To je taj optimus ui, mislim da je nemoguće, jer LG hoće da naglasi IPS ali instaliraj 8sms, to je poboljšan stock google program, postoji i crna tema. Inače, da te služi u zdravlju i veselju.Behemoth napisao:Jedino sto me malo nervira je bela pozadina za sms poruke i u podesavanjima.
Pokusavam da provalim da li je moguce da se prebaci na tamnu
LG G2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Re: LG G2
Hvala.
Evo malo povodom baterije,napunio sam ga danas,i baterija je pala na 93% a vec je bilo oko 55 minuta upaljenog ekrana.
Baterija stvarno drzi kao luda.Ne znam koliko bi sad bilo sa upaljenim ekranom jer sam ga resetovao,ali sad je baterija na 85%
Evo malo povodom baterije,napunio sam ga danas,i baterija je pala na 93% a vec je bilo oko 55 minuta upaljenog ekrana.
Baterija stvarno drzi kao luda.Ne znam koliko bi sad bilo sa upaljenim ekranom jer sam ga resetovao,ali sad je baterija na 85%
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Behemoth.Bilo je na nekim forumima zalbi na nedovoljnu jacinu zvuka.Mozes li uporediti jacinu zvuka SG2 I LG2 i napisati kako si zadovoljan zvucnikom telefona?Kako funkcionise dupli klik?Da li uvek probudi telefon iz dva klika ili je nekad potrebno vise puta kliknuti?Kakvo je tvoje misljenje o ekranu ako se postavi pored amoled ekrana?
S2 ima jaci zvuk na zvucniku,ali je LG jaci na slusalicama.
Zvucnik je mozda mogao biti jaci,ali verujem da se to moze ispraviti promenom kernela.Dupli klik radi uvek,bar do sad nije zeznuo nijednom.
Sto se tice ekrana,crna na amoledu je vise crna,ali je na ips bela vise bela.
Za druge boje,amoled ima prejak kontrast,tek sad vidim da ips ima daleko prirodnije boje.
Edit:
Sad sam ubacio mp3 boljeg kvaliteta i zvuk je definitivno jaci nego na S2.
Ono sto sam ja isprobavao je neka praistorija i zato je los zvuk.
Cim se ubaci bolji kvalitet zvucnik razbija.
Zvucnik je mozda mogao biti jaci,ali verujem da se to moze ispraviti promenom kernela.Dupli klik radi uvek,bar do sad nije zeznuo nijednom.
Sto se tice ekrana,crna na amoledu je vise crna,ali je na ips bela vise bela.
Za druge boje,amoled ima prejak kontrast,tek sad vidim da ips ima daleko prirodnije boje.
Edit:
Sad sam ubacio mp3 boljeg kvaliteta i zvuk je definitivno jaci nego na S2.
Ono sto sam ja isprobavao je neka praistorija i zato je los zvuk.
Cim se ubaci bolji kvalitet zvucnik razbija.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Snimio sam jedan kratak klip,sta znam,nemam ovde neki ekvivalent pa da uporedim,a i retko nesto snimam.
Ja sam na phone areni procitao da ima jednu od boljih kamera,e sad zavisi ko kako gleda na to.
Edit:Po nekoj racunici,ekran je upaljen oko 2 sata i 20 minuta,baterija je na 74%.
I da,telefon se uopste ne greje!
Ja sam na phone areni procitao da ima jednu od boljih kamera,e sad zavisi ko kako gleda na to.
Edit:Po nekoj racunici,ekran je upaljen oko 2 sata i 20 minuta,baterija je na 74%.
I da,telefon se uopste ne greje!
Hvala
Iskreno njih najmanje i koristim.Telefon mi je najvise na vibraciji pa nemam potrebe da ih cackam,A double tap odlicno radi posao i mnogo olaksava koriscenje.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Behemoth, prodao sam nexus 4, sada sve od tebe zavisi da li ću uzeti ovo ili se prikloniti nekoj mračnoj strani (ios, wp)
S4 me nije nešto oduševio brzinom rada posle nexus 4, sve nade u droid svetu polažem na ovo čedo i htc one (koji isto lepo radi, sense nije toliko težak i ne koči kao pre).
Što se tiče displeja i boja, isto je i meni bilo posle amoleda. Za kratko vreme videćeš koliko je prirodniji IPS (i za mene postao bolji, bolji prikaz boja, bolja vidljivost na suncu, bela je bela a ne isprana). Meni više smeta na amoledu što bela nije bela kao na IPS, nego što crna nije crna čemer kao na amoled. Uzmi na primer ovaj forum, pozadina je bela a slova crna, lepše mi je čitati sa čistom belom bojom i crnim slovima nego da je boja bleda. Isto ti važi za pdf, word... Ne kažem da je amoled loš, meni je odličan na S4, ali samo ako je osvetljenje do kraja pojačano (i tad nije neka vidljivost na suncu), a na IPS bez problema mi je bilo na 50% i bolja vidljivost na suncu.

