iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Letter from Apple Regarding iPhone 4
Dear iPhone 4 Users,
The iPhone 4 has been the most successful product launch in Apple's history. It has been judged by reviewers around the world to be the best smartphone ever, and users have told us that they love it. So we were surprised when we read reports of reception problems, and we immediately began investigating them. Here is what we have learned.
To start with, gripping almost any mobile phone in certain ways will reduce its reception by 1 or more bars. This is true of iPhone 4, iPhone 3GS, as well as many Droid, Nokia and RIM phones. But some users have reported that iPhone 4 can drop 4 or 5 bars when tightly held in a way which covers the black strip in the lower left corner of the metal band. This is a far bigger drop than normal, and as a result some have accused the iPhone 4 of having a faulty antenna design.
At the same time, we continue to read articles and receive hundreds of emails from users saying that iPhone 4 reception is better than the iPhone 3GS. They are delighted. This matches our own experience and testing. What can explain all of this?
We have discovered the cause of this dramatic drop in bars, and it is both simple and surprising.
Upon investigation, we were stunned to find that the formula we use to calculate how many bars of signal strength to display is totally wrong. Our formula, in many instances, mistakenly displays 2 more bars than it should for a given signal strength. For example, we sometimes display 4 bars when we should be displaying as few as 2 bars. Users observing a drop of several bars when they grip their iPhone in a certain way are most likely in an area with very weak signal strength, but they don't know it because we are erroneously displaying 4 or 5 bars. Their big drop in bars is because their high bars were never real in the first place.
To fix this, we are adopting AT&T's recently recommended formula for calculating how many bars to display for a given signal strength. The real signal strength remains the same, but the iPhone's bars will report it far more accurately, providing users a much better indication of the reception they will get in a given area. We are also making bars 1, 2 and 3 a bit taller so they will be easier to see.
We will issue a free software update within a few weeks that incorporates the corrected formula. Since this mistake has been present since the original iPhone, this software update will also be available for the iPhone 3GS and iPhone 3G.
We have gone back to our labs and retested everything, and the results are the same- the iPhone 4's wireless performance is the best we have ever shipped. For the vast majority of users who have not been troubled by this issue, this software update will only make your bars more accurate. For those who have had concerns, we apologize for any anxiety we may have caused.
As a reminder, if you are not fully satisfied, you can return your undamaged iPhone to any Apple Retail Store or the online Apple Store within 30 days of purchase for a full refund.
We hope you love the iPhone 4 as much as we do.
Thank you for your patience and support.
Apple
Samo mi nije jasno kako objasnjavaju cinjenicu da isti telefon na istoj lokaciji,kad se drzi drugacije,ili stoji na stolu,ili ima futrolu/bumper na sebi,magicno ne gubi signal i ne ubija pozive?
Cetvorka je prvi Jatelefon koji bih licno kupio (za normalnu cifru),ali kad vidim ovako providno foliranje korisnika i negaciju velikog problema,odmah se setim svega sto ne volim kod Apple,i za cas promenim misljenje.
Dear iPhone 4 Users,
The iPhone 4 has been the most successful product launch in Apple's history. It has been judged by reviewers around the world to be the best smartphone ever, and users have told us that they love it. So we were surprised when we read reports of reception problems, and we immediately began investigating them. Here is what we have learned.
To start with, gripping almost any mobile phone in certain ways will reduce its reception by 1 or more bars. This is true of iPhone 4, iPhone 3GS, as well as many Droid, Nokia and RIM phones. But some users have reported that iPhone 4 can drop 4 or 5 bars when tightly held in a way which covers the black strip in the lower left corner of the metal band. This is a far bigger drop than normal, and as a result some have accused the iPhone 4 of having a faulty antenna design.
At the same time, we continue to read articles and receive hundreds of emails from users saying that iPhone 4 reception is better than the iPhone 3GS. They are delighted. This matches our own experience and testing. What can explain all of this?
We have discovered the cause of this dramatic drop in bars, and it is both simple and surprising.
Upon investigation, we were stunned to find that the formula we use to calculate how many bars of signal strength to display is totally wrong. Our formula, in many instances, mistakenly displays 2 more bars than it should for a given signal strength. For example, we sometimes display 4 bars when we should be displaying as few as 2 bars. Users observing a drop of several bars when they grip their iPhone in a certain way are most likely in an area with very weak signal strength, but they don't know it because we are erroneously displaying 4 or 5 bars. Their big drop in bars is because their high bars were never real in the first place.
To fix this, we are adopting AT&T's recently recommended formula for calculating how many bars to display for a given signal strength. The real signal strength remains the same, but the iPhone's bars will report it far more accurately, providing users a much better indication of the reception they will get in a given area. We are also making bars 1, 2 and 3 a bit taller so they will be easier to see.
We will issue a free software update within a few weeks that incorporates the corrected formula. Since this mistake has been present since the original iPhone, this software update will also be available for the iPhone 3GS and iPhone 3G.
We have gone back to our labs and retested everything, and the results are the same- the iPhone 4's wireless performance is the best we have ever shipped. For the vast majority of users who have not been troubled by this issue, this software update will only make your bars more accurate. For those who have had concerns, we apologize for any anxiety we may have caused.
As a reminder, if you are not fully satisfied, you can return your undamaged iPhone to any Apple Retail Store or the online Apple Store within 30 days of purchase for a full refund.
We hope you love the iPhone 4 as much as we do.
Thank you for your patience and support.
Apple
Samo mi nije jasno kako objasnjavaju cinjenicu da isti telefon na istoj lokaciji,kad se drzi drugacije,ili stoji na stolu,ili ima futrolu/bumper na sebi,magicno ne gubi signal i ne ubija pozive?
Cetvorka je prvi Jatelefon koji bih licno kupio (za normalnu cifru),ali kad vidim ovako providno foliranje korisnika i negaciju velikog problema,odmah se setim svega sto ne volim kod Apple,i za cas promenim misljenje.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
E pa "draga" Apple gospodo malko ste se za*ebali, test uradjen od strane ljudi sa Tech Radar sajta su vas zasluzeno sutnuli ipak na drugo mesto najboljih mobilnih telefona, pa onda tako i smartphone-a!araphel napisao:The iPhone 4 has been the most successful product launch in Apple's history. It has been judged by reviewers around the world to be the best smartphone ever
Za sve je "kriv" HTC i njegov "skromni" Desire... cha-ching! Laku noc prijatno!

