Izvini, zar ovo tvoje pisanje u ovoj temi upravo ne radi istu stvar? Bilo bi lepo da ono što ne želiš sebi, ne radiš ostalima koji se ne slažu sa tobom.Jorda napisao:ALI PUSTITE NAS (ne apple korisnike) NA MIRU!!!!
iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
● PRAVILA FORUMA ●
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Miškoni, mwahahahahaha! Good One! 
Sto se tice brzine, mogao bi i Android odlicno da radi na slabijim uredjajima, ali problem je u tome sto ga svaki proizvodjac truje sa njihovim interfejsom i ko zna kakvim sve bloatware-om... Realno, jako mi se svidja sto Motorola sad stavlja cist Android i mogu reci da radi odlicno.
Sto se tice slabijih telefona, u to sam se licno uverio kada sam malo ceprkao zenin Ray (1GHz, 512RAM) i nabacio mu kuvani ICS ROM koji je bio cist Android... Na home screen nisam stavljao nista od widget-a vec samo ikonice aplikacija (u fazonu iPhone interface-a) i radio je iznenadjujuce glatko. To cak na Sensation-u nisam video jer je Sense blagi uzas sto se tice optimizacije, a i TouchWiz nije nista bolji.
No, ovo se vec toliko puta prozvakalo da je izgubilo svaki smisao dalje price jer nekima izgleda ovo nikada nece biti jasno i konstantno ce krivicu bacati na OS.
Evo cistog primera sa Ubintu-om... KDE jede resurse kao nenormalan zato sto je graficki prepucan i prepun je efekata. Gnome je dosta brzi jer nije toliko zahtevan, ali nije ni blizu Xfce koji je minimalan i zbog toga OS trci brz ikakvog zastoja.

Sto se tice brzine, mogao bi i Android odlicno da radi na slabijim uredjajima, ali problem je u tome sto ga svaki proizvodjac truje sa njihovim interfejsom i ko zna kakvim sve bloatware-om... Realno, jako mi se svidja sto Motorola sad stavlja cist Android i mogu reci da radi odlicno.
Sto se tice slabijih telefona, u to sam se licno uverio kada sam malo ceprkao zenin Ray (1GHz, 512RAM) i nabacio mu kuvani ICS ROM koji je bio cist Android... Na home screen nisam stavljao nista od widget-a vec samo ikonice aplikacija (u fazonu iPhone interface-a) i radio je iznenadjujuce glatko. To cak na Sensation-u nisam video jer je Sense blagi uzas sto se tice optimizacije, a i TouchWiz nije nista bolji.

No, ovo se vec toliko puta prozvakalo da je izgubilo svaki smisao dalje price jer nekima izgleda ovo nikada nece biti jasno i konstantno ce krivicu bacati na OS.
Evo cistog primera sa Ubintu-om... KDE jede resurse kao nenormalan zato sto je graficki prepucan i prepun je efekata. Gnome je dosta brzi jer nije toliko zahtevan, ali nije ni blizu Xfce koji je minimalan i zbog toga OS trci brz ikakvog zastoja.

Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Pet, 21. Sep 2012. 17:16, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
- :: iPhone 4s
- :: uskoro iPhone 5
Ocigledno da ovaj forum sluzi, da ljudi na njega dodju, kazu i odu.telep napisao: nema toliko veze optimizacija, nego razlika u filozofiji. Apple forsira smooth UI po svaku cenu, makar se to odrazilo na druge stvari ali UI mora da bude smooth. Zato ce tebi iOS u pozadini da ubije download, a meni nece,

