iPhone 6
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Re: iPhone 6
Narode upravo se nalazim u TC usce,tako da vam prenosim info iz prve ruke i tako ja ne budem lenj svratim u iStyle da pitam da li moj ip6 mogu da servisiram kod njih ako mu se nesto desi posto je kupljen u Madjarskoj da li vazi ta Internacionalna garancija! Proverili su u racunaru garancija mi vazi godinu dana i jos godinu dana imam pravo na garanciju ako imam fiskalni racun.Ja fiskalni nemam i u tom slucaju garancija mi vazi samo godinu dana.Inace pod garancijom ne spada softverski kvar(ne znam ni zasto,ali je tako...!???),znaci garancija vazi ako prestane da radi neko dugme i sl,naravno ako nije fizicki kvar u pitanju i pitao sam ga u vezi home dugmenceta i rekao mi je da su imali samo jednu reklamaciju na to neki decko je reklamirao,ali u tom slucaju nisu menjali telefon za novi vec su ga samo otvorili i ocistili i sve je radilo nakon toga kako treba.Sto se tice loma displeja i zamene istog to se radi u zvanicnom apple store ali ga kod nas jos uvek nema,ali zato u istyle ima skuplja varijanta u tom slucaju a to je da date svoj iPhone ako mu se slomilo staklo i dodate im samo 45.000din. I dobijete nov! [emoji23] Inace servis im se nalazi skroz na trecem spratu do kog se dolazi samo liftom izmedju lilija i novo luxa![img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03 ... 0b0bbe.jpg[/img]
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Чек, чек... Фискални рачун само из Србије, или и из иностранства?
То је веееелика разлика.
То је веееелика разлика.
ex ivan87
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Fiskalni odakle god. Zasto? Zato sto zakon kaze da roba mora imati dvogodisnju garanciju bilo gde u Evropi da se kupi. Za USA je jednogodisnja garancija, ali njihov zakon kaze da je proizvodjac duzan da obezbedi rezervne delove i servis 10 godina od dana pustanja u prodaju nekog uredjaja 
Suma sumarum, ako imas fiskalni imas i 2 godine garancije, a delove imas narednih 9 godina i 6 meseci

Suma sumarum, ako imas fiskalni imas i 2 godine garancije, a delove imas narednih 9 godina i 6 meseci

Fiskalni racun iz inostranstva ili iz Srbije ...
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
Oдлично
Значи код Јабуке нема зајебанције као код других да признају само робу купљену у земљи.
Зато и коштају толико колико коштају.

