LG Nexus 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
LG Nexus 4
Sutra tuda prolazim, pokupovacu sve, da vam pre prodam 

- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Re: LG Nexus 4
Aj ozbiljni neka neko pogleda ako bude prolazio. Ja cu dati toliko para, nije nikakav proble.
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
i ja cu da dam isto tolko para nije takodje nikakav problem

- NoBodyAsAleksa
- Entuzijasta
- Pridružio se: Ned, 12. Nov 2006. 14:43
Imam par pitanja i molio bih potupne odgovore. hvala 
1. Zasto na google play marketu ne moze da se kupi nijedna aplikacija, a 90% aplikacija koje sam planirao da kupim ili skinem jer su besplatne pise mi da nisu dostupne za nexus 4. Popizdecu jebeno, em sto nema besplatnih, jer nema za nexus 4, a em sto ne moze da se kupi nista.
Ovo je svakako jedan od najvecih minusa za android od mene do sada, naprave open source platformu i onda je komercijalizuju. Sledeci put cu kupiti apple i uvek, jer barem mogu da kupim aplikacije. Sta ce mi na androidu 2000000000000 besplatnih aplikacija kada 95% ne valja uopste, sve ili zagusuju sistem ili mi semantika njihova neodgovara. I kakvu ja sada imam alternativu? Da skidam aplikacije za telefon od 400eura sa torrenta?
Prodacu telefon garant i kupiti i phone 2, jer je bolji od nexus 4.
Jos 50 stvari je prosto pretesko odraditi na nexus 4, svaku aplikaciju moras da skines, onda onaj glupi imenik, ma uzas ljudi. Sitnice je nemoguce tesko ispodesavati, personalizovati telefon je pretesko, ne mozes da maknes 50 stvari, svaka aplikacija ima pristup svim senzorima i onda se desava da kada podesim da necu automatski da mi odredjuje lokaciju vec stavim BG on mi ispise Mladenovac.
Kakav je to open source ako ne mozes aplikaciji da ogranicis mogucnosti i pristup? Kao drugo nemas pristup memoriji aplikacija tako da na primer google maps moze da snima video klip tvojom prednjom kamerom kada ne znas, svaka aplikacija moze da snima zvukove itd...
Bolje da su mi stavili cip za pracenje u dupe, kameru na glavu itd...
Ovaj android je uzas, prosto je sramota sto je pravljen pod LINUXOM!!!!
2. Bavim se programiranjem, sa racunarima sam ceo zivot u kontaktu, popravljam, instaliram sve zivo na njima itd, ali vec danima cujem svi pricaju o nekom ROOT-ovanju, ROM-ovima, tvikovima, itd... Pa ako neko moze da mi objasni sta je tacno taj proces rootovanja i zasto to radite, isto to me zanima i za ROM sto pominjete(ROM = READ ONLY MEMORY) tako da mi nista nije jasno xD
hvala i molim detaljno

1. Zasto na google play marketu ne moze da se kupi nijedna aplikacija, a 90% aplikacija koje sam planirao da kupim ili skinem jer su besplatne pise mi da nisu dostupne za nexus 4. Popizdecu jebeno, em sto nema besplatnih, jer nema za nexus 4, a em sto ne moze da se kupi nista.
Ovo je svakako jedan od najvecih minusa za android od mene do sada, naprave open source platformu i onda je komercijalizuju. Sledeci put cu kupiti apple i uvek, jer barem mogu da kupim aplikacije. Sta ce mi na androidu 2000000000000 besplatnih aplikacija kada 95% ne valja uopste, sve ili zagusuju sistem ili mi semantika njihova neodgovara. I kakvu ja sada imam alternativu? Da skidam aplikacije za telefon od 400eura sa torrenta?
Prodacu telefon garant i kupiti i phone 2, jer je bolji od nexus 4.
Jos 50 stvari je prosto pretesko odraditi na nexus 4, svaku aplikaciju moras da skines, onda onaj glupi imenik, ma uzas ljudi. Sitnice je nemoguce tesko ispodesavati, personalizovati telefon je pretesko, ne mozes da maknes 50 stvari, svaka aplikacija ima pristup svim senzorima i onda se desava da kada podesim da necu automatski da mi odredjuje lokaciju vec stavim BG on mi ispise Mladenovac.
Kakav je to open source ako ne mozes aplikaciji da ogranicis mogucnosti i pristup? Kao drugo nemas pristup memoriji aplikacija tako da na primer google maps moze da snima video klip tvojom prednjom kamerom kada ne znas, svaka aplikacija moze da snima zvukove itd...
Bolje da su mi stavili cip za pracenje u dupe, kameru na glavu itd...
Ovaj android je uzas, prosto je sramota sto je pravljen pod LINUXOM!!!!
2. Bavim se programiranjem, sa racunarima sam ceo zivot u kontaktu, popravljam, instaliram sve zivo na njima itd, ali vec danima cujem svi pricaju o nekom ROOT-ovanju, ROM-ovima, tvikovima, itd... Pa ako neko moze da mi objasni sta je tacno taj proces rootovanja i zasto to radite, isto to me zanima i za ROM sto pominjete(ROM = READ ONLY MEMORY) tako da mi nista nije jasno xD
hvala i molim detaljno

