iPhone, za i protiv

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori

iPhone, za ili protiv

za
48
55%
protiv
40
45%

Ukupno glasova: 88

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: iPhone, za i protiv

Post od iLuka »

znam za tu racunicu ali sto rece jedan lik - "ali NIGERIJA"?!

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

miodrage, a nasi operateri su mega slepi.. Zamislite koliko bi ljudi kupilo iPhone kod nas... To je postala pomama kao kola... Ljudi zive u barakama a voze kola... Sad je tako za iPhone..

A bitno je da je Albanija dobila iphone...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Layne_Staley, pa ja im nisam kriv... nazalost nisam u menadzmentu nijednog operatera i da lobiram za Apple i WP, sto mislim da bi bilo sjajno kako za korisnike, tako i za operatere, koji bi uskoro imali samo da ubiru kajmak. Ko im kriv, kad u raznim upravnim, nadzornim i inim odborima sede ljudi koji ne vide dalje od svog nosa, i koji su retardirani rodjeni. To naravno nije njihov zlocin, nego zlocin onih koji su ih postavili na ta mesta
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

miodrage, ako se sećaš WP7 telefoni su bili u ponudi i kod Vipa i kod Telenora, mislim da je bio i LG i Samsung i HTC, ali je potražnja bila jako slaba. A što se Apple-a tiče, mislim da tu ima još nešto osim pohlepe naših operatera, ali ne bih sad da pričam napamet.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Mi smo u sustini treca liga Evro-Africke zone, zajedno sa Bosnom,sa Somalijom, Eritrejom..... S obzirom da su ga dobile Albanija i Moldavija, mi, BiH, Belorusija smo verovatno jedine zemlje u Evropi bez legalnog iPhona? :)
Ali stvarno kad pogledamo na sta sve svela ponuda u Srbiji, imamo samo Android da moze da se kupi legalno, WP su uveli sad samo da vide za svaki slucaj kako ce da se prodaje, a 90% ljudi kupije iPhone da bi ga izvadili na ,,astal" u kaficu......

Ono sto mi je posebno zapalo za oko kad sam citao listu novih zemalja Centralnoafricka republika?!!
Pa to je zemlja sa 4,4 miliona stanovnika a GDP per capita im je 460 dolara. :blinky:
Pa kome planiraju da ga prodaju tamo?!!!
Za njih smo cak i mi ,,Evropa". :D
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

L.S.I., U ponudi su bili Samsung Omnia7, i HTC HD7. Jedina 2 WP telefona u ponudi kod sva nasa 3 operatera, s tim da su u Vipu imalu Samsung, a u Telenoru HTC. Pa naravno da je bila slaba potraznja kad je cena je bila basnoslovna, za ipak inferiornije modele u odnosu na ono sto se jos nudilo.
Adams, zaboravljas na politicku korektnost - mi, BiH, i Belorusija nismo politicki podobni za SAD. Vrlo prosto!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

U inat, aplle nece videti ni dinara od mene.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Одг: iPhone, za i protiv

Post od iamivan »

Izvinjavam se na off-u, ali, Baraba, je l' ti to namerno pises "aplle" umesto "apple" radi fore ili sta? :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, pa vec si imao 3Gs i 4s. Legalno Apple ni od mene nece verovatno nikad videti dinara, ali posredno hoce, jer ako i odlucim da qpim njihov uredjaj, mogu da kupim samo od nekoga ko ih je vec kupio. Prema tome ja neposresno nisam dao ni dinara ovoj kompaniji, ali posredno jesam.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Iwantchitzz napisao:Izvinjavam se na off-u, ali, Baraba, je l' ti to namerno pises "aplle" umesto "apple" radi fore ili sta? :D
Pocelo je slucajno i nastavio namerno kao sto miodrage pise za samsung :)

@miodrage, da, ali vise ni posredno, o iP5 ni ne razmisljam jer je ko dumb telefon bez jb za mene i tebe (ko ima love neka placa app na store).

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, sta ja pisem sa samsung? Pisao sam, ali sam bio umoljen od strane moderatora da prekinem da ne bi bilo posledica :D
Sto se iPhone5 tice, slazem se sa tobom u svemu, iako meni JB nije najbitniji zbog crack aplikacija imam samo par njih koje mi kao nesto znace, mnogo mi je znacajnije da imam Cydia tweakove.

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Apple iPhone,nikad necu kupiti.Ne zelim ga ni da mi ga poklone.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Nikola Vapa/CA, pa nemoj tako... Ja bih voleo da mi ga neko pokloni jer ga mogu prodati za OK lovu. :D

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Post od Kamiondzija »

Danas sam poslao mail Telenor centrali u Norveškoj gde sam eksplicitno pitao zašto je iPhone nedostupan u Srbiji. Nije baš da su oni odgovorni za takvo stanje stvari, ali od nekoga mora da se krene. :-) Videću da li će mi odgovoriti i šta će napisati, baš me interesuje. Ipak sam u mailu napomenuo da u Srbiji postoji oko 100 hiljada korisnika iPhone - a i da bi to za Telenor bila odlična prilika da privuče korisnike. I sam koristim Telenor već 4 godine i potpuno sam zadovoljan njihovom uslugom i mrežom, a ko prati odgovarajuću temu, zna da sam pre neki dan sklopio posao veka sa njima i dobio 50% popusta na pretplatu. Samo još iPhone da uzmem kod njih i to je to. :-)
iPhone 4 16GB SIM Free

Nneemmaanjnjaa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2011. 03:20
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia N95

Post od Nneemmaanjnjaa »

Dati tolike pare za nikakvu spravicu kao sto je iphone. :uhuh: To kao kad bi za yugo dao tri puta vise nego sto vredi.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kolike pare? Iste kao i za neki Android, samo sto dobijes bolji uredjaj sa ovim prvim :D
Ali da ne ulazimo u diskusiju :P

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, ako ćemo iskreno android ima za svačiji džep a iP samo za dubok (pišem o novim aparatima, iP ima 4s i 5 jedino nove i po kojim cenama plus ne mogu legalno da se kupe) :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, pa ajde nemoj da poredimo babe i zabe... mislim nije u redu. High-end telefoni iskljucivo, posto Apple nema taj low-segment.
Mislim porediti neki ZTE, ili Huawei sa iPhone4s ili 5 odnosno njihovim pandanima, SGS3, ili Note2 je u kranju ruku neumesno.
Rasprave tipa koji je sistem bolji ili koji uredjaj daje vise, bolje da ne otpocinjemo, jer to vec traje unedogled. Mogu d akazem da je iPhone5 po mom misljenju podbacio, i da su navedene masine hardverski mocnije od Apple-a, ali to je to.
Samo vise ne mogu da slusam famu Apple skup, Android dzabe, jer nije tako. Ovo se odnosi na high-end uredjaje. Sto se tice nekog mid-range segmenta ili low-budget, naravno da Android i Symbian tu caruju, i da se moze naci nesto za svaciji dzep, ali Apple tu ne moze da bude svrstan jer ne spada u tu kategoriju.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Izmedju ljubavi i mrznje....tako bih ja opisao svoj odnos prema ovom brendu :D

Ima dana kad sam uzasno zadovoljan i sa iPhone i sa iPad....a opet, ima dana kad bih iPhone koristio kao ekser, a iPad kao cekic da ga zakucam u zid. Sve zavisi od toga sta pokusavam da uradim.

A to sto ovog proizvojca nema zvanicno u Srbiji, mislim da njvise od svega ima veze sa opsesivno-kompulsivnim poremcajem samog Apple, koji bi da strogo kontrolise kako i pod kojim uslovima i za koliko se para prodaje iPhone z ugovore, kao i gramzivoscu operatera, kojima se ta kombinacija koju Apple zahteva nikako ne isplati.

Jednostavno, ako pogledamo, videcemo da nema sustinskih razlika u iPhone pakeima medju operatrima u Evropi. Nasi operateri nisu spremni da roknu toliki subsidy, i to je to.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Al kako to da Telenor u Norveskoj hoce da postuje dogovor s Applom i da imaju iphone u ponudi,a ovi u Srbiji nece? Nije to bas tako kako nam se cini.

Odgovori