iPhone 5
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Re: iPhone 5
Mislim da je problem u tome što je search vezan za češki Google. Tako je meni primarni google.at, pa mi prvo izbacuje rezultate pretrage na nemačkom, a onda ostalo. Ne znam da li je do toga, ali vredi pogledati.
negde ti je sigurno stiklirano da koristi i ceski jezik pored default-a... potrazicu pa javljam... 
p.s
kako si do sad pretrazivala, nije ti oduvek tako,a?
araphele, gde se to gleda za koga je vezan google?!

p.s
araphel napisao:Mislim da je problem u tome što je search vezan za češki Google. Tako je meni primarni google.at, pa mi prvo izbacuje rezultate pretrage na nemačkom, a onda ostalo. Ne znam da li je do toga, ali vredi pogledati.
Kako to da proverim i promenim?

Aha oduvek mi je tako.luca napisao:negde ti je sigurno stiklirano da koristi i ceski jezik pored default-a... potrazicu pa javljam...
p.s
Nego ga ignorisala,ignorisala i kada sam u frci sa vremenom,a treba mi hitno nesto da pronadjem,i on kreme da mi baljezga sa ceskim,ja se tako iznerviram

Moram vas pitati i za notes!?
Evo o cemu je stvar.Kako zabrlezim neku belesku u Notes,automatski mi se na mail cuva!?
Jako mi to smeta,jer evo recimo obrisala sam gmail i automatski su mi se sve beleske obrisale,Notes je prazan!?!?
Mogu li ikako da razdvojim notes od maila?!
Necu da mi mail pamti beleske...
Hvala puno na pomoci,unapred
Evo o cemu je stvar.Kako zabrlezim neku belesku u Notes,automatski mi se na mail cuva!?
Jako mi to smeta,jer evo recimo obrisala sam gmail i automatski su mi se sve beleske obrisale,Notes je prazan!?!?
Mogu li ikako da razdvojim notes od maila?!
Necu da mi mail pamti beleske...
Hvala puno na pomoci,unapred

uh, nisam jos dotle dosao, sacekaj nekog profi 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Udjes u Settings, pa mail, pa nadjes svoj nalog, udjes u njega, pa ides na mislim Advanced, i samo poiskljucujes sta ne zelis da se cuva..
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
annaBG, što se tiče pretrage u Safariju, uđi u Settings>Safari i odradi "Clear History" i "Clear Cookies and Data". Posle ovoga bi trebalo da ti otvori google.rs u Safariju (ako si u Srbiji). Onda možeš u dnu Google strane da podesiš način pretrage.
● PRAVILA FORUMA ●
Hvala puno na pomoci!
Evo ovako,otisla sam u settings,pa u mail i podesila da mi ne pamti Notes (konacno,mnogo me smaralo).I htela sam i kalendar da mi ne pamti,ali me je pitalo da li zelim da nastavim jer ce biti obrisan ceo kalendar?
Da li to znaci svi datumi koje sam obelezila u kalendaru ili ce oni ostati,ali ce biti obrisani iz mail-a samo?
Sto se tice Safarija.Obrisala sam to kao sto si mi rekao,ali moram priznati da nisam najbolje razumela kako da podesim da mi google.rs otvara...
Evo kako ja radim...otvorim Safari i u gornjem desnom uglu,u Safari preteazi pisem pojam i sada mi iznacije Engleske sajtove
Predpostavljam da je to zato sto u Settingsu u google sto sam namestala na kom jeziku da mi trazi,na drugom mestu je Srpski,jer Engleski je stajao na prvom i nece da se makne,tj.ne radi opcija da na prvom mestu postavim Srpski
Evo ovako,otisla sam u settings,pa u mail i podesila da mi ne pamti Notes (konacno,mnogo me smaralo).I htela sam i kalendar da mi ne pamti,ali me je pitalo da li zelim da nastavim jer ce biti obrisan ceo kalendar?
Da li to znaci svi datumi koje sam obelezila u kalendaru ili ce oni ostati,ali ce biti obrisani iz mail-a samo?
Sto se tice Safarija.Obrisala sam to kao sto si mi rekao,ali moram priznati da nisam najbolje razumela kako da podesim da mi google.rs otvara...
Evo kako ja radim...otvorim Safari i u gornjem desnom uglu,u Safari preteazi pisem pojam i sada mi iznacije Engleske sajtove

Predpostavljam da je to zato sto u Settingsu u google sto sam namestala na kom jeziku da mi trazi,na drugom mestu je Srpski,jer Engleski je stajao na prvom i nece da se makne,tj.ne radi opcija da na prvom mestu postavim Srpski
- Miškoni
- Administrator
U Google podešavanjima za interfejs, tekst i poruke moraš da izabereš srpski kao primarni jezik, a onda možeš kao drugi da dodaš engleski, ako ti tako odgovara.
Što se tiče kalendara, trebalo bi da te pita da li da sačuva kalendar na telefonu ili da ga briše. Doduše, čini mi se da ovo zavisi od toga šta si odabrala prvi put kada si aktivirala opciju sinhronizacije preko mejla. Ako imaš aktiviran iCloud, možeš da bekapuješ kalendar za svaki slučaj, pa onda isključi u mejlu.
Što se tiče kalendara, trebalo bi da te pita da li da sačuva kalendar na telefonu ili da ga briše. Doduše, čini mi se da ovo zavisi od toga šta si odabrala prvi put kada si aktivirala opciju sinhronizacije preko mejla. Ako imaš aktiviran iCloud, možeš da bekapuješ kalendar za svaki slučaj, pa onda isključi u mejlu.

