iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Hm, nov sam u ovome kao što rekoh ali sad me zbuniše dva dijametralna komentara (još nisam ništa dirao na telefonu, srećom).
Šta znači"smes da radis restore samo sa custom verzijom". Da li ja imam sad a custom verziju. Moram li da pravim custom IPSW da bih zadrzao bb i kako to da odradim...
Kapiram da nerviram ljude koji poznaju sve to ali meni su ovo španska sela naspram androida. Pohvatao
Šta znači"smes da radis restore samo sa custom verzijom". Da li ja imam sad a custom verziju. Moram li da pravim custom IPSW da bih zadrzao bb i kako to da odradim...
Kapiram da nerviram ljude koji poznaju sve to ali meni su ovo španska sela naspram androida. Pohvatao
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Naravno da i sada imas custom u telefonu. Custom sluzi da se sacuva BaseBand (modem firmware iliti BB). Custom se oravi ili oreko programa sn0wbreeze ili redsn0w za windows, odnosno pwnagetool za Mac. Posto je u telefonu JB, nikako nemoj pokusavati da uradis erase all contents and settings jer ce ubiti uredjaj, pa restore ne gine.
Takodje iscitaj sajtove poput iclarified.com i pogledaj video priloge na YouTube kako se sta radi, pre nego se sam upustis u bilo sta.
I za kraj, gargamel4 verovatno nije pazljivo procitao tvoj post jer ne bi onako nesto napisao. Veruj mi da je moje pisanije ispravno!
Takodje iscitaj sajtove poput iclarified.com i pogledaj video priloge na YouTube kako se sta radi, pre nego se sam upustis u bilo sta.
I za kraj, gargamel4 verovatno nije pazljivo procitao tvoj post jer ne bi onako nesto napisao. Veruj mi da je moje pisanije ispravno!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Pre svega, pozdrav svima i da vam se predstavim: iako u mom nicku stoji paja ipak sam igor, to mi je bilo najlakse ime da oaberem posto nickovi sa oblicima mog imena vec postoje. Nadjoh vas da mi malo pojasnite par stvari a ja bih vam sada opisao genezu problema oko iPhone 4 koji sam dobio od brata pa me interesuje sta mislite i naravno, hvala vam unapred kako na buducim komentarima tako i na onima koje sam vec procitao jer ste mi u startu (cini mi se) ustedeli oko 30e. Naime, telefon je uzet u Francuskoj preko mreze Bouygues, u okviru paketa i cena mu je bila jako povoljna u to vreme (recimo 180e ili cak manje), nov, navodno SIM Free (brat me ubedjuje u to jer kaze:"Da je zakljucan prikazivao bi logo operatera Bouygues prilikom startovanja kao i svi telefoni koji su zakljucani na njihovu mrezu..." i pritom je moja snaja pre par meseci uzela isto 4 koja nema taj boot logo pomenutog operatera i njoj rade razne kartice na njenom iPhone-u pa sam sklon da verujem da je SIM free). Elem, nakon kupovine (bio je na nekom BB koji je 4xx, sto cu proveriti preko Cydie jer trenutno ne mogu) sve je radilo kako treba i radjen je JB (kako to prosecnim Srbima i dolikuje) i nastavio je da radi super. Update-i su svi bili ok i svaki put je bio JB i sve je radilo dobro. Sticajem okolnosti sa JB verzije iOS-a (recimo 4.3.5) je updateovan na 5.0.1 iako je savetovano po netu da se to ne radi (ali moj burazer ipak dade svojoj znatizelji oduska) te se telefon i updateovao na iOS 5.0.1 sa cuvenim 4.11.08 BaseBandom i gle cuda, radio bez problema. Osim ovoga (i nakon uradjenog updatea na 5.0.1) imao je malu intervenciju-izvadio je svoj kablic koji spaja mikrofon (dakle iz svog iPhona) i prebacio ga u telefon svog sefa kome to nije radilo a sebi dokupio kablic (gotovo sigurno neoriginal) i namestio i telefon je radio normalno. Sve ovo i ne bi bilo toliko vazno da nije morao nenadano da dodje u Srbiju. Prvi dan je sve bilo u redu, prikazivao mu se roming na telefonu, da bi malo po malo gubio po jednu crticu signala, pa nakon jedno 6 dana ostao komplet bez istog (dakle, No service poznata greska). Bilo kako, sebi je uzeo 4S verziju opet za neke male pare (jer je paket neki komercijalan i poslovan pa je pristupacno) a meni poslao 4-ku. Ja sam je JB i postavio Cydiu, malo iskrojio jednu karticu i probao ali i dalje je No service greska prisutna (iako su WiFi i druge funkcije u redu). Mene zanima sledece, a verujem da sam neke stvari dobro pokapirao ali cisto da proverim sa vama-znalcima:
1. receno mi je u jednom od servisa da mora da se ubije boot, pa da se stavi starija verzija iOS-a (samim tim i BaseBanda), dakle kao neka vrsta flash-ovanja pa da se nakon takve intervencije dokupi Gevey i stavi u pogon telefon (ali da necu moci da kopristim neke aplikacije) i da se vidi da li ce da radi. Meni se cini da to mogu i sam, ispravite me ako gresim, i molio bih za neki link u tom smislu (gde, sta, kako).
2. ukoliko sam dobro ukacio sa jednog od postova ovde-moguce je skinuti (downloadovati) neku od verzija BaseBand-a uz pomoc Cydia-e (kako neko rece, to se skida sa Cydia-jinih servera a ne sa telefona ili kompjutera) pa mi ovo ili potvrdite ili opovrgnite. Meni se na glavnom meniju Cydia-e prikazuje par verzija BB (recimo od 4.1.x do 4.3.5 koliko se secam) oznacenih zelenom bojom pa bi trebalo da mogu neki od tih BB-ova i da skinem pa da primenim prilikom svog pokusaja vracanja na nizi Firmware.
3. ne znam zbog cega mi se ne pokrece TinyUmbrella pa ako neko ima neku ideju... (sistem W7 Ultimate 32-bit, laptop C2D T8100 na 2,1GHz, 2Gb RAM-a, program stavljen u Compatibility mode WinXP SP3 i oznaceno Run as Administrator ali se ipak ne pokrece) Voleo bih da tu odradim neki backup blobsa i da vidim da li ce mi prikazati BB-ove kao sto vidim na nekim screenshot-ovima.
4. ukoliko je bilo sta od ovog moguce molim vas za pomoc u vidu komentara i linkova, kao i komentar da li je moguce-ukoliko se downgrade-uje iOS ubaciti onda preko redsnow-a neki iPad BaseBand jer vidim na par mesta da to resava No Service gresku.
5. kako definitivno da proverim da li je telefon zasigurno SIM Free?
6. razne druge opcije-vasi predlozi.
Izvinjavam se zbog poduzeg posta i zahvaljujem vam se unapred na vasim odgovorima i predlozima
1. receno mi je u jednom od servisa da mora da se ubije boot, pa da se stavi starija verzija iOS-a (samim tim i BaseBanda), dakle kao neka vrsta flash-ovanja pa da se nakon takve intervencije dokupi Gevey i stavi u pogon telefon (ali da necu moci da kopristim neke aplikacije) i da se vidi da li ce da radi. Meni se cini da to mogu i sam, ispravite me ako gresim, i molio bih za neki link u tom smislu (gde, sta, kako).
2. ukoliko sam dobro ukacio sa jednog od postova ovde-moguce je skinuti (downloadovati) neku od verzija BaseBand-a uz pomoc Cydia-e (kako neko rece, to se skida sa Cydia-jinih servera a ne sa telefona ili kompjutera) pa mi ovo ili potvrdite ili opovrgnite. Meni se na glavnom meniju Cydia-e prikazuje par verzija BB (recimo od 4.1.x do 4.3.5 koliko se secam) oznacenih zelenom bojom pa bi trebalo da mogu neki od tih BB-ova i da skinem pa da primenim prilikom svog pokusaja vracanja na nizi Firmware.
3. ne znam zbog cega mi se ne pokrece TinyUmbrella pa ako neko ima neku ideju... (sistem W7 Ultimate 32-bit, laptop C2D T8100 na 2,1GHz, 2Gb RAM-a, program stavljen u Compatibility mode WinXP SP3 i oznaceno Run as Administrator ali se ipak ne pokrece) Voleo bih da tu odradim neki backup blobsa i da vidim da li ce mi prikazati BB-ove kao sto vidim na nekim screenshot-ovima.
4. ukoliko je bilo sta od ovog moguce molim vas za pomoc u vidu komentara i linkova, kao i komentar da li je moguce-ukoliko se downgrade-uje iOS ubaciti onda preko redsnow-a neki iPad BaseBand jer vidim na par mesta da to resava No Service gresku.
5. kako definitivno da proverim da li je telefon zasigurno SIM Free?
6. razne druge opcije-vasi predlozi.
Izvinjavam se zbog poduzeg posta i zahvaljujem vam se unapred na vasim odgovorima i predlozima

Auh.......
1. Kada imaš sačuvane SHSH blobs i BB onda možeš da staviš custom IPSW za koji imaš SHSH. Downgrade BB je nemoguć.
2,3,4,5,6 - operativni deo - miodrage.
Ali mi
1. Kada imaš sačuvane SHSH blobs i BB onda možeš da staviš custom IPSW za koji imaš SHSH. Downgrade BB je nemoguć.
2,3,4,5,6 - operativni deo - miodrage.
Ali mi
ostaje misterijaSve ovo i ne bi bilo toliko vazno da nije morao nenadano da dodje u Srbiju. Prvi dan je sve bilo u redu, prikazivao mu se roming na telefonu, da bi malo po malo gubio po jednu crticu signala, pa nakon jedno 6 dana ostao komplet bez istog (dakle, No service poznata greska)........

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Rece mi serviser da je to jednostavno tako kada se koristi u Srbiji i da zbog necega to zezne telefon, ni sam nisam pametan...
A ovo je nesto sto me buni a nasao sam ovde:
"Tiny umbrella moze da skine SHSH za bilo koji telefon posto se oni ne skidaju sa telefona nego sa apple-ovih servera koji autentifikuju/dozvoljavaju instalaciju firmware-a."
Jasno mi je da je Apple stopirao nizi firmware jos 18.10.2011. ali zar ne bi moglo toga da bude i na nekim drugim serverima?
P.S. Naravno da moj burazer nije odradio backup SHSH blobova...
A ovo je nesto sto me buni a nasao sam ovde:
"Tiny umbrella moze da skine SHSH za bilo koji telefon posto se oni ne skidaju sa telefona nego sa apple-ovih servera koji autentifikuju/dozvoljavaju instalaciju firmware-a."
Jasno mi je da je Apple stopirao nizi firmware jos 18.10.2011. ali zar ne bi moglo toga da bude i na nekim drugim serverima?
P.S. Naravno da moj burazer nije odradio backup SHSH blobova...

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Auuuu... Ajmo redom.
Za pocetak, telefon 99% nije simfree, nego je bio koristen na maticnoj mrezi, ili na ostalim francuskim mrezama, na koje po propisima EU mora da bude otkljucan. Zasto je bas kod nas prestao da radi ne znam, ali da je simfree i sad bi lepo radio.
To zeleno sto spominjes u Cydiji, jesu SHSH blobs, a ovo sto te neka budalcina od servisera lozila, okaci to njegovo macku o rep.
Cinjenice su da imas zakljucan telefon, i da srecom izgleda vec postoji kartica kojom se otkljucava 4.11.08 a cekam jos samo zvanicnu potvrdu.
Baseband ne moze da se spusti, tako da se mani coravog posla traganja za "svetim Gralom" u iSvetu.
Za pocetak, telefon 99% nije simfree, nego je bio koristen na maticnoj mrezi, ili na ostalim francuskim mrezama, na koje po propisima EU mora da bude otkljucan. Zasto je bas kod nas prestao da radi ne znam, ali da je simfree i sad bi lepo radio.
To zeleno sto spominjes u Cydiji, jesu SHSH blobs, a ovo sto te neka budalcina od servisera lozila, okaci to njegovo macku o rep.
Cinjenice su da imas zakljucan telefon, i da srecom izgleda vec postoji kartica kojom se otkljucava 4.11.08 a cekam jos samo zvanicnu potvrdu.
Baseband ne moze da se spusti, tako da se mani coravog posla traganja za "svetim Gralom" u iSvetu.
Hvala miodrage sto si mi pojasnio jer sam i ja imao slicno misljenje-da je zakljucan, da ne moze da se downgrade-uje BB (mada ima nekih klipova na Youtube-u gde spustaju iOS ali ne i BB, a negde cak i BB, mada mi je to potpuno nejasno kako) a sto se servisera tice ponuda je bila pristojna - ako ga sredi i proradi ja dam 30e ako ne, nikom nista. Jedini problem je bio Gevey od 25e, mada kompletno ulaganje nije veliko ako ga dobijes za dz kao ja.
Elem, ako ima jos nekih ideja, otvoren sam za predloge, i interesuje me moguca cena takve kartice, kao i da li bih nesto dobio ukucavanjem pravog koda ukoliko ga dobijem od burazera (citaj ukoliko ga nateram da se smara sa Bouygues-om) pa ga otkljucam uz pomoc tog originalnog koda dobijenog od Bouygues-a? Sta se u tom slucaju desava, ima li tada neke nade? Hvala na odgovorima
Elem, ako ima jos nekih ideja, otvoren sam za predloge, i interesuje me moguca cena takve kartice, kao i da li bih nesto dobio ukucavanjem pravog koda ukoliko ga dobijem od burazera (citaj ukoliko ga nateram da se smara sa Bouygues-om) pa ga otkljucam uz pomoc tog originalnog koda dobijenog od Bouygues-a? Sta se u tom slucaju desava, ima li tada neke nade? Hvala na odgovorima

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Downgrade BB je moguce odraditi samo par dana po izlasku nove verzije iOSa, dok Apple potpisuje obe (za slucaj da nesto zesce ne valja). Sto se novih SIMinterposera tice, oni bi trebalo da resavaju problem 4.11 ali ako imas i malo zdrave pameti u sebi, prvo ces da stavis u svoj telefon, i da vidis da li radi a tek onda dajes kintu.
E ova varijanta sa operaterom je daleko interesantnija. Ako ti se buraz iscima sa njima, ti ne dobijas nikakav kod nego oni sve odrade, i tvoje je da par dana kadnije nakacis telefon na iTunes (komp), i nakon sinhronizacije imas SIMfree uredjaj. Ako postoji ikakva sansa da to izvedes, od toga boljeg nema
E ova varijanta sa operaterom je daleko interesantnija. Ako ti se buraz iscima sa njima, ti ne dobijas nikakav kod nego oni sve odrade, i tvoje je da par dana kadnije nakacis telefon na iTunes (komp), i nakon sinhronizacije imas SIMfree uredjaj. Ako postoji ikakva sansa da to izvedes, od toga boljeg nema
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ne moras ti da ga vracas, on ode u poslovnicu i sve tamo cas posla resi sa njima. Nema sta da nosi telefon. Kazem ti, tvoje je da dobijes obavestenje, nakacis telefon na iTunes, i imas SIMFree uredjaj. A da bi doslo do toga, tvoj buraz mora da ode u poslovnicu i sa njima sredi papirologiju.
Da, to cu i da pokusam da odradim tako, hvala na informaciji. Malo me je zbunjivala Cydia sa nekim FAQ a bilo mi je interesantno da odradim downgrade ukoliko moze kako zbog znatizelje da vidim kako se to radi, tako i zbog izbegavanja cimanja burazera, ali ipak je ovo najsigurnija varijanta, a moci ce da se odradi uz malo volje i nesto vremena. Pozdrav!
- Sauriann
- Redovni učesnik
Hm, to sam i uradio tj. aplikacija nije postojala instalirana a sad ispade kao da jeste nekada bila pa ju je on deinstalirao pre prodaje telefona. kako da uklonim sve tragove bivšeg vlasnika. Ja se razumemo ne tražim detaljan opis jer ću se potruditi sam da pročitam i odgledam tutorijala ali me zanima koji bi bio redosled stvari koji treba da uradim sa otključavanim telefonom koji sa ovim bb. Znači nešto tipa:
1. backup customa sw (sa čim)
2. restore
3. otključavanje(kako)
pa jb
ili kako već. Hvala
Pozdrav
1. backup customa sw (sa čim)
2. restore
3. otključavanje(kako)
pa jb
ili kako već. Hvala
Pozdrav
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Sauriann, ako imas simfree, picni update ili shift restore u iTunes na 5.0.1, zvekni set up as new device i to je to. Potom radis JB sa redsn0w.
|Ukoliko nije Simfree, tj. koristis Gevey, ili imas jos uvek 1.59 BB pa ga otkljucavas sa Ultrasn0w redosled je sledeci:
Preko sn0breeze ili redsn0w (ja preporucujem ovaj drugi), napravis custom firmware. On ce da sacuva baseband. Uradis shift restore na TAJ CUSTOM BB (ovo je najbitniji korak, ako tu nesto zeznes nepaznjom, pomoci do daljnjeg nema).
Zveknes set up as new device, odradis JB sa redsn0w, i uzivas
Za detalje, javi se pa ce da vidimo sta i kako.
P.S. cak i da uradis nepaznjom update, pa podignes BB na 4.11 evo pojavljuju se neke Miracle SIM Card koje navodno otkljucavaju i 4.11 ali ja bih ipak pazio sta radim.
|Ukoliko nije Simfree, tj. koristis Gevey, ili imas jos uvek 1.59 BB pa ga otkljucavas sa Ultrasn0w redosled je sledeci:
Preko sn0breeze ili redsn0w (ja preporucujem ovaj drugi), napravis custom firmware. On ce da sacuva baseband. Uradis shift restore na TAJ CUSTOM BB (ovo je najbitniji korak, ako tu nesto zeznes nepaznjom, pomoci do daljnjeg nema).
Zveknes set up as new device, odradis JB sa redsn0w, i uzivas

Za detalje, javi se pa ce da vidimo sta i kako.
P.S. cak i da uradis nepaznjom update, pa podignes BB na 4.11 evo pojavljuju se neke Miracle SIM Card koje navodno otkljucavaju i 4.11 ali ja bih ipak pazio sta radim.
- Sauriann
- Redovni učesnik
Ok, hvala. Mislim da sam (smo) ustanovili da mi je telefon otključavan sa engleske mreže i da ga sada koristim bez Gevey. To bi značilo da je sada sim free (jer rade sve naše kartice u njemu a radile bi i strane koliko kapiram). Ja trenutno imam instaliran 5.0.1 što znači da je prošli valsnik odradio maksimalno sve što je moglo uključujući i jb. Meni treba samo potpuni "reset" ovog 5.0.1 a ne znam da li je to moguće bez ponovnog otključavanja (procedure po tvom upustvu sa redosledom).
Ako je u pitanju samo proceura jb onda sam spreman da idem u reset...
Ako je u pitanju samo proceura jb onda sam spreman da idem u reset...
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Sauriann, nisi napisao koji je baseband telefona. Ako je 1.59 onda je nesto malo veci rizik nego ako je bilo koji drugi BB. BB = Modem Firmware u telefonu.
Reset telefona nije JB, nego skines firmware za njega sa neta, u iTunes drzeci Shift na tastaturi kliknes Restore, kad te pita za firmware nadjes u kompu ovaj sto si skinuo, i pustis da odradi sve. E tek nakon toga ide JB sa redsn0w.
Reset telefona nije JB, nego skines firmware za njega sa neta, u iTunes drzeci Shift na tastaturi kliknes Restore, kad te pita za firmware nadjes u kompu ovaj sto si skinuo, i pustis da odradi sve. E tek nakon toga ide JB sa redsn0w.