iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Pazi miodrage, nije da nećeš ništa zaraditi ali uvozom šlepera povećavaš količinu istih na tržištu i što količina bude bolje napredovala niža će cena morati da bude zbog zasićensoti, pod uslovom da ti pre isteka zaliha UBPOK ne zatraži nekoliko komada 

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Pa s obzirom da bi tek, tako reci, uneo proizvod na trziste, mogao bi da se bahati sa cenom.. E sad ako bi uvezao 10 slepera, tu se situacija vec menja
Tako da imas moju podrsku, u zamenu naravno za jednu cetvorku 

Life is not the amount of breaths you take, it's the moments that take your breath away! HTC DESIRE!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Kad rasprodate sve te silne ajFone iz silnih šlepera, ostavite šlepere meni, imam neku ideju pa će mi zgodno doći...

● PRAVILA FORUMA ●
Miškoni, svojevremeno si pisao o tome kako uraditi manuelni backup nekih stvari u iOSu tipa SMS-a, Notes-a i sličnih stvari, sa lokacijama gde se to nalazi. Lokacije nisu problem, to je lako naći na netu ali upgradeovao sam se na iOS5 i čisto presnimavanje foldera putem iFunBoxa i ne radi baš. Jedino sam imenik tako vratio, pa ako imaš neku ideju....... na iphonemod.net-u pominju neke neki ownership i protocol SSH permissions i neke vrednosti 700+
Imaš li ideju o čemu oni to pričaju?
(http://www.iphonemod.net/import-sms-to-ios5.html)

(http://www.iphonemod.net/import-sms-to-ios5.html)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
gargamel4, pisao sam u temi za 3G ali evo i ovde lokacija:
Treba podesiti prava za foldere i fajlove, odnosno proveriti da li se nešto promenilo posle kopiranja. Sve može da se uradi preko iFile-a, tapne se na desnu strelicu pored fajla/foldera i tu se menja šta treba.
Za sve gore navedene foldere treba da stoji sledeće:
("Respring" može da se inicira kroz SBSettings, za one koji ne znaju)
Caka koja može da olakša ovu "zezanciju" je korišćenje pakovanja/kompresovanja u okviru iFile-a, posebno za SMS folder jer ima dosta toga, plus podfolderi. Ući u SMS folder, tapnuti na Edit u gornjem desnom uglu, tapnuti bilo koji prazan kružić sa leve strane, zadržati ga i odabrati Select All, tapnuti drugu ikonicu dole levo, pojaviće se Create ZIP file, ukucati neki naziv, tap na Create i pojaviće se ZIP arhiva sa kompletnim sadržajem foldera. To se prabaci na kompjuter preko WiFi web server opcije ili odraditi upload na DropBox (ako je instaliran na mob i podešen za iFile). Prilikom vraćanja arhiva u odgovarajuće foldere i raspakivanja, neće biti potrebno podešavati prava jer je sve zapamćeno kako je bilo.
Na ovaj način može da se odradi sve u jednom potezu. U okviru foldera /Private/Var/Mobile/Library/ označiti potrebne foldere (Address Book, Calendar, Notes i SMS), spakovati ih, sačuvati negde arhivu, prebaciti na svež telefon u /Private/Var/Mobile/Library/, izbrisati sve iste foldere, raspakovati arhivu, respring i gotovo. Kalendar hoće da zeza prvi put ali ubijanje procesa ili još jedan respring rešavaju stvar.
- Address Book - /Private/Var/Mobile/Library/AddressBook
AddressBooks.sqlitedb
AddressBookImages.sqlitedb
Calendar - /Private/Var/Mobile/Library/Calendar
Calendar.sqlitedb
Notes - /Private/Var/Mobile/Library/Notes
notes.idx
notes.sqlite
SMS - /Private/Var/Mobile/Library/SMS
sve u okviru foldera
Drafts - folder sa neposlatim porukama (obično je prazan)
Parts - folder sa mms dodacima (slike, audio, video)
sms.db - fajl sa porukama
Treba podesiti prava za foldere i fajlove, odnosno proveriti da li se nešto promenilo posle kopiranja. Sve može da se uradi preko iFile-a, tapne se na desnu strelicu pored fajla/foldera i tu se menja šta treba.
Za sve gore navedene foldere treba da stoji sledeće:
- Ownership:
Owner -> mobile
Group -> mobile
Access Permissions:
User -> Read, Write, Execute
Group -> ništa označeno
World -> ništa označeno
- Ownership:
Owner -> mobile
Group -> mobile
Access Permissions:
User -> Read, Write
Group -> Read
World -> Read
("Respring" može da se inicira kroz SBSettings, za one koji ne znaju)
Caka koja može da olakša ovu "zezanciju" je korišćenje pakovanja/kompresovanja u okviru iFile-a, posebno za SMS folder jer ima dosta toga, plus podfolderi. Ući u SMS folder, tapnuti na Edit u gornjem desnom uglu, tapnuti bilo koji prazan kružić sa leve strane, zadržati ga i odabrati Select All, tapnuti drugu ikonicu dole levo, pojaviće se Create ZIP file, ukucati neki naziv, tap na Create i pojaviće se ZIP arhiva sa kompletnim sadržajem foldera. To se prabaci na kompjuter preko WiFi web server opcije ili odraditi upload na DropBox (ako je instaliran na mob i podešen za iFile). Prilikom vraćanja arhiva u odgovarajuće foldere i raspakivanja, neće biti potrebno podešavati prava jer je sve zapamćeno kako je bilo.
Na ovaj način može da se odradi sve u jednom potezu. U okviru foldera /Private/Var/Mobile/Library/ označiti potrebne foldere (Address Book, Calendar, Notes i SMS), spakovati ih, sačuvati negde arhivu, prebaciti na svež telefon u /Private/Var/Mobile/Library/, izbrisati sve iste foldere, raspakovati arhivu, respring i gotovo. Kalendar hoće da zeza prvi put ali ubijanje procesa ili još jedan respring rešavaju stvar.

