iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: iPhone 5S

Post od Azimuth »

Nisi imao potrebe to sa baterijom da radiš poslednjih 5-6 godina najmanje...
Ono osnovno što ti treba je vezano za pravljenje naloga. Pisano je o tome ovde, pa prelistaj i polako.

Sent from my SM-G935F

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

Nalog je napravljen, oko toga sam sve zavrsio.

Sent from my iPhone using Tapatalk

juzzer
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 00:50

Post od juzzer »

Punjenje baterije je okvirno 1min za 1%. Uopste ne vodim racuna o punjenju/dopinjavanju i posle skoro 3 godine baterija je kao prvog dana.

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od vlade93 »

Da da, sat i 45 min okvirno mu treba.
Ne smem da kazem, proglasice me ludim, ali za ova 2 dana, uglavnom na wifi-u meni baterija nista losija nego sto je bila na G2.. Ne znam stvarno, ali nista mi slabija nije, danas izgurala dan cak..
Ne znam da nije meni neka felericna baterija [emoji3]
Mozda je ona losa generalno, pa meni ta "losa" baterija skroz ok, ali trebao bih da primetim u tom slucaju da je bolja bila na G2 ali meni u ovom slucaju nije za sad..

Stallone
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Jul 2014. 14:49
:: Note 9

Post od Stallone »

Pozdrav svima :)) imam jedan mali, ali mozda to bude i veliki problem :D
Sam od sebe telefon je prestavo da snima zvuk kada koristim zadnju kameru, a prednja kamera i video sve super radi.. Restartovao sam telefon (podesavanja) , azurirao sistem i nista ne radi pa ne radi.. Da li mi neko moze pomoci sta da radim ili je potrebno zameniti zadnji mic. koji se nalazi kod kamere? Hvala puno na odg.

djole1989
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 17. Okt 2007. 01:07

Post od djole1989 »

Uradi back up i full restore preko itunes i set as new pa vidi dal je softverske prorode ako i onda ne radi znaci crko ti je mic.

Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk
iPhone 13 Pro 256GB / iPad Air (3rd generation) 256GB

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Vi koji imate 5s kako vam radi novi iOS 10!?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

juzzer
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 19. Maj 2015. 00:50

Post od juzzer »

Lepo radi, ali 9.3.5 razbija a novine me nisu odusevile....Ja se danas vratio na 9.3.5.

edge.edge
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 14. Jun 2013. 11:38
:: gnexus
:: samsung b7330

Post od edge.edge »

Ja imam dva IP 5 s u kući stara par meseci..... jedan na iOS 10 drugi još uvek na 9.3.5. Kad se stave jedan pored drugog rade identično sto se tiče brzine , znaci nema razlike uopste.
Tako da slobodno idite na 10 ku sa 5 s.

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od vlade93 »

Da napisem kratko utiske posle 15 dana koriscenja 5s i da pitam par pitanja ako neko zna da pomogne..

Prvo da kazem, ovo mi je prvi iphone, i dok nisam kupio 5s nisam se ni interesovao za njih jer su mi cenovno uvek bezali, tako da nisam ni znao nesto mnogo i njima..
Trenutno sam na 9.3.5 i necu skoro prelaziti na 10tku..

Dizajn, po meni prelep telefon, rekao sam vec pre, meni je 5s space gray nesto najlepse od telefona sto je ikad napravljeno.. U pocetku jeste malo cudno mali telefon, posle G2, ali navika je cudo, i kucanje koje mi je bilo problem u pocetku sad je svedeno skoro na nivo G2.. Skroz sam se tu navikao.. Iskreno, ruke su mi se odmorile za ovih 15 dana :)
Ekran, vidno bolji od G2, jeste manji, ali osvetljenje je primetno bolje, stavim G2 na pola, a na 5s je to otrpilike 25,30%, dosta dosta svetliji ekran..
Na rad samog telefona nemam jednu jedinu zamerku, kao i na kameru, posle G2 ova kamera je spejs satl bukvalno.. Konacno neka krstena kamera...
Baterija, to me je najvise plasilo pre kupovine, iskreno kako sam se nadao, ovo je odlicno bukvalno.. S obzirom da sam ocekivao da procenti padaju po minutu kako su me pojedini naplasili :D
Samo cu da kazem da nigde nisam procitao da npr G3 pune 3x dnevno, sto za 5s jesam, a kad sednem sa cimerkom koja ima G3, njoj ljusti procente samo tako a 5s se drzi i vise nego solidno.. ovo je vidno bolja baterija nego na G3, a rekao bih ne mnogo slabija od G2.. Mozda sam ja lud, mozda su meni dali felerican primerak, ali meni baterija gura dan komotno, wifi upaljen u kuci non stop, a 3G samo po potrebi.. Inace prvi % na 5s-u je kao na LG-u, traje po pola sata..

E sad, imam jedno pitanje u vezi baterije, desava mi se za noc da pojede 0%, nekad 2%, a nekad 7%..npr sinoc sam ga ostavio sa 99% a probudio se sa 92% a pre neku noc sam ostavio sa 22% i probudio se sa istim brojem procenata.. ne mogu da mu udjem u stos nikako..
i desava mi se npr tokom dana, stoji mi telefon kuci npr sa 70%, uzmem telefon posle 15 min on ima 67%.. evo malopre je imao 77%, usisao, uzeo telefon ono 75%, i tako ima obicaj 2x dnevno da skine po 2,3%.. Zasto to radi, koji mu je stos?! Da li bi pomogao reset sta tu? Ako neko zna dobro bi mi dosla pomoc jer kazem, prvi mi je iphone i jos uvek ucim :)

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Naravoucenije, sve sto procitas na ovom forumu uzmi sa veeeeelikom dozom rezerve.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

vlade93, sto se padanja procenata baterije tice, to zavisi od opterecenja uredjaja. Nema veze sto ga ti ne diras, on u pozadini nesto radi. Ako ima manje psola, manje je opterecenje na bateriju i obrnuto. To bi trebalo da ti je objasnjenje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od vlade93 »

Da ali nisam navikao da mi padaju procenti kad nista ne radim, tu je npr G2 bio na visini zadatka...
Ok ako je to normalno na ajfonovima, ali nisam navikao sa androidima..
Nije im to za pohvalu bas.. Ok kad nesto pojede bateriju nekad, desava se to i na androidima, ali to mi se na G2 desilo mozda par puta, kada isprobavam sa nekim aplikacijama a na 5s mi se desava otrpilike 2x tokom dana tako..
Na G2 se cak desavalo ako se koristi telefon jedno 45 min, sat non stop, i kad ga ostavim, nadjem ga sa 1,2% vise baterije cak. Zvuci cudno ali tako je bilo..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A jel ti znas da li on nesto u pozadini updatuje (mail, vremensku prognozu...) ? ne mozes da znas, ne mozes da znas ni koja je kolicina razmenjenih podataka i td. Odnosno, mozes, ima nacina, ali svakako ti nece puno znaciti. Nemoj tome d apridajes znacaja.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

hoces da kazes da na LG manje padaju procenti preko noci ili bilo kada ako telefon stoji sa ugasenim ekranom na stolu i ne koristi se? :wacko:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da li si ugasio background app refresh? Ako nisi, ugasi i ne bi trebao da imaš te oscilacije u potrošnji.
Što se same baterije tiče, na primerku koji sam ja imao je bila loša baterija i nisam mogao ni pola dana da sastavim.

Sent from my SM-G935F

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od vlade93 »

Ok miodrage, Ali nisam navikao da mi tako skida na standby-u..
Npr nocas mi je skinuo kao sto sam rekao 9%, a pre neku noc nista, a uvek mi je sve ugaseno nocu, i 3G i WIFI, a preko dana sto skine 2x po 2,3% i to cesto skine dok je sve pogaseno, pre neki dan sam bio u gradu nesto, pogaseno i 3G i WIFI i opet skinulo 3% za 10ak min..
iLuka, Ja ti kazem kako je u mojoj situaciji bilo, ne znam koliko znas, G2 ima solidnu bateriju, i na standby-u on je malo skidao, za noc pojede od 0-3% uglavnom.. Nisam imao ove oscilacije da mi skida dnevno po 2,3% sam od sebe..
Azimuth, Ugaseno mi je to odavno..
Ne znam, ja sam zadovoljan baterijom, sinoc sam skinuo sa punjaca, koristio ga pred spavanje pola sata, stavio nocas sa 99% pored glave, probudio se sa 92%, koristio umereno danas, uglavnom wifi, pao je jednom sam za 3% i sad imam 40%, i pored tih padanja meni izvlaci dan redovno, ali me nervira sta to toliklo jede, i od cega zavisi da li ce unoc skinuti 0 ili 10%..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pogašene konekcije na pametnom telefonu? Za mene je to bogohulno. Ali svi smo različiti. Ako je sve pogašeno onda ne bih znao šta je frka, možda lose sređen merač baterija. O tome se pisalo davno...
Poslato sa najboljeg telefona današnjice

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Stisni i drži home + power dok se ne pojavi jabuka. Moguće da se nešto zaglupio.
U suštini ne bi smeo toliko da oscilira ako su ti pogašeni procesi u pozadini i ako ti je isključen automatski apdejt aplikacija.
Ako se nastavi i dalje isti problem, ja bih u tom slučaju uradio restore i set up as new bez vraćanja bekapa par dana i za to vreme pratio šta se dešava. Ako se i tada nastavi, onda na reklamaciju jer nije ništa strano da rikne baterija ili onaj čip (U2 ili kako se već zove) pa da pravi ovakve probleme.

Sent from my SM-G935F

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od vlade93 »

Azimuth, Sta mu dodje tacno restore i set up as new? Reset i sve novo, Apple ID, cloud, sve?
Sad cu kad se napuni home + power.. A sta mu i to dodje tacno? Nije obicno gasenje telefona?
Ja se izvinjavam na ovim verovatno pocetnickim pitanjima ali nov sam u ovim vodama apple-a a rad sam da naucim :)

Edit: evo sad mi kaze i kum, njemu na SE nocas pojelo 8% a sve isto bilo pogaseno.. On je na 10tki..

Odgovori