iPhone 4
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
iPhone 4
Naravno, modem firmware, iliti baseband do 4.10, ukljucujuci i pomenut se moze otkljucati Gevey karticom. Bitno je samo ne uraditi fabricki update iPhona, nego ako se radi update, uraditi s pomocu custom firmware-a kojim se baseband cuva.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 29. Okt 2007. 05:01
Re: iPhone 4
@miodrage - Zahvaljujem.
Imam jos jedno pitanje. Da li je razlika u pojmovima izmedju iOS i Modem Firmware ili je to isto? Dosta mi je to bitno radi koriscenja telefona za D3 GO uslugu kod SBB-a. Kod njih na sajtu stoji da je "Najmanja podržana iOS verzija: 4.2" pa me zato interesuje. Hvala unapred.
Pozdrav!
Imam jos jedno pitanje. Da li je razlika u pojmovima izmedju iOS i Modem Firmware ili je to isto? Dosta mi je to bitno radi koriscenja telefona za D3 GO uslugu kod SBB-a. Kod njih na sajtu stoji da je "Najmanja podržana iOS verzija: 4.2" pa me zato interesuje. Hvala unapred.
Pozdrav!
- mladen_bgd
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 30. Sep 2008. 05:42
iPhone 4
Modem frimewire ili ti baseband nije isto sto i iOS. iOS ti je operativni sistem kao sto je Android, Windows mobile itd. Baseband ti je cip koji Apple ugradjuje u svoje telefone radi zastite. To znaci da trebas da imas najmanju verziju iOS-a 4.2 da bi ti radio. A inace trenutna najnovija verzija iOS-a je 5.1.1.
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 29. Okt 2007. 05:01
@mladen_bgd - Zahvaljujem. Odlicno, jasno, jezgrovito i korisno objasnjeno. Svaka cast.
Pozdrav!
Pozdrav!
- mladen_bgd
- Mobil fan
iPhone 4
Nema na cemu. 
Ako jos nesto nije jasno, tu smo da pomognemo.

Ako jos nesto nije jasno, tu smo da pomognemo.

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Samo da ispravim - "baseband" nije čip već softver koji se nalazi u čipu, a čip se razlikuje od modela do modela, zavisi od generacije telefona i datuma izbacivanja na tržište.
● PRAVILA FORUMA ●
- mladen_bgd
- Mobil fan
iPhone 4
Koji je bese princip aktiviranja iPhone-a sa Gevey karticom i kako ide taj postupak? Jel se ukuca 112 ili? I koja je po vama najbolja Gevey kartica za otkljcavanje da li Ultra, Suprime ili neka druga?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iPhone 4
Princip je po uputstvu. 112, potom airplane on/off, pa se ceka dok ne dodje signal. Neke novije kartice su u potpunosti automatizovane
iPhone 4 32 gb
Pozdrav za sve koji mogu da mi budu od pomocu,naime trenutno sam na odmoru u Grckoj tako da ne mogu posetiti nijedan servis,danas sam usao u more sa mojim iPhone 4 da malo islikam decu i nije mi upao u more ali je imao mozda par kapljica vode sto mislim da ne bi tgrebalo da skodi,i kada sam izasao iz vode nisam mogao da ga otkljucam reko hajde da ga malo ostavim da se osusi,i posle mozda pola sata vidim ugasio se sam pokusao sam da ga upalim ali nije moglo i onda sam drzao dugme hoom i dugme za paljenje upalio se usao u sistem ali mi je non stop pisalo na ekranu da ne mogu da ga otkljucam ne mislim na zakljucavanje sim-a vec ono obicno zakljucavanje telefona a inace mi je telefon sim free,posle se sam ugasio i od tada nista ne mogu da uradim,stavljao sam ga na punjac iako mu je baterija bila veoma dobro napunjena nista se nije desavalo,imali mu pomoci ovako dok sam na odmoru jer bi mi bio od velike koristi!!!???
Hvala unapred.
Hvala unapred.
- mladen_bgd
- Mobil fan
iPhone 4 32 gb
Pa jedino da probas restore, ako imas lap top kod sebe. Naravno prethodno da uradis backup imenika i ostalo i slike rucno da prekopiras sto imas u Camera Roll.
Jesi siguran ti da ti voda nije usla kroz slusalicu ili neki drugi otvor na telefonu? Morska voda je zeznuta dosta zbog soli.
Jesi siguran ti da ti voda nije usla kroz slusalicu ili neki drugi otvor na telefonu? Morska voda je zeznuta dosta zbog soli.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
iPhone 4 32 gb
Eventualno da ga otvoris, i da ga stavis na 24h u kesu sa pirincem. Jesi siguran da je par kapljica vode? Jer po ovome sto kazes mislim da je tu malo vise vode:( I sad vec mislim da je puno proslo za neku efektnu pomoc.. To je trebalo u prvih sat vremena sve uraditi... Ne kosta nista da pokusas
- mladen_bgd
- Mobil fan
iPhone 4
E pa super, to me je interesovalo da znam.
A koje su Gevey kartice najbolje, one Ultra ili Suprime ili koja vec?
I imam jedan mali problem.
Kada slikam nocu i kada koristim blic na iPhone-u na slikama dobijem onaj efekat crvenih ociju. E sad kad udjem u Camera Roll i izaberem te slike i edit-ujem ih preko iPhone-a taj efekat nestane. Ali kad prebacim te slike na kompjuter ili lap top i otvorim ih preko Picasa-e ili nekog drugog programa za slike opet mi se pojave crvene oci. Kao da ih uopste nisam prethodno edit-ovao na iPhone-u.
Zbog cega mi se to stalno desva i kako mogu to da ispravim?
P. S. Nemojte mi samo reci restore, jer nije do toga.

I imam jedan mali problem.

Kada slikam nocu i kada koristim blic na iPhone-u na slikama dobijem onaj efekat crvenih ociju. E sad kad udjem u Camera Roll i izaberem te slike i edit-ujem ih preko iPhone-a taj efekat nestane. Ali kad prebacim te slike na kompjuter ili lap top i otvorim ih preko Picasa-e ili nekog drugog programa za slike opet mi se pojave crvene oci. Kao da ih uopste nisam prethodno edit-ovao na iPhone-u.
Zbog cega mi se to stalno desva i kako mogu to da ispravim?
P. S. Nemojte mi samo reci restore, jer nije do toga.

Re: iPhone 4 32 gb
Mozda je i usla koja kapljica kroz otvor za sluske nisam siguran sta se desilo,ali ostavio sam ga sinoc celu noc na punjacu i kad jutros mi stoji upaljen i slika usb kabla i strelica ka itunes-u,i ja ga upalim ali nije hteo iz prvog puta da udje u sistem i posle par pokusaja ussao u sistem ali mi izbacuje kada udje nesto da neki interfejs ne radi i da to moze da prouzrokuje los signal i slanbljenje baterije,u stvari posle vidim da mi ne radi hoom dugme,evo sada radi ali dosta lose kada udjem u bilo koju funkciju ne mogu da se vratim,probao sam reset sa telefona ali bezuspesno,pa se i sam ugasi odjednom,ne znam kako si mislio restart preko kompa imam lap top kod mene!Iskreno kupio sam telefon i nemam tu gevey karticu imam verziju 4.3.3 firmware 04.10.01 ali nisam bas uveren da li je 100% sim free pa da ga stavim na itunes,mada kada sam ga kupio bilo je reci da je otkljucan u Apple!
Vidim sada da nisam najtacnije napisao,telefon kao nesto i radi a hoom dugme uopste ne radi!
- mladen_bgd
- Mobil fan
iPhone 4 32 gb
Nisam mislio da uradis restart preko lap topa, vec restore. Ako nemas Gevey karticu, a raditi na 4.3.3 sa tim BB 4.10 onda ti je sim free telefon. Tako da mozes slobodno da odradis clean restore preko iTunes-a.
Nakaci ga na lap top i vidi da li ga prepoznaje iTunes i da li mozes da odradis backup? I naravno da prekopiras slike iz Camera Roll kada udjes u My Computer.
Mada kao sto kaze @miodrage ako ti ovo ne prodje onda ti je kasno za bilo sta. Jer je voda najverovatnije usla unutra.
Nakaci ga na lap top i vidi da li ga prepoznaje iTunes i da li mozes da odradis backup? I naravno da prekopiras slike iz Camera Roll kada udjes u My Computer.
Mada kao sto kaze @miodrage ako ti ovo ne prodje onda ti je kasno za bilo sta. Jer je voda najverovatnije usla unutra.
ako moze mala pomoc
gde da nadjem nov ili maaaalo koriscen i kako da znam koliko je star apple iphone 4? 

- mladen_bgd
- Mobil fan
iPhone 4
Sve preko oglasa. Da kupujes nove ovde kod nas u nekim mobilnim servisima jako je diskutabilno koliko su novi. Koliko je star mozes da proveris preko site-a imei.info tj. da vidis kada je prvi put aktiviran. Kao i preko Apple-ovog site-a da vidis kada je aktiviran ako je u garanciji jos, da bi znao koliko je tacno star.
Nego da li neko zna ovu moju problematku kako da resim sa efektom crvenih ociju?
Nego da li neko zna ovu moju problematku kako da resim sa efektom crvenih ociju?

Hvala na odgovoru Mladen_bgd samo molim te da li si 100% siguran da mi je sim free telefon jel ako ga abdejtujem na 5.1.1 znas i sam da nema otkljucavanja pa reko samo da proverim koliko je to sigurno!?
Hvala.
Hvala.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
borkes, da li je simfree ili sim locked mozes najlakse pouzdano proveriti preko nekih od sajtova koje je mladen_bgd i naveo. Na nekima se duze ceka a besplatni su, dok se na imei.info ceka mnogo krace ali se placa... Guglaj, lako ih je naci i svi do jednog su pouzdani 

- mladen_bgd
- Mobil fan
iPhone 4
@boreks
Ako ti kazes da radi na 4.3.3 bez Gevey, a BB ti je 4.10. Ne razumem zasto ne bi bio sim free i kako nisi siguran? Taj BB moze samo da se otkljuca preko Gevey kartice i nikako drugacije.
Nego jel imao neko problem kao ja sa onim efektom crvenih ociju? I jel zna neko kako to sa resim?
I jel moze neko da mi kaze za sta sluzi location kod kamere kada je ukljucen? To nikako nisam mogao da provalim. Vidim kada slikam da mi se pali ona strelica gore za location, ali niti mi je tagovao slike iz kog su mesta niti bilo sta.
Ako ti kazes da radi na 4.3.3 bez Gevey, a BB ti je 4.10. Ne razumem zasto ne bi bio sim free i kako nisi siguran? Taj BB moze samo da se otkljuca preko Gevey kartice i nikako drugacije.
Nego jel imao neko problem kao ja sa onim efektom crvenih ociju? I jel zna neko kako to sa resim?
I jel moze neko da mi kaze za sta sluzi location kod kamere kada je ukljucen? To nikako nisam mogao da provalim. Vidim kada slikam da mi se pali ona strelica gore za location, ali niti mi je tagovao slike iz kog su mesta niti bilo sta.