● PRAVILA FORUMA ●
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
djemba87, u kom smislu bezbedna? U principu jeste, ali samo ako je BaseBand telefona 4.10 ili manji. 4.11 ne radi jos uvek sa GEvey interposerom. Od problema koje mozes imati je da Gevey crkne, ili da moras nekoliko puta da ponovis proceduru za unlock da bi sve ferceralo kako treba.
Sve drugo lepo radi, naravno prilikom update-a treba paziti sta radis, i naravno imas malo akanja dok sve ne postavis na svoje mesto.
Sve drugo lepo radi, naravno prilikom update-a treba paziti sta radis, i naravno imas malo akanja dok sve ne postavis na svoje mesto.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Jedno jedino pitanje zbog kog sam i napravila acc na ovom 4umu.
Htela bi' da kupim iphone 4 8gb,medjutim ovde je preskup a videla sam na apple store sajtu da je znatno jeftiniji.
1" Da li se isplati uzeti naruciti telefon iz USA ?
2" Ako je moguce kupiti ga preko apple-ovog sajta da li je moguce koristiti ga ovde u Srbiji?
Hvala unapred
Htela bi' da kupim iphone 4 8gb,medjutim ovde je preskup a videla sam na apple store sajtu da je znatno jeftiniji.
1" Da li se isplati uzeti naruciti telefon iz USA ?
2" Ako je moguce kupiti ga preko apple-ovog sajta da li je moguce koristiti ga ovde u Srbiji?
Hvala unapred

Pa i ne isplati se.Dodati carinu na sve to,jos ako je simfree izadje te isto kao i ovde maltene.
Ako imas nekog da ti donese onda je prica malo drugacija.Sve u svemu,kupovina tog telefona ovde je macka u dzaku,svi prodaju nesto gevey,retko simfree i moras dobro da obratis paznju sta bi kupila.
Ako imas nekog da ti donese onda je prica malo drugacija.Sve u svemu,kupovina tog telefona ovde je macka u dzaku,svi prodaju nesto gevey,retko simfree i moras dobro da obratis paznju sta bi kupila.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Joka95, licno mislim da ce da napravis gresku. O cemu se radi? 8gb varijanta je mizerno jeftinija od 16 gb varijante, tako da se ova druga vise isplati za uzimanje. Nadalje, te jeftinije cene koje si gledala na sajtu, to je za Amere i za uredjaje zakljucane na mrezu. Kao sto ti Behemoth, rece, kad nadodas 20% carine i postarine, to mu izadje kao kod nas, mozda 10-20€ jeftinije. Preko olasa ili Limunda ima da se kupe iPhone4 16gb uredjaji za neku normalnu cenu.
E sad, tu treba paziti da ne naletis na prevaranta, i naravno, bitan je tvoj finansijski momenat.
Ukoliko si iz BG, ja mogu da ti pomognem oko kupovine uredjaja, cak da dodjem sa tobom, jer mene ce malo teze oko iUredjaja iko da prevesla. Ne kazem da ne moze, ali taj mora da je poprilicno vest:)
E sad, tu treba paziti da ne naletis na prevaranta, i naravno, bitan je tvoj finansijski momenat.
Ukoliko si iz BG, ja mogu da ti pomognem oko kupovine uredjaja, cak da dodjem sa tobom, jer mene ce malo teze oko iUredjaja iko da prevesla. Ne kazem da ne moze, ali taj mora da je poprilicno vest:)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
On je tamo 100$ (80e)
Ne verujem da ce sve ukupno da me izadje vise od 200e,eventualno 300 (mislim na carinu).
A jel moze on uopste da se otkljuca posto je zakljucan za americku mrezu ako ga uopste budem kupovala jer sestrin drug je sad otiso tamo da radi na 6 meseci,pa mozda njemu budem rekla da mi uzme?

Ne verujem da ce sve ukupno da me izadje vise od 200e,eventualno 300 (mislim na carinu).
A jel moze on uopste da se otkljuca posto je zakljucan za americku mrezu ako ga uopste budem kupovala jer sestrin drug je sad otiso tamo da radi na 6 meseci,pa mozda njemu budem rekla da mi uzme?