iPhone 3GS

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ako mu je FW 3 onda ne beri brigu, bice sredjeno. Samo da nije 4.1 ili 4.2.1
Sve se da resiti svakako :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Rullowsky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 17. Mar 2011. 21:39

Post od Rullowsky »

Imam iPhone 3gs 16gb, i Operativni sistem3.1.2

Da bi ga koristio u Srbiji morao sam da ga nosim u radnju za servis de su ubacili program Cydia. Telefion je inace kupljen u Parizu, sa mreze SFR.
Sta mene konkretno zanima je, da il ja mogu sad da preko iTunes updateuem softver na noviju 4. nesto verziju, bez da mi se poremeti taj krek ili kako se vec zove, to jest da mogu da koristim telefon i dalje sa nasom karticom, bez da ga nosim opet kod servisera? Gomila aplikacija koje nalazim da skinem su kompatibilne samo sa novijim softverom, te ne mogu da ih koristim?
Hvala uanpred. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Rullowsky, ne smes preko iTunes-a to da uradis, jer ces onda sve da zeznes, i neces moci ovde da ga koristis. Update na najnoviji software moze da se stavi - nema frke, ali ne preko itunesa, nego je potrebno da napravis custom FW, pa tek onda.
www.ih8sn0w.com je dobro mesto za pocetak, kao i www.iclarified.com gde ces ponesto moci da procitas i naucis.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

jel smem ubaciti fw4.2.1 u iphone 3gs bez sacuvanog shsh`s? tel je skoro kupljen a nema sacuvan nijedan shsh`s i sta sada da radim, da li smem da idem na 4.2.1 i bez shsh`s ili?
SGS2, iPhone 4 32GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa to nemoj da radis nikako. Ono sto trreba da uradis je da skines sn0wbreeze, da napravis preko njega custom 4.2.1 koji ce da ti sacuva BB, i njega da ubacis u telefon. Moze da se desi da nece to da uradi, ja ne znam da li Apple jos uvek potpisuje 4.2.1 U svakom slucaju, onda napravis 4.3 custom, pa ubacis njega. Najbitnije je da ne diras BB, jer ako pogresis, moras da ga dizes na 6.15 pa da ga tek onda otkljucas, a to znaci da mozda nikad vise neces moci da ga redovno updatujes ili otkljucas...
Eventualno probaj da skines TinyUmbrella, i da preko nejga sacuvas SHSH, mozda sacuva i za 4.2.1
Ne kosta te nista da prvo sa time probas.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

ipak izgleda da imam sacuvan shsh- kada udjem u cydii pise mi zelenim slovima SHSH: iOS 4.0, 4.01, 4.02, 4.1, 4.2.1+, 4.3
SGS2, iPhone 4 32GB

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Kada instaliram sbsettings iz cydie ali ne mogu da ga pokrenem prevlacenjem prsta na vrhu telefona, ne znam zasto nece da se pokrene, a takodje imam problem i sa Mobile Substrate, kada instaliram par programa kojima je potreban Mobile Substrate , odma mi tel ode u SAFE MODE, i ne mogu nikako da ga vratim na Normal dok ne izbrisem Mobile Substrate....i znaci problem je u tome kada se instalira Mobile Substrate (koji se moze iskljuciti u sbsettings ali ja ne mogu ni uci u sbsettings) i recimo instaliram neke programe iz cydie o odjednom mi tel od u safe mode, ja ga resetujem ali i dalje nista, tek kada izbrisem Mobile Substrate tada se vrati na Normal Mode i naravno izbrisu se skoro svi programi iz cydie zajedno i sa Ultrasn0w-om...

Sta da radim?
SGS2, iPhone 4 32GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Fresh restore na 4.2.1 custom, pazeci da ne zakljucas telefon. Jailbreak, potom instaliraj prvo SBSettings, pa vidi da li onda radi. Kad si to zavrsio, onda tek instaliraj Ultrasn0w. Takodje ti savetujem da ako se sam ne instalira, instaliras Activator, i dodelis pu na HomeScreen prevlacenje prstom sleva nadesno i obrnuto da otvara SBSettings.
Ajde vidi, pa javi sta si uspeo.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Kako bih mogao sam u kucnoj radinosti da otkljucam ovaj tel koji je na austrijskoj mrezi ?
Note IV N9100 dual

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

toda81, javi mi se pa ce da vidimo da li je moguce uopste ili nije!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

miodrage, vazi druze.Javljam ti se za vikend kada mi dodje gazdin sin .
Note IV N9100 dual

sanjke
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 01:43

Post od sanjke »

Može li se uopšte u zemlji srbiji naći iphone da se kupi?
HTC HD2 ANDROID

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

sanjke, naravno - oglasi su ih prepuni, ima ponegde ispod tezge, ali legalno nema nigde niti ce biti u neko skorije vreme.
Kazi koji te model zanima, pa cu da ti predlozim sta da pogledas i gde da se obratis.

