LG G3

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Re: LG G3

Post od Drafer »

Promenio sam za mesec dana 3 telefona, nema sanse da ponovo menjam i doplatim, narocito jer sam ga kupio novog, a treba da ga prodam kao polovnog.
Cim sam ga kupio sam mu ubacio MM ili android 6.
Doslo je vreme da se kupuju stari modeli telefona ali novi, nikako polovni, ovaj se greje zbog procesora i rezolucije ekrana, neka jos samo povecaju pa ce biti sporiji od G2 kao i ovaj sto je sporiji na testovima od G2.
Zavisi i koje igrice si igrao, meni se na šahu ne greje, to moze da tera

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Android 12

dejaxy
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Avg 2014. 22:05
:: Lg G2

Post od dejaxy »

Pa ti igraj samo šah[emoji3]

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Naravno, od šaha se ne greje jer mu nije zahtevno, a vi i dalje tvrdite kako se ne greje i radi odlicno, osim kada trazite neki kernel da se manje greje i manje trosi bateriju :-)

Poslednja izmena od Drafer u Sre, 20. Apr 2016. 18:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Android 12

Milcha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 14. Avg 2014. 10:45
:: Galaxy S7 EDGE
:: iPhone 6

Post od Milcha »

Drafer zasto bi ja ili bilo ko od nas ovde lagao? Imamo neke koristi od LG-ja? Ja pricam kako meni telefon radi, i da se greje u bas retkim situacijama, a ti pricaj i dalje svoje price, tebi ni xperia koliko se secam nije odgovarala a svima jeste..
Uostalom ako ti telefon ne odgovara ti ga prodaj, i resis 'problem'.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Milcha,
Pobogu pa zasto mislis da bih ja lagao ili da nesto ne razumem?
Vidim kako radi, a ovo je nov telefon pa mi ada niko ne moze reci kao ranije da sam zbog falican primerak.
Zasto ljudi onda menjaju telefone ako svima sve odgovara osim meni kome ni jedan ne odgovara?
Android 12

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Evo ja ću ti dati Xiaomi u zameni. Ne greje se, leti, metalni, baterija vrh, otisak prsta. Ubica.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

@drafer, kako ne primećuješ da su ljudima crveni vratovi! Ostavi se malo te nauke, biće i posle vremena.
Predlažem da zavrneš rukave, rutuješ fon i fleš Fulmics 5 + Xceed kernel.
Onda se javi.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

@El Laki, da si blizi razmotrio bih tvoju ponudu.
@bacom
Zasto su ljudima crveni vratovi? Ja samo odgovaram na poruke, da me niko ne napada ja se ne bih branio. Nemam volje da ga rutujem i istrazujem nove nepravilnosti

Android 12

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Kao prvo poredis ga sa telefonima koji imaju druge/sporije procesore.
Drugo, G3 se greje jer nema odvod toplote, pa se ona direktno prenosi na zadnje tastere. U svakodnevnom maltretiranju meni ne prelazi 40C. Juce sam igrao igricu oko 1h45min i maximum sto sam nagurao je oko 42-43C.
Svakako stoji da se G3 greje ali nije toliko alarmantno, znam mnoge telefone koji se vise greju. Pritom mi nije lagovala igrica, ne znam sta tacno igras..

P.S. Imas u podesavanjima baterije da ukljucis Game optimizer.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

@Dexter
Eto jednog ispravnog i dosta korektnog odgovora :-)
Naravno da se greje zbog procesora, rezolucije i ko zna sve cega jos i zato ga i uporedjujem sa starim procesorima koji su isto sve radili a nisu se toliko grejali.
Tu opciju sam juce iskljucio i igrica radi bez trzaja nekih 10 minuta, posle se zagreje baterija na 42° ili procesor na 61° i pocne da trza. Kada je ukljucena ta opcija onda trza od pocetka.
Atomic bomber sam igrao, a ne mogu ni navigacije da rade simulaciju bez trzanja, isprobao sam IGO i CoPilot navigacije i obe trzaju

Android 12

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Skinuo Atomic bomber i igrao sam 32 minuta. Game optimizer ukljucen, nisam imao nikakvog laga. Ugrejao se jeste, oko dugmica i u gornjem delu (42-43C po Gsam battery), ali bez sekcanja. Igrica nije graficki zahtevna tako da ne bi trebalo da laga, najbolji skor mi je 56, mozda tebi na visim nivoima kad nastane ludnica pa da ne moze da pohvata ali od vrucine svakako nije jer je to to, tesko mogu da ga navucem preko 43C.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Dexter,
Da, na visim nivoima krene da secka jer tada se ugreje isto na oko 42 stepena i tu prekidam.
Ranije mi je bio rekord oko 600 - 700 na nekom nivou 25 ili do 30, nisam dalje prelazio.
A kada je ukljucena ona opcija za optimizaciju onda deluje kao da igram na telefonu starom 20 godina kako trza.

