LG KS20
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Ja bih ti preporucio Spocky's Kiss20 6.1 ROM.Sva uputstva i sve potrebne fajlopve mozes naci u ovom postu > KS20 6.1 ROM Naravno ako imas oko neceg problema ili te nesto buni pitaj slobodno.
P.S.Da lli ti je brendiran ili ne ks20 ?
P.S.Da lli ti je brendiran ili ne ks20 ?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- dimi89
- Mobil manijak
misadjole, sve moze da se resi ako pre flesovanja backupujes .nv2 .Sto se tice toga da li ti je brendiran ili ne mislio sam na to da li je sa neke mreze ili nije.(NPR. na mom pise vodafone tako da znam da je skidan sa vodafone mreze i da je brendiran).Ako kojim slucajem flesujes pogresnim ROM-om mobilni ce da ti radi normalno samo nece da ti priznaje karticu i neces moci da ga koristis kao telefon vec kao obican PPC.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- misadjole
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 13. Feb 2010. 19:15
- :: samsung ace plus
- Kontakt:
Dimi definitivno sam siguran da je moj fon branded (ispod baterije SFR-francuski vodafone, kada se pali između lg logoa i win mobile pojavljuje se jos jedan "logo ekran")... E sada, uradio sam prvi korak, bekapovao sam nv2 116kb i treba li mi hibridni rom, malo su mi se pomesala uputstva-da li mi treba uopste flesovanje prvo hibridnim romom, mislim da ne ako pratim uputstvo sa http://www.mediafire.com/?mneuxmdoi0v i to deo From Branded to Unbranded. Jos jedno pitanje, znači sve se odnosi na instalaciju wm6.1 sa tvog linka, koji je bolji da skinem i ubacim sa #3 posta KisS20.5b Rom_WWE ili KisS20.X Rom WWE ili nešto treće?
android ili wp8 ?
- dimi89
- Mobil manijak
misadjole, Trebas da skines sa #3 posta Kiss20.5b ROM jer je on 6.1.Sad kad si backupovao .nv2 moras da ga debrendiras.Kad skines kiss20 5b i kad ga raspakujes imas alat kojim ces da .nv2 tvog teelfona koji je brendiran da napravis na nebrendiran tako da ces moci da flesujes bilo koj ROM(kazem bilo koj jer je vecina pravljena za ne brendirane telefone)...Posle toga ces moci da sledis uputsva (imas uputstvo u .zip fajlu gde se nalazi i rom) i nece biti problema oko flesovanja ROM-a.
P.S.LG drajveri umeju da zezaju i da ti ne prepoznaje telefon u LGMPD Euro,sve sto moras da uradis je da odes u Device Manager nadjes LG Corona drajver disejblujes ga(bez restartovanja komp-a) zatim enejblujes i sve bi trebaloda bude ok.
P.S.LG drajveri umeju da zezaju i da ti ne prepoznaje telefon u LGMPD Euro,sve sto moras da uradis je da odes u Device Manager nadjes LG Corona drajver disejblujes ga(bez restartovanja komp-a) zatim enejblujes i sve bi trebaloda bude ok.
Pozdrav svima,Dimi tu smo mi koji imamo LG KS20, i pomno pratimo tvoje postove.Dosta korisnika WM telefona bi volelo da proba fleshovanje i zamenu roma na svojim ljubimcima,ali se ne usudjuje.Procitao sam milion upustava za fleshovanje,ali mi se na kraju sve zbrka,tako da se jos nisam usudio da probam.Zato imam jednu molbu za tebe.Ako ti nije problem,i pravila foruma to dozvoljavaju,da napises jedan tutorijal(prosto, srpski)kako se tacno radi fleshovanje,i koji je rom najbolji,i sta je sve potrbno za to.Samim tim bi se i vise korisnika javljalo da diskutuju o ovom telefonu.Jer osim menjanja skina,i dodavanja pojedinih aplikacija i programa,korisnici nista drugo ne diraju,pa samim tim nemaju o cemu ni da diskutuju. 

- dimi89
- Mobil manijak
kyubic, problem koj WM flesovanja je taj sto za razlicite WM telefone je razliciti proces flesovanja tako da ja mogu da napisem proces flesovanja za KS20 jer za njega znam postupak.Pa cak i kod njega ima vise nacina fleovanja (normalni mod i emegency mod) pojedini telefoni jednostavno nece da se flesuju u normalnom modu(takav je slucaj sa mojim telefonom)....Napisacu ovih dana uputstvo kako flesovati LG KS20 i napravicu spisak ROM-ova koje sam ja probao i koji nisu losi.Naravno sve ono sto radite je na vasu licnu odgovornost i za stetu pricinjenu ja nisam odgovoran.
P.S. Za pocetaj je vanzo da znate da li je vas telefon brendiran ili ne.U svakom slucaju moraces da procitas nekoliko strana ove teme da bi ti bilo jasno o cemu pricam.
P.S. Za pocetaj je vanzo da znate da li je vas telefon brendiran ili ne.U svakom slucaju moraces da procitas nekoliko strana ove teme da bi ti bilo jasno o cemu pricam.
- misadjole
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
dimi89 hvala, evo da se javim da sam uspeo
!!!
Znaci moj fon je bio brendiran, ubacio sam 6.1 Kiss20.5b ROM, prativsi gore navedeno uputstvo na engleskom, imao sam problema jer nije opisan detaljno postupak vracanja nv2 fajla, a desilo mi se da komp nije hteo da vidi mob, probao sam dimijeve predloge i sve i svasta, a fora je bila odraditi hard reset posle ubacivanja roma, pa po uputstvu i onda su se videli i vratio sam nv2.
Inace mozda i ja nikada ne bih menjao rom, ali je moj bio na francuskom i prosto sam morao da ubacim engleski rom. Ako mogu da poredim 6.0 mi je malo brljavio sa mrezom i nekim programima, a ovaj za sada radi super, inace u grafickom izgledu nema neke velike razlike 6.0-6.1 ali mislim da je 6.1 stabilniji...
Racunajte i na mene...

Znaci moj fon je bio brendiran, ubacio sam 6.1 Kiss20.5b ROM, prativsi gore navedeno uputstvo na engleskom, imao sam problema jer nije opisan detaljno postupak vracanja nv2 fajla, a desilo mi se da komp nije hteo da vidi mob, probao sam dimijeve predloge i sve i svasta, a fora je bila odraditi hard reset posle ubacivanja roma, pa po uputstvu i onda su se videli i vratio sam nv2.
Inace mozda i ja nikada ne bih menjao rom, ali je moj bio na francuskom i prosto sam morao da ubacim engleski rom. Ako mogu da poredim 6.0 mi je malo brljavio sa mrezom i nekim programima, a ovaj za sada radi super, inace u grafickom izgledu nema neke velike razlike 6.0-6.1 ali mislim da je 6.1 stabilniji...
Racunajte i na mene...
android ili wp8 ?
- dimi89
- Mobil manijak
misadjole, pa cestitam
Za tvoj problem sa vracanjem .nv2 ima i drugo resenje...Zapravo sledeci put kad flesujes telefon flesuj ga u emergenci modu tj. pritisnes i zadrzis sledece tastere:zelena slusalica+internet dugme + power i LE Dioda ce da svetli zeleno(neprekidno) sto znaci da ti je telefon u emergenciu modu onda ga povezes sa racunarom (moraces da odradis onaj fazon za drajvere koji sam opisao nekoliko posta iznad) udjes u LGMPD euro nadjes telefon ,ucitas rom i nikako NEMOJ da izaberes opciju Erase EFS vec ostavi kako je vec opdeseno i flesuj telefon.Posle toga nema potrebe da ponovo ubacujes .nv2 jer nije ni izbrisan prilikom flesovanja.

- dimi89
- Mobil manijak
spasa, LG KS20 nema ugradjeni GPS prijemnik ali zato postoje eksterni koje mozes da kupis i da ih povezes sa KS20 preko bluetootha.Jedan takav eksterni GPS sam uzeo od druga i nekolik odana je bio kod mene.Isprobao sam sa njim iGO i dobro je radio mada je najbolje kad imas ugradjen GPS u telefon ali ni ovo nije lose ako ti bas treba.
- misadjole
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
Dimi kopam po internetu i vidim da si nasao verziju SPB shell 3 sa kojim radi kamera na ipmart-forum, SPB Mobile Shell 3.0.1 Final.
