imao i jedan i drugi i mogu da kazem da g3 je krs u odnosu na g4. Kako mozes da kazes da je baterija mizerno bolja na g4. Sad pricamo o g4 LP. G3 napunim ujutro odem na posao i moram da ga punim na pola dana uvek. Pritom je vruc kao ziska sta god da radim morao sam da prestanem da bi se ohladio jer bukvalno smrdi plastika koliko je vruc. Da ne pricam o tome koliko je seckao. Kad hocu da procitam one kartice sav se zbuni sece kao macem. Baterija na g4 cak i na LP je bolja od g3. Ovo je sve samo iskustvo a ne procitano na netu. G4 skinem uvece sa punjaca ujutru na posao i punim ga uvece pred spavanje isto koriscenje kao g3 koji moram dva puta da punim u toku dana ako nedaj boze igram neku igricu. Eto:-)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ma ko još piše na osnovu ličnog iskustva kada je tu internet. Bože sačuvaj. :D

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

akvarista, Jesam druze,na G3 kuvam kafu,podgrevam dorucak i ponekada veceru(punim ga posle svake upotrebe) a G4 mi sluzi da napajam sijalice u bojler u kuci plus redovna upotreba i jos mi ostane 50% baterije uvece :lol:

El Laki, rece "decko" koji je ovo napisao

"Najveći napredak G3 u odnosu na G2 jesu sd slot i kamera. Performanse nisu ništa bolje na G3, čak naprotiv. Greje se više nego G2. Džabe mu izmenljiva baterija kad je dosta slabija od one na G2. Dalje, displej veče rezolucije ali sa problemima kada su osvetljenje u pitanju i uticaj na bateriju. Sve u svemu 2 plusa i 3 jaka minusa" :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

kvaka33 tako je. Sve iz ličnog iskustva za razliku od tebe.

bender_007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2014. 09:48
:: LG G2

Post od bender_007 »

Flex2 je vec skoro zaboravljen a tek je izasao. Ima netko tko ga želi?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Baš si morao da prekines prepucavanje ubacivanjem Flex 2, taman sam se zavalio i uzeo kokice :D

akvarista
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 25. Mar 2015. 16:52
:: LG G4

Post od akvarista »

Pa ocigledno da nemas pojma kvaka. :-) kada budes oba koristio mozes pricati a ne ovde svadjati se sa ljudima i pricati gluposti.I prepisivati ono sto se pise po netu. Ovo je forum o telefonima a ne forum lupetanja i gluposti :-).I da,g3 je nekada toliko bio vruc da se zaista mogla kuvati kafa prihvatio to ti ili ne. Ali posto nisi osetio tu vrucinu mozes samo na nabadas:-)

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Naravrno da je vruc kad je fail-cina od telefona. Kada taj G3 bude radio kao G2, sa 2K ekranom tesko, onda mozemo pricati o nekom pomaku.

Kvaka, ja ne znam koji si ti telefon drzao, ali ono je bolesno kako jedan flagship lose radi. G4 je apsolutno veci pomak.
Taman ekran nije sibjektivna stvar, vec objektivna kada ga stavis pored drugog flagship uredjaja. S801 i 2K ne idu zajedno, zato i toliko problema.
G2 ufiksan i uparen sa najboljim portovima je dobitna kombinacija. G3 jednostavno zaboravite. G2 je za razliku od G3 dobio ok lollipop, fali mu samo dual window. Ono je raspad na G3. Fali G3-ci G4 UI update.

G3 ima ocajnu bateriju. Ocajna je pogotovu onom ko je presao sa skoro bilo kog flagship uredjaja 2014. god.

Jbt nasao si G3 i G4 da uporedjujes ekrane i pises da je 3% bolji?!! Bolji prikaz crne boje, citljiviji na suncu, a to? Jedan od najbolji IPS panela.

