LG G3

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Re: LG G3

Post od Professional »

Meni nakon apdejta radi osjetno bolje i fluidnije... Nisam mu radio factory kad sam presao na Lollipop nego sam sad nakon apdejta na 20h odradio i radi vez greske. Znaci ni jednom zabagovao nije.
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Cobiklajic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Sep 2012. 11:33
:: nokia n8
:: huawei g300

Post od Cobiklajic »

mick napisao:Cobiklajic, ako si presao sa kk na lollipop nije lose factory reset ds uradis, mislim da ce to resiti probleme...
Uradio sam factory restet i to iz boot-a, ali ne vredi.
Nisam siguran samo koji je najbolji nacin da se uradi update softwera:

1- LG Flash Tool 2014,
2. LG PC Suite ili
3. Update pomocu samom uredjaja /telefona/ kada to punudi kroz azuriranje softwera.

Ovo pitam ne slucajno jer je za update sa KK na 5 KDZ fajl V20_B bio nesto oko 1100 Mb ako se skida direktno sa LG sajta za flas putem Flash tool-a ili pomocu PC suite, a taj isti fajl je bio tezak oko 580 Mb kada ga je mob sam prevlacio direktno.
Takodje nakon verzije V20_B nakon 2 dana mob mi je opet ponudio ispravku na verziju V20_C koja je bila oko 85 Mb i istu sam takodje odradio telefonom ali razliku nikakvu nisam primetio.

Jedino sto mi pada na pamet je da sa LG sajta po IMEI broju za moj mob skinu verziju koju mi trenutno nudi a to je ova sto vec sada ima V20_C koja je negde oko 1 Gb, i da ga flesnem pomocu LG Flash Tool 2014, i to ne opcijom normal flash nego opcijom CSE Flash. Neznam sta bi tada dobio, verovatno isto ali valja mozda probati,. jer sam misljenja i ubedjenja da problemi koji se javljaju su samo softwerske prirode nikako hardwerske - nema logike.

Ako neko ima predloga u vezi napred opisanog, hvala.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Probaj kada odradis flesovanje da iskljucis automatic restore tj iskljuci ga odmah pre flesovanja
Instaliraj aplikacije sam i napravi sam podesavanja
Ubaci svoj rom tj rom tvoga modela
Kada instaliras sve aplikacije i namestis podesavanja odradi jedan restart,telefon ostavi da se isprazni do 20 -25% pa ga onda napuni do kraja
Ako radis sa flash tools odradi sa CSA tj cistu instalaciju
Obrati paznju da su svi drajveri na kompu instalirani ,ukljuci telefon preko usb kabla i vidi instalaciju drajvera ako nesto ne instalira ponovi dok se to ne sredi ,pa tek onda koristi flash tools CSA opciju naravno
Postoji mogucnost da te zeza i neka app pogotovo na lizalici koja je nova verzija i za koju neke app nisu optimizovane ili su lose optimizovane
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kako su prebacili na 1080x1920 ?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Baraba, Smanjenjem DPI (Dot Per Inch). Nije isto kao i PPI (pixel per inch).
Trik viđen ranije (na HOX su na primer povećavali DPI, da bi dobili fikciju veće rezolucije).
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kako ? Ako hoću kolegi da smanjim, da probamo kako radi tako.

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ne znam za LG.
Ali, potraži u build.prop tag koji se zove lcd.density, pa menjaj vrednosti. Posle svakog moraš restart telefona, da bi se vrednosti "primile".
Cenim da se možeš snaći...
Kineska Poslovica

markoskjk
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 26. Apr 2011. 22:22
:: Lg G flex 2
:: nokia lumia 920

Post od markoskjk »

Na Google play-u imas program Nomone resolution changer, i tel mora biti rutovan.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Rucno brate....

Root pristup->File Explorer->/system/build.prop/-> ro.sf.lcd_density=(tvoj dpi, veca vrednost od defaulta/sve je krupnije i obrnuto)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Meni nije jasno zasto bi neko zelo da smanji rezoluciju ekrana. Prednost G3 je upravo u visokoj rezoluciji, cemu smanjivanje?
Poslednja izmena od znemanja u Sre, 18. Feb 2015. 13:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ako je na tom ekranu FHD dovoljno, onda se smanjenjem rezolucije smanjuje opterećenje procesora. To dovodi i do povećanja performansi i trajanja baterije.
Kineska Poslovica

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Od G3 pravite G2... :)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Rezolucija ostaje ista. Gde pise da se smanjuje? Svi pikseli su aktivni, sve ovo pada u vodu.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Zile995, ajde pojasni ovo,... koja rezolucija ostaje ista, a šta pada u vodu. :blinky:

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Prvi put cujem da neko zeli da skracuje nesto na uredjaju kako bi dobio ono sto daje njegov prethodnik!!

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ok, dobro je da ima onih da me isprave :)
Nisam ni citao tekst, izvini.
Ostaje isti broj piksela kod LCD ekrana, ali se degradira kvalitet slike primenom metode interpolacije. To dovodi do porasta perfprmansi, dakle manje je opterecen cpu (ili pak GPU?! pojasni ovo ako mozes)
1-to-1 match je perfektan polozaj, tj. perfektno popklapanje piksela kada je QHD rezolucija, ovako se samnjenjem rezolucije svaki piksel prosiri (rastegne, kako god :D) na okolna 2 piksela (mozda I vise?).

Isti je broj piksela aktivan, cpu/gpu nije overload-ovan, a telefon bolje radi, sto se i vidi po benchmark testu. Iskreno, ne znam da li se toliko primeti losiji kvalitet slike.

Medjutim, kao sto vidis ima prilicno istu autonomiju baterije, verovatno zato sto je display najveci potrosac, bez obzira sto je cpu "hladniji"...

Hajde pojasni jos neke stvari I ispravi me ako sam nesto pogresio sada, zeleo bih i ja nesto od tebe pametno da naucim, posto te smatram za najstrucnijom osobom na ovom forumu (ima i jos par njim, da se neki ne uvrede ;) Miodrage sigurno nije :D)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Zile995, pa kad si pročitao, onda si i razumeo o čemu se tu radi. Nema šta tu posebno da se doda, sve je pojašnjeno u samom tekstu. Ekran je zadržao istu rezoluciju (to je hardverska stvar), ali se svi grafički prikazi (aplikacija i UI) generišu u rezolucoji 1920 x 1080, čime se rasterećuje rad GPU i CPU. Zbog interpolacije se malo gubi na kvalitetu prikaza, ali se to na tako malom displeju ljudskim okom skoro i ne može primetiti.

Iz priložene tabele se lepo vidi koliko se time ubrzava rad samog uređaja, a najmanje se odrazilo na trajanje baterije zato što je displej ostao isti (a on je i najveći potrošač). Ovaj njihov zahvat je baš fino pokazao koliko povećana rezolucija utiče na same perfomanse uređaja. Zato G3 sa jačim hardverom ima nešto slabije perfomanse od svog prethodnika (G2), što su primetili mnogi, ali nekima još nije jasno zbog čega je to tako.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ja sam razmisljao da zamenim mozda Z2 za G3,ali pored ovakve baterije s kojom me je razmazio Z2 ne znam dal bih to uradio.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori