LG Nexus 4

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: LG Nexus 4

Post od iLuka »

nexus je odlican telefon... brz telefon, stabilan sistem, cist android koji ce dobijati redovno update-ove, veliki i utegnut telefon... ALI... kao sto sam i znao pre kupovine nexus-a 4, (imao sam iphone 4s), iphone 4s je ipak za dlaku bolji telefon... dosta manji i mnogo mora da customize-uje da bi se dobila puna funkcionalnost ali - bolji...

ekran mu je bolji, kamera je bolja, dosta brze neke stvari radi itd...

e sad, sta kome predstavlja prioritet... :)

:wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

LG Nexus 4

Post od Baraba »

^ukratko receno :P
Svaka cast za objektivnost i realno sagledavanje Luca. Sinoc smo malo testirali oba i Luca je sam napisao. Samo bih dodao da je 4s pun ko oko app i twikova a nexus 4 klot :)
Moram da kazem da je nexus 4 dobar uređaj, android lepo radi, dosta fluidnije od S3, ali me nije privukao da sa iP4s pređem na isti, najvise mu zameram displej.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Iskreno meni kad sam prvi put video nexus 4 se nije dopao
Nervirale me one njegove ikonice na ekranu,nikako da nabodem gde je dole gde gore kod telefona :)
Sad posle par dana koriscenja kapiram u stvari kakvo cudo imam u rukama i tek otkrivam sta sve moze da se uradi sa njime,kakve sjajne stvari i kostimizacije ovo cudo moze da radi
Mislim da nisam dosao ni do 50% njegovih mogucnosti ,jos uvek se privikavam na neke stvari ,gde se i sta nalazi kako uci u njih sto pre itd recimo trenutno pokusavam da provalim kako namestiti neke funkcije na tastaturi tj ikonicu za novi red ,jer mi se tu nalazi precica za smajli koja mi tu nikako ne treba a nije ni bila tu ,sta sam uradio samo nebo zna :D Privremeno instalirah drugu tastaturu gde su podesavanja mnogo laksa a i volim da mi tastatura bude bele boje ili bar svetlije
Generalno odlican telefon ,sve mu manje zamerki nalazim sto se vise privikavam na njega sve me vise odusevljava :)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Kvaka33- po menu najbolja tastatura je Go keyboard :wink:

@baraba - kad je nesto tako - tako je :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

@Kvaka, messaging - settings - soft keyboard type - enter for new line. Probaj tako nesto, u messaging se podesava.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

antec napisao:@Kvaka, messaging - settings - soft keyboard type - enter for new line. Probaj tako nesto, u messaging se podesava.
ne znam zaista gde se to nalazi
Da li da udjem u Lenguage & input ili ...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Nema nexus to u messaging... Probao sam u settings-language, input ali nisam nasao... :(

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

A idite u kjur sada :D ja vise ne znam sta cu, moram se nekada uvaliti kada radite ta uporedjivanja i da odlucim vec jednom i zavrsim sa tim
12 godina na forumu!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Pa nema sta da se razmisljas...
Sta ti je prioritet? Naveo sam bas detaljno sta je bolje kod kog modela :wink:

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Resih problem ,instalirah Hacker's Keyboard i sad uzivam,ovo je i vise nego sto sam trazio :)

Freyr uzmi iphone ipak

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Kvaka, sto da uzme iphone? :|
Nisi se valjda pokajao? :| ..

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

luca, ma nisam ,nego dva razlicita proizvoda u totalu ,sa razlicitim sitemima,zatvoren os i otvoren os ,meni licno iphone izgleda kao igracka imao sam i nikada vise,ja volim da se igram telefonom da mu radim sta ja hocu a ne da telefon upravlja sa mnom
iphone je odlican telefon al je smor telefon ,sve nesto posebno se mora radi,klasika za zatvoren os
o poredjenju necu nista ni da pricam ,toliko strucnjaka koji veze nemaju da me glava boli, pa ostavljam njima da i dalje prepisuju sa neta i vide gustinu pixela izmedju 285 i 316 i razliku izmedju samoleda i tft ekrana o fluidnosti da ne pricam
Ne voli da komentarisem takve stvari jer su veoma subjektivne i u praksi uglavnom netacne kao i naravno stvar izbora kakav ekran voli,kako je optimitovao uredjaj itd
a ne debili okace video klip sa custom romom i stok romom i uporedjuju dva telefona da bi naravno ovaj drugi ispao bolji i takve slicne budalstine a na ovom je bolja slika zato sto, a na ovome je bolja slika jer ...ma nemam komentara i necu vise ni da pricam o tome
komentarisacu samo klasicne funkcije telefona o kom budem pisao
zato i kazem ako hoces iphone4S kupi ga neces pogresiti ,ali sto se tice svega Nexus ga rastura pa neka misle ljudi sta god hoce ali tako je

