LG Nexus 5X

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: LG Nexus 5X

Post od Evindzer »

Apolo, nije mi bila namera da se zezam, samo sam zapamtio da imaš ovaj model. :)
Inače, znaš da mi je ovaj model interesantan, a možda znaš i to da ja volim plastikanere više nego metal ili staklo. Da ova moja Lumija ima plastičnu, umesto metalne lajsne, uopšte se ne bih bunio, mada bi tada morao da joj se menja ceo koncept unutrašnjih organa. :wink:
A što se tiče pirinča, nešto nisam siguran da to zaista pomaže - a i ne želim da testiram na svojim telefonima. :wink:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Pirinač pomaže, jer izvuče vlagu. Sad, da li će baš svaki telefon posle takvog tretmana i da proradi, pitanje je.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer, Iskreno nisam znao ni jedno ni drugo :) Telefon je odlican, iako plastikaner a ja se licno osecam sigurnije sa metalnim ramom. Znas ono, na Nokiju se stavlja futrola da se zastiti okolina, a ne telefon xD Sto se pirinca tice to je inace preporuka da se uradi kada ti ne daj boze upadne telefon u vodu, jer kao sto green rece izvlaci vlagu.
Festina lente.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Sto je moj post obrisan? Jel treba otvarati novu temu za onakvo pitanje?

Sent from my LT22i using Tapatalk

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Upravo zbog toga. Nisi od juce ovde, znas da se o poredjenju prica samo i iskljucivo u delu foruma namenjenom za to.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, Evo iz mog licnog iskustva... Najbolji Android koji sam dosad imao. Zaista samo reci hvale imam, od dizajna koji je iako plastican odlicno lezi u ruci. Sve radi fluidno, i konacno sam nasao dostojnu kameru kao zamenu za Lumiju 830, posto ona na G3 nije ostavila neke bog zna kakve utiske na mene. 5x pravi odlicne fotke, i cim ugrabim vremena kacim posto sam trenutno u inostranstvu. Posle ovog telefona ne vidim neku zamenu, tako da ili ostajem do daljnjeg na 5x ili mozda predjem na WIndows ukoliko se dotegne sistem kako dolikuje, menjanje 5x za neki drugi Android ne vidim neku svrhu.
Festina lente.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Posle ga zamenis za 6P ili sacekas neki novi Nexus i boli te cosak. 8)

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Green, Velik mi je 6P, a i nekako po tradiciji od Androida samo LG uzimam :) Ako se nesto promeni kod Windowsa mozda Lumija u dogledno vreme, ako ne 5x odlicno radi posao, kamerica sjajna sto mi je primat kod telefona pa dokle izdrzi.
Festina lente.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Gledam cene na oglasima i 5x može da se kupi već za 200evra što je odlična cena. Čitam ovde da ljudi imaju samo pozitivan iskustva. Razmišljma da ga kupim kao sekundarni telefon. J5, koji mi je do sada bio sekundarni, sam poklonio, tako da sada tražim nešto do 200 evra.

Zanima me da li je Andorid N OK instalirati za svakodnevno korišćenje?, takođe me interesuje da li se posle nekog vremena nešto rasklima i sl. pošto je telefon plastičana? Da li imate preporuku za neki dobar premium case koji bi nadomestio nešto lošiji kvalitet izrade telefona?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

znemanja napisao: Da li imate preporuku za neki dobar premium case koji bi nadomestio nešto lošiji kvalitet izrade telefona?
Biraj https://dbrand.com/shop/nexus-5x

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

znemanja napisao:Gledam cene na oglasima i 5x može da se kupi već za 200evra što je odlična cena. Čitam ovde da ljudi imaju samo pozitivan iskustva. Razmišljma da ga kupim kao sekundarni telefon. J5, koji mi je do sada bio sekundarni, sam poklonio, tako da sada tražim nešto do 200 evra.

Zanima me da li je Andorid N OK instalirati za svakodnevno korišćenje?, takođe me interesuje da li se posle nekog vremena nešto rasklima i sl. pošto je telefon plastičana? Da li imate preporuku za neki dobar premium case koji bi nadomestio nešto lošiji kvalitet izrade telefona?
Best buy za te pare :) evo 3m kasnije, sve fino funkcioniše, stavih i dbrand, mnogo lepši utisak ostavlja. N nisam stavljao, imaš gomilu custom romova koji su super - kombinaciju koju trenutno koristim je chroma + franco r9 kernel.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Član iamivan je nabacio Android N na svoj Nexus 6P. Po njegovim rečima radi sasvim ok. Verovatno je isti slučaj i na 5X.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

znemanja napisao:... takođe me interesuje da li se posle nekog vremena nešto rasklima i sl. pošto je telefon plastičana?
Imao si S4? Mislim da jesi, nema sta onda sa 5X-om da brines :)
znemanja napisao:Zanima me da li je Andorid N OK instalirati za svakodnevno korišćenje?
Preporucio bih ti neku custom rom + custom kernel kombinaciju. 64bit + 2GB RAM-a + Android beta , mozes da probas. Razmisli, budi par dana na stock-u i odluci.
znemanja napisao:Da li imate preporuku za neki dobar premium case koji bi nadomestio nešto lošiji kvalitet izrade telefona?
Ma stavi dbrand ;)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@Cvoruga, ok je dbrand, ali ja sam mislio na case, teško da će dbrand zaštiti telefon od pada i sl.

@Fiza94, pročitao sam tvoj review, vidim da imaš pozitivna iskustva. Slazem se sa tobom, sada kada mu je pala cena definitivno je best buy.

@Green, verovatno je o tome pisano u temu o 6P, pročitaću malo detaljnije, android N deluje primamljivo :)

Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Pogledaj onaj guglov case, sto ima pozadi kao neku tkaninu, meni super izgleda

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

To je Nexus 5X folio case.

Pogledaj i Ringke slim case i Google live case.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Google za nove Nexuse radi one "Live cases", dizajn birate sami. Ne znam samo da li je to za američku populaciju ili može i ostatak sveta da naruči.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Sve je to lepo, ali bilo bi fino da nešto od toga može da se kupi u BG-u. Znam da mogu da naručim, ali treba čekati da to stigne :D

Ledjo, Nije loš Nexus 5X folio case, ali nije to za mene :)

Zile995, Ringke slim case mi se sviđa, tako nešto mi odgovara, jednostavno, a elegantno.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Ja sam stavio N na telefon i solidno radi. Nisam imao nekih problema tipa da mnogo secka, koči, zabada kao što se drugima dešavalo.

Chroma + Franco kernel je radio bolje od N, ali meni lično više leži N.

Ako tražiš silikonsku zaštitu, moja preporuka za Nillkin Nature. Uzeo sam je jer ne volim debele zaštite, a ova je ultra tanka i baš lepo naleže. :)

Sent from my Sexus 6P using Tapatalk

Odgovori