S4 me nije nešto oduševio brzinom rada posle nexus 4, sve nade u droid svetu polažem na ovo čedo i htc one (koji isto lepo radi, sense nije toliko težak i ne koči kao pre).
Što se tiče displeja i boja, isto je i meni bilo posle amoleda. Za kratko vreme videćeš koliko je prirodniji IPS (i za mene postao bolji, bolji prikaz boja, bolja vidljivost na suncu, bela je bela a ne isprana). Meni više smeta na amoledu što bela nije bela kao na IPS, nego što crna nije crna čemer kao na amoled. Uzmi na primer ovaj forum, pozadina je bela a slova crna, lepše mi je čitati sa čistom belom bojom i crnim slovima nego da je boja bleda. Isto ti važi za pdf, word... Ne kažem da je amoled loš, meni je odličan na S4, ali samo ako je osvetljenje do kraja pojačano (i tad nije neka vidljivost na suncu), a na IPS bez problema mi je bilo na 50% i bolja vidljivost na suncu.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: LG G2
Baraba, kako to mislis da te telefon sa 8 jezgara nije odusevio brzinom rada? Meni to nije jasno jer sam imao priliku da se igram sa S4 i super radi i uooste nije spor. Cak ni moj note 2 nije spor sa 4 jezgra, a da ne pricam o S4. To za osvetljenje je ok sto si rekao, ali za brzinu ne mogu da shvatim da tako nesto kazes
Note IV N9100 dual
Ekran upaljen 3.5 sata baterija je na 57%.Sad cu ga staviti na punjac jer nece izdrzati maltretiranje do uvece.I dobro mi je dosao kao daljinski za tv,jer sam ga razbio 

- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Re: Одг: LG G2
toda81, ova verzija S4 (I9505) koja je kod nas u opticaju nema 8 jezgara. Taj model pokreće Quad-core 1.9 GHz Krait 300toda81 napisao:...kako to mislis da te telefon sa 8 jezgara nije odusevio brzinom rada? Meni to nije jasno jer sam imao priliku da se igram sa S4 i super radi i uooste nije spor. Cak ni moj note 2 nije spor sa 4 jezgra, a da ne pricam o S4.
- Baraba
toda81, kada budeš koristio telefon iz mog potpisa sa istim romom koji stoji u potpisu biće ti jasno koliko je S4 spor. Samsungov TW je pretrpan gomilom stvari i nije optimizovan uopšte. Došlo je vreme da samsung poradi više na optimizaciji sistema, ne samo da puca procesore i ram, i tako nema za šta da se to iskoristi. Pa Win 8 na slabijoj mašini radi bolje od TW samsung jbt, zamisli 4 jezgra i opet je#eni zastoj pri otvaranju imenika, dialera, kod otključavanja displeja, ma ajde, win 8 sa pc bi gurao taj fon a ne gura android. Samsung se izbezobrazio, zato im i ide slabo prodaja S4. Nexus 4 sa PA romom kida, iskreno druže ali tako je. S4 sa 8 jezgara nisam imao prilike da koristim.
Behemoth, raduje me dobra baterija. Upaljen 3G ili gasiš? Svetlo na koliko %?
Behemoth, raduje me dobra baterija. Upaljen 3G ili gasiš? Svetlo na koliko %?
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Baraba, slažem se da je Samsungov TouchWiz takav kakav jeste, ali postoje i neki drugi razlozi koji utiču
na uporedne rezultate koje pominješ. Već sam u jednoj drugoj temi pisao da na brzinu rada ne utiče samo sirova
procesorska snaga, već i „težina“ onoga što ti procesori i grafika treba da pokreću.
Verujem da Nexus 4 može biti brži od S4 (I9505) u realnom radu, ali nije to samo zbog čistog Androida kod Nexus-a
i Samsungovog TouchWiz-a, već i zbog grafičkih zahteva koji su takođe dodatno opterećenje za S4. Konkretno, Nexus
ima rezoluciju 760x1280, dok S4 ima Full HD 1920x1080. To je duplo više informacija koje S4 treba da obradi i prikaže.
Sa druge strane, S4 nema baš toliko jači hardver od Nexusa da bi to tako lako nadoknadio, možda grubo gledano ima
oko 35% više procesorske snage i to je to. Neksus 4 ima Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 čipset, a Samsung isti
takav samo Snapdragon 600. Nexus 4 pokreće Quad-core 1.5 GHz Krait 200, dok S4 pokreće Quad-core 1.9 GHz Krait 300.
