iPhone 3GS

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 27. Sep 2009. 11:58

Post od Odepn »

ljudi koliko je carina za ihpne ako bi doneo iz amerike?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Carina je uvek 20% vrednosti na donetu robu. Ali otpakujes i onda nema carine :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Pa nije tako, PDV je 18% i carina 10% + administrativni troskovi i troskovi speditera ;)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

madness99, a sta je ako je telefon raspakovan? koliko bi izasla tel od 500dolara?
au ovi nisu ludi, pa carina, pa porez, pa za struju vodu gas.... :shock:

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Pa znas kako zasto bi se mi razlikovali od legalnih uvoznika?
Ti mozes da poneses 50 neotpakovanih iphone-ova i da kazes na carini da sve vracas i da ti upise u pasos, e sad to je na tebi...

Spediter je min. 50e pa racunaj dalje...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ako saljes, onda racunaj,mora da se plati pa mora... ako ti ga neko donosi (ili ti sam), otpakujes ga tamo, i telefon u dzep, pa nema carine :D sta struja, voda, gas! a komunalije, a tv pretplata :blinky:
Nokia E71... Elegant, but deadly

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

Da li neko ko koristi Iphone moze da mi kaze da li se zaista isplati koristiti ovaj telefon u Srbiji posto ga nazalost nemamo legalno?Koji su njegovi nedostaci sem toga sto moramo da ga dekodiramo i pazimo da ne radimo update na itunesu,koji su njegovi neki svakodnevni nedostaci zbog toga sto moramo da ga ,,uvozimo''.....Imam mogusnost da uzmem 3Gs u inostranstvu ali razmisljam se da li da cekam da stigne kod nas legalno preko nekog operatera.....
Telenor Nokia E72

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

kapoerista90,

salio sam se nego nerazumem ovo zasto...znachi tel od 500dolara kostacemi oko 650?? :shock:
covek ce doneti jos sebi ejdan fon, 2laptopa itd..pa zato pitam...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa ako sebi donosi jedan garantovano može i tebi da prošvercuje jedan, ali već dva laptopa i još toga je pitanje. Tako da ako mu nije mnogo teško bolje ga iscimaj nego da ti šalje nesigurnom poštom i još platiš koliko si već izračunao da treba više. Mada je i to jeftinije nego u uvdašnjim oglasima - 650 evra.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Zvao me ortak iz USA kaze on meni da je kupio 3gs 16gb,da mu je sve izaslo 400 dolara nov u kutiji,a nisam ga pitao kako zato sto je zurio,dolazi za desetak dana pa cu ga pitati,iskreno mislim da su naduli cene ovde samo tako :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Banehallow, nemas nikakvih nedostataka iPhoneta i mozes slobodno da ga koristis na svim nashim mrezama. Naravno, na neke stvari mora da se pazi - update iz iTunes-a mozes da obavljas samo ako imas SIM free telefon, zatim, pozeljno je da iskljucis GPRS da ti ne bi pojeo kredit jer sve vrem on nesto proverava po netu i sl. Kao i svaki drugi uredjaj, i on ima prednosti i mane. Meni je jedna od najvecih mana sto ne mogu bez iTunesa nista da mu radim, a potonji smatram najkrembecilnijem parcetom softvera koje je ikada napisano. Ja volim da sam mogu da organizujem sve svoje file-ove kako ja to zamislim. A to definitivno nije kako iTunes zamislja. Zatim tu je jos i manji nedostatak u smislu baterije - meni traje 2-2.5 dana uz neko normalno koriscenje. Ako ga bas akam, onda je ispraznim za 15-17 sati.

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

gargamel4, on koristi vec taj tel njemu nije vazan da nema ni kutiju samo punjac i sluske. i neznam kako bi on prosvercovao kamoli da zbog telefona u nevolji. Ja sam samo pitao, mozda neko zna da npr ako je kutija otvorena itd koliko je onda carina..

Andrijano, ako ti nije tesko napisi gde je kupljen taj ihpne i koliko kostao carina itd....

