iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
To je definitivno zakljucan telefon na mrezu, i to je cena uz dvogodisnji ugovor na AT&T mrezu. Ako je u njemu iOS 5.x sto ce reci i BaseBand 4.11 on ne moze da se otkljuca. Da li ce i kada moci, niko ne moze da kaze. Zato kazem, ako zelis iPhone, idi na skuplju varijantu, ali simfree, i onda se ne razmisjas.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
- :: lumia 625
tel koji mi je drugar nasao, u madjarskoj, "zakljucan na madjarski vodafone, instaliran poslednji iOS 5.01, uradjen jailbrake"
e sad jel moguce da je uradjen update na 5.01 a da je bb ostao nizi,tj moguce ga je otkljucati gevey-om? kako to da proverim? da ne napravim sr*nje sa kupovinom?
i koliko kosta gevay?
p.s. pratim forum dosta dugo, i uvek sam nalazio odgovore, al ovo sam morao da pitam.
mnogo mi nesto postao interesantan iOS
ocu da ga savladam 
e sad jel moguce da je uradjen update na 5.01 a da je bb ostao nizi,tj moguce ga je otkljucati gevey-om? kako to da proverim? da ne napravim sr*nje sa kupovinom?
i koliko kosta gevay?
p.s. pratim forum dosta dugo, i uvek sam nalazio odgovore, al ovo sam morao da pitam.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
nonickname, pa ako je radjen redovan update preko iTunesa - BB sigurno nije ostao. E sad, ako je slucajno radjen custom onda je ostao, ali ako ga covek koristi na Vodafone, zasto bi cuvao BB? Mislim da je sansa da je ostao BB, manja od 1%, ali vredi pokusati. Trazi da ti posalje screenshot iz settings, gde se vidi BB.
Ukoliko je BB do 4.10 moze da se otkljuca uz pomoc Gevey, ukoliko je 4.11, ne moze jos uvek.
Gevey inace kosta 10-50€, zavisi koji, kakva kopija, i gde nadjes.
Ukoliko je BB do 4.10 moze da se otkljuca uz pomoc Gevey, ukoliko je 4.11, ne moze jos uvek.
Gevey inace kosta 10-50€, zavisi koji, kakva kopija, i gde nadjes.
-
- Redovni učesnik
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
rudulan, vraćanje na nižu verziju baseband-a nije moguće, i pitanje je da li će biti. Da jeste moguće, ne bi bilo potrebe ni za Gevey karticom, koristio bi se ultrasn0w.
● PRAVILA FORUMA ●
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
Joka95, probaj da razumeš šta ti pričamo. iPhone nije klasičan telefon i zbog (po meni kretenske) Apple-ove politike davanja telefona, do skoro, isključivo operaterima, njega ne možeš da nabaviš kao klasičan telefon. Nisi čitala ni ovu temu niti si upućena u problematiku ali probaću ukratko da ti objasnim. Cene koje viđaš na Apple sajtu i na većini drugih su cene uz dvogodišnji ugovor. Ako neko želi da ti uzme tako onda možeš da ga dobiješ za malo više od toga, ali to je retkost. Ono što je malo češće je da ljudi na zapadu imaju priliku da ga uzmu ali ih isti ne zanima, ali ga ipak uzmu na ugovor znajući da će lako da ga prodaju, a opet zbog ogromne popularnosti i dostupnosti ta cena ne može da bude visoka. Dosta o ekonomiji, idemo na tehničku stranu - što je telefon ranije uzet imaće nižu verziju BaseBanda (softvera koji se brine o svim bežičnim komunikacijama i koji je ujedno zadužen i za zaključavanje telefona na mrežu sa koje je skinut, a downgrade istog ne nemoguć. Na dalje starije verzije 4rke, sa iOS 4.x.x mogu da se otključaju sa popularnom Gevey karticom (što je slučaj i kod mene), dok noviji koji stižu sa iOS 5.x.x ne mogu.
U zemljama u kojima je on lako dostupan i cena na crno mu je niža i obrnuto - dok stigne do nas cena poraste, ali razlike i nisu tako velike, jer bazična cena mu nije mala. Ono što sam ja gledao na e-bay-u, u doba 3GS-a su bile smešne početne cene aparata (po 10$), ali na kraju uvek narastu na realnu cifru a nekad je i preskoče. Nema šanse da ga nađeš za 130$ ni u ludilu. Da može gomila njih bi se toga setila i radila to mnogo pre tebe. Pokušavam da ti objasnim šta da NE URADIŠ da ne pukneš i te pare bez veze. Jednostavno njegova cena je tolika kolika je i ni meni se ne sviđa.
SimFree je još skuplji nego ovaj zaključani, a njih nema za američko tržište, tako da ako ti odatle stigne 95% je zaključana verzija, a kao što smo rekli sa njom ni Gevey još ne radi, a i kad se pojavi verzija Gevey-a (ako se pojavi), u startu neće biti jeftinija od 50ak evra.
Uostalom daj linkove toga o čemu si se raspitivala, verujem da će od nas 15ak neko znati da ti kaže da li je to puzdano
U zemljama u kojima je on lako dostupan i cena na crno mu je niža i obrnuto - dok stigne do nas cena poraste, ali razlike i nisu tako velike, jer bazična cena mu nije mala. Ono što sam ja gledao na e-bay-u, u doba 3GS-a su bile smešne početne cene aparata (po 10$), ali na kraju uvek narastu na realnu cifru a nekad je i preskoče. Nema šanse da ga nađeš za 130$ ni u ludilu. Da može gomila njih bi se toga setila i radila to mnogo pre tebe. Pokušavam da ti objasnim šta da NE URADIŠ da ne pukneš i te pare bez veze. Jednostavno njegova cena je tolika kolika je i ni meni se ne sviđa.
SimFree je još skuplji nego ovaj zaključani, a njih nema za američko tržište, tako da ako ti odatle stigne 95% je zaključana verzija, a kao što smo rekli sa njom ni Gevey još ne radi, a i kad se pojavi verzija Gevey-a (ako se pojavi), u startu neće biti jeftinija od 50ak evra.
Uostalom daj linkove toga o čemu si se raspitivala, verujem da će od nas 15ak neko znati da ti kaže da li je to puzdano

