Evo i ja sam odlucio da podelim moje iskustvo sa ovim telefonom posle nesto vise od nedelju dana koriscenja.
Pakovanje:
Imate dosta unboxing klipova na youtubu,ali eto samo da nabrojim i ja. U kutiji dobijate telefon sa baterijom,USB kabl i adapter za uticnicu,slusalice i uputstvo za koriscenje na 5 jezika(medju njima naraavno i srpski).
OS
Telefon dolazi sa Android verzijom 'Ice Cream Sandwich' 4.0.4. Svakako nije najnovija verzija androida,ali ga je LG odlicno odradio. Update na Jelly Bean(nisu precizirali tacno koji ,ali moje misljenje je da ce to biti 4.1.2) je najavljen u prvoj polovini godine,znaci moze biti za mesec dana,a moze biti i u junu.Iz nekih ranijih iskustava sa LG update ce verovatno odugovlaciti dokle god budu mogli.
Izgled
Meni je dizajn telefona prelep,stvarno su ga fino odradili. Kad ga drzim u ruci zajedno sa Galaxy S3 ,L9 izgleda skuplje(ako je to nekome bitno). Nema nikakvih zazora i skriputavih zvukova.Uglavnom prelep telefon,ali je sve to subjektivno.
Ekran
Dijagonala ekrana 4.7 inca(11.9 cm),malo manja od galaxy S3.Rezolucija je 540x960 sto sa dijagonalom daje priblizno 234 ppi(S3 ima 306 ppi ja mislim).Koristi IPS matricu koja je meni licno lepsa i daje prirodnije boje od Super AMOLED-a. Golim okom necete moci da primetite nikakvu pikselizaciju. Ekran podrzava 10 istovremenih dodira(multitouch).Odziv je odlican,kao kod high-end telefona.
CPU,Grafika,Browsing i Brzina
L9 koristi TI OMAP 4430 dual-core cip klokovan na 1Ghz(1000 Mhz) i PowerVR SGX540 GPU. Koristen je isti cipset kao kod Motorolinog RAZR modela.Za nedelju dana koriscenja nijednom mu se nije desilo da negde zastucne ili zakuca.Skrolovanje kroz meni i pocetne ekrane je pravo uzivanje.Isto se odnosi na pretrazivanje interneta,stvarno prava milina.Na 4.7 inca preglednost sadrzaja je neverovatna i pinch-to-zoom radi perfektno sa minimalnim cekanjem texta da se izostri. Jedine igrice koje sam probao su bile 'Suwbay surf' i Angry Birds Star wars.U obe igrice grafika je bila perfektna ,obe su radile fluidno (sa upaljenom muzikom isto nikakav lag nisam primetio).Multitasking je isto dobar jer uredjaj koristi 1024 MB RAM-a u teoriji.U praksi je malo drugacija prica jer je od tih 1 GB dostupno 768 MB.Pri paljenju telefona dostupno je oko 400 Mb.Sa pokrenutom sinhronizacijom na 8 naloga,vremenskom prognozom itd bude slobodno oko 150-200 mb RAM memorije. Na "Quadrant Benchmarku" sam dobio rezultat od oko 3200 poena.
WiFi,Bluetooth,NFC,GPS i GPRS
Sve od navedenog radi bez ikakvih problema.Osetljivost wifi cipa je dosta visoka,ako ne i visa od onog u S3.NFC radi najnormalnije bez ikakvog problema. GPRS takodje,brzina protoka mu je veca od mog wirelessa kuci. Rezultat dobijen na Speedtestu(vrv nije najbolji rezultat,ja sam radio test oko 5 sati kad je dosta ljudi nakaceno na GPRS) je sledeci: Download 7.87 Mbps , Upload 2.29 Mpbs i Ping 64 ms(HSDPA,mts mreza novi beograd) Wifi hotspot normalno funkcionise.Prvo lociranje je trajalo 30 sec svako sledece 5 sec.Sve aplikacije koje zahtevaju GPS rade super ukljucujuci i iGO Primo.
Pozivi i SMS
Jacina signala na telefonu je dobra i gde moji prethodni telefoni nisu hvatali mrezu L9 to uspeva.Nema iskakanja iz mreze i 'dropovanih' poziva. Jacina zvucnika je dobra,sagovornik se cuje savrseno jasno i glasno(problema da cujete sagovornika necete imati ni ako pricate pored busilice). SMS aplikacija je slicna kao i na ostalim android uredjajima i sa njom nema nikakvih problema
Kamera
Po mom misljenju i za ono sto meni treba kamera je dobra,moze se reci prosecna.Ima dosta boljih,ali takodje i dosta gorih(okacicu primere fotogragija). Koristi senzor od 5 Mpix,poseduje autofokus i LED blic.Snima u 1080p uz 30 fps.Snimak je dobar,okacicu i to da mozete da uporedite. Poseduje prednju VGA kameru(0.3 Mpix) i sasvim je dovoljna za Skype i tako te aplikacije.
Audio i VIdeo
Podrska za Xvid i Divx je savim korektna i stize u startu.Gledao sam 720p i 1080 p filmove bez ikakvog problema,znaci nema seckanja i tako nekih stvari.Ja licno koristim MX Player jer sam na njega navikao.
Jacina zvucnika sto se tice muzike je dobra,glasniji je od galaxy S3. Ali tamo gde dolazi do izrazaja je muzika u slusalicama.Ja koristim slusalice Xperie U i u efektima sam stavio 'pojacavanje basa' i mogu reci samo jedno- EARGASM

Zvuk je glasan(dosta glasniji nego kod S3) ,bas cist ,nema sustanja.Sve u svemu ne bi trebalo uvek da slusate na najglasnijem da ne bi doslo do ostecenja sluha.Budite upozoreni
Baterija
Koristi Li-ion uklonivu bateriju od 2,150 Mah. Uz aktivno koriscenje (5 h ukljucenost ekrana i konstantno na wifi ili 3g) izgura citav dan kao od sale(pogledaj moj prethodni post).Uz neko normalnije koriscenje izgura 2 dana,ali ja ga svako vece punim da ne bih brinuo.
E sad ovo je moje misljenje ne mora da znaci da ga i ostali korisnici dele sa mnom.Ali po ceni od 200 evra koliko sam ga ja platio mislim da nema boljeg uredjaja.