-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
- Kontakt:
Steve Jobs je pljunuo na milione svojih korisnika ovakvom blamazom, ne zovu te korisnike Apple-a dzabe na svim forumima isheeps, ali mi se svidja ovo poslednje ako niste potpuno zadovoljni mozete vratiti vas iphone u roku od 30 dana uz refundaciju punog iznosa, kod nas bi ti rekli sta mi da ti vratimo novac? mars bre odakle si dosao. Najbolje review po meni, pise Gsm-a arena za iphone su napisali 10 strana i taksativno naveli sve prednosti i mane. Za ovo objasnjenje su napisali: "Vidjali smo primere Apple-ove hipokrizije do sada mnogo puta ali ovo je jednostavno previse. Tretirati milione korisnika koji su kupili vas najnoviji proizvod za veliki novac, kao stado ovaca je jednostavno necuveno!"
@Green Slazem se za Desire i ne samo on nego i Evo 4g i Samsung Galaxy S
Motorola je u New York Times-u objavila reklamu na celoj strani za novi Droid X u kojoj izmedju ostalog pise: "nas telefon mozete drzati kako hocete i koristiti gde hocete da bi pravili kristalno ciste razgovore!" i tako najbolje ismejali Apple. Steta sto je samo za Verizon mrezu to jest radi na cdma principu nadam se da ce biti i gsm verzija to jest Milestone X
@Green Slazem se za Desire i ne samo on nego i Evo 4g i Samsung Galaxy S

Motorola je u New York Times-u objavila reklamu na celoj strani za novi Droid X u kojoj izmedju ostalog pise: "nas telefon mozete drzati kako hocete i koristiti gde hocete da bi pravili kristalno ciste razgovore!" i tako najbolje ismejali Apple. Steta sto je samo za Verizon mrezu to jest radi na cdma principu nadam se da ce biti i gsm verzija to jest Milestone X

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ok ljudi, cinjenica je da iPhone 4 ima svojih propusta, ali i svojih prednosti. Necu da budem ni fanboy ni hater, ali jednostavno mislim da My Precious 3G nema premca jos uvek. Jednostavno meni radi skoro pa savrseno
i jako sam zadovoljan istim. Jos uvek sam na 3.1.2 iako sam SIM free pa mogu da radim update kako i kad hocu, ali bas zato sto prvo iscitam sve, pa tek onda donosim odluku o prelasku na novo, za sada cu da se zadrzim na starom i isprobanom firmware-u.

