LG G2

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Re: LG G2

Post od Lobachewsky »

AnGeL oF LoVe, sta kao ono je ekran od G2? :shock: :shock: :shock:
Ti izgleda vise verujes njima nego sopstvenim ocima :lol: Ali slusaj, svakako uvek ima mesta za napredak, konkretno kada bi IPS imao uglove vidljivosti AMOLED ekrana, to bi tek bilo savrsenstvo, bar za nasa trenutna shvatanja.

Vlada Zem, na sta tacno mislis? Ja bez onih qslide (mini) aplikacija vise ne mogu zivot da zamislim. :D Nikad nisam ni mogao tacnije, ali eto, nisu postojale na nokiji 3310 :D Vise ne sedam za komp kada mi treba multitasking. Android sada (konacno) zavrsava sve. Ali mogu da se iskljuce.

Inace, ne vidim poentu menjanja roma, bar ne odmah na pocetku. Sve radi kao sat. Imas cak i te qslide aplikacije, call i message popout (neverovatno korisno), prilagodjavanje starijih aplikacija HD rezoluciji ekrana, sve sto ti treba, a sve je optimizovano, nema niceg da gusi sistem, nista ne secka, ne vuce bateriju, baterija traje ko luda... Mislim greota. :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Lobachewsky, tesko je poverovati svojim ocima.A kako da ne verujem njima,nije to obican sajt,tracarenje i sl.To su genijalci.A ne vidim svrhu da neki model ocrne a drugi nahvale.Mozda vlasnici oba telefona znaju nesto vise o razlikama a meni se svidja ekran dvojke i ne mogu da zamislim da postoji neki mnogo bolji.To su uglavnom nijanse a mozda dodju vise do izrazaja na snimcima jer nije isto gledati ekran uzivo i snimak.Na prvo gledanje mi delovalo strasno,sada gledam u displej i vidim savrsen prikaz.
LG G2 Black,16GB

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Pogledaj testove na yt.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

AnGeL oF LoVe, ako nisi imao prilike da ih uporedis uzivo, pogledaj sta je ovaj lik rekao. Zaista jeste tako i uzivo. Na G2 su boje nekako mnogo prirodnije i gotovo identicne onima koje vidis golim okom.
http://www.youtube.com/watch?v=pv7Jh1_ONqE

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

AnGeL oF LoVe, ne znam, po meni trazenje dlake u jajetu koja ne postoji. U fazonu, ako ista valja na G2 onda je to ekran (pored baterije).

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Azimuth napisao:AnGeL oF LoVe, ako nisi imao prilike da ih uporedis uzivo, pogledaj sta je ovaj lik rekao. Zaista jeste tako i uzivo. Na G2 su boje nekako mnogo prirodnije i gotovo identicne onima koje vidis golim okom.
http://www.youtube.com/watch?v=pv7Jh1_ONqE
Ovo poredjenje je amatersko.Na you tube moze svako da postuje sta pozeli.Ovde se nista ne vidi.
Displej na G2 je odlican i nemam nikakvih primedbi ali da li je verodostojno ono poredjenje na XDA? To sam zeleo da znam,ili da pitam u temi o N5?
Da napomenem,da i ako je sve istina u testu na XDA,nikada ne bih menjao G2 za N5 samo zbog displeja.Sve drugo je na strani G2.
LG G2 Black,16GB

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa ja stvarno ne znam da li postoje neki instrumenti kojima bi merio zasicenost boja na displejima, ali sam video i Nexus 5 i S4 i Note 3, na G2 su mi nekako boje najprirodnije tj najpribliznije onima koje vidim uzivo. U pitanju su nijanse ali je vidljivo golim okom.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

AnGeL oF LoVe, ali ne razumem sta hoces onda da kazes i koju poentu pokusavas da izneses. Sta da je istina na XDA? Da se na G2 nista ne vidi? Posto meni je prikaz ekrana G2 na tom "testu" ocaj.

Cekaj, na osnovu slika sa XDA sta hoces da kazes, za koliko posto si ti stekao utisak da nexus 5 ima bolji ekran od G2, pa te ovo toliko okupira?
Mislim ni jedan fotoaparat nije kompetentan za analiziranje displeja, jedno je kako sve vidi kamera, a drugo je kako to vidi golim okom. Ne znam dal me razumes? Pravi primer za to ti je Super AMOLED. Na slikama da se upiskis u gace, medjutim uzivo je sve to previse prenaglaseno. Nisam imao prilike da cackam Nexus 5, kada budem uporedio iznecu moje misljenje o ekranu, ali do tada me sigurno nece pokolebati par fotki, pa makar i sa tog cuvenog XDA foruma.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Lobachewsky,ne zelim nista da kazem vec sam hteo da znam istinu.Nisam hteo da te pokolebam.Nisi imao u ruci N5,(kao i ostali sto nisu) pa ne mozes pisati napamet.Mislio sam da je neko od nas imao obadva modela i video uzivo pa da nam posvedoci,da li je na XDA laz ili istina.Uostalom,nije ni bitno.Nekako se svi dure ako se pomene G2,kao da su se vencali sa njim.Ja ga imam ali volim sve da znam i o drugim modelima.Po cemu su bolji ili gori.Necu vise pominjati nista sto bi moglo negativno delovati na vlasnike ovog telefona.
LG G2 Black,16GB

