Nažalost mnogi i to nije samo Apple u pitanju.luca napisao:ko u srbiji odvaja od usta i pritom kupuje telefon pd 700eur!?
iPhone 6
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Re: Одг: iPhone 6
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Re: iPhone 6
Baš tako...većina ovde na forumu znaju redosled cena svakog novog modela telefona...i svi se strpe da prodje prvi talas i onda svako prema svojoj potrebi i svojim mogućnosti ma kupuje određeni novi model telefona...
Huawei
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
E sad svi lupetate za medalju. Kakva realna cena, kakvi bakraci... To se neko tesi u fazonu kiselo je grozdje. Da imamo para, svi pokupovali... Samo nemoj da se neko javi da on ne bi... Znaci, uzmimo opciju da nam pare nisu problem... Na prste jedne ruke, sa ostatkom bih pobrojao one koji ne bi.
Cena ne ta koja jeste, i budimo realni, cenu necega odredjuje trziste, odnosno ponuda i potraznja. Tu nema sta da se doda i oduzme.
U ovom mkmentu, moguce je klepati, i zaraditi poprilicno na oreprosaji novog iPhona, za nekoliko meseci, zarada ce biti sitna! To su cinjenice koje niko ne moze da opovrgne. Ko ga zeli i moze da plati kupice. Ko ne, nece
Cena ne ta koja jeste, i budimo realni, cenu necega odredjuje trziste, odnosno ponuda i potraznja. Tu nema sta da se doda i oduzme.
U ovom mkmentu, moguce je klepati, i zaraditi poprilicno na oreprosaji novog iPhona, za nekoliko meseci, zarada ce biti sitna! To su cinjenice koje niko ne moze da opovrgne. Ko ga zeli i moze da plati kupice. Ko ne, nece
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ode tema u off, vraćajte se što pre. 