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Da, EVO i Galaxy S su takodje u toj ligi, kao i Droid X koji ce tek da napravi pometnju na trzistu...misternobg napisao:@Green Slazem se za Desire i ne samo on nego i Evo 4g i Samsung Galaxy S

ali moram da napomenem i ovo: da iPhone nema tih glupih ogranicenja, da nije preskup i da se Apple ne ponasa kao da jedino oni proizvode smartphone aparate, ozbiljno bi razmislio o kupovini jednog komada i mislim da bih takodje bio prezadovoljan u koriscenju istog...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
E da, na to sam zaboravio, ali da se nadovezem na iTunes. Kao sto sam vec nekoliko puta spomenuo, a ostajem i dalje pri svom stavu - iTunes je najimbecilnije parche softvera u istoriji. Ne verujem, odnosno, odbijam da poverujem da moze da se rodi neko sa mozgom koji ce tako nesto ponovo da napravi. To je STRASNO!!!
Okej ja ovo moram da kazem.
Sta ste svi sad kao moralni i ne biste uzeli telefon zato sto proizvodjac ima neke cudne stavove?
Daj, molim te.
iTunes je najbolje parce softvera u istoriji. Definitivno. Ja ne znam sta bih bez njega i to je uglavnom i najveci razlog zbog cega planiram prelazak na OSx.
Sta ste svi sad kao moralni i ne biste uzeli telefon zato sto proizvodjac ima neke cudne stavove?
Daj, molim te.

iTunes je najbolje parce softvera u istoriji. Definitivno. Ja ne znam sta bih bez njega i to je uglavnom i najveci razlog zbog cega planiram prelazak na OSx.

iPhone 4.
araphel, hvala druze, kapiramo se, naravno, cenim... 
Marko_NS, telefon je sasvim ok (da nema tih sranja oko njega), ali da je recimo HTC bio istog ili slicnog ponasanja prema svojim kupcima, znas kad bih uzeo Desire, ili bilo koji drugi HTC!? Nikad brate, pazario bih od nekih "ne ispiraca" mozga!
To sto proizvodjac ima cudne stavove prema svojim potrosacima odbija mnoge kupce koji stvarno vole mobilnu tehnologiju, a pogotovo one kojima je stalo do svog novca. Ovo ti garantujem cime 'oces...
Onog koji je pun ko brod bas briga sta Apple baljezga, koji su problemi oko telefona, on ce uzeti iPhone jer ga je imati ovih dana bas onako u trendu. Takvi ljudi telefone kupuju ne hajuci bas previse za njihov potpuni potencijal, i po meni to uopste nisu pravi ljubitelji, nek me iskritikuje ko god hoce...
Sto se tice iTines-a, nisam ga nikad koristio pa ne mogu bas da sudim o upotrebljivosti istog, ali da se potpuna kontrola telefona obavlja samo preko tog jednog programa je totalno besmisleno. Svaka cast onima kojima se ovakav vid svidja, ali ja ne bih uzimao telefon kojeg ne bih mogao jednostavno spojiti kablom sa kompjuterom i nabacati u njega sta hocu, direktno kao Mass Storage mod, a ne da mi je za to stalno potrebna neka programcina. Sa bluetooth transferom je slicna stvar, Android se dozvao pameti, ali Apple ce i dalje terati inat. Zbog svega ovog, moje pare Apple jos dugo nece dobiti...

Marko_NS, telefon je sasvim ok (da nema tih sranja oko njega), ali da je recimo HTC bio istog ili slicnog ponasanja prema svojim kupcima, znas kad bih uzeo Desire, ili bilo koji drugi HTC!? Nikad brate, pazario bih od nekih "ne ispiraca" mozga!
To sto proizvodjac ima cudne stavove prema svojim potrosacima odbija mnoge kupce koji stvarno vole mobilnu tehnologiju, a pogotovo one kojima je stalo do svog novca. Ovo ti garantujem cime 'oces...
Onog koji je pun ko brod bas briga sta Apple baljezga, koji su problemi oko telefona, on ce uzeti iPhone jer ga je imati ovih dana bas onako u trendu. Takvi ljudi telefone kupuju ne hajuci bas previse za njihov potpuni potencijal, i po meni to uopste nisu pravi ljubitelji, nek me iskritikuje ko god hoce...

