Najavljen Apple iPhone!

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

He, he, 2 dana slučajno nisam na netu, i danas kucam u googlu "iphone", tražeći možda neke nezvanične slike, i naletim na ovo čudo, i rek'o nemoguće da niko nije primetio. I otvorim kafić i imam šta da vidim: već ste se sjatili ko......... :oops: šalim se naravno!
Sećate se da nisam neki preterani ljubitelj iPoda bio, i da i dalje mislim da imaju preterane cene, ali ovo je stvarno jedna od najboljih stvari koje se mogu videti. Što se reprodukcije muzike tiče, ovo nije muzički uređaj, kao što je to verzija sa hardom koji je ionako ceo i napravljen oko tog harda, ali za one koji su do sada furali nano će biti sasvim dovoljan. Ovde sad ima mnogo više elektronike za upakovati, pa je ovo i logično. Takođe je činjenica da se populacija koja će da koristi samo telefon razlikuje od od one kojoj treba i vrhunski plejer, a znamo da telefon ume da ispadne, i onda je pitanje šta će biti sa diskom. Techno manijaci već imaju svoje plejere koje znaju da čuvaju. Ako će i ekran da prati tradiciju dosadašnjih appleovih proizvoda, a ne vidim zašto ne bi, onda će i tu dobro da pojede konkurenciju. Glavni prblem će im ostati cenovna politika, i software. Ostaje samo da se nadamo da će biti (ako sam dobro pročitao) widgeta za dž.

:)
Poslednja izmena od gargamel4 u Čet, 11. Jan 2007. 13:53, izmenjeno 1 put ukupno.

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

misha napisao:@Misa011, lepo je specificirano da nema 3g. zmijsko_telo, zaista mislim da si u pravu, do kraja godine ce biti najavljeni, i vec biti u prodaji, daleko bolji telefoni, tj. uredjaji. nego ljudi, sta vi mislite o display-u ovog telefona? mislim da i nije nesto preterano kada je kvaltiet u pitanju, s obzirom na to da ce nokia i ostali uskoro poceti da najavljuju telefona primetno manjih dimenzija, a opet, u VGA rezoluciji... kamera takodje, 2MP, stvarno slabno za danasnjicu, kamoli za 10ak meseci...
bas tako,sada je ok i ima dosta dobre funkcije,ali za godinu dana kada n95 bude vec stari model ,kada ce se na ulici nositi n97 ovo ce biti staro smece,a bice relativno skupo u losem kucistu,veliko ko cigla i ko ce jos hteti da kpi fon sa tom ekrancinom,pa jedino da nosis u torbi ili ogromnoj futroli,za dzep nije sigurno,pre bih kupio pmp ili sony psp,iphone je trebao da bude ovakav(2mpx,8gb,ekran velicine n73,metalno kuciste,110g,105x16x45mm i da se prodaje odma ,a ne za godinu dana
ko ce hteti muzicki uredjaj koji ne staje u dzep,ali ljudi su naivni pa ce ko sumanuti kupovati iphone,zato sto nemaju pojma sta im zaista treba pa kupuju na slepo i veruju u sve sto apple kaze i stvori,to je tajna njihovog buduceg uspeha,neverovatno
ja ga sigurno necu uzeti,je ni sad mi nije tolko poseban
bas me interesuje kako ce funkcionisati servis i prodaja rezervnih delova za i phone ovde kod nas,kakva ce to komedija biti,ako kupis kod ovlashcenog distributera iphone za 500e i crkne ti baterija i odes do njega kad ono baterija 50e ili je cak ni nemaju,pa ti otvore telefon da ti nesto zaleme
nokia c7

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Preterujete! Srljate sa komentarima!

