LG G3

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Re: LG G3

Post od dachakragujevac80 »

I ja isključivo koristim gmail (i to sam skinuo ovaj najnoviji za lolipop)! Kad već pokrenuste tu temu,i ja imam jedno pitanje: zašto mi u statusnoj traci ne izbacuje pristigle mailove,iako mi je podešeno da to radi?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Isto koristim Gmail, tu stock mail nisam nikada koristio.
Što se tiče notifikacija, na ovoj verziji sa marketa, notifikacija izbaci kad stigne mail u inbox, ali one ostale foldere ne prikazuje. Meni tako odgovara pa nisam ni čačkao ostalo.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Problem se rešio sam od sebe. Suviše je mailova bilo za sinhronizaciju pa je on upao u neki loop pokušavajući da refreshne sve. Uspeo sam da ga poteram da prihvati nova podešavanja sa sinhronizacijom samo poslednjeg meseca i sad je sve ok. Jbg, ja gmail ne koristim, tako da mi je trebala ova aplikacija za glavni account na kome su mi i kontakti i sve.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ja koristim na G3 stock mail aplikaciju (za hotmail) , radi besprekorno - push mail i sync 7 dana .
16 godina na forumu MOBILNISVET

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Za slučaj da nekog zanima, probao sam here navigaciju, lepo radi. Brinuo sam se kako će se aplikacije ponašati na ovoj rezoluciji, ali za sada je sve ok.

dachakragujevac80
Expert
Expert

@araphel,+1 :wink: mada je jos nisam probao u saobracaju! Ali besplatno i Bogu je drago! :D
Doduse ovo je samo beta verzija i jos uvek nema podrsku za srpski jezik

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja sam je probao tu po mojoj okolini. U saobraćaju sam je za sada trošio samo na Lumiama i u zemlji i van zemlje. Ako je na Androidu upola toliko dobra kao na WP, opet će za mene biti najbolja navigacija. Glasovno navođenje na srpskom mi nije prioritet, može i na engleskom. Mada, ako ga ima za WP, verujem da će doći i na Android verziju.

Sad još par pitanja oko G3:

1. Da li neko koristi futrolu "sa prozorčetom"? Dešava li vam se da neće da odreaguje na prvi dodir na neku prečicu? Ja recimo dodirnem prečicu za dnevnik poziva, čuje se klik ali se ne desi ništa. Prebacim na sat pa opet na prečice, i onda radi. Sad, ja imam malo "mrtve prste" i nekad mi generalno telefoni ne reaguju na dodir dok ne pomerim palac nekako drugačije, ali ovo mi je već sumnjivo :)

2. Pitanje za Zorellija: kako si naterao fabrički weather widget da bude transparentan? Da li ta akcija zahteva root?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

araphel, u opcijama "Teme" izabereš "Blue" .

Slika

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Zorelli, puno hvala! Ja nemam tu blue temu, ali snaći ću se već nekako.

dachakragujevac80
Expert
Expert

@araphel,ja sam koristio quick circle futrolu (još uvek je imam,ali me nerviraju vratanca,naročito pri slikanju ili kucanju poruka,pa sam umesto nje stavio silikonsku) i to mi se jedanput desilo,ali kako mi je telefon i u nekim drugim situacijama počeo da baguje,a sve to nakon prelaska na najnoviji softver,uradio sam fabrički reset i to mi se nije više dešavalo! ;)
@zoreli,a kako si "dobio" ovu plavu temu? jel iz lg prodavnice,ili nakon promene roma?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

araphel, dachakragujevac80, XDA forum :) ...

dachakragujevac80
Expert
Expert

Iskreno,ja nikad nisam bio pobornih tih "divljih" ugradnji bilo čega u svoj fon,i uvek sam čekao fabričke nadogradnje,ali vidim da na ovom forumu ima stvarno zanimljivih stvari! S tim u vezi,brate zoreli,iako si možda već negde to objašnjavao,iskreno te pitam,onako kao neko ko nije baš vičan u tim "hakerskim igrama": šta ja moram da uradim da bi skinuo nešto sa onog foruma i je li komplikovano? Da li samo da stisnem download i kasnije install ako mi aplikacija uđe u telefon,ili moram i neke druge silne zajebancije? :D
Znači,kao najvećem laiku za te stvari,prostim rečnikom mi objasni! Ako je i malo komplikovano i ako bi to moglo da mi sjebe nešto u telefonu da se ne upuštam ja u te igre za pametnije od mene! :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

... Moj savet , ako ti G3 dobro radi i ti si zadovoljan onda ne diraj ništa . Za skidanje sa XDA moraš se učlaniti na sajt ... G3 radi "out of the box" - ništa mu ne fali i ništa spektakularno se ne dobija ROOT-om i "majstorisanjem" .

dachakragujevac80
Expert
Expert

Ma mislio sam da ubacim neke nove teme,izmenim balončiće u porukama,promenim status bar,promenim tastaturu i sl.,ništa spektakularno! Za sada sam uspeo samo da skinem nove teme za tastaturu,ali recimo kad sam daunloadovao novi izgled imenika i dajlera i novi izgled balona za poruke,on mi ih je samo ubacio u telefon,onda sam izvrsio neko otpakivanje i smestio mi je u direkciju download,gde kada sam pokusao da instaliram skinute fajlove nije htelo! Jel mozes da mi objasnis kako sad ide? Na ovom sajtu sam pronasao objasnjenje,pise:
1. Always Backup! Flash through recovery
2. If it doesnt work, manually move the files to its directory and reboot, if u are odexed, remove the odex of the files and reboot
E sad sta to u stvari znaci,sta bi ja trebao da radim? :)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Trebao bi da uradiš ROOT i instaliraš Custom Recovery ... posle toga možeš sve .

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

New screenshots give us first look at LG’s version of Android 5.0 Lollipop

http://www.androidauthority.com/lg-andr ... op-564620/

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Pa bas se i nisu nesto pretrgli sa promenama, Samsung je bolje uradio posao...

dachakragujevac80
Expert
Expert

Meni ovo deluje kao da se igrao neki korisnik,ili krajne početna verzija lizalice! Ali i ne treba očekivati nešto spektakularno u promeni interfejsa kod LG-a,posebno zbog njegovog UI-a,kojem će 100% ostati dosledni u potpunosti! Biće tu promenjene one navigacijske tipke u dnu,status bar,neke ikonice i uglavnom sve ono što ne bode toliko oči! Najveća promena po meni biće u vidu onih obaveštenja na zaključanom ekranu,mada i sad G3 ima nešto tome slično za sms i propuštene pozive!

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Zanimljivo je što te "navigacijske tipke" LG uopšte nije dirao po ovome što se može videti. Ovo jeste početna faza, ali s obzirom da G3 dobija 5.0 pre nove godine, pitanje je koliko će još toga promeniti.

dachakragujevac80
Expert
Expert

Jedno pitanje: malopre sam se igrao sa telefonom i skinuo zero launcher sa prodavnice,malo se i sa njim igrao,nesto mi se nije svideo i odlucio sam da ga obrisem! Vratio sam se na fabricki i sad: ja uopste ne mogu da se setim,jel status bar kada se skroluje na dole bio transparentan ili crn? meni je sada "poluprovidan" da se tako izrazim,vidi mi se pocetna strana i ikonice ispod njega! :?
ustvari ja uopste i ne znam da li to veze ima sa tim sto sam skinuo taj zero,ali da me ubijes sada ne mogu da se setim! :blinky:

Odgovori