Значи код Јабуке нема зајебанције као код других да признају само робу купљену у земљи.
Зато и коштају толико колико коштају.
ex ivan87
- Azimuth
- Moderator
Ceftriaxone, pa za sve brendove vazi ovo. Naravno, podrazumeva se da su legalno kupljeni tj u legalnim prodavnicama i da imas fiskalni. Prosto je takav zakon i svi koji posluju u Evropi moraju da ga se pridrzavaju. Zato i nemas sve brendove ovde, nekima to prosto ne odgovara.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Što se tiče home dugmeta i tog među klika, cenim da se isprljalo i treba ga očistiti.
https://www.youtube.com/watch?v=yBfhCmq9VkA
https://www.youtube.com/watch?v=z8_TWW9TbR0
E ovako, ja to ne bih direktno sipao alkohol kao na klipu, već na jednu finu krpu sipao nekog sredstva za čišćenje, onda krpu stavite na home, pritisnite home i vrtite u krug. Videćete koliko ima prljavštine na krpi. Kada očistite tako, posle suvim delom krpe isto ponovite, pritisnite home i vrtite u krug.
https://www.youtube.com/watch?v=yBfhCmq9VkA
https://www.youtube.com/watch?v=z8_TWW9TbR0
E ovako, ja to ne bih direktno sipao alkohol kao na klipu, već na jednu finu krpu sipao nekog sredstva za čišćenje, onda krpu stavite na home, pritisnite home i vrtite u krug. Videćete koliko ima prljavštine na krpi. Kada očistite tako, posle suvim delom krpe isto ponovite, pritisnite home i vrtite u krug.
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
Azimuth napisao:Ceftriaxone, pa za sve brendove vazi ovo. Naravno, podrazumeva se da su legalno kupljeni tj u legalnim prodavnicama i da imas fiskalni. Prosto je takav zakon i svi koji posluju u Evropi moraju da ga se pridrzavaju. Zato i nemas sve brendove ovde, nekima to prosto ne odgovara.
Важи, само што ти они кажу да не важи све док им не запретиш да ћеш контактирати представништво одређене фирме.
Сећам се годинама је била она фора: ЛГ телевизори из Мађарске се овде могу сервисирати, а Самсунг не може (или обрнуто).
Барабо, нећу сад ништа да петљам. Видећу како ће бити наредних дана, па ако ме буде смарало, однећу га у сервис.
ex ivan87
- Azimuth
- Moderator
Jedino sto Apple razlikuje od drugih jeste ta internacionalna garancija tj da je mozes ostvariti i izvan zemlje u kojoj je kupljen telefon.
Sto se popravke dugmeta tice, ne bih ja tu nista petljao, svi imamo garancije i sve sto treba jeste da se ode do servisa pa neka oni vade oci sa njim.
Sto se popravke dugmeta tice, ne bih ja tu nista petljao, svi imamo garancije i sve sto treba jeste da se ode do servisa pa neka oni vade oci sa njim.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
@iLuka, nisam ekspert, vec sam samo otvoren da naucim nove stvari 
Cekajte, ako neko ima problem sa home tasterom, a poseduje internacionalnu garanciju (iPhone kupljen kod operatera ima tu garanciju), zasto ne bih odneo telefon u servis i oni neka ciste dugme ako je problem prasina i sl?
Sto se loma ekrana tice sta tu garancija pokriva? Ako ja ispustim telefon i pukne ekran to je onda moja krivica predpostavljam da tada treba da platim cenu ekrana?
Trece pitanja, ako neko od vas koristi iTools, u tom programu mu pise kada je telefon kupljen, u mom slucaju 20. januar i taj datum je oznacen kao pocetak garancija, a kao istek garancije se navodi 20. januar 2016., dakle jedna godina, sta je sa drugom godinom?, jel' ta druga godina podrazumeva samo mt:s garanciju (moj je iz mt:s-a)?

