iPhone 4S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Mar 2012. 12:32

Re: iPhone 4S

Post od kingpin »

Uh, jos jedno razocarenje. I sa zeninom novom karticom opet je sve isto. Broj ne mogu da upisem, a pozivi su i dalje bez identifikacije. Jedino dobro je to da poruke ne idu vise za Britaniju kako sam iskljucio iMessage i FaceTame. Stvarno ne znam sta vise da radim........ Ocaj

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Neki doduse navode da iOS6 i mt:s = Caller ID fix. E sad, tvoj uredjaj nije SIMFree, mada opet, kazu da ove nove X-SIM kartice otkljucavaju sve BB. Neka me se ispravi ako gresim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Citam i neke druge forume ali nigde nema resenja za ovaj moj problem a vidim da ga i drugi imaju. E sad mi nesto pade na pamet, zena ima iPhon4 sa gevey karticom a ja 4s sa xsim karticom. Dal je moguce da zamenim te dve kartice i da moju stavim u njen telefon a njenu u moj. Dal bi telefoni radili na taj nacin i ako bi postoji li sansa da se tada vidi ko zove?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Druze, da se ne bi patio, lepo ti to prodaj i kupi neki normalan sim free telefon. Evo, ja ti odmah preporucujem Motorolu RAZR jer je mozes uzeti novu za ~330€ i ne moras da menjas karticu posto koristi microSIM. Garantujem ti da neces imati nikakvih problema, a jos manje ove vrste! 8)

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Ma iPhon mi se bas svidja, promenio sam gomilu telefona i ovaj mi bas nekako lezi najvise, ali eto imam taj problem i nikako da ga resim, valjda ce iskrsnuti nesto.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ma salim se! Nisam ja kao neki ovde da delim ljude po taborima i da se trudim da privlacim sto vise ljudi iz jednog u drugi. ;)
Samo mi je malo bezveze toliko se patiti oko neke najbanalnije stvari...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Da je kupio sim free ne bi se patio. Ako ti se svidja telefon prodaj taj i kupi sim free.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kingpin, to sa menjanjem kartica, ako mislis da u svoj ubacis gevey a kod zene x-sim, to sigurno nece ici. Ako samo mislis na zamenu telefon za teelfon, onda bi to mozda i moglo, treba videti, da li ce zeni da pravi problem sa identifikacijom.
U principu, imaju ljudi problem sa ovim, ali nista nije neresivo. Ako si iz BG, a ne resis ovo do kraja nedelje, kad se vratim iz SU, mozemo da se dogovorimo, nadjemo se i pokusamo da sredimo.

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Da, to sam mislio sa menjanjem kartica, ali nista ni od toga. Valjda ce iskrsnuti neko resenje. Jbg, nisam iz Beograda.

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Cudna stvar je ta da kad izbrisem + ispred broja +3816xxxxxxx i pozovem onda imam identifikaciju u telefonu da sam pozivao taj broj, ok, javise zenska birate nepostojeci broj .... ali jasno mogu videti da sam pozivao toga i toga, kada stavim + opet u pregledu poziva je bez identifikacije ili npr ako stavim 1+38164xxxxxx opet mogu videti koga sam zvao ali naravno tako nikoga ne mogu pozvati. Vratim na normalno nema identifikacije. Koje ludilooooo

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

iPhone 4S

Post od miodrage »

To ti je do sistema. Nazalost nije ti Simfree pa da uradis restore. Mada mogao bi da dignes na 6.0.1 i mislim da bi imao identifikaciju. Naravno oscitaj sve tutorijale i radi jako pazljivo da ne bi zavrsio sa skupim iPodom u rukama

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Najverovatnije cu vratiti telefon u ponedeljak ako ne resim problem do tada. Bio sam na gomili foruma, pricao sa ljudima ali resenja nema. Ovo me vec ozbiljno izludjuje tako da ne zelim da imam telefon bez identifikacije. Naravno opet cu uzeti 4s ali sad znam za jadac tako da cu traziti sa 5.1.1 iOS-om i JB i obavezno proveriti pozive pre nego sto ga uzmem. Nema sta nisam pokusao ali jednostvano ne pokazuje identifikaciju i bas je frustrirajuce.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

iPhone 4S

Post od miodrage »

Prijatelju, ako je ikako moguce uzmi simfree i onda nema da te boli glava. To ti garantujem cime hoces

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Moze li od ovog mog da se napravi simfree? On je iz Svedske sa njihove Telenor mreze. Oko 110e kosta da se odblokira, dal se to isplati?

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Jutros sam vratio telefon i sad sam u potrazi za nekim 4s koji ce da radi kako treba.

zoran945
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2012. 14:30
:: X1
:: X10

Post od zoran945 »

Kada bih kupio iphone 4s iz Amerike dali bih ga mogao koristiti na nasoj kartici i ako ne bih mogao koristiti dali se moze dekodirati?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

iPhone 4S

Post od miodrage »

Zoran945: moze ali se placa ako zelis da ga otkljucas za sve mreze. A moze i sa x-sim karticom da se otkljuca.
Kingpin: ti najbolje znas da li ti se isplati ili ne

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

E ovako, uzeo sam nov iPhone 4S, vakum pakovanje, prvi ga otvorio, sa xsim karticom i iOS-om 5.01. Sa Austriske mreze. Odmah sam odradio JB i za sada je sve ok. Pozivi su mi sa identifikacijim konacno :) imam samo jedno pitanje, gde da podesim parametre za internet, kada je ukljucen 3G nista se ne desava. Na onom prethodnom ajfonu u opciji Network imao sam polje gde sam mogao da ukucam parametre. Ovde to nema. Imam samo prozor Cellular Data, Data Roaming, Personal Hotspot, VPN i Wi-Fi. Nigde nemam mogucnost da unesem parametre. Gde se to nalazi?

Pozdrav

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kingpin, to se nalazi u Cellular data. Ponekad to bude problem.
Probaj sledece - iz Cydie instaliras SAM. Onda sledis ovo upustsvo:
http://www.thedailybuggle.com/enable-pu ... en-iphone/
http://jaxov.com/2011/05/fix-sim-card-n ... -with-sam/
http://www.iphonejailbreak.me/how-to-fi ... using-sam/

Sve je isto, a tebi ostavljam da odlucis koje ti je najrazumljivije napisano.

Za ovo je naravno potrebno da znas sa koje je mreze uredjaj.

Za prvu pomoc, mozes da uzmes i nazivo, dok je fon ukljucen, da iscupas karticu, sacekas 30-ak sec, i vrnes unutra. Trebalo bi da se pojave podesavanja za cellular data.
Ako ono ne mozes da izvedes, javi mi se na skype, pa cemo da probamo zajednickim snagama :D

kingpin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kingpin »

Resen problem, instalirao sam aplikaciju, pojavila se opcija da unesem parametre za internet (cellular data network) i sada sve lepo radi. Konacno vise nema problema. Miodrage hvala ti puno na pomoci.

Cisto informativno me interesuje ( ne znam da li cu to raditi ), moj iOS je 5.0.1, dal je moguce podici ga na 5.1.1 i sta konkretno dobijam sa tim?

Odgovori