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ja koliko sam skontao iz citanja,na g2 je brightnes do 65% nesto nizi u odnosu na n5 posle toga je isto.Boje su malo zivlje na g2,na n5 su prirodnije i deluju nekada malo isprano.
I na n5 su ljudi mahom prijavljivali screen bleeding sto na g2 nije slucaj.
Sve u svemu po meni je displej na g2 malko bolji a ima i onaj gram koji bi trebalo da pomogne pri ustedi baterije i do 20%.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

AnGeL oF LoVe, pa dobro, odgovori mi onda na ono sta sam te pitao?
Na osnovu slika sa XDA sta hoces da kazes, za koliko posto si ti stekao utisak da nexus 5 ima bolji ekran od G2, pa te ovo toliko okupira? Tacno je da nisam imao nexus 5, ali razlika u kvalitetima ta dva ekrana na "testu" je prevelika za ono koliko kvalitet na G2 ostavlja prostora da bude. Jednostavno ali tako je, bar do 2015-te. Ne mozes ti da tvrdis da su na XDA objektivni samo zato sto si video ekrane na fotografijama, kada kamera deformise prikaz. :chytry:
AnGeL oF LoVe napisao:Da napomenem,da i ako je sve istina u testu na XDA,nikada ne bih menjao G2 za N5 samo zbog displeja.
U zelji da budes objektivan, masis sustinu - G2 se kupuje zbog ekrana, ne pravi se kompromis oko istog.
A ti to sto neko hoce da ti skrene paznju na poentu nazivaj durenjem. Ali cisto da znas "objektivnost" nije trazenje dlake u jajetu, a da ovamo od drveta ne vidis sumu. Slucajno si naleteo na korisnike G2-ojke. Da si naleteo na vlasnike iPhona i krenuo da tupis o kvalitetu reprodukcije muzike, ili na vlasnike One-a i krenuo da tupis o kvalitetu zvucnika, nokije o kameri, ista bi reakcija bila, nadam se da me razumes.
Moje misljenje sam izneo boldovano u postu iznad (to je najvaznije u celoj prici) a ti to nazivaj durenje, kako god, samo vodi racuna da od silne objektivnosti od drveca na kraju ne vidis sumu.

Na kraju krajeva kako to mislis "cak i da je sve istina u testu na XDA" - pa majka mu stara, ako imas G2 ko sto kazes valjda imas oci da vidis prikaz ekrana, ne treba ti nexus 5 da bi uporedio slike iz testa sa tvojim ekranom, zar ne? :wink:

U svakom slucaju, da se ne raspisem previse, voleo bih da mi odgovoris na ono pitanje gore, cisto da bih te bolje razumeo i da bi mi neke stvari bile jasnije.
Poslednja izmena od Lobachewsky u Čet, 23. Jan 2014. 17:24, izmenjeno 3 puta ukupno.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Ne razumem,naleteo si na sporadican slucaj i ubedjen si da G2 ima losiji ekran od N5?
Pa ok,prodaj ga,cini mi se da trazis razlog kako bi se otarasio telefona.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Behemoth, ma da bar zna na sta je naleteo, i da bar zna da prozumaci test ispravno. :chytry: Evo pitao sam ga, cekam da mi protumaci i objasni sta je tamo video... Jer i mene sada zanima prava istina.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Lobach, da, mislim na QSlide i Toggle buttons, nekako mi je nott.bar prenatrpan za ono cemu treba da sluzi.
A i kad se pogasi ostaju 2 prazne nepotrebne kolone. Toliko je ovo kompletan fon da mi eto to najvise smeta hehe.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

To se lako isključi, samo klikneš na qslide prečicu i drugi red ikonica nestaje, a toggle buttons se isto može dodavati i uklanjati, raspoređivati po želji.

I volume i brightness slider se mogu ukloniti pomoću xposed framework-a.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Vlada Zem, slazem se da svi ti dodaci zauzmu vecinu notification bara, i da malo prostora ostane dole, posebno kada jos instaliras i my data manager (recimo), ali navikne se covek na sve :D Ozb, nije to toliki problem koliki ti se cini u ovom trenutku.
Veruj mi to ce da ti smeta dok ne otkrijes blagodeti Qslide aplikacija, posle toga ce jos i kul da ti bude. Recimo na netu si, hoces nabrzaka da posaljes sms, izracunas nesto digitronom, ne mora da prekidas to sto radis, ili minimiziras i pamtis brojeve, znaci multitasking u pravom smislu te reci. :wink:

Kazem ti ima jako dobrih fora "odmah iz kutije" - gledas youtube klip, neko te zove, ne prekrije ti poziv ceo ekran i sve prekine sto si radio, vec se samo slusalica pojavi na vrhu. Konacno pravi komunikator kome je telefon samo jedna od funkcija. O tome smo oduvek mastali, zar ne? :) Ovo do sada sto smo imali su bili telefoni sa dodatnim funkcijama gde je sve podredjeno pozivima. :) :) Postoje aplikacije za to na marketu, ali nadam se da ce uskoro postati default android opcija.