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

miodrage,hvala na savetima.2 dana baterije je sasvim dovoljno,jedino sto me stvarno odvraca je taj itunes i sve te gluposti kako instalirati aplikacije i druge gluposti,ali verujem da i to moze da se nauci.I naravno glupi Bluetooth jer jednostavno su morali da od neceg savrsenog naprave skoro savrseno.Nedostatak mass storage-a se moze nadoknaditi i nosenjem fles memorije ako bas stvarno treba a ne zauzima mnogo mesta. :roll: Btw mislim da se i cene sim free modela razlikuju od zemlje do zemlje jer na primer pre neki dan sam u Ceskoj video da je sim free 3gs 32gb ok 690 evra,sto mislim da je malo skuplje nego u na primer Americi....
Telenor Nokia E72

chyhayabusa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 10. Jul 2009. 15:05

Post od chyhayabusa »

Pozdrav svima...zanima me da li iphone koji je kupljen u SAD-u moze da radi bez dekodiranja kod nas? Ukoliko ne moze,koliko bi kostalo dekodiranje?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

chyhayabusa, pa nije u pitanju dekodiranje, nego otkljucavanje, i najverovatnije da ne moze da radi bez toga. Pitanje je koja je verzija softvera i njemu jer 3.1 sa baseband 5.11 jos nije otkljucan, dok ostale verzije jesu.

chyhayabusa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 10. Jul 2009. 15:05

Post od chyhayabusa »

miodrage ,Jedan prijatelj bi isao u USA pa me zanima da li se isplati da mi uzme telefon..zato i pitam... uzeo bi Iphone 3gs 16GB..E sad...da li mozes da mi pojasnis kako da znam koji treba da uzem..tj kako da znam kojaj je verzija softvera u njemu...

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

chyhayabusa, pa pitas u prodavnicu valjda oni znaju sta prodaju :)
nego reci mi gde ces uzeti i koliko ce biti carina itd...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

chyhayabusa, ne uzimaš ti telefon na osnovu toga koji je softver unutra, nego uzimaš onaj do koga možeš da dođeš. A to koliko je star softver zavisi od toga koliko fon stoji na polici i koja je verzija bila aktuelna kad je proizveden.

E sad, češći su skinuti sa AT&T-a i oni su zaključani, ali se odradi jailbreak i takvi su najčešći i jeftiniji i na e-bay-u, a sim-freesu skuplji ali sa njima ne moraš da se brineš oko update-a (po meni nepotrebno bacanje para).

Bez da se zezate sa carinama ako vam već neko dolazi ovamo, nek' turi jedan komad (i punjač) u džep i nikoga ništa na granici neće pitati a ostatak opreme vam za siću pošalje poštom.

miodrage je objasnio kako se proverava verzija softvera ali mu je taj post obrisan zbog neke sitnije prepirke. Nije baš morao ceo da se briše, mogle su da se ostave korisne informacije. miodrage, bilo bi lepo da ponovo napišeš i ukratko (ponovo) objasniš ovo oko jailbreak-a novajlijama.

edit: nije baš da sam skroz lupio glupost, ali evo male ispravke-objašnjenja sa iPhoneSrbije:
3G iPhone "simfree"- vodite računa

Vlada pogrešno mišljenje da su simfree iPhone-ovi, legalno otključani telefoni koji mogu da se koriste na bilo kom operateru! To nije tačno.

Ovi telefoni se kupuju isključivo u zemljama u kojima zakon zabranjuje operaterima "zaključavanje" telefona samo za jednu mrežu (Italija, Rusija, HongHong, Belgija,...), tako da operateri prodaju iPhone koji radi i sa drugim mrežama u toj zemlji. Kada se takav iPhone iznese iz zemlje porekla, on se neko vreme ponaša kao simfree ali se dešava da nakon update-a javi da "postoji problem u da se obratite zvaničnom apple servisu", što znači da je simfree postao non-simfree. Tako da, iako postoji mogućnost da će se vaš telefon nakon update-a probuditi otključan, upozoravamo vas da se to možda i neće desiti.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

gargamel4,

mislim da je potpuno glupost da se uradi update telefona. Poto nikada nisam imao iphone interesuje me kako ide otkjlucavanje, dali mogu sam da uradim, takodje interesuje me dali moze da se uradi jailbrake sam ili...? :oops:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Odepn, sto se update-a tice, normalno je da nova verzija pegla ranije bagove pa se zato i radi. Ako bi prevrnuo samo par stranica unazad na ovoj i druge dve teme vezane za iPhone procitao bi sve vezano za tvoja pitanja.
Da, jailbrake mozes sam da uradis.
Ne, ne mozes sam u kucnoj radinosti da ga otkljucas osim ukoliko nisi serviser pa znas sta ti je sve od neophodno za taj poduhvat.

Odgovori