Ja sam probao SPB i nije mi se preterano svideo, a trenutno mi je na telefonu pointUI home 2, PointSense2... Nekako mi je bolji za prilagodjavanje od SPB-a. Ima li jos nekih zanimljivih programcica na ovu foru?
Ja sam probao SPB i nije mi se preterano svideo, a trenutno mi je na telefonu pointUI home 2, PointSense2... Nekako mi je bolji za prilagodjavanje od SPB-a. Ima li jos nekih zanimljivih programcica na ovu foru?
android ili wp8 ?
- dimi89
- Mobil manijak
misadjole, SPB shell ima dosta dobrih skinova tako da ces morati da potrazis skinove za njega da bi napravio da lici na nesto.Po meni je PointUI za sad najbolji i najbrzi sa dobrim animacijama.Imas jos wisbar advance i wisbar advance desktop koji su prilicno dobri.Ovaj prvi ti sluzi da skinujes barove (i gornji i donji) dok je ovaj drugi za skinovanje desktopa.Koje jos programe imas u telefonu? SKTools ti omogucava da cackas po telefonu i menjas razlicita sistemska podesavanja.
Od kad imam ovaj fon nervira me to sto ne mogu da ga namestim da se automatski zakljucava, verovatno imam pLock-1.0 na koji nije omogucen autolock, naso sam pLock-1.1 gde pise da je ubaceno autolock ali nisam usepo da resim problem...
naso sam zanimljiv program koji brise izvestaje od poslate poruke "SMS Reports Eraser Pro v5.5" vrlo koristan program, bar meni. Koristim Resco file explorer, Resco Photo Manager (extra program za slike), DontSleep and DontSleep Wifi (takodje vrlo koristan program), WMWifiRouter, tcpmp (moguce je ubaciti su Subtitles).....
Dimi89, zanima me zasto bi menjao rom? Sta se bolje dobija?
naso sam zanimljiv program koji brise izvestaje od poslate poruke "SMS Reports Eraser Pro v5.5" vrlo koristan program, bar meni. Koristim Resco file explorer, Resco Photo Manager (extra program za slike), DontSleep and DontSleep Wifi (takodje vrlo koristan program), WMWifiRouter, tcpmp (moguce je ubaciti su Subtitles).....
Dimi89, zanima me zasto bi menjao rom? Sta se bolje dobija?
- dimi89
- Mobil manijak
SMS Report Eraser v5.5 mi deluje kao interesantan program probacu ga(sta da se radi i meni neki program promakne )...spasa, ubacivanjem novog roma dobijes na stabilnosti,brzini i jos nekim izmenama u samom sistemu.Uostalom ljudi koji kuvaju romove ubace u njih razne korisne stvari koje bi ti morao da instaliras kao npr. SDHC drajvere za micro SDHC kartice zatim .NET framework 3.5 (ubacivali su i 3.7 ali se nije bas pokazao najbolje)...Zatim vecina njih fabricki ubaci PIM backup i total commander.I jedna od najvaznijih stvari kod naseg telefona je ta da kuvani romovi imaju dosta slobodne memorije (u 6.1 ima otprilike oko 50mb-a dok u fabrickom cinimi se ima oko 30mb-a).
- dimi89
- Mobil manijak
spasa, Napisacu uputstvo kako flesovati KS20 (tj. prevescu ga na srpski),ali za to ce mi trebati 1-2 dana jer sam nesto kratak sa slobodnim vremenom.Sto se tice autolocka to nikad nisam ni probao niti koristio (koristio sam S2U2 cisto zbog izgleda) tako da sa tim nemam iskustva, mada i ne vidim zasto bi ti to bilo potrebno kad imas lepo power dugme sa desne strane.(mozda se nismo najbolje razumeli sto se tice autolocka) 

Naravno, nije hitno, kad stignes. Mislim da je meni brendiran, iznad dzojstika pise VODAFON, kupio sam ga u radnju u bg, hocu da kazem nije uzet u mts, telenor i vip...
Verovatno se nismo razumeli, mislim na autolock ''tastaturu'' tj displaj. desava mi se da me neko cimne ili poruka mi stigne i ekran se upali i za to vreme slucajno nekog pozovem...
Verovatno se nismo razumeli, mislim na autolock ''tastaturu'' tj displaj. desava mi se da me neko cimne ili poruka mi stigne i ekran se upali i za to vreme slucajno nekog pozovem...