● PRAVILA FORUMA ●
Ukucam google,pa kada mi se otvori,ja odem na setings i za interfejs sam namestila srpski,ali u "Language of Search Results
(Additional languages for your results)
" kao prvi jezik mece nista drugo osim engleskog.Ne radi opcija da kliknem pa da mi ponudi i druge jezike
(Additional languages for your results)
" kao prvi jezik mece nista drugo osim engleskog.Ne radi opcija da kliknem pa da mi ponudi i druge jezike
Jos uvek nisam resila problem u googlu,tj.nikako da mi prilkom pretrage odmah trazi sajtove na srpskom nego izbacuje i dalje ceski i ostale gluposti...
Ali aj da ne gnjavim vise sa tim,vec da vas pitam koje programe bi mi preporucili:
1) Dosadile su mi melodije postojece za zvono,alarm i sms,pa koji programcic nudi zanimljive tonove?
Moze da bude besplatan ,a moze i da kosta,samo da valja
2)Zipovane fajlove mogu li uz pomoc nekog programa da se otvore?
Hvala
Ali aj da ne gnjavim vise sa tim,vec da vas pitam koje programe bi mi preporucili:
1) Dosadile su mi melodije postojece za zvono,alarm i sms,pa koji programcic nudi zanimljive tonove?
Moze da bude besplatan ,a moze i da kosta,samo da valja

2)Zipovane fajlove mogu li uz pomoc nekog programa da se otvore?
Hvala

evo i mog problema - zavrsim sta sam hteo, izadjem na pocetni ekran i svetlo nece da se ugasi... stoji do besvesti tako... moram na power da gasim rucno ili ostaje...
inace, vise se ljudi zali na iOS7 nego sto je zadovoljno...

inace, vise se ljudi zali na iOS7 nego sto je zadovoljno...

luca, evo sad sam probao i pocetni ekran se sam ugasi. 

Ja nisam nasao neka podesavanja vezana za automatsko gasenje svetla, to je na 4 i 4s islo samo od sebe...
- Miškoni
- Administrator
luca, u Settings-General imaš Auto-Lock, opcije od 1 do 5 minuta i "never".
● PRAVILA FORUMA ●
a to je to?! ja stavio never, reko' da nije auto-zakljucavanje telefona, a to me nervira pa sam iskljucio 

Dodojoh samo da napisem koje je djubre ios 7 na mojoj petici
Razocaran sam totalno, prvo drasticno sporiji tel , kod ios 6 sve je bilo trenutno , i veoma brzo, dok ovde nije bas sve tako smooth ... Nadam se brzom update-u i skorasnjem JB-u jer ovaj interface je katastrofalan... Inace tel imam oko 8 meseci , sve od 6.1.2 pa do 6.1.4 sam imao na njemu i samo reci hvale sam mogao reci kako je radio, a sada, sada "stuca". Ko ima ios 6xx bolje nek ne dira nista. Edit 7.0.2 nista nije doneo konkretno 7.0.0 sam preskocio i cekao da "odrade decije bolesti" ali mrka kapa...

Nemoguće da na petici štuca a da kod mene na četvorci super radi. Ok, jeste da je četvorka dobila ogoljenu verziju, ali svejedno...ne bi smelo da se dogodi tako nešto.
Meni na 5ici ne stuca,ali mi se cini da se baterija duze puni...
Mislim da je malo sporiji nacin otvaranja aplikacija,verovatno je to trip zbog ovog "fleš" otvaranja aplikacija
A baterija...da li se i vama duze puni?
Pisala sam da ne pise ime kontakta na imessage...evo o cemu je rec.
Ranije ste mogli da ukucate broj i ispisalo bi se ime kontakta,sada ne...sada mora na apple id
Ja sam cackala i cackala i dosla do tog zakljucka...
Ako gresim razuverite me...
Ako je imao slican problem kao ja sa neispisivanjem imena kontakta neka pokusa preko apple id da salje...
Po mom misljenju to je glupost sto je apple uradio,jer ljudima dajem moj broj telefona,a ne moj apple id
Mislim da je malo sporiji nacin otvaranja aplikacija,verovatno je to trip zbog ovog "fleš" otvaranja aplikacija
A baterija...da li se i vama duze puni?
Pisala sam da ne pise ime kontakta na imessage...evo o cemu je rec.
Ranije ste mogli da ukucate broj i ispisalo bi se ime kontakta,sada ne...sada mora na apple id
Ja sam cackala i cackala i dosla do tog zakljucka...
Ako gresim razuverite me...
Ako je imao slican problem kao ja sa neispisivanjem imena kontakta neka pokusa preko apple id da salje...
Po mom misljenju to je glupost sto je apple uradio,jer ljudima dajem moj broj telefona,a ne moj apple id
Ja licno nemam ti problema koje vi imate
ne koci, ne stuca itd... Baterija mi se super brzo puni, aplikacije minimum istom brzinom se otvaraju... Na imassage mi ne pise ime ali nemam nameru da menjam na apple id