GPU je isti kod oba telefona Adreno 320, samo što kod Samsunga radi na nešto bržoj magistrali 450MHz/ prema 400MHz.
Sve u svemu, nisu hardverske razlike toliko velike koliko je veće sofversko opterećenje kod Samsunga S4. Ako se spremaš
za neke trke sa telefonima, onda znaš šta ti je činiti. U suprotnom, pogledaj šta koji od ovih uređaja nudi bolje/više od
ovog drugog pa odluči. Koga još zanima da li će se dialer ili imenik otvoriti za 0,2s ili za 0,6sec.
na uporedne rezultate koje pominješ. Već sam u jednoj drugoj temi pisao da na brzinu rada ne utiče samo sirova
procesorska snaga, već i „težina“ onoga što ti procesori i grafika treba da pokreću.
Verujem da Nexus 4 može biti brži od S4 (I9505) u realnom radu, ali nije to samo zbog čistog Androida kod Nexus-a
i Samsungovog TouchWiz-a, već i zbog grafičkih zahteva koji su takođe dodatno opterećenje za S4. Konkretno, Nexus
ima rezoluciju 760x1280, dok S4 ima Full HD 1920x1080. To je duplo više informacija koje S4 treba da obradi i prikaže.
Sa druge strane, S4 nema baš toliko jači hardver od Nexusa da bi to tako lako nadoknadio, možda grubo gledano ima
oko 35% više procesorske snage i to je to. Neksus 4 ima Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 čipset, a Samsung isti
takav samo Snapdragon 600. Nexus 4 pokreće Quad-core 1.5 GHz Krait 200, dok S4 pokreće Quad-core 1.9 GHz Krait 300.
GPU je isti kod oba telefona Adreno 320, samo što kod Samsunga radi na nešto bržoj magistrali 450MHz/ prema 400MHz.
Sve u svemu, nisu hardverske razlike toliko velike koliko je veće sofversko opterećenje kod Samsunga S4. Ako se spremaš
za neke trke sa telefonima, onda znaš šta ti je činiti. U suprotnom, pogledaj šta koji od ovih uređaja nudi bolje/više od
ovog drugog pa odluči. Koga još zanima da li će se dialer ili imenik otvoriti za 0,2s ili za 0,6sec.
Baraba, ja 3g ne koristim,samo wifi koji je non stop upaljen.
Osvetljenje je na 70%.Sve preko toga nije prijatno za oci.

Osvetljenje je na 70%.Sve preko toga nije prijatno za oci.

- Baraba
1808, sve to stoji, ako i da nisu trebali da izbace proizvod koji ne može da se nosi i da isprati sve što ima u fonu. Primer je HTC One, koji je primetno brži u tim nekim osnovnim funkcijama telefona od S4, a rezolucija ista. Opravdanje postiji za sve, ali opravdanje se ne računa, računa se samo krajnji rezultat. Ne radim benč testove, ne igram igrice, ne merim čiji je veći. Ali ono što meni smeta je kada mi treba par sekundi da se slika zarotira koju sam slikao kamerom, smeta mi kada ulzak u dialer ili poruke nije momentalan jer sam navikao da bude momentalan. Smeta mi kada treba da čekam da se upali displej da se otključa, što nije momentalno.
Behemoth, aaaa, koliko bi trajala baterija sa 3g, to je pitanje? Koristim i ja wifi kući ili gde ima, ali veći deo dana nisam kući, a kako ništa ne štedim kod mene je sve popaljeno pa i 3g, hebo fon kada ga uzmem te gasi ovo te gasi ono i strepi da li će bateria da iscuri. Cenim da to G2 ne bi trebalo da muči jer je jaka baterija.
ps. ne videh, ima li lampicu da blinka za propuštene pozive i poruke?
Behemoth, aaaa, koliko bi trajala baterija sa 3g, to je pitanje? Koristim i ja wifi kući ili gde ima, ali veći deo dana nisam kući, a kako ništa ne štedim kod mene je sve popaljeno pa i 3g, hebo fon kada ga uzmem te gasi ovo te gasi ono i strepi da li će bateria da iscuri. Cenim da to G2 ne bi trebalo da muči jer je jaka baterija.
ps. ne videh, ima li lampicu da blinka za propuštene pozive i poruke?
Za 3g stvarno ne znam jer sam ja ceo zivot na pri pejdu i 3g nikad ne palim niti mi je potreban.
Ali uzmi u obzir da telefon drndam ceo dan i da baterija drzi dosta dugo.
Kad se malo slegnu utisci za par dana moci cu da donesem pravi sud o bateriji,a i o uredjaju kompletno
Ali uzmi u obzir da telefon drndam ceo dan i da baterija drzi dosta dugo.
Kad se malo slegnu utisci za par dana moci cu da donesem pravi sud o bateriji,a i o uredjaju kompletno