Imam full verziju te igre pa sa njom mozes dalje dogurati u odnosu na besplatnu verziju, zahtevnije igrice ne volim jer ce jos vise da greju telefon i da trose bateriju.
Android 12

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Post od Professional »

Pa jesi li ti kupio G3 zbog igranja igrica? Pa i graficka racunara ce ti se zagrijati kad pokrenes neku zahtjevniju igricu.
Stvarno ne znam zasto poredis G3 sa starim modelima... Nije mi jasno. Ako ti je sve to radilo bez problema na tim starijim modelim telefona, ti se fino vrati na njih i uzivaj ;)
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

Professional,
Ne igram igre, ali mi treba navigacija, a to su nezahtevne igre pa mi je cudno da se greje, ni Note 2 se nije grejao koji je star telefon.
Kupio sam telefon jer je doslo vreme da se kupi drugi, ili mi je dosadio stari.
Kakvi su to bolesni saveti tipa prodaj telefon i kupi drugi, da li ce manje da se greje ako ga ja ne budem imao mozda?
Android 12

Milcha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 14. Avg 2014. 10:45
:: Galaxy S7 EDGE
:: iPhone 6

Post od Milcha »

Bolesni saveti? Zasto tako pricas, ljudi zele da ti 'skrate' muke i postede te nervoze, to ti je najlakse resenje, jer ako ti se do sad grejao i dalje ce...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

To "ljubavisanje" odradite na PP, ovde pisite o G3 i samo o njemu.

Jasno je da covek ima problem, vi ostali nemate. Ako znate kako da resi problem, pomozite mu.

gagana83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 21. Apr 2016. 08:26
:: LG G3

Post od gagana83 »

Pozdrav drugari :)
Izvinjavam se unapred ukoliko pisem na pogresnoj temi. Trazila sam temu o navigaciji ali je zakljucana.
Elem, od juce sam vlasnik telefona LG G3. Pre njega sam imala Nokia Lumiu 925.
Ono sto me interesuje je navigacija, 925 je imala Here navigaciju i super me je sluzila.
Da li ova navigacija na G3 vrsi posao ili bih trebala da instaliram neku drugu, i koju?
Da napomenem, veze nemam sa tehnikom, telefonima i navigacijom (ko i svako prosecno zensko :lol: ) i pola od ovoga sto sam procitala na temi navigacija su za mene spanska sela :D

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

G3 se greje kao furuna. Primetio sam da se najvise greje u sledecim situacijama:

1. Koristis yt app
2. Igras zahtevne 3D igre(ok normalno)
3. Punis fon+koristis fb messenger

E sa yt ne dize frekvencije i obicno je oko 1GHz, a GPU oko 200MHz-300MHz sto je ok. Ali nije mi jasno sto toliko przi, kad su freq normalne.
U predelu kamere se najvise oseti toplota.

S801 kloknut na 2.5GHz sa QHD ekranom, koji nisu trebali uopste da stave, pa zakljucite da li se manje greje od drugih. A ako se manje ili vise greje nego na LP, onda mozete pretpostaviti koliko su stavili da throttle-uje pa nije ni cudo da trza u jakim 3D igrama. Naravno i laksi LG G4 UI je poboljsao rad telefona, bateriju i slicno pa se i manje greje.

A sto se tice navigacije... Ne trza iGO samo na G3. NextGen je toliko neoptimizovana app da trza i na ostalim non-QHD uredjajima. Zoom in/zoom out zabada, kretanje po mapi isto.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

@gagana83, instaliraj Here mape preko Google marketa. I imaćeš navigaciju kao i na 925.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Drafer »

gagana83,
Ja imam i IGO i CoPilot i obe rade solidno, Here je lakse da instaliras ali nije tako dobra kao ove dve sto sam napisao, isprobao sam i jos neke ali zadrzao sam samo te dve.
To sto je u njemu sam iskljucio, (Google maps), moze da pomogne ali mi se ne svidja program, jako je siromasan opcijama.
Ako ti treba pomoc posalji poruku Todi ili meni pa da ti pomognemo oko instalacije IGO-a.

Zile995,
Mislis na YouTube? To sam deaktivirao kao i jos 10 - 20 programa koje ne koristim uopste-
Nemam ni klasicni Fajs sa mesinzerom, vec sam mu ubacio Facebook Lite, maksimalno mu pazim ako neki program zauzima vise ram memorije odmah ga obrisem i nadjem zamenu.
Igre nisu zahtevne, 3D nisam nikada ni igrao na ovom telefonu, to je stara 2D igra.
To je sve najvise zbog rezolucije, nikakve koristi a steta je velika. Nisu trebali da mu stave taj ekran, slazem se.
Android 12

Odgovori