iPhone 3G

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

miodrage,

Hvala puno na instrukcijama. Za vikend cu da prionem na posao. Ukoliko bude problema ili mi bude bila potrebna pomoc obavesticu te ovde na forumu.

Pozz

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Oki, cekam da mi javis napredak. Jedino upamti, prvo ispregledaj sve sto god mozes o toj temi, i tek kad znas napamet da ponovis sve i unatraske, onda se upusti u sve.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

Da li za 3G postoji neki program koji omogucava slanje MMS-a ? :) Ili nesto barem sto to zamenjuje, sta god.... :)

EDIT: Sad sam nasao na netu da ima u novijem FW 8)
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Jesi dobio telefon? Sta je u njemu? Ajde kazi, nestrpljiv sam!!! :D

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bull Terrier »

za par sati idem da uzmem, javljam odma, ne brini ahhahaha :D
Ako mi se ne svidi, prodacu ga za 20e....NOT :lol:

Edit:
Nije uzet mob jer drug jos nije uzeo za sebe, sutra ce...no nebitno, nasao sam na par stvari koje me odvlace od kupovine :( Elem, zadnja maska je na gornjem cosku krvnicki zagrebana i malo naprsla na cosku, kao da ce parcence da se otkine malo...ali najvise sam se smorio sto fon ima jedan mrtav piksel a koliko znam, to moze i da se prosiri... E sad, mozda bi nekom i dalje vredelo ali ja dok ga sredim da bude kako valja ulozicu dovoljno para da kupim jedan koji je vec u dobrom stanju :( Svejedno ce biti kod mene par dana od sutra ali opet...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Jel pixel mrtav ili zaglavljen? Ako je zelen, onda je navodno zaglavljen, i tu kao pomaze "masaza". Ako je beo, onda je mrtav.
Sto se maskice tiche ne znam sta da ti kazem... Mozda je ipak bolje da das malo vise para ali da uzmes ocuvan telefon.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

Bull Terrier, ja bih ipak isao na 'sigurno' i dodao malo vise kesa i uzeo neki bolje ocuvan, jer kad ima takva hardverska ostecenja, nikad ne znas sta moze da mu kvrcne, i da poludi telefon... :P
Samo nek se rolaju....sarme.

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bull Terrier »

Slazem se sa vama...samo da je ekran 100% ok onda mi nije frka ali ovako kad se slozi vise stvari onda :( Nije piksel beo, nego je plavicast onako, i ne vidi se bas uvek, nekad blinka onako kao da se pali i gasi...kao da je na samrti :D A kakva masaza to? Jel tajlandska? :oops:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Znaci da je zaglavljen - ponekad moze da pomogne nezno pritiskanje ekrana na tom mestu... Ali kako Apple ima striktnu politiku oko zero dead pixels na iPhone ekranu, batali ti tu kupovinu, skupi jos malo para i pazari dobar i ocuvan uredjaj.

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bull Terrier »

Tako ce i biti ! :( Hvala na savetima puno, javljam se uskoro nadam se kad uzmem Ip neki :)
Ovaj cu malo testirati, da vidim bas kako mi odgovara Apple 8)

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bull Terrier »

FW je 3.0
Carrier 4.0
Modem Firmware 04.26.08

Sto bi znacilo da je sve OK ako sam dobro skapirao...sem sto bih mozda treba da radim FW 3.1.2?? ILI NE ? :D

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

koliko se ja secam, iP_3G najbolje radi na 3.1.2... :?
Samo nek se rolaju....sarme.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

To ili 3.1.3. Ja ipak preporucujem 3.1.2. Updateuj, i JB, unlock ako treba i nista vise. Uzivaj. JB i unlock je po meni najjednostavniej da radis sa blackra1n

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bull Terrier »

Inace, onog stuck pixela nema, palio sam neke igrice i "masirao" malo ekran i nema ga...za sad :D
Nije mi gubio mrezu, negde sam citao da na mts radi slabije a na telenoru bolje a ja sam telenor pa...uglavnom, za sad mi je super :)

Moram da iscitam sve oko toga...nije mi pola toga jasno kako i kojim redom se radi, cimam se da nesto ne zakljucam i da ode sve u propast a jos mi je fon na testiranju pa moram da budem oprezan sa njim da nesto ne lockujem zauveeeek :lol:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne moze nista da se desi, ako ga ne budes silovao, ili updateovao u iTunesu. Sve ostalo je dozvoljeno. Ako se pixel ne vidi, onda sjajno. Ako mislis da rizik nije veliki, ti ga uzmi.
Sve nakon toga, cemo da sredimo zajednickim snagama.

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Bull Terrier »

Hvala matori, sad mi preostaje da poskidam ove programe itd...
Ako zapne ja zovem u pomoc :oops: 8)

jooko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Nov 2009. 12:36

Post od jooko »

Ee treba mi pomoc..:D Tj imam dva pitanja..xD Prvo je, pre nego sto sam resetovala settings imala sam emoji (smajlice) koji se ukljucuju kao japanska tastatura (vrv neko od vas to koristi) e i sada posto sam resetovala to mi se izbrisalo, pa sam ja skinula o5 app, i sada nece da mi se pojavi to u tastatoru a pratila sam intrukcije, da li znate sta bi moglo da bude? :D

I jos jedno, da li je neko od vas uradio update na 4.00 na 3g-u? Posto bih ja uradila ali rekao mi je prijatelj da nece da radi na 3g i ako bude radio radice sporo.. Hvala :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

jooko, sto se smajlica tice - preporucujem da iz Cydiae instaliras iPhoneDelivery, sa http://iphonedelivery.advinux.fr/cydia repoa. Sto se update-a na 4.x tice, 4.0 nikako, eventualno 4.1 ili 4.2.1, ali samo custom da ne bi zakljucala telefon. Drug ti ne zna, naravno da ce da radi, ali sporije, i to dosta. 3.1.2(3) je najbolji sistem za iPhone 3G.

bejz
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 20. Feb 2010. 23:18

Post od bejz »

Ćao danas sam preko iSpirit alikacije kroz Windows7 ubacivao programčiće.I na moju žalost jednog trenutka se sam restartovao i ostao na jabuci.Dok nisam primetio da se on non stop restartuje.Dalje sledi da kroz Total Commander mogu da vidim sve direktorijume i mogu da radim sa njima.Da li mogu da iskoristim tu mogućnost da oporavim iphone 3G 3.1.3 da funkcioniše kako treba?
iPhone 3G 16GB v3.1.3

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ne mozes. Pokusaj da uradis Hard reset - drzis Home i Power dok se telefon skroz ne restartuje - bljesnuce, pojavice se jabuka, i tek tada ga pustis - oko 10-ak sec moras da drzis. Ako to ne uspe, mozes da pokusas da ga prikljucis na iTunes, i da vidis da li ce da ga prepozna - mozda je u DFU ili recovery modu - ako jeste, skines program Tiny Umbrella sa kojim ces da uradis exit recovery ili exit DFU. Ako ni to ne uspe - sledi najmucnije - restore telefona.

Odgovori