LG Nexus 5

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: LG Nexus 5

Post od zoreli »

16 godina na forumu MOBILNISVET

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Kako je dobar ovaj crveni N5 :

Slika
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Odličan :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

I negde oko 350$ u guglovoj prodavnici, istoj onoj u kojoj mi ne mozemo da kupujemo :disgust:
Za te pare nema bolje, cini mi se. A i tako crveni verujem da bas lepo izgleda uzivo :) Ja bih pazario jedan kada bih mogao nekako po toj ceni.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Da su ubacili bolju kameru, slot za SD, FM, još RAM-a, jaču bateriju, bio bi dobra kupovina,
ovako po meni ne vredi tih 100€ razlike u odnosu na N4, mada nisam ga video uživo pa možda i grešim.
Plus što opet početne serije imaju hardverskih problema, ne mogu da shvatim LG i Google kontrolu kvaliteta :wacko: .

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Na kakve hardverske probleme mislis? :|

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Labavo Power dugme, bučna vibracija (isto neki problem), probijanje pozadinskog osvetljenja, mrtvi pixeli :dry:

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Azimuth,ni tamo ga ne kupujes po ceni od 350$... Cena telefona + shipping i ispadne oko 400$ ,sto mu dodje na slicnu cenu kao sto se kod nas prodaje... Ja sam ga uzivo direktno uporedjivao sa mojim n4 i vidi se odmah da je bolji telefon . Da imam pare pazario bih ga,ali s obzirom na to koliko me dobro n4 sluzi mislim da cu sacekati n5 2014 verziju

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

cvoruga, slot i FM zaboravi na Nexusu, kamera je dosta bolja nego na N4, hardverski problemi se ispravljaju u hodu. Jedino ta baterija je mogla da bude jača. Sve u svemu mislim da se N5 dosta dobro pokazao.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja sam mislio da je to gotova cena. 350$ i free shiping. Ovako ne vidim poentu i prednost kupovine kod njih u odnosu na kupovinu u nekoj od prodavnica po gradovima. Cena mu dođe na isto. :/

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

iKe napisao:cvoruga, slot i FM zaboravi na Nexusu
Ok, kapiram ja da Nexus linija podrazumeva nemanje slota i FM-a, ali evo meni sad od ponedeljka do srede baš trebaju obe stvari.
Idem u Čačak na 3 dana, i hoću da slušam lokalne radio stanice sa narodnom muzikom (kad si u Rimu budi Rimljanin :oops: ),
radio Dženarika npr, prc nema FM, snimiću i neki film/seriju da ubijam vreme, ne mogu da odlučim konkretno koji,
nabacao bi ih više za slučaj da mi se ne svidi da gledam nešto drugo, prc nema slot za SD.
Mislim, ne razumem je li to toliko skupo da naprave u procesu proizvodnje ili šta?
iKe napisao:hardverski problemi se ispravljaju u hodu
I to mi je jasno, ali mi nije jasna kontrola kvaliteta, koja je očigledno slabija od ostalih LG modela.

Naravno da je bolji od N4, ali ne 100€ bolji, po meni.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

cvoruga, znam šta hoćeš da kažeš. Ja zbog toga i nisam uzeo Nexus nego G2.
Slot ne ubacuju zbog prava koje ima Microsoft, pa bi morali da im plaćaju nadoknadu, a i interna memorija uvek brže radi od kartice. FM verovatno smatraju da je nepotrebno zbog sve više internet radio servisa i zbog samih Google-ovih Play opcija.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Tunein radio "hvata" sve lokalne stanice u trenutku tamo gde se nalazis :)
Od svih mana N5, po meni, ostala je jedino problematicna ta baterija koja je jako slaba, mada nikog ne znam ko je u praksi to i potvrdio. Niko ga na forumu nema... :(

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

N5 pala cena na 335€ (KP)
16 godina na forumu MOBILNISVET

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

luca napisao:Tunein radio "hvata" sve lokalne stanice u trenutku tamo gde se nalazis :)
Online radio, to se ne računa, pitanje je da li je uvek i svuda dovoljno brz internet, a i bateriju jede brže od FM.
zoreli napisao:N5 pala cena na 335€ (KP)
Nije loša cena, ali ga slabo ljudi kupuju, ne znam zašto?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Tačno i meni tunein secka pošto nemam 3G, mada se ni sa FM radiom nisam usrećio, jer ovde kod mene mogu da uhvatim samo jednu stanicu i to neke narodnjake.
335€ je već dobra cena.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ako moze kolega sa foruma, advokat iz Zajecara, da se javi i napise kako i koliko koristi svoj Nexus 5 pa da vidimo o bateriji iz prve ruke... Znaci, na koliko stoji brightness, za sta koristi i koliko koje aplikacije, da li je na 3g ili 2g telefon, da li gasi wifi, da li slusa muziku, koliko naloga ima u telefonu i da li je na auto-sync-u itd itd... :)
To bi bilo lepo :)
Kameru sam testirao i skoro da je odlicna... Dobra je za osnovno slikanje preko dana... Jedino ta baterija :)

korisnikboban
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 20. Nov 2008. 03:04