Sto se tice iTines-a, nisam ga nikad koristio pa ne mogu bas da sudim o upotrebljivosti istog, ali da se potpuna kontrola telefona obavlja samo preko tog jednog programa je totalno besmisleno. Svaka cast onima kojima se ovakav vid svidja, ali ja ne bih uzimao telefon kojeg ne bih mogao jednostavno spojiti kablom sa kompjuterom i nabacati u njega sta hocu, direktno kao Mass Storage mod, a ne da mi je za to stalno potrebna neka programcina. Sa bluetooth transferom je slicna stvar, Android se dozvao pameti, ali Apple ce i dalje terati inat. Zbog svega ovog, moje pare Apple jos dugo nece dobiti...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Green, oko BT i iTunesa se slazem sa tobom, ali se ne slazem da samo parajlije kupuju iPhone i da ih zabole za puni potencijal telefona. Evo, ja sam dobio isti na poklon, i aparat me odusevio, i jos uvek ne mogu da mu nadjem zamenu,a veruj mi da trazim. Jednostavno, ovo je bila ljubav na prvi pogled, i traje jos uvek.
Za iTunes sam svoje rekao, ostajem pri istom, ali moram da napomenem, da ima i drugih programchica koji mogu da komuniciraju sa telefonom, dodushe ne tako kompletno kao pomenuto djubre.
I da, Apple ce i dalje da tera inat jer su oni americka firma, i u Americi mogu da ih tuze za krsenje copyrighta (BT transfer muzike na primer), dok ostale firme nisu americke takod a americki zakoni za njih ne vaze. Jedino me interesuje kako Motorola uspeva to da pregura sve? Ili mozda zaista Apple vodi neku debilnu politiku, a to je onda za osudu!
Za iTunes sam svoje rekao, ostajem pri istom, ali moram da napomenem, da ima i drugih programchica koji mogu da komuniciraju sa telefonom, dodushe ne tako kompletno kao pomenuto djubre.
I da, Apple ce i dalje da tera inat jer su oni americka firma, i u Americi mogu da ih tuze za krsenje copyrighta (BT transfer muzike na primer), dok ostale firme nisu americke takod a americki zakoni za njih ne vaze. Jedino me interesuje kako Motorola uspeva to da pregura sve? Ili mozda zaista Apple vodi neku debilnu politiku, a to je onda za osudu!
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
miodrage, nije odgovornost za krsenja kopirajta ne prozivodjacu hardvera, koji omogucava prenos fajlova, dok god postoje legalni fajlovi koje moze preneti. To bi bilo kao kada bi okrivio proizvodjace DVD/CD medija zato sto na njima korisnici rezu DivX filmove skinute sa torenata ili proizvodjace DVD plejera sa podrskom za DivX (koji se inace prodaju u SAD). To je pre "debilna" politka Apple-a kriva.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Nije to debilno, to je vrlo pragmatično. Apple zarađuje ogromne količine novca od online prodaje muzike. Nisam nikad kupovao, a mrzi me da kopam, ali čak i kad bi bio dozvoljen transfer, mislim da imaju silne DRM-ove. Ali to jako podseća na priču sa Sony-jem i mp3-jem, koji je zbog takođe velike produkcije koju ima poslednji prihvatio mp3 standard, smatrajući ga isključivo piratskim formatom, ali su kasnije prihvatili realnost. Na žalost Apple će verovatno zaobići ovaj vid otrežnjenja, i neke sjajne karakteristike ovog uređaja će ostati na tome "imaju potencijala", tj. da su mogle bolje da budu iskorišćene.
Ali vratimo se na novosti, ako ih ima, da li će problem sa antenom biti i hardverski rešen.
I dugujem jedan odgovor: da, na Nokiji 3330 (3310) je moglo držanjem telefona za gornji deo (preko antene), na mestu gde je pun signal da se isti oslabi na 1 ili 2 crtice. Istina moram priznati da mi se zbog toga nikad nije prekinuo razgvor, ali i drugi telefoni su alergični da držanje za antenu, samo ne baš ovoliko
Ali vratimo se na novosti, ako ih ima, da li će problem sa antenom biti i hardverski rešen.
I dugujem jedan odgovor: da, na Nokiji 3330 (3310) je moglo držanjem telefona za gornji deo (preko antene), na mestu gde je pun signal da se isti oslabi na 1 ili 2 crtice. Istina moram priznati da mi se zbog toga nikad nije prekinuo razgvor, ali i drugi telefoni su alergični da držanje za antenu, samo ne baš ovoliko

