iPhone 5S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Re: iPhone 5S

Post od Layne_Staley »

Koliko se ja secam, oni su vodili politiku da im je velicina ekrana 4s-a bila dovoljna... Videcemo sta ce biti
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ja recimo skipljam kes da uzmem 1520 kad izadje i bice mi bas tesko da se odreknem iPada je je stvarno milima kako radi.
Zato kad bi Apple izbacio nesto od 6 inca ne bih cekao ni cena da padne iskreno.
Samo mislim da nikada nece izbaciti phablet jer bi time unistili prodaju telefona od 4 inca i iPad-minija.
Nokia Lumia 1520

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ne znaci da svako zeli phablet... :) ja sam isao od note 2 preko nexus 4 do 5s
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Pa dobro, to je ono sto se zove preferencija potrosaca. :)
Ali kako se sve vise koristi internet za sve moguce stvari mislim da generalno gledano, ljudi hoce sve vece ekrane. :)
Nokia Lumia 1520

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Pisem review malo kasnije, ako ikog zanima jos uvek :)
Luca i baraba, kacemo na spotcku kafu ? :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ma koga jos zanima taj stari model :P

sto se mene tice, moze :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Čekamo... :wacko:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Layne_Staley napisao:Pisem review malo kasnije, ako ikog zanima jos uvek :)
Ti da odeš po doručak pocrkali bi od gladi ili od brige da ti se nešto nije desilo. Jedino po smrt da te pošaljemo :lol:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Hahahhaha po smrt da te posaljemo! Jbga decko nije bio u vojsci, mlad je, naucice... :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

A i realno koga zanima 5s pored G2 :D

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Fanny, ne lupetaj :)

Ja se izvinjavam, u haosu sam.. Veceras pisem, 1000%.. Izvinite molim vas

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

(Ja se jos uvek smejem barabinom postu) :lol:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ja se opet izvinjavam.. Barabin post na mestu, kralj

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Bio je jos jedan pre mesec dva, neka poredjenja, ne secam se tacno kada ali sam ga citirao dugo posle citanja :) talenat :)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Dakle moj skromni review:
Prvo, sto se same izrade tice, odusevila me.. Telefon je kompaktan, lepo lezi u ruci, ne skripu nista, dizajn super.. Uzeo sam space grey, crni, za razliku od iP 5 crnog nema mat aluminijum naAd.. Za sada ga nosim u nekom kejsu koji sam tamo kupio, iz straha da ce se izgrebati, ali samo cekam dan kada cu ga izvaditi, jer je mnogo lepsi bez kejsa, naravno..
Ekran, bolest... Ali iskreno, bez trunke preterivanja, retina je odlicna... Velicina ekrana mi nije smetala uopste, s obzirom da sam prlazio sa veceg na manji (note 2 -> n4 -> ip5s). Skapirao sam za sta mi treba telefon i skapirao sam da mi ne treba ogroman ekran.. Jedino sta mi he bio problem u pocetku je kucanje. Posto jako brzo kucam, malo sam gresio u pocetku.. Sada i ne moram da prelazim u landscape mod da bi brzi kucao... Navikao sam se..
Kamera je, posle n4, pravo osvezenje.. Da se razumemo, ne koristim kameru telefona za profi fotografije (koje ne bi umeo da napravim ni sa najboljim fotoaparatom na svetu) vec za svakodnevno slikanje i snimanje.. Video je oslican, cak i slo mo kida.. Poredio sam slike sa slikama sa g2 (drugar i ja slikali istu sliku sa oba telefona) i mogu da kazem da je identicna slika.. Da li je to zato sto je apple povecao senzor kamere, ne znam...
Kvalitet zvuka je takodje odlican, cak su i zvucnici solidno glasni... Kvalitet zvuka u razgovoru je takodje dobar...
Bez obzira sta citali po netu, senzor otiska prsta radi perfektno.. Istog sekunda odkljucava telefon, bez potrebe pomeranja prsta po senzoru..
Jedini mali problem je baterija... Slicna je kao na nexusu, tj trajanje je slicno, ali opet, imam portable charger, pa sam o bateriji prestao da razmisljam jos pre 2 godine...
iOs mi je osvezavajuci posle androida,.. Mnogi se cude ovim, ali jednostavnost mi se svidja.. Nemam vise ni zelje ni vremena za preteranu customizaciju telefona, a i fluidnost sa kojom se susrecem vec god i kusur dana kroz koriscenje Macbook pro retine se oseca i na iP 5s.. Taks manager je odlican, nisu recent apps vec je task manager kako treba da bude... Jedine 2 stvari koje mi nedostaju su haptic feedback kod koriscenja tastature i to sto ne mogu da stavim toggle za 3g on/off u control center... I taj control center mi se svidja strasno... :)

Sve u svemu, telefon mi se svideo jako i nisam se pokajao sto sam ga kupio..
Sve sta vas zanima, pitajte...

P.s ovde sam iznosio svoje misljenjen i svoj review... Cisto da se ogradim od mogucih ataka :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Kao da sam ja napisao :) sve je potpuno tacno... cak je i meni smetalo na novom ios 7 taj shortcut za 3g... ne kapiram, za sve su ih stavili u control centar a za 3g ne ... mada je pomeren malo u samom meniju pa se brze dolazi... sve ostalo je truth truth and nothing but the truth :) i, da, obavezno neki bumper i folije, strasno se guli ivica tj onaj prelaz izmedju boka i ekrana... :)
Poslednja izmena od iLuka u Ned, 17. Nov 2013. 13:44, izmenjeno 1 put ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Šta je ovde review? Ja sam očekivao nešto konkretnije i detaljnije. Svi znamo kakva je izrada, da ima senzor prsta, odličan displej, da nema 3g, kakva je kamera... daj nešto što se izdvaja za tebe? Uporedi sistem sa androidom? kako ti izgleda meni i snalaženje za razliku od androida? Da li ti je na ios sve logično? Osim te dve sitnice, šta ti još stvarno fali? Kvalitet zvuka u razgovoru je "dobar"? za takav telefon ja sam očekivao iznad proseka ili da je klasa za sebe, na LG G2 je zvuk sagovornika u slušalici klasa za sebe. Koliko tačno traje baterija? Daj neki usage? Jbgt, mesec dana piše review i samo ovo? ccc :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa ne moze da bude detaljnije zato sto je to njegovo vidjenje sistema i njegov licni utisak...
svako ima drugaciji pogled na iste stvari i drugacije ih dozivljava... (je l imate vi devojke ili zene?! :lol: )

npr. ja u zivotu nisam imao samsung uvek mi je bio odbojan ali sam ga ipak probao i mogu reci da sam i ranije mogao da to uradim... mozda je to nesto najblize apple-u sto android moze da ponudi... mozda...

iphone nema mana po pitanju tih sitnica koje ocenjujemo... zvuk je glasan u slusalici, na spikerfonu je malo tisi zbog njihove politike ostecenja sluha (ako se ne varam neko je pisao o tome ovde), ekran - realan prikaz boja, nema naglasavanja ni jedne boje posebno kao kod samoleda, brzina, fluidnost, na visokom nivou itd... kome to treba i ko to ceni - uzece apple... kome treba nesto drugo tj ono sto nudi android - uzece njega itd... ovde je poenta licni utisak korisnika jednog sistema a ne poredjenja sa drugim oko cega uve ispadne idiotska prepirka jer svi gledamo iz svoj ugla...

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Prvo, ne pisem review mesex dana, jako sam bio zauZet pa sam review napisao za par minuta... Drugo, nisam hteo da poredim sa androidon da ne bi izazvao neku svadju..

Evo popodne pisem bas onako kako je baraba hteo..

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

luca, mislio sam da uporedi sa predhodnim svojim telefonima koje je koristio. Šta to izdvaja iphone sem izrade.
Layne_Staley, stavio sam smajli na kraju, naravno da nisam mislio da ga pišeš mesec dana, samo te prozivam :D I ovaj, koje popdne pišeš baš kako sam hteo :lol:

Odgovori