Cekajte, ako neko ima problem sa home tasterom, a poseduje internacionalnu garanciju (iPhone kupljen kod operatera ima tu garanciju), zasto ne bih odneo telefon u servis i oni neka ciste dugme ako je problem prasina i sl?
Sto se loma ekrana tice sta tu garancija pokriva? Ako ja ispustim telefon i pukne ekran to je onda moja krivica predpostavljam da tada treba da platim cenu ekrana?
Trece pitanja, ako neko od vas koristi iTools, u tom programu mu pise kada je telefon kupljen, u mom slucaju 20. januar i taj datum je oznacen kao pocetak garancija, a kao istek garancije se navodi 20. januar 2016., dakle jedna godina, sta je sa drugom godinom?, jel' ta druga godina podrazumeva samo mt:s garanciju (moj je iz mt:s-a)?
Poslednja izmena od znemanja u Sub, 14. Mar 2015. 15:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
За ово прво се слажемо. Не бих ја ту ништа дирао ако ће они да одраде.
За ово друго гаранција не важи. У ствари, ако имаш Apple care, онда не плаћаш пуну цену поправке, већ један део, или ништа, зависи од модела.
На треће немам одг, и мене занима исто.
За ово друго гаранција не важи. У ствари, ако имаш Apple care, онда не плаћаш пуну цену поправке, већ један део, или ништа, зависи од модела.
На треће немам одг, и мене занима исто.
ex ivan87
ja sam dobio, kada sam uzimao prvu 6icu u mts, dve godine garancije... shvatio sam da je prva godina apple garancija a drugu dodaje telekom jer je po zakonu da svaki uredjaj ima 2 godine kupljen kod nasih legalnih prodavaca tj. uvoznika... sto mts i jeste...
- Azimuth
- Moderator
Ne, cekaj, stani, polako
Da krenem zguza
Apple daje godinu dana garancije po defaultu zbog USA zakona. E sad, kako su morali da usklade sve sa Evropskim zakonodavstvom, ovde, na ovom kontinentu, svaki legalno kupljen iPhone ima 2 godine garancije.
U cemu je caka i zasto nam treba taj fiskalni ili bilo koji drugi dokaz o kupovini telefona u legalnim radnjama?
U njihovim (Apple) bazama se jos uvek ne pravi razlika izmedju telefona kupljenih u Evropi i u USA ili gde vec, navodno rade na tome i bice sredjeno tako da ti nece trebati fiskalni. Dok to ne srede, servisi u Evropi (pa i kod nas) traze fiskalne racune/ugovore kao dokaz da su telefoni zaista kupljeni u Evropi.
Sto se loma ekrana tice, postoji tzv. Apple special care koji pokriva (ako sam dobro razumeo) dve stete i produzava garanciju za jos godinu dana. Sama cena te usluge ne znam kolika je, ali znam da mozes bilo koje dve stete tj kvara da prijavis i oni ce to srediti/popraviti/zameniti telefon. Da li je to isplatino ili ne, to je na svakome od nas da odluci.
Sto se ciscenja tice, meni na pamet ne pada da bilo sta radim sve dok imam garanciju na telefon. Oni su tu da srede svaki problem sa telefonom, tako da...

Apple daje godinu dana garancije po defaultu zbog USA zakona. E sad, kako su morali da usklade sve sa Evropskim zakonodavstvom, ovde, na ovom kontinentu, svaki legalno kupljen iPhone ima 2 godine garancije.
U cemu je caka i zasto nam treba taj fiskalni ili bilo koji drugi dokaz o kupovini telefona u legalnim radnjama?
U njihovim (Apple) bazama se jos uvek ne pravi razlika izmedju telefona kupljenih u Evropi i u USA ili gde vec, navodno rade na tome i bice sredjeno tako da ti nece trebati fiskalni. Dok to ne srede, servisi u Evropi (pa i kod nas) traze fiskalne racune/ugovore kao dokaz da su telefoni zaista kupljeni u Evropi.
Sto se loma ekrana tice, postoji tzv. Apple special care koji pokriva (ako sam dobro razumeo) dve stete i produzava garanciju za jos godinu dana. Sama cena te usluge ne znam kolika je, ali znam da mozes bilo koje dve stete tj kvara da prijavis i oni ce to srediti/popraviti/zameniti telefon. Da li je to isplatino ili ne, to je na svakome od nas da odluci.
Sto se ciscenja tice, meni na pamet ne pada da bilo sta radim sve dok imam garanciju na telefon. Oni su tu da srede svaki problem sa telefonom, tako da...

