LG Flex 2

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: LG Flex 2

Post od El Laki »

To je mislim jezička korekcija tastature. To ti je uključeno u podešavanjima. Nisam siguran, ali 90% da je tako.

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 20. Jun 2012. 00:33
:: S7
:: Nexus 5x

Post od GroGy »

Ako mislis na Word suggestions, iskljuceno mi je. Kao i Auto-correction, Auto-punctation, Spell checher i Suggest next word. Sve sam pogasio, trebalo bi da resi problem.

Ne znam sta je tacno pravilo problem od ovih opcija, ali kad sam ih sve pogasio, prestalo je.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Auto-correction je mislim za reči, ispravlja greške u pisanju, a auto-punctuation za simbole (znakovi interpunkcije). Suggest next word ti predlaže sledeću reč, nije to.

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Post od niko1a »

verovatno je krivac auto-punctuation, posto se znakovi interpunkcije stavljaju do reci, bez razmaka..

da se ukljucim u temu malo, posto ste me u delu poredjenje telefona zainteresovali za ovaj model, a kada sam prosao kroz ovu celu temu jos vise sam se zagrejao, i sve ozbiljnije razmisljam da se ponovim sa jednom Flex 2-kom :)

koliko sam video svi imaju reci hvale, i uglavnom sve sto vidim od karakteristika i mogucnosti mi se svidja i bas me privukao sada ovaj model iako do pre neki dan nisam nikad ni obratio paznju na njega.

sad imam pitanje, i to mi je jedina briga vezano za njega, kakav je sto se tice zvuka? najvise me interesuje kakva je jacina loduspeakera, kakva je jacina zvona, notifikacije, multimedije.. i kakav je zvuk u toku razgovara i na njemu i sto se tice regularnog zvucnika?

na testovima gsmarene vidim da nema neku posebnu jacinu, ali me interesuje ako neko ko ga je koristio moze da mi kaze neka bliza iskustva kako se ponasa bio bih zahvalan.

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od GroGy »

I ja mislim da je auto-punctuation. Jer mi je samo to i bilo cekirano uz jos jednu opciju. Vazno da je sad sve ok :)

I jos jedno pitanje kad sam vec tu: Sta se desava kada idem na disable nekih sistemskih aplikacija preko clean mastera? Konkretno mislim na google+, drive, google play music, google play games, email (posto koristim gmail app), google play newsstand... Da li ih on "zamrzne" trajno tako da vise ne zauzimaju ram memoriju, ne pokrecu se u pozadini i ne trose bateriju?
Hteo sam da uradim i uninstall remote call service, lg smart world jer mislim da su bespotrebne, a mogu da se maknu bez roota.
Da se razumemo, telefon i dalje radi kao sat i sve leti bez problema, pa smatram da mu root nije ni potreban, ali eto, cista radoznalost vezana za disejblovanje preko clean mastera :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

niko1a nisam primetio neku veliku razliku u odnosu na G3/G4. To je sve što ja mogu da ti kažem jer se ne razumem previše u kvalitet zvuka. Na jačinu nemam zamerki. Nikad se nije desilo da ne čujem zvono ili sagovornika, bilo u javnom prevozu ili na ulici. Prednost je što zbog zakrivljenosti se ne može tek tako zagušiti zvučnik ali daleko od toga da je blizu prednjih zvučnika.

GroGy nemoj da protumačiš ovo kao pametovanje, ali zaista nemaš nikakve potrebe za Clean Masterom. Te aplikacije se mogu disable-ovati iz settings-a fabrički. Sve te Google kao i ove Lg aplkacije ako ti ne trebaju, slobodno ih ukloni. Nećeš ništa pokvariti. Između ostalog sve te aplikacije i ja uklonim na svakom telefonu (kada je fabrički moguće, naravno). Sve je to omogućeno fabrički bez posebnih alata. Samo će ti džabe trošiti ram (Clean Master). To ti je moj savet, a ti sam odluči.

GroGy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od GroGy »

Taman posla Laki, svaki savet je dobrodosao :) Zato i postavljam pitanja ovde.
Bez roota mislim da ne mogu da se obrisu, ali mogu da ih disable-ujem iz settingsa. Tada ce instalacija i dalje postojati i zauzimace memoriju u telefonu, ali se nece pokretati u pozadini, zauzimati ram i trositi bateriju. Ispravi me ako nisam dobro razumeo

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Baš tako, nećeš ih obrisati iz memorije telefona, ali svaku njihovu nadogradnju(update) hoćeš i vratiće se aplikacija u prvobitno stanje kakomje bila kada si kupio fon. Naravno biće zamrznuta neće raditi u pozadini i vući resurse.