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Joka95, Ako se ne razumes u Iphone ili nemas koga da ti pomogne oko istog ako dodje do neke havarije nemoj ga ni uzimati.Te cene uopste nisu realne,da je tako odavno bi rekao ortaku da mi donese 4 komada za celu porodicu.Kupi neki normalan telefon ili iskesiraj 400+e za simfree.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Joka95, ono sto su ti ovde napisali, a i sto sam ti ja napisao u nasem proslom razgovoru stoji. Nazalost, nema iPhone za male pare. Odnosno, ima, ali mu sigurno nesto fali.
Pitanje samo glasi, do koliko novca mozes da ides, i sta bi zadovoljilo tvoje potrebe?
Jer, iPhone2G (prvi), moze da se nadje lepo ocuvan u oglasima za cca 110€, 3G moze da se nadje za 130-150€, 3Gs sam nasao za 150€ i to mi jedan poznanik prodaje, a iPhone4 nema ispod 320€. iPhone4s koji je najnoviji ne postoji ispod 550€.
Pera Detlic - i onda... jedino da imas mobilni net na laptopu, jer je za celu stvar i net potreban. A sve to uz uslov da ti je baterija u laptopu jako dobra i da moze da izdrzi tih 15-20 min koliko ceo proces traje.
Pitanje samo glasi, do koliko novca mozes da ides, i sta bi zadovoljilo tvoje potrebe?
Jer, iPhone2G (prvi), moze da se nadje lepo ocuvan u oglasima za cca 110€, 3G moze da se nadje za 130-150€, 3Gs sam nasao za 150€ i to mi jedan poznanik prodaje, a iPhone4 nema ispod 320€. iPhone4s koji je najnoviji ne postoji ispod 550€.
Pera Detlic - i onda... jedino da imas mobilni net na laptopu, jer je za celu stvar i net potreban. A sve to uz uslov da ti je baterija u laptopu jako dobra i da moze da izdrzi tih 15-20 min koliko ceo proces traje.
-
- Redovni učesnik
postadoh i ja clan ovog "jata"
prvi utisci nekompletni, jer jos nisam stigao do iTunes-a
.posao, obaveze, nemam kad da se "posvetim", tako da ce to biti najverovatnije za praznike iduce nedelje. Medjutim,moram makar kontakte da prebacim, ali hocu da uradim i reinstall win-a na kompu,(stavio win 7 ultimate na intel atom i rezultat je
, jbg, bas me interesovalo) pa me interesuje jel mogu dva puta da downloadujem iTunes na isti komp? mozda je banalno pitanje, ali nesto sam se pogubio?
I da - da li moram da jailbreakujem tel da bih imao neku aplikaciju za delivery report? tel mi je sim free, 5.01.

prvi utisci nekompletni, jer jos nisam stigao do iTunes-a

I da - da li moram da jailbreakujem tel da bih imao neku aplikaciju za delivery report? tel mi je sim free, 5.01.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
nonickname, kao prvo cestitke, dobrodosao u "klub" 
Ja imam win7 ultimate na Intel Atom 330 1.6 GHz, OC na 1.97, ne znam sta ti smeta, meni lepo radi, jos ukombinovan sa 4 GB RAM i SSD Mushkin Callisto Deluxe - fenomenalna stvar.
Sa cega zelis da prebacis kontakte? Ako jos nisi syncovao telefon sa iTunesom, moja preporuka - ni nemoj pre reinstalacije Win-a, imaces problema. Kako mislis 2x da downloadujes iTunes? Mislis pre i posle reinstalacije wina? Naravno da to moze.
Za delivery report MORAS da imas JB uredjaj, a to je najmanji problem odraditi preko RedSn0w - cca 2 min posla. To ti cak predlazem da uradis O'MA'
Ako ti treba pomoc za kontakte, javi se da izmejstorisemo nesto - jel sa kompa, ili sa drugog telefona?

Ja imam win7 ultimate na Intel Atom 330 1.6 GHz, OC na 1.97, ne znam sta ti smeta, meni lepo radi, jos ukombinovan sa 4 GB RAM i SSD Mushkin Callisto Deluxe - fenomenalna stvar.
Sa cega zelis da prebacis kontakte? Ako jos nisi syncovao telefon sa iTunesom, moja preporuka - ni nemoj pre reinstalacije Win-a, imaces problema. Kako mislis 2x da downloadujes iTunes? Mislis pre i posle reinstalacije wina? Naravno da to moze.
Za delivery report MORAS da imas JB uredjaj, a to je najmanji problem odraditi preko RedSn0w - cca 2 min posla. To ti cak predlazem da uradis O'MA'

Ako ti treba pomoc za kontakte, javi se da izmejstorisemo nesto - jel sa kompa, ili sa drugog telefona?
-
- Redovni učesnik
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Verovatno nisi dobro podesio portove za pop i smtp (ako se dobro secam SSL je u pitanju - mislim da je 993 i 465 - proveri ovo).
Sto se kontakata tice - imas mogucnost da ih iTunes importuje iz outlooka, ili da na E72 skines SyncML, napravis sync, pa istu aplikaciju skines za iPhone, i tu odradis sync i to je to.
Uglavnom procitaj malo o tome. Ja sam svojevremeno (pre 4 godine) za ovo koristio pomenuti Sync ML.
Sto se kontakata tice - imas mogucnost da ih iTunes importuje iz outlooka, ili da na E72 skines SyncML, napravis sync, pa istu aplikaciju skines za iPhone, i tu odradis sync i to je to.
Uglavnom procitaj malo o tome. Ja sam svojevremeno (pre 4 godine) za ovo koristio pomenuti Sync ML.
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Kupio sam skoro iphone4. Ranije sam imao iskustva isključivo sa androdi telefonima...
Zanima me da li će mi se telefon zaključati ako odradim reset svega jer ne mogu da izbrišem par poruka od bivšeg vlasnika koje mi se pojavljuju tokom pretrage.
Version: 5.0.1 (9A405)
Model: MC603B
Modem F.: 01.59.00
Imam instaliranu Cydia i Istallous. U telefon sam samo ubacio naš sim i radi (Telenor) a kod prošlog vlasnika je bio Mts.
Može li neko da mi napiše kakav tel imam u smislu otključan ili ne...
Hvala.
Zanima me da li će mi se telefon zaključati ako odradim reset svega jer ne mogu da izbrišem par poruka od bivšeg vlasnika koje mi se pojavljuju tokom pretrage.
Version: 5.0.1 (9A405)
Model: MC603B
Modem F.: 01.59.00
Imam instaliranu Cydia i Istallous. U telefon sam samo ubacio naš sim i radi (Telenor) a kod prošlog vlasnika je bio Mts.
Može li neko da mi napiše kakav tel imam u smislu otključan ili ne...
Hvala.
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Znači zabo sam baš redak 01.59.00. Gde mogu da vidim koji je bio pre 5.0.1.
p.s Hoće li mi taj reset pobrisati te poruke, pošto sam ranije to bio odradio na drugoj četvorci (koja je bila kod mene par dana i nije mi se svidela zbog 112...) i opet sam imao te poruke (inače skontao sam da su bile u pitanju sms poruke neke ribe iz servisa telefona
)
Hvala. Pozdrav
p.s Hoće li mi taj reset pobrisati te poruke, pošto sam ranije to bio odradio na drugoj četvorci (koja je bila kod mene par dana i nije mi se svidela zbog 112...) i opet sam imao te poruke (inače skontao sam da su bile u pitanju sms poruke neke ribe iz servisa telefona

Hvala. Pozdrav