Deni_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 17. Apr 2010. 14:01

Post od Deni_NS »

miodrage napisao: ali legalno nema nigde niti ce biti u neko skorije vreme.
ja mislim da je meni drugarica rekla da je kupila u Uscu u Apple prodavnici... Mislim da je apsurd imati proizvode Mac itd, a ne imati Iphone...

unread
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 09. Mar 2011. 18:40

Post od unread »

Ukoliko nisi siguran da li mozes da stavis tu ver. pogledaj ovde: http://t.co/rOO19FL
Koleginica se mnogo zeznula i sad nema nazad :(

@Deni_NS - u pravu si a sa druge strane pitao sam za iPad 2 na primer i kao bice za mesec dana sa cenom od preko 120 000 dinara ! pa to je skoro duplo vise od realne cene ...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Deni_NS, i to je ispod tezge, da se mi ne lazemo. Da bi mogao negde da kupis legalno iPhone, MORA da postoji i AppStore za tu drzavu, kao i zvanican servis. Kod nas toga svega nema. Ne kazem, ljudi kupuju, zele da imaju jedan dobar proizvod i spremni su i da plate, i da se dovijaju na razne nacine kako bi imali iPhone. Ali ponavljam, niko od nas u Srbiji, ili bilo gde drugde na svetu gde se iPhone zvanicno ne prodaje, nema legalan uredjaj. Taj uredjaj ce da radi, i cak ako je kupljen u zvanicnom Apple Store-u, uz racun ima i validnu garanciju (ali u Srbiji Apple Store ne postoji)

strax
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 23:06

Post od strax »

Ljudi, potpuno sam nov u celoj prici o Iphone telefonima. Slucajno mi se pre par dana ukazla prilika da uzmem 3gs od 16gb i za sad lepo radi. Pratim sta ste pisali na raznim temama, instaliram aplikacije, igrice itd. Za softver znam da je 4.1(tako pise u Itunes-u) a za taj baseband(ako je uopste bitan) ne znam koji je. Instalirao sam SBSettings i sto se tice memorije, pise mi 81MB available on / i 11724 MB on /var. Ne bih toliko ni obracao paznju na to da mi prilikom instalacije programa u Cyudiji nije izaslo Warning, your device is running out of memory ili nesto slicno, znate na sta mislim... Telefon normalno radi, aplikacije i igrice isto, a moje pitanje je zasto se to upozorenje pojavilo, da li je onih 80MB available on / malo ili je dovoljno za 3gs i ako mi je stvarno puna memorija, kako da je oslobodim?
Hvala unapred, i opet ponavljam, nov sam u prici sa Iphone, pa ako vam treba jos neka info da biste mi pomogli, recite.
Poz

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

strax, posto si uzeo polovan telefon, ko zna sta je u njemu sve zaostalo.
Verziju softvera i BB gledas u Settings>General>About imas Firmware version i Modem version (to je BB)
Iskreno, ja bih ti preporucio da dignes uredjaj na 4.2.1, ali bez dizanja BB (ne znam da li ti je SIMFree, ali pretpostavicu da nije), a to se radi preko custom firmware-a koji pravis preko sn0wbreeze.
Napravis custom, i u iTunes Shift+Restore - ovim brises sve iz telfona, pa ces posle rucno da vracas. U temi o 3G, Miskoni je objasnio i kako se vracaju imenik, poruke i sl.
Naravno, posto si nov, dobro iscitaj sve tutorijale, da ne bi zavrsio sa skupim iPod Touch uredjajem :D, ili ciglom :P
Ako ti treba pomoc, javi se

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

E ljudi kako namestiti da se vide svi sanducici u Mail aplikaciji... ? Meni na iPod-u normalno prikazuje sve, a caletu na 3Gs-u prikazuje samo 'sent' i 'inbox' ... A ima neka tri mejla u outbox-u ili drafts, ne znam, ali stalno drnda, pokusava da posalje, a ne moze, a ne mogu da ih pronadjem gde su da bi ih izbrisao... :? sta sad...?!
Samo nek se rolaju....sarme.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

E nisam jos cuo za ovo... A gledam sad i po mail aplikaciji i po settings - i ne vidim nista...
Pokusaj da mu obrises sve mail accounte, pa dodaj svaki ponovo. Drugo zaista ne znam sta bih ti savetovao.

Odgovori