iPhone 6
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: iPhone 6
2x power taster! Uputstvo i sluzi da se cita, ne stampa se za dz.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Hahaha, bar sam i ja nesto naucio veceras
O cemu vi pricate

O cemu vi pricate

- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Ma koji c e mi upustvo pored vas ovde!
.

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Juce sam odradio family sharing sa drugarom i drugaricom, dobra fora. Sve sto ja kupim oni imaju free i obrnuto
Da li postoji neka granica, neki maksimalni broj telefona koji se mogu ovako povezati?

Da li postoji neka granica, neki maksimalni broj telefona koji se mogu ovako povezati?
A je l trazi njima da odobre kupovinu ili tebi ako nesto oni skidaju? Mislim da je to poenta te opcije, kako bi imali u vidu sta deca skidaju
I svi ste na istom ID-u?

- Azimuth
- Moderator
Svako je na svom ID-u. Pojma nemam ko kome sta trazi, za sad je ubacena samo kartica od tog druga, valjda moze jos koja da se ubaci pa da turim i ja
Nije mi bas najjasnije, jer kad odem na svoj ID onda imam opciju da unesem moju karticu. Ideja jeste da se kontrolisu deca, al nisu oni pametniji od nas

Nije mi bas najjasnije, jer kad odem na svoj ID onda imam opciju da unesem moju karticu. Ideja jeste da se kontrolisu deca, al nisu oni pametniji od nas

e pa onda nije to to...
trebalo bi da svi apple uredjaji u okviru jedne kuce budu na istom apple id-u pa da se prati sta ko skida... ja sam tako razumeo, mada to je moglo i bez te opcije novododate ''family sharing''...
zaboravio sam, pratio sam sve kod predstavljanja iOS8 ali nisam se dugo bavio tim stvarima...
ne znam sta je poenta te opcije ako svako ima svoju karticu i svoj apple id

trebalo bi da svi apple uredjaji u okviru jedne kuce budu na istom apple id-u pa da se prati sta ko skida... ja sam tako razumeo, mada to je moglo i bez te opcije novododate ''family sharing''...

zaboravio sam, pratio sam sve kod predstavljanja iOS8 ali nisam se dugo bavio tim stvarima...
ne znam sta je poenta te opcije ako svako ima svoju karticu i svoj apple id

- Azimuth
- Moderator
Poenta je da ako ja nesto kupim, ne moras i ti da trosis pare na to isto
Valjda idu logikom da jedna porodica ima jedan budzet i vise kartica.
Sa druge strane, zamisao jeste dobra i ima smisla uz pretpostavku da deca nemaju sopstvene kartice vec da parazitiraju na roditeljskim. E tu dolazi do izrazaja ta kontrola o kojoj su pricali.
Doduse, nama je interesantnija ona prva varijanta

Sa druge strane, zamisao jeste dobra i ima smisla uz pretpostavku da deca nemaju sopstvene kartice vec da parazitiraju na roditeljskim. E tu dolazi do izrazaja ta kontrola o kojoj su pricali.
Doduse, nama je interesantnija ona prva varijanta

aha, kapiram...
omogucavas im kupovinu a samim tim i kontrolu...
ipak nisi ti los, kolega, sto sam prvo pomislio kada sam video avatar!

omogucavas im kupovinu a samim tim i kontrolu...
ipak nisi ti los, kolega, sto sam prvo pomislio kada sam video avatar!

- Azimuth
- Moderator
Nije ovo uopste losa ideja. Tacno i da se par drugara okupi, napravi grupu, jedan racun na koji svi uplacuju i teraj. Moze se ustedeti.
Vise nema potrebe da se radi npr ona grupna kupovina iGO-a, sad lepo nas 5 podeli na ravne casti i svi skidamo, svako sa svog ID-a. Ako nista drugo, barem znas sa kim si i da te nece zeznuti.
Vise nema potrebe da se radi npr ona grupna kupovina iGO-a, sad lepo nas 5 podeli na ravne casti i svi skidamo, svako sa svog ID-a. Ako nista drugo, barem znas sa kim si i da te nece zeznuti.
ok. pricamo o kupovini...
ali ako imamo svako svoj ID onda vi nemate uvid u aplikacije koje ja, kao dete, skidam a free su?
ali ako imamo svako svoj ID onda vi nemate uvid u aplikacije koje ja, kao dete, skidam a free su?
- Azimuth
- Moderator
Imam dete moje, imam. Odem na Updates, pa na Purchased i onda mogu da biram i gledam koje ste sve aplikacije skidali
Vidi se svaki ID posebno, pa ides od jednog do drugog 

to znam.
ali u samom trenutku skidanja nemas uvid, jer deca mogu svasta da urade za 5 min preko bilo koje aplikacije... sad je to moderno, kacenje slika, chat itd... trebalo bi im zabraniti samo skidanje aplikacije, tj nekako ih blokirati...
jbga, sad pricamo napamet, nisam koristio jos sve to pa mozda i propustamo nesto sada u ovoj prici... trebalo bi probati sve kako i sta radi...
jer ja znam kakav je osecaj kad imas dete - pogotovu zensko!

ali u samom trenutku skidanja nemas uvid, jer deca mogu svasta da urade za 5 min preko bilo koje aplikacije... sad je to moderno, kacenje slika, chat itd... trebalo bi im zabraniti samo skidanje aplikacije, tj nekako ih blokirati...
jbga, sad pricamo napamet, nisam koristio jos sve to pa mozda i propustamo nesto sada u ovoj prici... trebalo bi probati sve kako i sta radi...

jer ja znam kakav je osecaj kad imas dete - pogotovu zensko!

- Azimuth
- Moderator
Pa ako dete hoce da skine aplikaciju koja se placa, a pri tome je na tvojoj kartici, onda dobijas pop up gde te pita da odobris placanje konkretne aplikacije. Imas uvid. Mozes da proveris i sta sve ima na telefonu tj sta je sve skidao/la, bezs obzira da li su free ili placene aplikacije.
Jedino sto nemas kontrolu bas nad samim telefonom tj ne mozes unutar skinutih aplikacija da vidis sta dete radi
Ne znam kako je to imati decu, mlad sam ja za takve egzibicije, tek mi je 33-34
Jedino sto nemas kontrolu bas nad samim telefonom tj ne mozes unutar skinutih aplikacija da vidis sta dete radi

Ne znam kako je to imati decu, mlad sam ja za takve egzibicije, tek mi je 33-34

ja hocu da blokiram samo skidanje aplikacija jer ako skinu, ne treba im ni pola sata da urade sta su hteli...
posle dzabe ja preveravam koje su skinuli, ako je proslo neko vreme od skidanja...
mogu dva -tri puta dnevno da proverim spisak skinutih ali tada je mozda kasno, kapiras?
izadji u neki klub da vidis da li si mlad

posle dzabe ja preveravam koje su skinuli, ako je proslo neko vreme od skidanja...
mogu dva -tri puta dnevno da proverim spisak skinutih ali tada je mozda kasno, kapiras?

izadji u neki klub da vidis da li si mlad

- Azimuth
- Moderator
Ne znam da li je moguce blokiranje skidanja nekih aplikacija. Nisam video nigde takvu opciju
Nisam bas povatao, ima neka fora da se stavi ko je od clanova grupe "adult" a ko nije. Moguce da tu ima neka caka pa da se zabrani odredjeni sadrzaj ili kako vec...
A ovo za klub, pa u najboljim sam godinama, em umem em mogu

Nisam bas povatao, ima neka fora da se stavi ko je od clanova grupe "adult" a ko nije. Moguce da tu ima neka caka pa da se zabrani odredjeni sadrzaj ili kako vec...
A ovo za klub, pa u najboljim sam godinama, em umem em mogu

mislim da se sve svodi na zabrani kupovine jer je u USA to normalnije nego kod nas uredjeno... ne prave razliku u skidanju bilo besplatnih bilo onih koje se placaju...
u realnom svetu mi smo cike ili ''neciji tata''... cisto da znas...
u realnom svetu mi smo cike ili ''neciji tata''... cisto da znas...
- Azimuth
- Moderator
Provericemo ovo za zabranu skidanja nekih aplikacija
Nego, jel neko primetio da se osetno brze puni telefon od kad je na 8.1.3? Cini mi se da su za dobrih pola sata skratili vreme punjenja. Od 1 do 100% za okruglo 1h30min. Doduse, ja ga uvek ostavim jos nekih 15-20min duze da se natanka do kraja, ali je i dalje to osetno krace u odnosu na ono kako je bilo.

Nego, jel neko primetio da se osetno brze puni telefon od kad je na 8.1.3? Cini mi se da su za dobrih pola sata skratili vreme punjenja. Od 1 do 100% za okruglo 1h30min. Doduse, ja ga uvek ostavim jos nekih 15-20min duze da se natanka do kraja, ali je i dalje to osetno krace u odnosu na ono kako je bilo.
meni se svaki iphone puni xtra brzo, max za dva sata ceo... ali ne vodim racuna jer ga stavim uvece na punjac i cesto ga tek ujutru skinem...
ili ga dopunim samo da bude preko 50% sto mi je dovoljno do uvece od bilo kada u toku dana...
ili ga dopunim samo da bude preko 50% sto mi je dovoljno do uvece od bilo kada u toku dana...
- Azimuth
- Moderator