Pozdrav lg-evci.

Koristim S III vec dvije godine i vrijeme je za novi (bolji) tel,
htio sam Note 3 ali nema se dovoljno para,
skoro sam saznao za ovaj G2 i planirao sutra da idem da ga uzmem kod mog operatera (za 120€ uz paket koji imam, sto je extra cena za tel ovog ranga),
ali sada nadjoh dvije stavke koje su me odbile.
1. Telefon ne podrzava sd karticu
2. Baterija je nezamenjiva
Zastoo??
Vidim da tel ima odlicnu bateriju pa bih tu stavku nekako i prebrodio, ali sta da se radi sa memorijom?
Sada na S III imam externu karticu od 16gb gdje je 10gb zauzeto, dok je 6gb od 9gb interne memorije koja je dostupna puno, i sto da radim ja sa samo 16gb memorije gdje je samo 10gb dostupno vjerovatno jer ostalo ide na OS?
Jeste, nisam ni jednu sliku za ove 2 god izbrisao, imam ih sve i na dropboxu (autoupload), ali ne zelim da se smaram misleci koliko imam jos mjesta u telefonu.
Na telefonu ovog ranga to je nedopustivo!
Isto tako, ne bih da odmah moram da sredjujem kameru/zvuk rutovanjem-raznim fixovima,
ja bih radije nesto out of the box (iPhone imam i nije to to)
Isto tako, kako funkcionisu ta dugmad na poledjini telefona?
Moze li tel da izgura citav dan sa dosta 3g/viber/mnogo maila/editovanje excel fajla/dosta razgovora, sms-a?
Tel mi treba za posao (ovo sto sam naveo svakodnevno koristim), zezanje je u drugom planu (kamera, video, igrice...) ali je svakako potrebno.
Ne znam zasto sve ovo pisem, valjda da bi me neko ipak ubjedio da ga uzmem, jer sada stvarno ne znam sta poslije S III, a da nema astronomsku cenu...