Realnost: razlika izmedju i-pod-a i svih ostalih mp3 playera ekvivalentna je razlici i-Phone-a i ostalih telefona!
Kako ne bi protumacili plitko ovaj moj komentar podseticu vas da POSTOJE extra mp3 playeri (sony, iriver...) ali opet je ipod na vrhu! Drugim rechima- POSTOJE extra telefoni, da ih ne nabrajam, ali ovo ce biti na vrhu! Pa ko voli nek izvoli, a ko zavidi nek pljuje.....

Jedino je gargamel4 dotakao srz (detalj: nije Hard disk, vec flash! mnogo boljeeee)
...shit happens... keep d smile!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

blade_bre, kao što rekoh: iPod je dobar ali je preskup ..... verujem da će tako biti i sa ovim telefonom ..... i slažem se sa llulle da će najveći problem biti popravke i dodatna oprema (za glupi punjač za iPod mi traže 3000din!)...

pozdrav...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

hoces da nosas apple... ima da ga platis! :lol: :lol:

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 17:33

Post od Rapid »

Ne kontam stvarno frku oko ovoga... =/
Da je lep, jeste, ali šta još?
n95, ili naslednik w950 će ga uveliko šiti u svemu... =/
Ladno ne mogu na njega da se instaliraju dodatni programi...Jaka mi vajda od OS-a...
Ono...Po mom mišljenju igračka za bogate klince (još će svaki vlasnik iPod-a ovo da uzme :) )
U vreme 3G-a, kako su mogli da naprave takav propust da telefon ima samo EDGE?!!
Nosio bih ga, ali realno mislim da ne vredi više od 400$, za te pare ću kupiti neku funkconalniju stvarčicu nego što je ovo...

I za kraj:
http://gizmodo.com/gadgets/cellphones/t ... 228100.php :D
5530XM

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Rapid, pa za svaki telefon na ovoj kugli zemaljskoj moze da se nadje 5 razloga zbog koji je "sucks" :wink:
Komentari tipa "samo 2Mpx kamera" ili nema prosirenje za kartice vec "samo 8GB interne memorije" su bezveze. Evo npr. Nokia N95 ima prosirenje za karticu, ali te kartice imaju max 2GB memorije, tako da je iPhone po pitanju memorije bolji od N95. 3G i Symbian su izostavljeni jer bi uticali na dimenzije telefona, a ovaj telefon je pre svega pozerski.
Da ce telefon biti skup, bice, ali takva je situacija i sa iPodom. Neuporedivo je skuplji od konkurencije, iako je razlika u kvalitetu minimalna ili ne postoji.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Rapid »

iPod je iPod, a za iPhone ne može isto da se kaže, pošto će ga tadašnji telefoni prevazilaziti u svim funkcijama...
Je s' pozerski, al mogli su malo manjeg da ga naprave, kad već ima toliko inferiorne funkcije u odnosu na druge uređaje... =/
Onaj link sam ostavio radi šale... =/
5530XM

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
Kontakt:

Post od misha »

Rapid potpuno se slazem! jeste da su ipod player-i na prvom mestu, ali ovaj telefon svakako nece biti broj jedan kada je u pitanju mobilna telefonija... nema bez razloga nokia vise od 30% trzista... do kraja godine ce se masovno kupovati telefoni sa kamericama od bar 3 MPix, autofokus, fenomenalni dispaly, funkcionalnost... a iphone ce samo biti apple ekskluziva koja ce upravo na osnovu toga drzati visoku cenu....

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Da su mu smanjili dimenzije, ne bi imao touchscreen od 3,5 :)
Ovom telefonu dugacka lista specifikacija nije na prvom mestu, on ima shmek druge vrste, a to sto je Appleov mu jos vise podize cenu. Ko to voli, nek izvoli... Nekome je bolji Samsung od SE, nekome Vertu (onaj bez GPRSa, bluetootha i digitrona) od N95, ljudi se razlikuju...
Ovo sto sada radite je da poredite babe i zabe, mada iPhone ima solidne funkcije, sigurno ce imati odlican zvuk, a kamera od 2Mpx ce biti sasvim dovoljna. Jedini problem ce biti cena :roll:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

od svih pet razloga sa one liste samo je peti zaista opravdan - baterija koja ne može da se menja ..... a ovaj tel će sigurno više opravdati svoju cenu nego što je to bio slučaj sa V3 Motorolom kad se pojavila :D ...