Tako da ti ne bih preporucio da ubacujes custom rom, bar dok ti ne dosadi prvih par meseci ili kako to vec kod tebe ide. :)

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Lobachewsky, ne znam sta se ti mesas a nisi imao N5?Ne razumem ni sta hoces da kazes.Ako nesto ne znas,normalno je da pitas nekoga ko zna?Ne mogu da tvrdim da li je i koliko bolji ekran na G2 ili na N5 i da li ce to tako biti do 2015-2020 ako nisam bio prilici da gledam N5.Neki korisnici tvrde da koriste telefon sa ukljucenim osvetljajem od 20% i kazu da se odlicno vidi.Ako lazu,lazu samog sebe.Citirao si me-cak i da je sve istina u testu na XDA.Iz ove recenice si valjda shvatio da postoji sumnja u test.Da sam poverovao ne bih ni pisao i pitao vlasnike oba telefona da potvrde ovaj test.A ovde se uglavnom javljaju osobe koje nisu ni videle drugi telefon osim G2 i reaguju u stilu-Najbolji telefon-moj telefon i sve mozes ali samo mi G2 ne diraj,ne sumnjaj,ne kritikuj,samo ga hvali,velicaj do besvesti.Nisam placan da reklamiram,nisam opterecen brendovima,ne razmisljam da menjam telefon jos godinu dana(ne trazim razlog da ga se otarosim Behemoth).Objektivnost-to je zabranjeno ovde.
LG G2 Black,16GB

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Mislim da si malo paranoican,G2 je u pocetku imao problem sa ekranom,ali ispalo je da je samo za USA trziste,dok Evropski ima problem sa video zapisom,USA modeli imaju dobar video zapis.
Bice da si naleteo na sporadican primerak,ipak to sve pravi covek i naravno da moze da pogresi.
Bilo je situacija gde je ljudima eksplodirao Iphone,gubi mrezu,ne radi home dugme,pa ne znaci da nijedan Iphone ne valja.
Ortaku je eksplodirala original baterija na Galaxy S,dobio je opekotinu na nozi,covek kupio drugu telefon radi kao sat.
A iskreno,cak i da jeste tako kao na tom linku sto si postavio mene bas briga,posle amoled ekrana ovo je pravi raj za oci.Vazno je kako ti vidis telefon,ne kako ga vide drugi.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

AnGeL oF LoVe napisao:Lobachewsky, ne znam sta se ti mesas a nisi imao N5?
Ja ti pricam za G2, jer njega imam. Ti drzis G2 u rukama a ovamo se pitas "zar je moguce da isti proizvodjac napravi znacajno razlicite displeje ili softverski zabrlja oko osvetelenja istih" (ja te pitam koliko je to znacajno?) i onda kazes da si se "sad razocarao" i "sokirao". A sve vreme drzis telefon u ruci. Brate mili. :shock: Jel pamtis ti sta uopste pises i od cega krece cela diskusija? I onda mi gradis ovde imidz nekog objektivnog lika na forumu. Okej, zelis objektivnost, kazes da je nexusov ekran znacajno bolji od g2, ja ti kazem da je to nemoguce i da u pitanju mogu da budu samo nijanse (jer kvalitet ekrana G2 ekrana ne dozvoljava vise) i da ne moram da imam nexus 5 da bi znao da je ekran G2 u tom testu nerealno lose prikazan. Sta ce ti nexus 5 za to?
AnGeL oF LoVe napisao:A ovde se uglavnom javljaju osobe koje nisu ni videle drugi telefon osim G2 i reaguju u stilu-Najbolji telefon-moj telefon i sve mozes ali samo mi G2 ne diraj,ne sumnjaj,ne kritikuj,samo ga hvali,velicaj do besvesti.Nisam placan da reklamiram,nisam opterecen brendovima,ne razmisljam da menjam telefon jos godinu dana(ne trazim razlog da ga se otarosim Behemoth).Objektivnost-to je zabranjeno ovde.
Eh da je stvarno tako pa da i ima smisla to sto pricas... nesto si se ti istripovao malo. A za objektivnost ti kazem, pazi da od drveca ne vidis sumu na kraju.

Kazes gore da si se razocarao, sokirao, ja ti samo kazem zbog cega ne treba da budes. Bas da bi objektivno sagledao stvari. Posle toga kao spustas loptu, prodajes pricu o nekoj objektivnosti, a zaboravljas na koje tvoje stavove smo ti mi odgovorili ustvari.

I bre nikako da kazes koliko ti se nexusov ekran cini boljim od lg-ja na tom testu?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

N5 ima jače osvetljenje, tipa 30% na N5 može biti jače od 50% na G2.

Odgovori