iz nekog razloga su naveli da nece uzimati na servis telefone kupljene i donesene iz USA... zasto - nemam pojma...
fiskalni je dokaz da si ga kupio negde u EU, ukljucujuci i nas jadnike, jer sigurno moze da pravda svoju cenu popravke kasnije sa tim racunom... verovatno ga iskopira i posle ima neki povracaj novca ili sta vec...
fiskalni je dokaz da si ga kupio negde u EU, ukljucujuci i nas jadnike, jer sigurno moze da pravda svoju cenu popravke kasnije sa tim racunom... verovatno ga iskopira i posle ima neki povracaj novca ili sta vec...
- Azimuth
- Moderator
iLuka, to su rekli iz iStyle. Postavio sam link negde, RATEL je taj koji odredjuje pravila tj odredjuje koji ce se uredjaji servisirati a koji nece, pa su tako dobili licencu za ove kupljene u Evropi ali ne i za one preko bare. Zasto je to sve tako? Verovatno zato sto iStyle nije Apple servis nego samo imaju licencu da popravljaju njihove uredjaje, isto kao i Macola. Kad budu otvorili Apple servis, tada nece niko moci da im diktira pravila niti da im odredjuje koje telefone mogu a koje ne mogu da popravljaju tj za koje da uvaze garanciju za za koje ne.
EDIT:
Evo ga Link
EDIT:
Evo ga Link
- znemanja
- Moderator
Da, znaci u sustini imam jednu godinu "prave" Apple garancije, druga godina je klasicna mt:s garancija.
A koliko kosta doplata za tu special care garanciju i da li je moguce nju ostvariti u Srbiji?
Sledece pitanje koje se namece je sledece. Kada istekne godina "prave" Apple garancije, a kod nas u Srbiji nema Apple store-a, da li ja mogu sa dokazom o kupovini uredjaja u Evropi, da odem u Bec, Berlin ili neki drugi grad koji ima Apple store i tamo ostvarim pravo na garanciju?
A koliko kosta doplata za tu special care garanciju i da li je moguce nju ostvariti u Srbiji?
Sledece pitanje koje se namece je sledece. Kada istekne godina "prave" Apple garancije, a kod nas u Srbiji nema Apple store-a, da li ja mogu sa dokazom o kupovini uredjaja u Evropi, da odem u Bec, Berlin ili neki drugi grad koji ima Apple store i tamo ostvarim pravo na garanciju?
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
iskreno ne znam ko bi od nas nosio jedan te isti telefon duze od godinu dana

- Azimuth
- Moderator
Obe garancije su prave garancije. Nema razlike, jedino sto ti jos uvek za drugu godinu treba fiskalni tj ugovor da bi je ostvario jer nisu sredili bazu podataka i nisu razvrstali telefone kupljene u Evropi i one izvan Evrope. Tokom te dve godine, bilo koji servis u Evropi ce ti srediti telefon.
Sto se Apple care tice, ne znam cene, to zavisi i od starosti aparata, modela i ko zna kojih jos faktora. Mislim da se u iStyle to moze proveriti i da oni to rade tj mozes kupiti kod njih.
Sto se Apple care tice, ne znam cene, to zavisi i od starosti aparata, modela i ko zna kojih jos faktora. Mislim da se u iStyle to moze proveriti i da oni to rade tj mozes kupiti kod njih.
- znemanja
- Moderator
@iLuka i to sto kazes
@Azimuth, kapiram, imam dve godine, ali za drugu godinu mi treba neki dokaz o legalnoj kupovini u Evropi.
Kada dobijem malo slobodnog vremena svraticu do iStyle-a da se raspitam o special care garanciji, ali mislim da to nece biti uopste jeftino pa se namece pitanje isplativosti toga.

@Azimuth, kapiram, imam dve godine, ali za drugu godinu mi treba neki dokaz o legalnoj kupovini u Evropi.
Kada dobijem malo slobodnog vremena svraticu do iStyle-a da se raspitam o special care garanciji, ali mislim da to nece biti uopste jeftino pa se namece pitanje isplativosti toga.
- Azimuth
- Moderator
Za sada ti treba neki dokaz o kupovini, sto ne znaci da se nece promeniti u neko skorije vreme. Mislim, super sto imas internacionalnu garanciju, ali zamisli odes negde napolje, desi se neki peh a nisi poneo ugovor/fisklani i nece da ti uvaze garanciju. Pa tacno da ih zapalis.
A ovo za special care javi kad saznas nesto vise
A ovo za special care javi kad saznas nesto vise