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
miodrage, nisam ni rekao da ga samo paralije kupuju, jer znamo svi da to ne moze biti tacno. 
Ae probaj Desire, mozda se opet "zaljubis"
(sala, naravno
)
Htedoh samo da kazem da je iPhone stekao ogromnu popularnost zahvaljujuci dobrom marketingu Apple-a, sto im nije za zameriti, i da ga zele mahom ljudi kojima nije bas bitno sta sve uredjaj moze. Eto ovde kod mene vidjam tinejdzere koji se setkaju iPhone-om, poslovne ljude, zene u godinama cak nosaju iPhone. Cisto sumnjam da vecina ovih osoba zna i 50 posto njegovih mogucnosti. Pravim fanovima ne zameram uopste, znaju sta imaju...
Andrijano, e jesam se ismejao na video, nemas pojma...
Dokaz da i Ameri i te kako dobro kontaju citavu ovu ujdurmu oko "cetvorke"

Ae probaj Desire, mozda se opet "zaljubis"

Htedoh samo da kazem da je iPhone stekao ogromnu popularnost zahvaljujuci dobrom marketingu Apple-a, sto im nije za zameriti, i da ga zele mahom ljudi kojima nije bas bitno sta sve uredjaj moze. Eto ovde kod mene vidjam tinejdzere koji se setkaju iPhone-om, poslovne ljude, zene u godinama cak nosaju iPhone. Cisto sumnjam da vecina ovih osoba zna i 50 posto njegovih mogucnosti. Pravim fanovima ne zameram uopste, znaju sta imaju...
Andrijano, e jesam se ismejao na video, nemas pojma...

Dokaz da i Ameri i te kako dobro kontaju citavu ovu ujdurmu oko "cetvorke"

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
gsmarena.com napisao:What do you know, Apple invented video-calls
“People have been dreaming about video calling for decades. iPhone 4 makes it a reality.” Says Apple on their website.
Alright, each of these two statements is true on its own. It’s what they’re trying to imply that is absolutely incredible. The correct wording should’ve been: Ever since the first iPhone, people hoped that maybe – just maybe – video-calling will at some point be enabled… erm sorry, invented.

A ovo je njihov komentar na iPhoneov los prijem signala u reviewu:
gsmarena.com napisao:Our take on the iPhone 4 reception woes
You know – this year iPhone invented video-calling, we hope trouble-free signal reception is coming up next year. Now, seriously, we know you’re all eager to hear about the “awesome” new external antenna and the unfortunate reception issues. All the "you’re holding it wrong" stuff.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Trouble-free signal reception is coming up next year... hmm, in the meantime, good luck with your phone's primary function, iPhone 4 owners... making & receiving calls that is...
Mozda se resi vec sJutra ako GSMArena malo potera vezice

EDIT: pogledajte i sledecu sliku (sa mobile-review.com) i bice vam jasno da u samom Apple-u gledaju vrlo ozbiljno na problem oko antene i prijema signala, iako se to u njihovim izjavama bas i ne moze primetiti:

Mozda je citava ova ujdurma i malo preterana, ali navalio ceo svet, pa tako i mi...

Mozda se resi vec sJutra ako GSMArena malo potera vezice

EDIT: pogledajte i sledecu sliku (sa mobile-review.com) i bice vam jasno da u samom Apple-u gledaju vrlo ozbiljno na problem oko antene i prijema signala, iako se to u njihovim izjavama bas i ne moze primetiti:

Mozda je citava ova ujdurma i malo preterana, ali navalio ceo svet, pa tako i mi...
Marko_NS, ko god ga pravio, necu da uzimam telefon koji moram da koristim "samo na propisani nacin", koji reaguje na komp iskljucivo preko softvera koji je nevidjeni bloatware, itd. A jos kad prozivodjac pokusava da realan problem svede na besmislicu, onda je to stvarno omalovazavanje. Isto sam uradio sa symbianom....godinama nije popravljeno nista od onog sto mi je smetalo, i otisao sam sa te platforme. jeste, sluzbeni telefon mi je na Symbian platformi, ali nit sam ga ja kupovao, niti se igram s njim. Zavrsava mi posao.
Iphone 4 ako uredjaj mi se jako dopada u nekim stvarima, BT i bateriju bi mu mozda i oprostio, ali Itunes i ponasanje Apple kao proizvodjaca nikako ne mogu da prihvatim.
Iphone 4 ako uredjaj mi se jako dopada u nekim stvarima, BT i bateriju bi mu mozda i oprostio, ali Itunes i ponasanje Apple kao proizvodjaca nikako ne mogu da prihvatim.
Cackao sam pre neki dan iPhone 4 i prosto se odusevio, nikakve probleme sa mrezom nisam primetio niti bilo sta takvo. Mogu reci da je ovo prvi iPhone posle 2g da mi se bas svidja. Tako da za par dana i meni stize pomenuti model pa javljam utiske.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt: