iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od Jorda »

http://mashable.com/2012/09/13/apple-ip ... s-revenue/
Ovo je smesno. I dalje ne kapiram kako neko moze da kupi iProizvod posle svega...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Jorda napisao:http://mashable.com/2012/09/13/apple-ip ... s-revenue/
Ovo je smesno. I dalje ne kapiram kako neko moze da kupi iProizvod posle svega...
Na konto ovoga... :D

Slika

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ukusi su naravno razliciti,ali ipak...bio sam sinoc na nekoj zurci i bio je jedan decko tu,odprilike kao trokrilni sifonjer 2 a 2,razumete i imao je s3..pa taj telefon i u njegovoj ruci izgleda ogromno,pricali smo malo o telefonu stavio sam ga u dzep,e jedva je stao,u mojoj ruci izgleda kao ipad i sad meni neko prica da je taj telefon brzi za promil ovo ono..btw sinoc isto na povratku kuci vidim u gradu onu americku limuzinu,kako se probija kroz Francusku ka Narodnom,e ja bi taj telefon uporedio sa tim autom i to je to..

A sada za iphone,iako me nije odusevio na prezentaciji,sada mi se opasno svidja,jedini razlog da ga ne bih jos 21-og kupio je taj sto mi se i 4s mnogo svidja, i sto sutra izlazi ios 6 na kome ce uglavnom raditi sve kao i na ip5 ,a ima mnogo unapredjenja u odnosu na ios 5 ,a to mi je kao i nov tel jedno vreme...ali cim se ustali u telenoru nano sim kartica pitanje je dokle ga necu uzeti. Inace i 4s mi ima tako vrhunski dizajn da je to nenormalno..

:D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Sistem se uvijek može optimizovati ako za to postoji volja, ali hardver u istom telefonu ne možeš dograđivati i mijenjati kao na kompu. :) U svakom slučaju vjerujem da je iOS optimizovan ali eto meni se iOS nikako ne sviđa. Imao sam neki dan priliku da pročačkam 3GS i uošte mi se ne dopada sam sistem (o sporosti sistema nebi da diskutujem jer je star hardver ali je za mene bio spor). Sviđa mi se što npr. kad se pravi igrica ili program to ide za jednu rezoluciju bukvalno koja je najaktuelnija i relativno je lako prilagoditi za starije modele jer ih nema milion. Svi programi i igrice bi bili puno kvalitetniji na Androidu da ga ne mora prilagoditi za desetine rezolucija i hardvera različitih. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1047793
Nista posebno, ali za 2.5 god star uredjaj, ja sam zadovoljan. Ajde da vidim neki Android iz 2010 (jun mesec), sa verzijom 2 (mislim da je to tada bilo aktuelno).
Naravno da ce S2 i S3 po ovim rezultatima da pojedu cetvorku, ali... petica je PETICA!!! Sa zvezdicom :lol: :lol: :lol:
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Sad ce da ga pojedu,a do skoro si tvrdio da je S2 jaci samo na papiru :P
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Gde je najbolje uzeti iphone odnosno u kojoj obliznjoj zemlji? :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage napisao:http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1047793
Nista posebno, ali za 2.5 god star uredjaj, ja sam zadovoljan. Ajde da vidim neki Android iz 2010 (jun mesec), sa verzijom 2 (mislim da je to tada bilo aktuelno).
Naravno da ce S2 i S3 po ovim rezultatima da pojedu cetvorku, ali... petica je PETICA!!! Sa zvezdicom :lol: :lol: :lol:
ae molim te ako te nije stid prebaci rezultat u temu i pogledaj rezultat S3:
viewtopic.php?f=2&t=24354&start=20

:D

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

http://9gag.com/gag/5387519
hahahahaha.. this is so true..............

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, alo, generacijska razlika izmedju uredjaja, jel si svestan toga? Ovde ovaj anti-Apple hype sad vec pocinje da prelazi svaku meru... ima da bude i zrtava na kraju :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, ne poredim rezultat S3 sa tvojim pra pra praistoriskim modelom, već sa ip5, moj primerak u stock varijanti je oduvao ovaj tvoj test na koji se ti pozivaš da je ip5 bolji u benchmarku, lepo priznaj da S3 metla po ovom benchu ip5 :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kad se uverim licno. Ovi jedni pisu jedno, ti kazes drugo. Svi su u pravu dok se ne dokaze drugacije. Ja kad vidim svojim ocima poverovacu. iPhone5 jos nije nasao svoj put u ruke sirokih narodnih masa, kad se to desi, onda cemo moci malo vise da pricamo. Ja sam se i unapred ogradio, prenevsi informaciju sa sajta.

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
:: iPhone 4s
:: uskoro iPhone 5

Post od gorang »

telep napisao:gorang, Predvodnik u cemu, mozes to malo bolje da objasnis. Nadam se da si bio sarkastican, ukoliko nisi odgovor za to izduzivanje je :cry: strasno i tuzno u isto vreme.
Predvodnik u smislu da postavlja standarde tj. ostalima daje domaci zadatak pa se oni kao trude da ga sustignu... Sto se tice izduzivanja, svi ostali povecavaju ekrane i po duzini i sirini, Apple je to uradio samo po duzini, dobili smo pravi 16:9 ekran a opet lako se barata sa jednom rukom i ono nije prevelik za dzep.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

gorang, Good story bro 8) Niti su prvi stavili 16:9 na telefon niti su prvi stavili 4 inča, apple logika na delu ... :lol:

Znači za koju godinu dobićemo ovo :lol: :lol:

Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

iKe, sud je vec rekao u cemu Samsung kopira Apple, a oni su se toliko zdali u to kopiranje da ce sad i oni poceti da izduzuju ekrane na format 16:9.
Kako mislis da procesor nije nesto posebno jaci? iPhone 5 (2400 Mhz) a s3 (5600 Mhz)?!? Sto se tice broja Mhz A6 je duplo slabiji, ali sto se tice stvarne brzine garantujem da ce testovi pokazati da je mnogo brzi od s3!!! Naravno glavni krivac za brzinu procesora je sam IOS a onda i sama arhitektura procesora.
Zamislite da Apple ugradi quadCore na 1.4Mhz ?!?!? Svi ostali bi istog trenutka propali a to onda vise nebi bilo zanimljivo ;)
Kao sto i sam kazes 5-tici nije bila potrebna neka velika inovacija, ovo je bilo sasvim dovoljno da bi ljudi uzimali iPhone 5. Ostalo nas ceka u iPhone 5s.

telep, hajde nabroj ko jos ima pravi 16:9 ekran!!! Znaci kad gledas film da nema onaj prazan prostor na gornjem i doenjem delu ekrana.
Meni koliko je poznato to sada ima samo iPhone 5!

Drugima ostaje da se na tu temu samo sprdaju u tome je sva njihova moc! ;)
Zamissli sad i ti da Apple ugradi quadCore na 1,4Mhz.... ej bre o cemu mi pricamo?

Ljudi sto se toliko smarate sa velicinom ekrana? Jel hocete telefon ili tablet ili nedaj Boze tv u dzep?

Na kraju krajeva Apple moze da napravi 5 inca ekran i da ubaci ko znakoji procesor ali Samsung nikad ama bas nikad nece moci da ubaci IOS! Op Trt Gevezen Zajn ;)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

gorang, 1.4 Mhz neće sigurno ubaciti, a za 16:9 neke nokie imaju 16:9 ekrane, galaxy s3 ima 16:9 ekran, senastion ima, note2 ima. Uostalom ako imaš amoled ekran štrafte ti neće smetati jer ih nećeš ni videti :lol:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

telep, sve i jedan ekran moze da prikaze 16:9 format ali kod tih telefona postoji prazan prostor kad se gleda film, kontas ti mene?

Proveri to kodi tih telefona pa onda dodji da pricamo, ok?
Poslednja izmena od gorang u Uto, 18. Sep 2012. 20:36, izmenjeno 1 put ukupno.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

O presveti covece ne kontam te, 16:9 je rezervisan samo za apple, OK.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

telep napisao:O presveti covece ne kontam te, 16:9 je rezervisan samo za apple, OK.
Ja te krstim dok ti prdis.... kod tih telefona prostor za 16:9 prikaz nije 100% iskoristen...
Nego vi samsungovci, jeste sukpljali dobrovoljni prilog za vasu vam firmu... Treba Apple-u da plati nekoliko milijardi evra, valja da se potrudite malo... Sa kim cemo se mi takmiciti ako vam firma propadne?
Poslednja izmena od gorang u Uto, 18. Sep 2012. 20:41, izmenjeno 1 put ukupno.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Jel ti mislis da ja pricam napamet http://www.stuff.tv/news/apple-news/ver ... -galaxy-s3 ali da se ne nastavljam dalje apple je izmislio 16:9 odnos stranica na telefonu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Odgovori