pozdrav...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa naravno da nisu hteli sve što postoji da mu ugrade. Na polju MP3 plejera imaju 3 modela, tako da je ovo prvi, ali vervatno ne i jedini.

iPod je postao brend za sebe, a telefoni, i kompovi se brže menjaju i padaju im cene. Videćemo šta će biti.

8GB je dovoljno (Bil Gates reče svojevremeno 640KB, i ostade živ) :lol: :lol:

Možda za sada (a i pitanje je kada će zvanićno krenuti u prodaju) programa nema, ali sa podrškom za widgete, mislim da će sve biti u redu. U svetu kompjutera imamo dominantni Win, Lin, ali postoji i opstaje OS-X, kod mobilnih: Symbian, WinMobile, ali evo i konkurencije.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ok,konacno je predstavljen iPhone,al ajde sad zamislite sta ce tek SonyEricsson da izbaci da pomuti malo racune Apple-u :wink: :wink: :wink: (akcenat je opet u velikoj meri na muzici,pa ce sigurno biti neko Walkman cudoviste)
Znamo da Apple nema nikakvog iskustva u telefoniji,sto moze ali i ne mora da znaci da nece imati ljutu konkurenciju.Postavili su dobar domaci zadatak ostalima,mada mislim da se ozbiljni proizvodjaci nece previse uzbudjivati oko ovog.Bice vise skoncentrisani na funkcije nego na pozerstvo.
iPhone - samo za ljubitelje iPod-a (bio nekad :roll: )

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
Kontakt:

Post od misha »

blade_bre, ne ne, to nikako nije odgovor na iphone, jer n800 nije telefon. to je internet uredjaj koji nema ni podrsku za gsm, a ni za edge, 3g...

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od blade_bre »

auuuuuuu. da da, izvinjavam se!! :oops:

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

For the record, 500$ koliko trenutno traže za ovu stvarčicu je prava sitnica kad se uporedi sa onim nakrcanim high-tech đubretom koje Nokia trpa niz grlo slijepim sljedbenicima zadnjih par godina za iste ili (duplo) veće pare...

iPhone ne da nije šminka, nego je po mnogo stvari prava revolucija... naravno, ne na polju telefona, već hibridnih uređaja. Očekivao sam fantastičan gadget od Applea, ali ovo je prevazišlo sva moja očekivanja.

Pogledajte video klip, tek kad se vidi spravica u akciji postaje jasno šta su napravili: http://www.youtube.com/watch?v=6x2_ZARmeUk
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

sad posto sam pogledao snimak...no comment :roll: perverzija.....svarno mi deluje vrhunski :roll:
8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Sinoc mi prica drug,kako je gledao prezentaciju iphona i za ovo zumiranje slike,bas sam bio iznenadjen.Evo sad sam video ovaj snimak i stvarno no comment :o :lol: :lol: .Po meni nije cudo sto ovaj mob izlazi krajem godine,ostali ovo mogu da sanjaju.A i cena nije velika,za ono sta daje ovaj fon,kada recimo n92 kosta 1000e :uhuh: ,mislim sta je to 500$ za ovu stvarcicu.A i kamera mozda nije problem,jer vecina mobilnih i sa 3.2mp su mnogo gori od digitalnih fotoaparata sa3mp,tako da je mozda ova kamera bolja i od nekih mob. koji imaju 3mp :wink:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Rapid
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Rapid »

E, 500 evra je kad se uzme u ugovoru sa Cingular-om.
Cena će verovatno biti dosta veća kad se kupuje van mreže, tj. da nije brendovan.
5530XM

Odgovori