apple uredjaji jesu kvalitetniji od drugih i jesu vredniji te razlike koliko REALNO kostaju... ta realna razlika je mizerna u odnosu na note3, 4, S5, Z2, Z3, M8...
cene kod nas nisu realne jer nemamo apple store niti uredjaje u prodaji preko mreze... ja sam dva puta imao 450e i oba puta sam uzeo 5c umesto note 3 koji je kostao u evro isto u tom trenutku.
I OPET BIH uvek kupio apple pa i da kosta manje od samsunga ili sony-ja, npr, jednostavno - svidja mi se sve kod njih sta i kako nude. licna stvar, stvar ukusa...
uvek postoji ta masa (po mom misljenju oko 2/3 populacije i u bilo kojoj zemlji sveta), koja je pogresno vaspitana, pridaju vaznost pogresnim zivotnim vrednostima i tu nema sta da se prica i nemojte da se zavaravate da je to kod nas drugacije ili da smo posebni po necemu... to se zove moralna sirotinja.
iphone je kod nas malo na glasu, losem ili dobrom ne bitno, jer vecina ne moze da ga kupi zbog gore navedenih razloga.
ako dodje kod mts ili vip-a, videcete kako ce se stvari promeniti. u USA je iphone nesto normalno i stvar afiniteta od coveka do coveka, nema veze sa statusom u drustvu itd...
cene kod nas nisu realne jer nemamo apple store niti uredjaje u prodaji preko mreze... ja sam dva puta imao 450e i oba puta sam uzeo 5c umesto note 3 koji je kostao u evro isto u tom trenutku.
I OPET BIH uvek kupio apple pa i da kosta manje od samsunga ili sony-ja, npr, jednostavno - svidja mi se sve kod njih sta i kako nude. licna stvar, stvar ukusa...
uvek postoji ta masa (po mom misljenju oko 2/3 populacije i u bilo kojoj zemlji sveta), koja je pogresno vaspitana, pridaju vaznost pogresnim zivotnim vrednostima i tu nema sta da se prica i nemojte da se zavaravate da je to kod nas drugacije ili da smo posebni po necemu... to se zove moralna sirotinja.
iphone je kod nas malo na glasu, losem ili dobrom ne bitno, jer vecina ne moze da ga kupi zbog gore navedenih razloga.
ako dodje kod mts ili vip-a, videcete kako ce se stvari promeniti. u USA je iphone nesto normalno i stvar afiniteta od coveka do coveka, nema veze sa statusom u drustvu itd...
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
po meni realna cena bi bila: 6+ u rangu sa note4 (ako bude oko 700 evra), a 6 50-ak evra vise od M8 (da ne kazem s5,posto mislim da je i on precenjen)
iphone 6 kosta vec u apple store-u 650e i to je kao sto su rekli 100e vise od 5s koji i sada kosta u vecini njihovih radnji oko 580... za 6+ nisam siguran jer nema informacija po sajtovima zvanicnih cena ali on bi trebalo da bude oko tj maximalno 800...
e sad, znajuci da u apple store-u cena ne pada, to je malo mnogo za 6+ ali 6ica mora da kosta vise za oko 80ak eur od konkurencije...
e sad, znajuci da u apple store-u cena ne pada, to je malo mnogo za 6+ ali 6ica mora da kosta vise za oko 80ak eur od konkurencije...
Poslednja izmena od iLuka u Pon, 22. Sep 2014. 21:09, izmenjeno 1 put ukupno.
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
U pravu je iLuka za Apple Store, kod nas su cene takve zašto što zvanične radnje nema.
- dachakragujevac80
- Expert
Phonearena uradila vec detaljne recenzije:
http://www.phonearena.com/reviews/Apple ... iew_id3796
kao i mobile-review:
http://www.mobile-review.com/review/apple-iphone6.shtml
http://www.phonearena.com/reviews/Apple ... iew_id3796
kao i mobile-review:
http://www.mobile-review.com/review/apple-iphone6.shtml
Phone arena je postala iphone arena, od kako je izašao ip6, gotovo da nema drugih vesti na njihovom sajtu. Čak im je i dizajn sajta u skladu sa iOS8. Testovi na različitim sajtovima se jako razlikuju, ne treba verovati svačemu.
Evo jednog video testa: http://www.youtube.com/attribution_link ... re%3Dshare
Nije lako sa većim ekranom, tj. manjim.
Treba gurati sve te piksele. Fluidnost i optimizacija za primer.
Evo jednog video testa: http://www.youtube.com/attribution_link ... re%3Dshare
Nije lako sa većim ekranom, tj. manjim.

Poslednja izmena od Nennad u Pon, 22. Sep 2014. 23:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
I na kraju tog testa dođe miodrage i kaže da nexus 5 previše baguje zbog tog glupog, usporenog androida. [emoji1] [emoji51] [emoji57]
U tom testu je nexus 5 bio na dalvik-u. Auu sašio bi ga na ART-u... Uh tek da je bio na custom rom-u.
U tom testu je nexus 5 bio na dalvik-u. Auu sašio bi ga na ART-u... Uh tek da je bio na custom rom-u.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- dachakragujevac80
- Expert
Danas se obična šestica pojavila prvi put u Hrvatskoj,kod njihovog ovlašćenog distributera. Model sa 16 GB u sve tri boje košta 8499 kuna,iliti 131904 dinara ili 1117 evra (ako evro računamo 118)! Znači haos! Dodaš još malo i kupiš solidnog Punta 2!
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Već smo pričali o tome. Konkretno što se Apple-a tiče, najnoviji MacBook Air košta 750€, pametnom dosta.dachakragujevac80 napisao:Danas se obična šestica pojavila prvi put u Hrvatskoj,kod njihovog ovlašćenog distributera. Model sa 16 GB u sve tri boje košta 8499 kuna,iliti 131904 dinara ili 1117 evra (ako evro računamo 118)! Znači haos! Dodaš još malo i kupiš solidnog Punta 2!

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Joxy, kakvo ti je to poređenje? Hoćeš MBA da izvučeš iz džepa i telefoniraš? Nema ti poređenje logike.
I cene za MBA kada si zapeo:

Prestanite više da smarate sa cenom iphone 6. Ko ima para kupićei ako mu se sviđa, ko nema neka se protegne koliko može, a ne da traži opravdanje da je nešto skupo. I ferari je skup ako nemate, ako imate možda je i povoljan u odnosu na nešto drugo. Neko sa puntom 2 (to sam naveo kao primer jer je neko gore spomeno) sigurno ni ne pomišlja o najnovijem iphone 6, osim ako nije lud.

Prestanite više da smarate sa cenom iphone 6. Ko ima para kupićei ako mu se sviđa, ko nema neka se protegne koliko može, a ne da traži opravdanje da je nešto skupo. I ferari je skup ako nemate, ako imate možda je i povoljan u odnosu na nešto drugo. Neko sa puntom 2 (to sam naveo kao primer jer je neko gore spomeno) sigurno ni ne pomišlja o najnovijem iphone 6, osim ako nije lud.
miodrage napisao:E sad svi lupetate za medalju. Kakva realna cena, kakvi bakraci... To se neko tesi u fazonu kiselo je grozdje. Da imamo para, svi pokupovali... Samo nemoj da se neko javi da on ne bi... Znaci, uzmimo opciju da nam pare nisu problem... Na prste jedne ruke, sa ostatkom bih pobrojao one koji ne bi.
Evo ja ne bih,mogao bih da ga kupim odmah,ili bilo koji flagship ali smatram da je cena preterana i nema veze sa mozgom.
Onaj ko pati od novog modela taj ce prodati i kravu da bi ga kupio,na srecu ima i nas koji smo normalni pa malo racionalnije sagledavamo stvari.
Jesmo u manjini al opet.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa to sam i ja isto rekao. Ko ga zeli, i moze da plati, kupice. Nema tu neke filozofije. Najlakse je naci zilion izgovora.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pogrešno si razumeo. Ja sam samo rekao šta je bolje kupiti, potpuno je suludo i besmisleno da telefon bude skuplji od laptopa koji je pritom u svom segmentu jedan od najboljih ako ne i najbolji laptop na svetu, što za iPhone nikako ne možeš da kažeš.Baraba napisao:Joxy, kakvo ti je to poređenje? Hoćeš MBA da izvučeš iz džepa i telefoniraš? Nema ti poređenje logike.
A što se punta tiče, kada si već njega spomenuo, potpuno nema veze sa ovim, recimo čovek može da ne voli automobile i da mu bude potpuno svejedno koji auto vozi, a da ima sa druge strane kule i gradove, kupuje telefone najnovije itd. Nije to merilo.
Behemoth je lepo objasnio situaciju.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Manite se poređenja više ...uopste nema smisla porediti ko bi pre sta kupio...
Sto ljudi što ćudi...
Nemamo svi iste želje i ukuse..
Cena je takva kakva je...ljudi kupuju...ko može nek izvoli iz želje iz ljubavi prema iphone ili bilo kog razloga...
Svaka roba ima svog kupca uvek bilo i biće...
Nije ni prvi ni zadnji iphone koji ima takvu cenu kakva je a isto tako će i da drži cenu kao i obicno...
Sto ljudi što ćudi...
Nemamo svi iste želje i ukuse..
Cena je takva kakva je...ljudi kupuju...ko može nek izvoli iz želje iz ljubavi prema iphone ili bilo kog razloga...
Svaka roba ima svog kupca uvek bilo i biće...
Nije ni prvi ni zadnji iphone koji ima takvu cenu kakva je a isto tako će i da drži cenu kao i obicno...
Huawei
Ma uvek se oko Iphone-a spekulisalo o previsokim cenama.
Jbg Apple sekta raste iz dana u dan i moze im se.
Jbg Apple sekta raste iz dana u dan i moze im se.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.