iPhone 3G

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

madness99, moram da te ispravim. Iako iPhone koristim tek nesto malo jache od nedelju dana, do nekih saznanja sam dosao prakticno odmah. Jedina grupa koja izbacuje unlockove i jailbreakove za iPhone je iPhone DevTeam, oni su izbacili PwnageTool za Mac, QuickPwn za Win i sada YellowSn0w.
Nazalost, unlock jos nije savrseno bezbedan, za 2.2 verziju, te zato treba sacekati da se jos neki bugovi isprave. Mnogi korisnici su se vec zalili da ne mogu da otkljucaju fon, a iPhone DevTeam nastavlja da radi punom parom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

pa ja sma otkljucao moj :) sada radi :) to ustvari nije pravi unlock nego on radi kao universalsim samo u telefonu
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam moj dobio full unlockovan by Apple, samo sam ubacio karticu i sve radi ki satic :D
Eljem, skupljam hrabrost da uradim jailbreak, pa da mogu jos pojedine stvarchice :lol:

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

miodrage, isto ko što sam ja skupljao hrabrost da uradim hack na symbianu c :lol: :lol:
Nokia C6

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A i to je bilo posebno, kad sam prvo skupljao hrabrost pa loshe uradio hack, pa skupljao hrabrost za flash, pa onda za ponovni hack... Ma idi... definitivno ti nije svejedno!

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ja bih uzeo unlockovan al sam bio kratak sa vremenom i ovo sam jedva stigao :).A sa Jailbreakom ne mozes nista da zeznes.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Ne mozes apsolutno nista da zeznes jailbreakom... Imam iPhone dosta dugo, od maja ja mislim, i dugo sam clan na iSrbija forumu, koji je upravo o ovom telefonu, ne mogu da kazem da mi je sve do sada prolazilo uspesno, ali sada recimo nemam problema ni sa jednom od aktuelnih tema u "izmenama" ovog telefona... Jednostavno mu je softwer toliko savrsen, toliko je ispred symbiana (nadam se da me necete napasti sada), igre su oko 100mb, ma jednostavno je milina sve raditi na njemu.

Pogotovo od kako je uveden softwer verzije 2.x.x, ovaj telefon je postao po meni daleko najzanimljiviji telefon ikada, svake nedelje izadje nova igra od oko 100mb (uz bezbroj nekih manjih), nesto novo se uvek desava, i evo ja i dan danas, umesto da sam promenio dve tri nokije za ovo vreme, i dalje sam odusevljen iPhoneom...
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Ja sam uspeo da namestim Voip na iPhone-u i zasad radi dobro :).Eto jedna prednost u odnosu na Touch Pro.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Super je, kome ne treba hw dobra kamera i fm radio, ja recimo nisam mogao preko toga da pređem. Spyker&madness99, kvalitet mp3 zvuka sa nekim boljim slušalicama, u odnosu na recimo SEW950, N91?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

madness99, Fring je u tu ruku zakon, i radi kao podmazan, i jos kako je potpuno besplatna aplikacija... gde ces vece miline?
Spyker, recimo da jailbreakujem fon, i izadje novi update, i ja ga updatujem, sta moze da mi se desi? Sorry na mozda pocetnickom pitanju, ali za sada nastupam vrlo oprezno! Citao jesam sve i svasta, ali nigde da mi daju konkretne i zadovoljavajuce odgovore.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Pa sa mojima je zvuk stvarno extra,zvuk na w950i je bas tih u odnosu na iPod i iPhone.A mislim koliko me secanje sluzi da je n91 malo tisi od iPhone/iPod-a.

@miodrage

Fring je extra,koliko me mucio na symbianu i na winu na iPhone-u je bas extra :).Mada opet mi je nekako bio bolji nokiin default voip zbog did broja :).Jer mi fring ne zvoni na SIP-u.

Jailbreakujes telefon,izadje nov update,uradis update i nista se ne desi.Ponovo Jailbreak i sve je ok.Jer ti i sad da uradis restore ti gubis jailbreak.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Aha, hvala za info o Jailbreak-u. Ovo mu znachi dodje kompletno sigurna rabota.
madness99, i na Fringu imas SIP service. Dodushe nisam ga isprobavao, jer nemam nikakakv SIP, VoipCheap sam odavno potrosio. Imao sam (tj. imam i sada) Truphone, ali on zahteva svoju aplikaciju. Inache meni i na E61 Fring radi kao podmazan. Stavishe prichao sam sa Australijom oko 45 min, kada je vec poceo da zapomaze zbog baterije (bila je jedva do pola puna).
Elem, juce sam nasao sjajnu aplikaciju, zove se Discover - razmena fileova izmedju 2 iPhone-a, ili izmedju iPhone-a i kompa putem WiFi signala.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

Meni najvise odgovora SIP jer imam engleski broj pa kad me zovu drugari iz inostranstva da spadam u besplatnu tarifu.Ali jos nisam nesto duze pricao preko iPhone-a nekih 10-tak minuta maximum.Eh da poceli su da razvijaju iBluetoth :)

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

jaooooo sto bih kapio da je jeftiniji, a ovi deru 650evra :uhuh: a na eBay-u me malo strah da kupujem, dok kod amazona je xtra sigurno (barem tako mislim), i nema aukcija (sto mi se i svidja, das cenu i to je).Vise me strah da mi ne posalju aparat :(
Sk8 OR DiE -- iPhone 3G 8GB

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

E... sad mogu totalno da sklonim to u stranu :) Na kopu sam bas dosta cackao iphone (2g) i pojedini elementi su me odusevili... Zvuk na sluskama je zaista perverzan... Onda, ekran i odziv... i te stvarcice... zato kamera i ostalo... totalno bezvredno :unsure: i zato i dalje nemam nameru da ga uzimam :) mozda neku sledecu generaciju :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

madness99, pa to ce onda morati po samom firmware-u da se cacka, jer mu je bluetooth ustvari TU zakljuchan. Ja sam probao sa onim BT programima za upad (BT info, BT FTP i sl.), ali nema Boga. Uredjaji se ni ne vide. Jedino sa cime se iPhone vidi su BT sluske i kraj.
kapoerista90, ovaj telefon i nije primarno kamera ili sta ti ja znam sta. To je multimedijalno orijentisan telefon, sa do sada najboljim TS ekranom danasnjice. Zato se i svi novi TS uredjaji porede sa njim. Po brzini odziva, po brzini rada, po izgledu, nijedan mu nije ni za prineti. Ali slazem se da ima mnogo mnogo funkcionalnijih uredjaja od njega.
Kome je to potrebno, kao i mogucnost sitnog tweak-ovanja, bolje neka zaobidje iPhone u sirokom luku. Ovaj fon je takav kakav je, what u see is what u get. Out-of-the-box je full standalone uredjaj. Nista vishe nije potrebno. Postoji gomila aplikacija za njega, neke su zaista izuzetno korisne, ali uopsteno gledano, to su samo beznacajni dodaci, za razliku od WinMob i Symbian uredjaja, kod kojih postoje aplikacije koje ulaze duboko u root sistema i na neki nachin modifikuju uredjaj.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

ja sam cuo da je iphone,multi touch screen,a ne samo touch sreen,jer ne reaguje na oluvcice vec samo prst,mislim tako sam cuo,ne mora da bude tacno. :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

To je tačno, iPhone i LG Prada koriste capacitive/electrostatic tip ekrana (svi ostali resistive, kojim se može upravljati bilo čim), s tim da iPhone ima i tu "multitouch sposobnost". A upotreba istog se svodi na gaming i zoom-in/out pri foto pregledu ako se ne varam.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Vlada Zem, postoji još razlika...izuzetno je osetljiv...ja sam onaj nesrećni viewty morao nogama da pritiskam da bi odragovao :lol: ...
Kada sam ga dao poznaniku koji ima iphone on tapka vrhom prsta, a ništa se ne dešava.....
LG definitivno nikada više :uhuh:
Nokia C6

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Naravno, svako ko je barem na 5 min čačkao iPhone to shvata. Ali isto nije istina da svi "resistive" ekrani imaju loš touch odziv (pa čak i Viewty, možda je problem bio do tvog primerka?)

Odgovori