Koji botizam covece.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Jbt sad ovo sto sam procitao ovde, da sam malo labilna licnost, pomislio bih za sebe da sam totalna budala sto sam imao g3... Kad su ga svi uporedjivali sa konkurentima bio je dobar i svi su kukali na taman ekran, sad odjednom saznajem da sam imao najveci krs na svetu, smesno

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Zile995 napisao:Naravrno da je vruc kad je fail-cina od telefona. Kada taj G3 bude radio kao G2, sa 2K ekranom tesko, onda mozemo pricati o nekom pomaku.

Kvaka, ja ne znam koji si ti telefon drzao, ali ono je bolesno kako jedan flagship lose radi. G4 je apsolutno veci pomak.
Taman ekran nije sibjektivna stvar, vec objektivna kada ga stavis pored drugog flagship uredjaja. S801 i 2K ne idu zajedno, zato i toliko problema.
G2 ufiksan i uparen sa najboljim portovima je dobitna kombinacija. G3 jednostavno zaboravite. G2 je za razliku od G3 dobio ok lollipop, fali mu samo dual window. Ono je raspad na G3. Fali G3-ci G4 UI update.

G3 ima ocajnu bateriju. Ocajna je pogotovu onom ko je presao sa skoro bilo kog flagship uredjaja 2014. god.

Jbt nasao si G3 i G4 da uporedjujes ekrane i pises da je 3% bolji?!! Bolji prikaz crne boje, citljiviji na suncu, a to? Jedan od najbolji IPS panela.

Koji botizam covece.
Botizam ahahaha,morao sam
Ovo drugo nije vredno nikakvog komentara
somi92 napisao:Jbt sad ovo sto sam procitao ovde, da sam malo labilna licnost, pomislio bih za sebe da sam totalna budala sto sam imao g3... Kad su ga svi uporedjivali sa konkurentima bio je dobar i svi su kukali na taman ekran, sad odjednom saznajem da sam imao najveci krs na svetu, smesno
Sad si saznao ,e neka si gubio vreme sa tim telefonom ,zasluzio si ;)
bender_007 napisao:Flex2 je vec skoro zaboravljen a tek je izasao. Ima netko tko ga želi?
Imas neku dobru ponudu za flex 2 ili ...
Baraba napisao:Baš si morao da prekines prepucavanje ubacivanjem Flex 2, taman sam se zavalio i uzeo kokice :D
Samo navali,cek da se jos po neki probude i uskoro smo dobili premium model za 2015 godinu,kakvi sajmovi ,vasari ,nagrade ,recenzije to je sve namesteno :roll:
Ja bih predlozio da Baraba donese presudu ,kako on kaze tako da bude i tu zavrsavamo raspravu
Poslednja izmena od kvaka33 u Pon, 21. Dec 2015. 13:06, izmenjeno 1 put ukupno.

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od vlade93 »

Pocecu da verujem da ovde ima ljudi koji su placeni da pricaju gluposti i sire dezinformacije.

bender_007
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2014. 09:48
:: LG G2

Post od bender_007 »

@kvaka33 nemam :), samo kazem da flex2 nije na razini proslog flexa kad se usporedi. G2 i flex su bili hardverski isti/slicni, flex2 osim sto ima jaci proc ima kameru istu kao na g3. Flex2 se kod nas nakon izlaska prodavao za 2200 kn (293 eura), lijep mob ali. Uglavnom na g4 temi smo :), flex2 sam negdje izvadio iz konteksta pa sam morao reci.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Si video sta ja sve moram da trpim druze moj forumaski [emoji6]

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Interesantno. Prosvetli nas kralju nas. Malo opsirnije objasni tih 3% razlike. :D

Somi, ja znam sta sam koristio i ciji sam G3 koristio, a i ti mozes da pretpostavis koji G3 :).
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

A da malo spustite loptu. Ovo je tema o G4, ako želite da poredite G3 i G4, otvorite posebnu temu u sekciji Poređenje modela.
Dakle, drzite se teme.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori