iPhone 4

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Andrijano, Kako dobra fora....... :lol: :lol: :lol:

Ma mi srbi smo lideri kada treba da se smisli neka dobra fora :)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

ajde da se i ja uključim: Apple telefoni su mi neostvarena želja, delom zbog cene, a delom i zato što se teže nabavljaju. Imao sam priliku da probam burazov 3GS koji je stvarno odličan fon, a sam koristim HTC Desire.
Iphone 4 je u promotivnim klipovima fantastično izgledao, onda se pojavio ovaj problem sa signalom. Meni to ne bi smetalo, pošto sam dešnjak, i što bi Steve Jobs rekao, držim telefon na pravilan način :P
ono što se danas pojavilo je mnogo više zabrinjavajuće za potencijalne Iphone 4 korisnike u Srbiji, obratite pažnjuna tekst:
http://www.addictivetips.com/mobile/lea ... a-updates/
u principu govori se o tome da će Apple svakih 7-14 dana izbacivati over the air apdejte, koji se neće moći dugo odbijati, a koji će zaključavati telefon ako niste na AT&T mreži :unsure:
How it works is every 7 to 14 days We (Apple) and AT&T send a message to your iPhone that gathers some data from your iPhone without you knowing and we see what is running, baseband and firmware. We then send a following message. “There are optional updates for your iPhone, Would you like to install them now?” two options “Yes” or “Later”. Those are what would would call “OPTIONAL UPDATES” Now there are things called “MANDATORY UPDATES”. They tend to work the same way, grab data from the iPhones sends it to AT&T and us then back to your iPhone with the message, “Your iPhone (name of iphone) must be updated to the current AT&T standards to run”, your only option is to “Accept” Now you can try to work your way around it until you get the second mandatory message again “You must plug iPhone into iTunes and update” If you don’t do this you will then receive no Signal from the network anymore and your iPhone will potentially lock up with no signs of use until you update your iPhone via iTunes. You all agreed to this terms and condition when you installed iTunes 9.2 and then again once you updated to iOS4.

With that being Said go ahead Try to unlock the iPhone it will only last 14 days max then you will have to break that update for that one week then again and again we currently have 6 months worth of updates for this iOS4.
Iphone 4 korisnici imaju dosta razloga za zabrinutost :shock:

aleck
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 17:50

Post od aleck »

djoni napisao:u principu govori se o tome da će Apple svakih 7-14 dana izbacivati over the air apdejte, koji se neće moći dugo odbijati, a koji će zaključavati
Hm, stvarno strašno, hoće zaboga da zarade nešto na tim telefonima. :)
AT&T plaća Appleu neku sumu za svaki prodati telefon (spominje se $300+), pa su verujem prilično napižđeni što se tiče unlockova. Ko hoće da se igra mačke u džaku sa 300€ taj će i dalje gledati nekakve nedelje proizvodnje i da li može da se uradi unlock ili ne. Poslednjih mesec-dva bilo da se kupi 3GS-a kakav hoćeš za 350€, jedino što ne može da se koristi jer je bio lockovan na 3.1.3 :)

Ko hoće da kupi fabrički otključan telefon i koristi ga, ima opcija koliko ti volja: UK, Italija, Češka...Ali košta 600€ + zarada dobavljača.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

aleck, djoni, kupis 3GS ili ove prve 4-ke i nikad ne updatujes softwer vec cekas neki custom. 99.99% ce naci nacina i to da zaobidju.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne znam, ne mogu da kažem da ovo baš nije tačno, ali sam pročitao i komentar da je to plasirao sajt koji želi svojih 5 minuta slave, ali mi ne zvuči preterano verodostojno (dok/ako ne postane zvanično). To su mogli odavno da urade da su hteli, ali AT&T zanima to da neko ko ne bi bio na njihovoj mreži a želi telefon ipak potpiše ugovor, ali ako je neko već potpisao ugovor i uzeo telefon i prosledio ga nekom drugom, šta oni više imaju s tim. Ustvari možda upravo to da ljudi koji su već kod njih a ne treba im aparat da ne uimaju za druge :? ..... No dobro videćemo.
Ja ionako nisam u opasnosti da nabavim neki s mreže ;)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

aleck
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od aleck »

dimi89 napisao:aleck, djoni, kupis 3GS ili ove prve 4-ke i nikad ne updatujes softwer vec cekas neki custom. 99.99% ce naci nacina i to da zaobidju.
Slažem se da će se naći načina, pitanje je koliko brzo i pouzdano. Blackra1n isprava zahtevao da za svaki restart opet radiš restore, pa se ispostavilo da ima još neki problem (zaboravio šta) sa jailbreakom pa sam morao da ipak radim custom fw sa pwnage tool-om...Zahebancije.

Ja sam 2G iPhone kupio lockovan na O2 i posle ko zna koliko restoreova rekao sebi nikad više. Kasnije 3G i sada iPhone 4 isključivo factory unlocked. Skuplje, ali nemam brigu, mogu i beta FW da stavim, kad treba (a treba, pošto se bavim razvojem iPhone aplikacija). iPhone 3G sam i jailbreakovao, 4-ku nemam nameru. Ionako sam to radio samo zbog SBSettingsa i brightness kontrole - sad sa iOS 4 Settings je uvek u app switcheru i direktno otvara brightness.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Evo testa iPhone-a 4 od Telefonino tima:
http://www.telefonino.net/Apple/Video/n ... one-4.html
kao i usporedbe sa Samsungom Galaxy S.

Iskreno moram priznati da mi se dopada dizajn iPhone-a 4,odlicna debljina,ostre ivice,bez suvisnih detalja,minimalizam.Stvarno je OK.Eh da je Apple makar malo "normalnija" firma bez dvojbe bih razmislio o njihovom uredjaju,ovako mi samo ostaje da konstatujem da je lepog izgleda.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

zvezdarac
neaktivan nalog
Pridružio se: Ned, 16. Jul 2006. 09:07

Post od zvezdarac »

Sa topica o iPhone4 na gsmarena.Sve na jednom mestu.

Thank you Steve jobs for not including these useless features we neither want nor need!

iPhone is the best!

HARDWARE:
iPhone 4

Hardware flaws (exclusively in iPhone 4):
External uninsulated antennae that cause dropped calls and slow internet connections.
Screen and back made out of cheap glassy material that both scratches and cracks.
Dead pixels and light leakage on the "Retina" display.
Inverted volume controls on some units.
SIM cards don't work in some units.
Camera doesn't work in some units.
Proximity sensor doesn't work in some units.
Microphone doesn't work in some units.

Screen:
iDon't have a touch friendly screen, gloves, pens, styluses and not even fingernails work!
iDon't have neither haptic nor any other type feedback whatsoever.
iDon't have any precision compared to resistive touchscreens.
iDon't have a standard(16:10, 16:9, 4:3) aspect ratio only Apple custom ones(3:2) will fit my screen.

Power:
iDon't have USB charging without a dock adapter.
iDon't have any safety garment for the battery(1) melting is known to occur in Apple products(2)
iDon't have warranty for damage made by "external" force aka. the above.

Connectivity:
iDon't have DLNA (streaming HD content wireless on a HDTV).
iDon't have UPnP technology (automatic WiFi setup) some networks simply don't work.
iDon't have full 3G HSDPA speed (7mb/s vs. 2008 smatphones that have 10mb/s).
iDon't have full GPRS/EDGE speed (CLASS 10 is four times slower than CLASS 33!)
iDon't have a decent GSM/GPS/WiFi signal(1) the connection is far worse than on 3GS(2)
iDon't have standard USB connectivity(1) only custom cables(2)
iDon't give a damn about the environment: short cables but tons of iAccesories.
iDon't have IR, can't control: basic household items(1) TV, HDTV(2) DSLR camera(3) MAC(4)

Media/camera:
iDon't have stereo speakers.
iDon't have radio.
iDon't have FM transmitter.
iDon't have decent camera (small sensor and 72 DPI, which is less than most 5mp phones)

Design:
iDon't eject my sim without a special key.
iDon't have a removable battery.
iDon't have hot swappable memory.
iDon't sell cheap but my value at FOXCONN in China(1), where I am made, is ~190$(2)

SOFTWARE:
iOS 4.0

Web:
iDon't have audio/video streaming for 90% of the multimedia sites.
iDon't offer a real web experience, various sites only offer a phone version.
iDon't have Flash or Flash Lite - flash sites, apps or games simply do not work.
iDon't have push idle so battery drains fast even on push.
iDon't have push e-mail if i'm jailbroken, even if you pay!
iDon't render HTML5 graphics, nor can iHandle HTML5 controls.
iDon't process HTML attachments correctly.

File management:
iDon't have access to my internal folders by any means - no app in the iStore allows this!
iDon't even have access to set mp3s as ringtones.
iDon't have MIDP/JAVA support.
iDon't handle DivX,XviD,FLV native video.
iDon't handle ZIP, RAR or SFX - no app in the iStore allows this!

Connectivity:
iDon't handle videocall via the network, gTalk or Skype.
iDon't A2DP right (BT stereo) right: lags on videos(1) and games(2).
iDon't fully support AVRCP (BT remote)(1) industry standard(2) can't skip tracks.
iDon't support any Bluetooth services when pairing with a MacBook.
iDon't have any BT file sharing my BT is almost useless!

User Interface:
iDon't have themes support.
iDon't have a scalable OS, apps on the iPad are simply stretched to fit.
iDon't have a desktop, entire UI is organized as a single "start" menu.
iDon't have parallax (finger/screen offset) adjusting - low precision especially on small objects.

iPhoneOS/SDK limitations:
iDon't have native multitasking(1), apps have to be specially coded for multitasking (1993)(2)
iDon't allow cross compiling.
iDon't allow open development.
iDon't have proper platform security.
iDon't have proper application security(1), any non iStore app can damage your phone(2)
iDon't have any power optimization - the device overheats as admitted by Apple.

Camera:
iDon't have fine detail in pictures, high noise reduction smears the finer details.
iDon't have video stabilization.
iDon't have exposure control (ISO).

Misc:
iDon't have built-in basic functionality like:
sending contact cards via BT, TO-DO application, save web pages, calendar week view, etc.
iDon't have freeware, iTunes treats free applications like purchases + FairPlay DRM wrap.
iDon't have user privacy for: online shopping(1), visited sites(2), your location(3)
N70 v 5.0609.2.0.1

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

WOW, neko bas ne voli Jobsa/Apple/iPhone. Iako dobar deo stavki stoji, gomila je pure rubbish. Podrsku za 3:2 rez imaju skoro svi mobilni OSi, kamera je daleko od lose...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Solidno napusavanje :D
Sigurno ce polovinu "i'dont" stavki biti moguce srediti ali ce onaj drugi deo ostati...
Слобода или смрт

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ne, polovina stavki nikad nije ni bila tačna (mrzi me da idem po stavkama a i krenula bi rasprava), neke će da srede, a neke neće nikad. Samo treba biti realan. Ni fanboy ni hater.

A fan boy nikad ne bi okačio ovo, ali opet ovde je to samo metafora za sve nas sa foruma ;)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Test sa Mobile-review sajta -> KLIK

aleck
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od aleck »

zvezdarac napisao:Sa topica o iPhone4 na gsmarena.Sve na jednom mestu.

Thank you Steve jobs for not including these useless features we neither want nor need!
Kakav lik...kako ga samo nije mrzelo da napiše ovoliko gluposti :)
Neki ljudi baš imaju previše slobodnog vremena.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Hahaha pa napokon neko javno da stvar nazove pravim imenom PREVARA i to poveca,ako smem da primetim.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Sta vam je ljudi vi ne znate da drzite telefon kako treba.
Ali kao sto Miskoni kaze resice oni to, jednog dana.
A posle prica Nokia izbacuje nekompletne ili nedovrsene telefone.
Jao sto bih voleo da je sad Gameforce tu da kaze neku Njegosevu.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

jerkanne, Gameforce, je prvi koji kaže da sve što radimo (pričamo) - radimo na sopstvenu odgovornost, tako da on može da kaže za sebe a Njegoš je rek'o šta je imao.

Nego jel to što je ovo telefon koji ima mane, znači da Nokia i Samsung više ne izbacuju telefone s manama? Nisam baš najbolje razumeo. A da će rešiti problem - naravno da hoće. Za već proizvedene update-om (polovično rešenje), a za novi kontignet - premazom koji ne provodi struju.
Mada ima tu i ozbiljnijih problema od ovoga koje neće rešiti - podršku nekim servisima i BT obex.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ne znam da li je istina, ali da nije Apple mozda pozurio da izbaci iPhone 4 (iako su znali za gresku) na trziste zbog onog "skandala" sa prototipom koji je procureo u javnost?

Ima li smisla ova tuzba?

zvezdarac
neaktivan nalog
Pridružio se: Ned, 16. Jul 2006. 09:07

Post od zvezdarac »

1,7 miliona prodatih za tri ili cetiri dana a evo i zasto

Kod: Obeleži sve

http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg
N70 v 5.0609.2.0.1

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

gargamel4, ja se stvarno ne secam da su Samsung i Nokia u skorije vreme izbacili telefon koji gubi signal ako ga drzis kako ti zelis. Nema tu update-a vec samo zamena. E sad opet reci da Iphone ima najkvalitetniji hardver ne pije vodu.
I sto se tice bivseg moda, pre svega sam ga spomenuo jer je on kritikovao Iphone, tj. pre svega njihovu politiku, a i smatram ga kao coveka koji se mozda i najvise razumem u ovu tematiku na forumu (bez ljutnje, moje misljenje) pa bi mi njegovo misljenje bilo zanimljivo za cuti.

Odgovori