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

LG Nexus 4

Post od Baraba »

@Kvaka, hoćeš da kažeš da nije merodavno sto smo ja i Luca sedeli, svojim ocima gledali. Npr. pokrenes istovremeno rotaciju ekrana da vidimo koji brze rotira, vidimo obojica da iP brze rotira displej. To nije merodavno, mi lažemo? Nije merodavno sto obojica gledamo jednu sliku koju smo slikali i poredimo na kom displeju je bolja? Vidno bolja! Ma da, vazi. Jos covek koji ima nexus sam komentarise :)
Freyr napisao:A idite u kjur sada :D ja vise ne znam sta cu, moram se nekada uvaliti kada radite ta uporedjivanja i da odlucim vec jednom i zavrsim sa tim
Kao sto sam napisao, nexus 4 je dobar fon, lepo radi. Za tu lovu po kojoj ide nov je odlična kupovina.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Najbolja od svih :) realno. Brzi je od S3 koji mu je jedina konkurencija... Onda ide Note 2 pa ip5... To bi bio moj izbor... Zavisi od para, naravno :(

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Sad bi ja tebe mogao da pitam sta znaci to:Za tu lovu po kojoj ide nov je odlična kupovina.
Jel to znaci da je los telefon,pa je jeftin
ili to znaci nije los ,nije ni skup
ili to znaci nesto trece...
Pa cuj imam ja drugara koji ima I5 pa kaze zajebo sam se tvoj je sjajan telefon
Jesmo li li sada on i ja merodavni da komentarisemo koji je bolji ?
ko je tu u pravu ja,on,ili neko treci ,gledali smo svojim ocima,sta radi njegov a sta moj
mozda je to do primerka,ja cak ni to ne izbacujem kao mogucnost,a ti desidirano tvrdis da je ip4s bolji ,iako po papiru to nikako nije moguce,ni u ludilu
samoled ima jake boje i deluje mocno, tft ima prirodnije boje,svakome se svidja nesto meni licno vise tft,ne zaboravi da dolazim sa samsunga i to zadnja tri telefona su bila njihova,tako da veoma dobro poznajem samoled ekrane
sto se tice rotiranja ekrana to zaista ne bih da komentarisem ,ne se ljutis druze :)
niti omalovazavam iphone niti dizem nexus u nebesa ako si citao moje postove ja mu uglavnom iznosim mane a ekran i rotacija definitivno to nisu :P

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

luca napisao:Najbolja od svih :) realno. Brzi je od S3 koji mu je jedina konkurencija... Onda ide Note 2 pa ip5... To bi bio moj izbor... Zavisi od para, naravno :(
Da sam imao para uzeo bih definitivno Note 2 tj cekao bih LG optimus G pro ,ali posto ga verovatno ne bih docekao uzeo bih note2 ,volim velike telefone,ali eto spletom okolnosti nikada ne dodjoh ni do note 1 a ni do note 2 ili G pro ,ali jednoga dana ..... :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

LG Nexus 4

Post od Baraba »

Nisam tvrdio dok nisam licno uporedio. Ovako kada smo se nasli i uporedili, mogu da tvrdim argumentovano koji je bolji, a to je iP4s. Tvrdi i druga strana. Sad, sto tebi to smeta sta da radim? Ti tvrdis da nije bolji jer gledas specifikacije na netu i to je to. Ne mogu da lažem, tako je kako je.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Baraba, ma naravno ,odlican telefon svakako ali ipak nije bolji od Nexusa

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ja sam rekao svoje misljenje u vezi ovakvih poredjenja.
3,5" ekran deluje tuzno i smesno u isto vreme pored ekrana od 4,5" pa makar rotirao ekran 100x brze.
Probao sam iphone,sem za telefoniranje i poruke,ostalo je mucenje na njemu. . .
Ne znam kako mozete uopste da poredite n4 i ip4s,iphone vise nije merilo nizasta. . .

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

LG Nexus 4

Post od Baraba »

Ps. Vezano za lovu po kojoj ide nov. Znaci da je odlučna kupovina, jer je 4s nov dosta skuplji. Ili da je bolji izbor onom kome treba veci displej. Mene zanima displej, upotrebljivost jednim rukom, opet displej, rad sistema (za brzinu sistema sam naveo jedan primer sa rotacijim ekrana, zar nije bruka da je 4s i dalje brzi iako ovaj ima 2GB Ram? , to je ona optimizacija iOS koja se pominje i fluidnost, pa surf i učitavanje tj. pregled i listanje strane, pa izvlači vecu brzinu neta na istom wifi, pa jačina zvona ...) itd. itd.
Ako gledaš mogucnosti, napisao sam da je njegov skoro klot, 4s full opterećen twikovima i apps. Izradu namerno ne komentarisem jer se nekom sviđa ovo nekom ono. Jbga, tako je kako je.

Odgovori