Nego, znaci IOS u pozadini ubija download?!?!? Recimo i da je to istina sto ti kazes. Zar je tebi bitniji download u pozadini nego fluidnost (smooth)? Znaci Samsung moze sve isto kao apple samo on eto daje akcenat na download u pozadini. op trt gevezen zajn.
Ok, drzite se onda androida a mi cemo jabuke i sve ok.
Ja gore lepo napisem i obrazlozim debelim cinjenicama zasto je kod apple sve smooth, a ti sad pricas da to nema veze sa optimizacijom nego je u pitanju filozofija.
Ako vi eksperti mislite da prica o Stevici i Junosi Malom, nema veze sa pameti, da je glupa i neutemeljena, izvolite na wikipedia pa proverite. (samo ne kucajte stevica i junosa, vec kucajte objective-c, JAVA, dalvik, memory management...)
A ako nemate sta da dodate ili oduzmete od te price, dajte molim vas ne filozofirajte i ne blamirajte se vise. Mislim ipak ste vi po cinu experti, i vasi komentari moraju da imaju neku tezinu.

p.s.
predlazem adminu, da se kriterijumi za dodelu statusa uzimaju na osnovu tezine komentara a ne na osnovu broja poruka.
gorang, Znam ja šta je Java, šta je garbage collector, dalvikVM. To što ti misliš da si popio svu pamet ovog sveta je tvoj problem. Pa je se tebe sećam sa N900 teme tamo si isto ovako prodavao muda za bubrege.
Izvini brate ali ti si se zacementirao na ovom forumu za mene sa svojim sabiranjem jezgara, buhaha idi ti brange na wiki pa čitaj. Znači ti si objasnio zato što je app napisana u c-u odma će biti smooth? Zašto onda furaju GPU akceleraciju?
Izvini brate ali ti si se zacementirao na ovom forumu za mene sa svojim sabiranjem jezgara, buhaha idi ti brange na wiki pa čitaj. Znači ti si objasnio zato što je app napisana u c-u odma će biti smooth? Zašto onda furaju GPU akceleraciju?
Poslednja izmena od telep u Pet, 21. Sep 2012. 17:30, izmenjeno 3 puta ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
-
- Sertifikovani Trol
E to je vec drugacija stvar... Ta rec VECINA pravi razliku naspram one generalizacije korisnika. Moze se onda reci i da VECINA Apple korisnika hejtije non-Apple korisnike, ali to uopste nije vecina, nego su samo najglasniji!miodrage napisao: to je vise puta dokazano na forumu u njegovim psotovima, i postovima vecine korisnika Android ili Symbian uredjaja.

- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Kad vidis da ja pisem za apple kao miodrage za android (drndroid) i samsung (shitsung) i sta vec, mozes da mi tako nesto kazes. Ovako nemas prava.Miškoni napisao: Izvini, zar ovo tvoje pisanje u ovoj temi upravo ne radi istu stvar? Bilo bi lepo da ono što ne želiš sebi, ne radiš ostalima koji se ne slažu sa tobom.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
- :: iPhone 4s
- :: uskoro iPhone 5
Prijatelju ja i dalje stojim iza onog sabiraja jezgara, jer sam sabirao jezgra dva aktuelna-moderna procesora, to sam ti vec rekao. Naravno da nema smisla sabirati jezgra razlicitih generacija!telep napisao:Izvini brate ali ti si se zacementirao na ovom forumu za mene sa svojim sabiranjem jezgara, buhaha idi ti brange na wiki pa čitaj. Znači ti si objasnio zato što je app napisana u c-u odma će biti smooth? Zašto onda furaju GPU akceleraciju?
A zamislite samo da Apple ugradi quadCore na 1.4Ghz. To bi bila sprdacina.
To sto Apple za razvoj aplikacija koristi objective-c to je startna prednost, to je temelj svega! Los temelj, losa kuca! A ostalo ako mu se moze, moze da fura i gura sta hoce. Furajte i vi GPU dzaba vam, ali nikad ne mozete da furate aplikaciju u objective-C to ves j**e u zdrav mozak! i dalvik i garbage. Od toga ne mozete da pobegnete, to vam je nocna mora!
Naravno odlika JAVA je virtuelna masina (dalvik), jer moze da se izvrsava na vise platformi i garbageCollector brze se uradi aplikacija.
Znaci sve ima svoje prednosti i mane i svi smo odabrali ono sto nam najvise odgovara.
Za vikend vas necu gnjaviti, dolazim do vas u ns...treba nesto da odradim za 5-ticu

- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
E baš zato ne treba etiketirati druge. Live and let die.gorang napisao:Znaci sve ima svoje prednosti i mane i svi smo odabrali ono sto nam najvise odgovara.
Čitam ovu sekciju foruma jer hoću da pročitam nešto novo o novom telefonu, jer hoću da pročitam utiske, komentare o njegovom radu, performansama, bateriji...
Poslednjih 10 strana čitam uglavnom proizvoljne i paušalne ocene, uz pojedinačne glasove zdravog razuma.
Predlažem da se svi nađemo negde na neutralnom terenu na pivu i ćevapima i jednom zasvagda raščistimo međusobne nesporazume. A onda nastavimo da učestvujemo na forumu i pomažemo jedni drugima.
miodrage - ma kako bilo teško da poveruješ ja sam potpuno indiferentan prema razlikama o kojima se ovde priča.

Još jednom apelujem na sve da sačekamo prve primerke i onda diskutujemo o njima.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Miškoni
- Administrator
Jorda, kad ti i tebi slični prvo pođete od sebe, a ne da čekate da prvo to drugi urade, možda se nešto i promeni (ovo se odnosi na sve tabore).
Interesantno je da se uvek protivnici Apple-a nađu povređeni, uvređeni i napadnuti, a kad se malo bolje pogleda, u većini slučajeva je suprotno...
Bilo bi dobro da zarotiraš hejt, još bolje da ga ukineš. Ako imaš nešto lično sa Miodragom, mislim da će ti on drage volje izaći u susret u vezi svega.Jorda napisao:Ja hejtujem vas fanboyse zato sto vi hejtujete sve ostale. A prema jabuci flat line.
Interesantno je da se uvek protivnici Apple-a nađu povređeni, uvređeni i napadnuti, a kad se malo bolje pogleda, u većini slučajeva je suprotno...
● PRAVILA FORUMA ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Jorda, e pa vidis, ajde da uporedimo taj GS2 ili cak i GS3, ali out-of-the-box, sa isto takvim iPhone4(s) ili 5. E to, Apple forsira to sto je telep naveo, smooth UI po svaku cenu. BEZ korisnikove intervencije!
Ako si cuo recenicu: It just works!
gorang, prijatno ti bilo prijatelju, doduse to je javljeno samo za crne iPhone5, da se ponegde ljusti ta boja, ima i slika na netu. Da li je to Samsungova prljava kampanja, ne znam, ali morao sam da prijavim.
iOS6 smatram za promasaj zato sto ne donosi nista novoga (najavljeno 200 stvari od kojih ti i ja mozemo da iskoristimo 15). Super, sta da radim sa time? Za mape koje svi spominju me zabole, ionako sam uvek koristio iGO, YT sam ukljucio mislim 5x za 4.5 godine takod a mi ni njegovo izbacivanje ne smeta... Ali mi smeta sto recimo nikako ne dodaju delivery report (ok imaju svoju filozofiju oko toga), smeta mi sto nemam randomring mogucnost bez JB, i sto ne mogu dodatno da optimizujem NC bez JB. Ja u NC imam jedno 5 JB tweakova koji mi zivot znace! I pogodi, nijedan jos nije updateovan za rad sa iOS6.
I da slazem se sa m@c|-|oR-ovim predlogom, ae idemo negde na pivce i cevape, pa da raspravljamo do sitnih sati. Ima da vas ugusim svakog ponaosob, necu grupno majke mi.
Misko zna jako dobro o cemu prica kad kaze da cu drage volje svima da izadjem u susret
I necu da grizem nikoga, casna rec 
Ako si cuo recenicu: It just works!
gorang, prijatno ti bilo prijatelju, doduse to je javljeno samo za crne iPhone5, da se ponegde ljusti ta boja, ima i slika na netu. Da li je to Samsungova prljava kampanja, ne znam, ali morao sam da prijavim.
iOS6 smatram za promasaj zato sto ne donosi nista novoga (najavljeno 200 stvari od kojih ti i ja mozemo da iskoristimo 15). Super, sta da radim sa time? Za mape koje svi spominju me zabole, ionako sam uvek koristio iGO, YT sam ukljucio mislim 5x za 4.5 godine takod a mi ni njegovo izbacivanje ne smeta... Ali mi smeta sto recimo nikako ne dodaju delivery report (ok imaju svoju filozofiju oko toga), smeta mi sto nemam randomring mogucnost bez JB, i sto ne mogu dodatno da optimizujem NC bez JB. Ja u NC imam jedno 5 JB tweakova koji mi zivot znace! I pogodi, nijedan jos nije updateovan za rad sa iOS6.
I da slazem se sa m@c|-|oR-ovim predlogom, ae idemo negde na pivce i cevape, pa da raspravljamo do sitnih sati. Ima da vas ugusim svakog ponaosob, necu grupno majke mi.
Misko zna jako dobro o cemu prica kad kaze da cu drage volje svima da izadjem u susret