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

ako Laki kaze da je zadovoljan meni je dovoljno :) sad jos ostaje da vidim hoce se sve realizovati kako je planirano pa da ga i uzmem konacno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

GroGy disable iz settingsa je sasvim dovoljan. Količina interne memorije koju ti tako aplikacije zauzimaju je smešna, tj za zanemariti. Dobar deo bloat-a se na Flex 2 može na taj način onemogućiti.

niko1a ne znam šta su ti prioriteti na telefonu, ali do 300e Flex 2 je najkompletniji model i definitivno sa najboljim performansama.

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

flex 2 nisam ni gledao uopste, ali sada kad sam se malo vise zainteresovao za njega vidim da bi mi odgovaralo sve sto nudi, jedino sto sam bio video da mu je zvuk slabije jacine pa me to zanimalo.
ostalo mi je sve za ovu cenu skroz korektno oled, laser, ois, cpu, gpu mislim da bi trebalo sve super da radi, a i komentere koje sam do sada video o uredjaju i ovde i na drugim mestima su mi skroz pozitivni. "mane" su mi prednja kamera ali nju ne znam da li koristim jednom u par meseci tako da ni ne uzimam u obzir to, neke primedbe na bateriju sam video ali mislim da sa ovim fast charge koji ima necu imati nikakvih problema, pregrevanje je koliko sam razumeo otklonjeno update-om, i eto jedino me je jacina zvuka da kazem brinula, ali ako se nije desilo da ne cujes zvono i slicne situacije onda mislim da sto se mene tice nema mana i da bi zadovoljio moje potrebe u potpunosti.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Idi u neku radnju, procackaj telefon, pusti zvono ividi da li ti odgovara, vrlo jednostavno :)

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

probao pre neki dan al nisam nasao ni jedan primerak :smutny: i ovi kod operatera ga ne drze na lageru izgleda nabili cene pa se niko ne interesuje kod njih i samo ih po potrebi porucuju :D al dobro videcu sa nekim ko ima g2 kako je, ovaj bi trebao da je jos glasniji, al ako je tako kako je El Laki rekao to je korektno, i resio sam sta cu dalje :D

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

I pogledaj sivu boju na ekranu, odredjeni primerci imaju "problem" sa sivom bojom zbog pOLED tehnologije. Ostale boje su ok. Mozes da vidis na xda forumu o cemu pricam. Nista strasno, cisto da znas :)
Necu da te plasim, samo pogledaj telefon u radnji, nije na svakom primerku tako. Jednostavno je takav panel/izrada.

Somi, je l' je glasniji od G3 ili je u rangu? Pitam, posto G3 ima dosta dobar zvucnik.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

procitao sam vec negde to za boju, nisam imao prilike i da vidim al sam primio k znanju :) a sto se tice G3 nesto je tisi koliko sam razumeo, on je valjda nesto izmedju G2 i G3

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

E pa ako je malo tisi, onda ce biti sasvim dovoljno. Recimo, mene je G3 iznenadio sa glasnocom kada sam ga koristio(kvalitet solidan).
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ne znam, nisam zapamtio :D

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ne bi trebalo da razočara zvučnik, zaista. Ne obraćam previše paznju na zvuk, jačina mi je uvek na 20% sem ujutru zbog alarma, ali da je osetno bolji/gori od G3 sigurno bih primetio. Ovako bih rekao da su tu negde u rangu. Performanse su najjači adut ovog modela. Rame uz rame sa trenutnim premium modelima.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Zvucnik je odlican,nikad mi se nije desilo da ne cujem ili osetim vibraciju.Cuje se i u punom autobusu,idem gsp-om na posao pa odatle i utisci

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

hvala vam ljudi na iznesenim licnim iskustvima, posle ovoga sam definitivno jos vise "zapaljen" da uzmem ovaj tel :D
ja sam prvo razmisljao da uzmem Meizu MX5, svideo mi se izgled, ima finu kameru, laser, otisak skener. zvuk bi trebao da je brutalno jak i cist, i metalno je kuciste. to mi se tako sve u paketu svidelo dok mi paznju nije privukao prvo Lakijev komentar u temi poredjenje :)
a onda sam se jako zalepio za ovaj tel, nije mi nista tako privuklo bas odavno. nisam ja nikad bio nesto zaludjen za cestim menjanjem uredjaja a nisam ni neki preterano zahtevan korisnik, ovaj ce mi mislim ispunjavati sve zelje, a nije mi se ovako svidelo nesto jos od pre 100 god kad je izasla ona motorola V3, ja mislim da su me jedino ova 2 tel toliko zaintrigirala da ih zelim, ostalo sam sve uzimao eto tako :)
hvala jos jednom!

Odgovori