Nokia N8 + 4gb Sandisk + Sennheiser CX300-II
Re: Одг: LG Nexus 4
Iwantchitzz napisao:Nađoh na benchmark.rs post gde je lik rekao da je uzeo bamper sa folijom za 1400 kinti u nekoj prodavnici na N. Beogradu preko puta zgrade B92. Pitanje je da li još ima i koliko je to uopšte kvalitetno i dobro..
'ajd ja sam tu blizu pa cu svratiti da bacim pogled sta ima i posto pa javljam danas u toku dana

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
LG Nexus 4
@NBAAleksa, a kad je Baraba pisao ti mu nisi verovao.
Sa root dobijaš pristup sistem skim fajlovima, mozes da radiš sta hoćeš. A rom, menjas rom, ubacsi drugu verziju androida koju je neko u kućnoj radnosti stvorio, kao Paranoid koji smo pominjali. Počneš tako da menjas jednom nedeljno rom, to ti je kao vrzino kolo. Mene smara, hocu jedan stabilan fabrički bez menjanja i prckanja. Pogledaj xda, sigurno je dobra podrska za nexus, pogledaj sta ima od romova.
Sa root dobijaš pristup sistem skim fajlovima, mozes da radiš sta hoćeš. A rom, menjas rom, ubacsi drugu verziju androida koju je neko u kućnoj radnosti stvorio, kao Paranoid koji smo pominjali. Počneš tako da menjas jednom nedeljno rom, to ti je kao vrzino kolo. Mene smara, hocu jedan stabilan fabrički bez menjanja i prckanja. Pogledaj xda, sigurno je dobra podrska za nexus, pogledaj sta ima od romova.
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
Na nexusu nema potrebe da menjas rom. Mozds da koristis Stock.. To sto je lesa bolesnik (
) stavi to po strani
A izvini molim te, ako se bavis programiranjem, znao bi sta je root na linux/unixu...

A izvini molim te, ako se bavis programiranjem, znao bi sta je root na linux/unixu...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
- NoBodyAsAleksa
- Entuzijasta
Koristim linux kao main OS, tako da znam i da baratam sa njim, dodeljivanje root access se radi iz terminala u 2 koraka, ili privremeno sa jednim... I Nisam skontao da je rootovanje samo dodeljivanje sebi CHMOD-a koje ima root. Jer pricate o tome kao da je ne znam ja sta. A i root na linuxu je samo account koji ima najveci moguci pristup i to je to. Nema neke velike filozofije i opsano je igrati se sa tim ako ne poznajes OS.Layne_Staley napisao:Na nexusu nema potrebe da menjas rom. Mozds da koristis Stock.. To sto je lesa bolesnik () stavi to po strani
![]()
A i kako da znam kada je ROM po svima zivima druga verzija OS-a? xD ROM je skracenica za READ ONLY MEMORY.
Ok skontao sam sta je sada sve, otprilike ti na windows 8 imas veci permission nego na androidu. U svakom slucaju ocaj kada ti vec moras da menjas original.
Posto necu da rootujem jer cu samo napraviti nestabilniji telefon, a tek ni ROM necu da radim(nemam poverenja u takve stvari, a da ih proveravam nemam vremena). Ako neko moze da mi pomogne oko ovog pitanja.
Kakva mi je alternativa? da na telefon od 400eura skidam aplikacije sa torrenta?
1. Wolphram alpha
2. Neki dobar program za obradu slika
3. fruit ninja full - pomaze mi kad sam pod strestom
4. gcc kompajler
5. editor za c
eto to sto sam se setio za minut da mi treba, medjutim ima jos dosta stvari i nista od toga ne mogu da nadjem na google play marketu. Symbian je bog otac za android...
Zašto bi ovo radio na mobilnom koji ima ekran <5"NoBodyAsAleksa napisao:1. Wolphram alpha
2. Neki dobar program za obradu slika
3.
4. gcc kompajler
5. editor za c