Poslednja izmena od miodrage u Pet, 21. Sep 2012. 19:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Jorda
- Mobil fan
Nisi u pravu. A ostajem iza onog sto sam rekao. Kupi sta hoces, al mene ostavi sa mojim. Neka je djubre najvece, ne omalovazavaj moj izbor jer samim tim omalovazavas mene i samo mogu da bacam hejt. A slazem se da bi to valjalo izbaciti nacisto. 
Miodraga ne znam i nemam nista protiv njega licno, sigurno bih cak i sa njim seo na pivo i cevape sto rece macor.
Edit: miodrage, ti i dalje forsiras istu pricu. Uopste vise ne ulazim u to jer je subjektivno. Samo hocu da kazes normalno android i samsung, bez toga da izazivas u meni jos vecu odbojnost prema celom apple taboru.

Miodraga ne znam i nemam nista protiv njega licno, sigurno bih cak i sa njim seo na pivo i cevape sto rece macor.

Edit: miodrage, ti i dalje forsiras istu pricu. Uopste vise ne ulazim u to jer je subjektivno. Samo hocu da kazes normalno android i samsung, bez toga da izazivas u meni jos vecu odbojnost prema celom apple taboru.
Poslednja izmena od Jorda u Pet, 21. Sep 2012. 19:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Jorda, jesam ja ikada rekao nesto protiv bilo cijeg izbora? Vise puta sam u svojim postovima naglasio - svako kupuje i nosi sta god zeli... Ali imam prava da kazem da li mi se nesto svidja ili ne, ili da kazem da za nesto mislim da je bolje ili ne. Ako pogledas, iako sam zakleti Jabucar - jos uvek - ne jednom sam napisao da je S3 trenutno najjaci hardverski telefon na trzistu. I stojim iza toga, kao sto i dalje mislim da je Transformer Prime ultimate tablet. Jedino ih jebe OS koji imaju u sebi, i zbog koga ja tako nesto NIKAD necu posedovati. Makar postojao samo Android sistem, vraticu se na Nokiu 3310, ali Android NIKAD!
Meni se jako svidja Galaxy Note, i jos vise Note2, ali zbog sistema, nece se naci kod mene. Da su barem napravili nesto sa windowsom, vrlo rado bih razmislio o promeni, kao sto se razmisljam oko ATIV S.
Naravno ovo je vec i pitanje principa
Meni se jako svidja Galaxy Note, i jos vise Note2, ali zbog sistema, nece se naci kod mene. Da su barem napravili nesto sa windowsom, vrlo rado bih razmislio o promeni, kao sto se razmisljam oko ATIV S.
Naravno ovo je vec i pitanje principa

- Miškoni
- Administrator
Jorda, sve si sam rekao, samo još da se pridržavaš istog... 
miodrage, zamisli - stiže brat pred Novu godinu i donosi ti na poklon Samsung S3!

miodrage, zamisli - stiže brat pred Novu godinu i donosi ti na poklon Samsung S3!

