iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Re: iPhone 6

Post od dachakragujevac80 »

znemanja napisao:Na vecem modelu postoji opcija da se dva puta prstom prevuce preko home buttona i sadrzaj ekrana se spusta na polovinu ekrana sto omogucava da se palcem dohvati gornji red. Moram priznati da je to jako korisna funkcija, ovako nesto ne postoji na manjem modelu.
vec ti je odg iluka da ta opcija postoji i na manjem modelu,s tim sto se ne prevlaci nego dvaput tapnes po dugmetu! ;)
a sto se tice ovog itools-a,jel poceo normalno da radi,posto meni nije hteo nesto?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nisam znao da postoji i na manjem modelu. Mislio sam da je ta opcija rezervisana za veci model.
Nisam jos instalirao iTools, s time cu sutra da se zanimam, danas sam van grada zvog nekih obaveza, pa nemam vremena.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

gde je onaj link za itools koji je baraba ostavio? ne mogu da nadjem nigde? :(

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

iLuka, Evo u ovoj temi je baraba pisao o iTools

viewtopic.php?f=56&t=29068&p=457583#p457583
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Znemanja, pitao si za WireShare.
Jednostavno je, nesto poput AirDroid. Potrebno je da telefon i racunar budu na istoj mrezi, kucas adresu u browseru i samo prevlacis fajlove na racunaru. Obrnuto, na telefonu odobravas koje fajlove da vidi racunar tj na telefonu fajlove prebacujes u share "folder" i onda ih na racunaru samo svuces.
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02 ... 4b8fba.jpg[/img]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@Azimuth, hvala na odgovoru, definitivno cu da probam ovu app, izgleda kao jako korisna.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

hvala ti, nasao sam sinoc, mislio sam da je u ovoj temi ali nije :)

Azimuth, ajd ukratko, da ne probam sada, reci mi koje fajlove, koje velicine itd mozes da prebacujes preko wireshare? :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

iLuka, pa sve sto je na telefonu. Dokumente, slike, muziku i video. Ja sam do sada probacivao samo slike, ostalo nisam probao, ali vidim da moze i video da se prebaci. Znaci da nema nekog ogranicenja.
Druga opcija vam je AirDisk Pro. Isti je sistem, mozda malo jednostavnija za koriscenje. Ja sam je skinuo dok je bila besplatna, sada nemam pojma koja je cena :)

dachakragujevac80
Expert
Expert

Necete verovati,ali meni je najlaksi nacin da prebacujem slike i klipove sa telefona na racunar i obratno - dropbox! Za muziku koristim itunes

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jeste, jos ti ostanu duplikati na dropbox-u, ali imas i korak viska. Prvo moras da dignes to nesto na dropbox pa onda da svlacis na komp. Ovde, uz pomoc ovih aplikacija, svlacis direktno sa telefona. Ustedeo si na vremenu dosta (osim ako imas neogranicen net pa dizes i dok nisi na wifi).

Bitno je da postoji dosta nacina, da li ovako na neki cloud pa da se svlaci, da li preko neke od aplikacija i na kraju uz pomoc kabla.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Dakle WireShare mogu da koristim za sve tipove fajlova osim za muziku za sta mi je potreban iTines ili iTools. Dok ne instaliram sav potreban softver na laptop, koristio sam isto sto i Dacha, dropbox. Medjutim tu imam dupli posao prvo sve upload-ovati u oblak pa onda svuci u telefon.
Mislim da je WireShar prava opcija za mene, veceras cu da je testiram [emoji3]

dachakragujevac80
Expert
Expert

Pa ok,meni se sve i onako automatski uploaduje u dropbox,pa i ne gubim nesto puno vremena! I naravno to samo kad sam na wifi,ali kako sam kod kuce non stop na njemu,kazem da i nije neki problem

Azimuth
Moderator
Moderator

iPhone 6

Post od Azimuth »