On služi da se javiš/pozoveš, pošalješ/primiš sms, kad nisi pri kompu proveriš net (da se ne lažemo i bez ovog može,
šta sad kao svi su biznismeni veliki pa im treba mejl i dok su napolju, aha važi) i da slušaš radio/mp3 dok se voziš busom.
Razumem ja tebe donekle, 400 evra je velika lova, i onda dobiješ uređaj koji te ne zadovoljava, ali mislim da preteruješ.
Ništa lično, mojne pogrešno da shvatiš

Layne_Staley, ma na svakom telefonu ima potrebe da se menja rom ti sto dodju su bezvezni i ne rade leto ovako mozes da utegnes rom kako ti se svidja mozes da modifikujes ceo sistem da izgleda mnogo lepse nego sto izgleda i da uzivas u uredjaju 

- NoBodyAsAleksa
- Entuzijasta
Zato sto mogu u hodu ili kada nisam kod kuce da odradim te neke sitnice, a wolphram alpha mi svakako treba uvek i ne vidim da je za njega potreban veliki display ili neki jaci hardver, a aplikacija je mnogo korisna posebno ako se dosta radis matematiku...cvoruga napisao:Zašto bi ovo radio na mobilnom koji ima ekran <5"?
On služi da se javiš/pozoveš, pošalješ/primiš sms, kad nisi pri kompu proveriš net (da se ne lažemo i bez ovog može,
šta sad kao svi su biznismeni veliki pa im treba mejl i dok su napolju, aha važi) i da slušaš radio/mp3 dok se voziš busom.
Razumem ja tebe donekle, 400 evra je velika lova, i onda dobiješ uređaj koji te ne zadovoljava, ali mislim da preteruješ.
Ništa lično, mojne pogrešno da shvatiš
Da sam hteo telefon za sms/mp3/fm radio/email kupio bih telefon od 120 eura. Sa ovakvom konfiguracijom je greota to ne iskoristiti....
- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Kontakt:
lesa0208, to je tacno, ali i dalje stoji da si bolesnik
Ajmo bre bumper da nabavimo 

Layne_Staley, jao da vidis sto sam kernel flesovao pa dodatna podesavanja pa ludila radi na telefonu
. E da nervira me sto se ovaj nexus puni kao puz fazon dva sata punjenja 85%

Ja sam ga punio preko usb jednom CEO dan! Poludeo sam.. Od tada samo preko "struje"...

luca, preko struje i jeste sa znam valjda ce da se napuni do 14h, uglavnom za sada to mu je mana ostalo mi je ok sada cemo da vidimo baterija kako ce da izdrzi.
moj se preko struje puni za oko 2 - 2,5 sata... 
ozbiljni ti kazem za kameru i sad za punjenje, mozda ti nesto nije u redu ili ima veze sto je meni fabricki a tebi friziran

ozbiljni ti kazem za kameru i sad za punjenje, mozda ti nesto nije u redu ili ima veze sto je meni fabricki a tebi friziran

- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
bogami ja sam se vec registrovao na pej pal ,sad cekam da potvrde tj verifikuju katicu ,pa u soping polako
zivo me zanima kolika je razlika u original bamperu i u ovome kineskom ,bilo bi lepo ako neko zna da napise ovde
zivo me zanima kolika je razlika u original bamperu i u ovome kineskom ,bilo bi lepo ako neko zna da napise ovde

Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
javljam za bumpere kod B92 uskoro 
kvaka33 - koje kartice traze da imas? to moze da se menja posle ali koje uopste dolaze u obzir?

kvaka33 - koje kartice traze da imas? to moze da se menja posle ali koje uopste dolaze u obzir?

- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
ja koristim odavno visa virtuon od vojvodjanske banke i nikada do sada nisam imao problemaluca napisao:javljam za bumpere kod B92 uskoro
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
luca, ja imam Banca Intesa internet karticu. Otvoriš devizni račun i uzmeš karticu za dž, ne treba čak ni održavanje računa da se plaća.