Post od korisnikboban »

luca napisao:Ako moze kolega sa foruma, advokat iz Zajecara, da se javi i napise kako i koliko koristi svoj Nexus 5 pa da vidimo o bateriji iz prve ruke... Znaci, na koliko stoji brightness, za sta koristi i koliko koje aplikacije, da li je na 3g ili 2g telefon, da li gasi wifi, da li slusa muziku, koliko naloga ima u telefonu i da li je na auto-sync-u itd itd... :)
To bi bilo lepo :)
Kameru sam testirao i skoro da je odlicna... Dobra je za osnovno slikanje preko dana... Jedino ta baterija :)
Dobar dan.

Da nešto i odgovorim:
1. postavio sam na 2g jer štedi bateriju a kod nas 3g još uvek nije to što bi trebalo,
2. obzirom na profesiju na njemu stalno vršim dosta tekstualnih obrada i preko "plavog zuba" prebacujem u kancelriji na "plavi zub" štampača obradjen tužbe, i tome slično,
3. muziku ne slušam, ne igram se ( ovo obzirom na moje godine ),
4. svaku apk za tekstualnu obradu sam instalirao,
5. postoji profesionalni program "Paragraf net" koji sada i u Androidu radi a sadtži bazu službenih listova iz Kraljevine Jugoslavije pa sve do danas sa svim zakonima i sa sudskom praksom sudova koja se stalno automatski dopunjuje,
6. na YTube-u sam od pre nekih 6 godina sa preko 700.000 pregleda kao i na Google+ i to stalno koristim kada ne uključujem laptop.Preko gmail-a sam u dnevnom kontaktu sa dvadesetak ljudi sa slanjem i prijemom poruka,
7. sada piše ovako: telefon u mirovanju koristi 18%, skype 17%, ekran 14%,google usluge 20%,stanje pripravnosti 10%, wi-fi!9%,google+ 10%,glasovni pozivi 5%, android os 5%,android sistem 7%.
8. posle 1 dana, 11 sati, 51 minut i 53 sekudi imam 39% na bateriji koja je blago pocrvenela,
9. wi-fi je isključen nekih 15 sati računajući tu i noć,
10. štedi bateriju ako ga noću ostavite u rešimu "aviona",
11. razgovaram otprilike tri sata dnevno,
12. pišem nekih 10 poruka dnevno,
13. ne gledam filmove,
14. obavezno ga dopunjujem kada oznaka za bateriju pocrveni,
15. puni se nekih tri sata,
16. preko Chrome je uparen sa mojim laptopovima na poslu i kući pa ga koristim i u tu svrhu da podelim podatke,
17. ne snimam mnogo a sa kamericom sam zadovoljan,
18. automatsko upadejtovanje za sve apk je tako postavljen,
19. ne greje se mnogo dok se puni,
20. ranije sam napisao da ima nekih nedostataka, ali ko će udovoljiti ljudskim željama.
Da zaključim,
a da pri tom ne reklamiram nikog, i ne uvredim nikog,
uredjaj kupite oprezno gde i kako jer vam je to 50% značajno.
Pristalica sam da kupujem prve serije isključivo na osnovu mog iskustva.
Ne bih da polemišem ni sa kim ni o čemu jer ste svi toliko dragi i mladi veliki entuzijasti u želji da pomognete svakome od nas,
Eto, i meni treba mala pomoć. Još uvek ne mogu da nadjem kod nas dobru original N5 kožnu futrolu na preklop u koju ulazi telefon. Ako znate prodavce javite.
Pozdrav iz konačno nešto toplijeg mog grada Zaječara.
Sve vas voli i pozdravlja.
Advokat Slobodan.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

hvala Vam na odgovoru, mislim da je sasvim ok da je baterija trajala vise od jednog dana, u Vasem slucaju kako ste napisali 1 dan, 11h, 53min itd itd... i da je tada na 39% :blinky:

to je za android sa Vasim koriscenjem sasvim ok... :)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

korisnikboban napisao: 2. obzirom na profesiju na njemu stalno vršim dosta tekstualnih obrada i preko "plavog zuba" prebacujem u kancelriji na "plavi zub" štampača obradjen tužbe, i tome slično,
Kolega, je l' malo pojašnjenje za ovo? Da li direktno sa telefona štampaš ili ? Nisam baš najbolje razumeo. Jer imam jedan wireless štampač, ali nisam uspeo da štampam direktno sa telefona ili tableta.

Odgovori