● PRAVILA FORUMA ●
- Jorda
- Mobil fan
Opet: ako zelis da budes tvrdoglav, samo napred. But show some respect. Nema problema, ne bih ni pisao nista ovde, al ne mogu da cutim kad neko o mom izboru tako pogrdno prica kad da sam sklopio deal sa djavolom.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Jorda, sa Luciferom licno!!!
Miškoni, ne bih vise imao brata... a i zna sta volim, a sta ne volim
Dosapnucu mu za Surface Pro, to bi me jos vise obradovalo

Miškoni, ne bih vise imao brata... a i zna sta volim, a sta ne volim

Dosapnucu mu za Surface Pro, to bi me jos vise obradovalo

- Miškoni
- Administrator
Jorda, ko je tvrdoglav? Izgleda da ne vidiš poentu - isto to rade i oni koji "hejtuju" korisnike jabuke, pa i ti:
Čiji prst na čije čelo? Zašto? Neki poseban Apple prst ili može bilo koji? Hoćeš da se poštuje tvoj izbor, a ti tuđ dovodiš u pitanje?Jorda napisao:I posle svih cinjenica o tome kakav je apple (namerno malo slovo) ko god kupi njihov proizvod bi trebao malo da stavi prst na celo.
● PRAVILA FORUMA ●
http://blog.gsmarena.com/apple-iphone-5 ... us-shiver/
Da se malo vratimo na temu. Stigao prvi drop test. Kolko moras da imas viska para pa da uradis ovo......
Da se malo vratimo na temu. Stigao prvi drop test. Kolko moras da imas viska para pa da uradis ovo......

Nokia Lumia 1520
Nikad nigde nisam napisao da sam Android-lover, kao i to da nigde nisam napisao da sam Apple-hater. Kao visoko obrazovana osoba smatrao sam da ces makar neke stvari shvatiti iz mog/naseg pisanja u ovoj temi. Jednostavno si postao tip coveka koji prezire i podcenjuje svakog ko nije na tvojoj strani i svakog ko ne koristi uredjaj poput tvog. Toliko si postao neobjektivan i zeljan dokazivanja da je to strasno. Ranije su mi donekle i bili jasni tvoji stavovi, jer sam kontao da to uglavnom radis iz sprdnje i zezanja. Medjutim, kako vreme prolazi, to vise nije slucaj.miodrage napisao:Nego Green, dovoljno je sto si rekao da si Android-lover, samim ti si Apple-hater. Hteo ti to da priznas ili ne, tako je.
Hteo ti sve ovo da priznas ili ne, ali tako je...
Druga stvar, sta je to sve trebalo da uradim na cetvorkama koje sam cackao pa da stvorim patolosku zavisnost poput tvoje?
Za kraj, hteo bih samo da se zahvalim Miskoniju, sto nije zakljucao temu, i sto je nesumnjivo najobjektivniji i najprofesionalniji covek na forumu.
Poslednja izmena od Green u Pet, 21. Sep 2012. 21:47, izmenjeno 1 put ukupno.
http://www.cnet.com/iphone-5/?ttag=fbwp
..... i prvi poveliki review ..... ajde malo da komentarisemo i ovo....
..... i prvi poveliki review ..... ajde malo da komentarisemo i ovo....

Nokia Lumia 1520
-
- Sertifikovani Trol
Adams, interesantno... malo sad bas gledam i najveca zamerka sa moje strane je sto su na 123.8 x 58.6 x 7.6 mm stavili ekran od 4"... mislim da je sa tom velicinom ekrana mogao biti manji. Motoroli je poslo za rukom da na 122.5 x 60.9 x 8.3 mm strpaju 4.3"! 
Ovako mi se cini OK i za iPhone korisinike koji prelaze sa iP4 ce biti veliki korak u napred, dok meni licno nije nista novo.

Ovako mi se cini OK i za iPhone korisinike koji prelaze sa iP4 ce biti veliki korak u napred, dok meni licno nije nista novo.