Kad smo vec kod dropbox-a i dizanja slika/snimaka, imate aplikaciju CameraSync. Odlicna stvar. Namestis u koje vreme da automatski odradi upload ili samo kao podsetnik da uradis upload. Ako ide automatski onda namestis npr da radi dnevno, nedeljno ili kako vec kada je na wifi ;)
Ono sto je takodje dobra strana je sto se aplikacija moze povezati sa dosta cloud naloga, dropbox, box, flickr itd.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Drustvo, stigao mi je Spigen Neo Hybrid 8) Metal Slate boja, ona teget, metalizirana ali mat varijanta. Originalno pakovanje, telefon je legao kao saliven.
Osecaj u ruci je zaista odlican iako je taj ram plastican. TPU tj onaj silikonski deo je hrapav, reljefast i telefon uopste ne klizi iz ruku.
Slikao bih je, ali nemam pojma kako da izvadim telefon iz futrole :lol: :lol: :lol: Toliko je knap da je to neverovatno.

Socivo kamere je upalo taman toliko da nije u ravni sa maskom, tako da nema bojazni da ce se izgrebati ili sta vec.
E sad, trenutno mi je na displeju Buff folija, ona jeste malo deblja, otprilike debljine tempered glass-a, ali i pored toga vidim da je obod, rub, maske i dalje stariji za mozda milimetar ili dva, pa se komotno moze i tako spustiti telefon bez straha da ce se ogrebati ili razbiti displej. Cekam tempered glass pa da proverim kako sve to izgleda zajedno spakovano.
Tasteri su precizno rasporedjeni i tacno se poklapaju, odlican je osecaj. Cini mi se da se jos lakse pritiskaju (power nesto lakse od volume tastera) i imaju onak klik. Ona klackalica za silent/vibraciju jeste uvucena, ali je skroz pristupacna i za nas koji ne pustamo nokte.
Sa donje strane sve odlicno lezi. Otvori su svaki na svom mestu. Jedino sto mi se cini problematicnim jeste otvor gde je mikrofon i rupa za slusalice. Dovoljno je ostavljeno prostora da se ubodu fabricke sluske, ali ako je dzek malo deblji mozda ce biti problema. Trenutno nemam slusalice sa debljim dzekom pa da probam, ali eto, neko moje zapazanje.

Cena je oko 20e na ebay-u i definitivno vredi.
Jos jednom, hvala bata bogdanu sto mi je ovo cudo doneo :wink:

P.S. Gledacu danas/sutra da slikam kako stoji na telefonu pa cu okaciti.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ipak, ali stvarno su detalji presudili, vracam se modelu bez plusa :)
Uzeo sam u obzir Azimuthovu opasku u vezi seksualne orijentacije i boja telefona pa nisam uzeo zlatni ili srebrni vec space gray :)

Jednostavno, stalno sam u pokretu, cerkica vuce tamo-vamo i stalno neka guzva pa je zato 6+ stvarno preveliki za tu vrstu prakticne upotrebe :(

dachakragujevac80
Expert
Expert

Pa sta si sad uradio? Menjao,kupio...? :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

menjao sam 6+ za obicnu 6icu, space gray, staru 10 dana... nov :)

kad sednem i imam vremena vise od pola sata recimo da malo preletim vesti, neko dopisivanje, muziku itd, onda je 6+ stvarno mocan... veliki displej, landscape opcija kao na ipad-u itd itd...

ali cim sam u pokretu, kolima, hodam negde ubrzano itd, nema sanse da ga koristim jednom rukom... ili ce mi ispasti ili moram sa dve ruke da radim bilo sta...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Preobrazili smo te iz onih u ove nase, "prave" [emoji2]
Cestitam! [emoji6]

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

znas sta, nema onih srebrnih ni za lek... ima zlatnih i crnih i tek po neki srebrni... ili ima a nece zamenu...

crni nema onaj prsten oko home-a ali jeste malo elegantniji...

P.S. Da li je neko uspeo da preko itools ili itunes ubaci ringtone u poslednjih mesec-dva dana? ako jeste - kako?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma space g(r)ay je skroz ok :D
Stvar je ukusa, ali je meni lepsi ovaj "crni". Imao sam beli 5s pa ono, ne znam, nekako mi vise ide uz neku devojcicu :|

Odgovori