iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

iPhone 6

Post od Joxy »

oxigen napisao:I kakav je osecaj posle note 3 koristiti 4.7 inca ekrana ?
Као што сам већ рекао лично волим телефоне са великим екраном али да је сразмеран кућишту и димензијама телефона што је свакако случај са Ноут серијом, све је лепо скоцкано.
Мени прелазак није представљао никакав проблем, тих 4.7 инча је сасвим океј за свакодневну употребу. Чак ми сада Ноут или неки други већи телефон када га узмем у руке делује огромно. Све је ствар навике. ;)
Што се тиче боје, обавезно Space gray, пусти ти ове "златне момке", не знају шта причају, ударила им златна боја у главу. :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: iPhone 6

Post od znemanja »

Slazem se da je u dimenzije iP6 plus mogao bez problema da stane ekran od 5.7 ili 5.9 inca, ali tada bi se narusio klasican izgleda iPhone modela. Pritom iP6 plus je svega milimetar ili dva veci od Note 3 sto svakako nije nesto mnogo.
Nemojte da odvracate coveka od zlatne boje, telefon je u toj boji najlepsi :) gold i silver bas deluju elegantno i prefinjeno :) [emoji41]
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

iPhone 6

Post od Joxy »

6 Плус је од Ноте 3 дужи за "читавих" 7 мм што није баш занемарљиво. ;)
Ужи је за око 2 мм и тањи је за 1.2 мм. :)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Kada se sve sabere dodje na isto :)
Salu na stranu, mislim da dimenzije iP6 plus stvarno nisu velike, ja sam se bez problema adaptirao a presao sam sa poprilicno kompaktnog galaxy S4 modela.
Najbolje resenje je da potencijalni kupac ode do neke poslovnice operatera, pogleda oba modela i odluci koji mu, shodno dimenzijam, vise odgovara.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Drustvo hvala na komentarima ali jos ne mogu da se odlucim da li gold ili silver mada me sve nekako vuce na gold :) definitivno ce biti ajfon 6 sa 64gb 6+ mi je bas veliki za upotrebu. Sada je ostao samo jos jedan mali problemcic trebam prodati moj Note 3 :wink:
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Note 3 je trazena roba, samo ako je cena realna. Ne slusaj ove sto te nagovaraju za gold, svi oni sviraju harmonike, nose prstenje i zlatne zube, na malom pretu imaju poduzi nokat ako zasvrbi. Umalo da zaboravim, cackalice ne vade iz usta. Uzmi lepo muski telefon, nemoj da se kajes :D

E sad salu na stranu, uzmes onaj koji ti odgovara. Gold i silver su spreda isti, beli, a ledja su zanemarljiva i ne vide se ako telefon stavis u neki "case".
Ako se odlucis da uzmes neku zastitu, moj savet je da ne stedis na tome i da odmah uzmes nesto kvalitetno.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Licno mislim da je ultra tanki silikon najbolja zastita. Elastican silikon dosta doboro amortizuje sile koje deluju na objekat prilikom pada, udara i sl.
Pritom providni silikon ne skriva boju telefona :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Azimuth, pa naravno da pustam nokat na malom prstu, cime drugim da iscackam zube kad se najedem bele slanine sapunjare i luka?
Ali to mi nista ne smeta, kad razvucem svoju dugmetaru, cela ulica zaigra "dvojku"! :lol: :lol: :lol:
A i ti si nasao da mu nudis Ajfon kao muski telefon, umesto da uzme neku Nokijicu sa alfanumerickom tastaturom, k'o pravi muskarac! :D :lol: :D

Kad smo kod Ajfona, imam jedno ozbiljno pitanje: da li je moguce da se primerci IP6 koji se prodaju kod nas razlikuju po kvalitetu ekrana od onih koji se prodaju u Nemackoj?
Pre desetak dana imao sam priliku da cackam IP6 jednog svog rodjaka koji ga je kupio u Nemackoj, a danas sam ga gledao u Telenoru, i imam utisak da taj kupljen u Nemackoj ima mnogo cistiji i jasniji ekran od ovog u Telenoru!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma jok, nema razlike. Mozda je taj iz Telenora bio samo prljav ili sta vec. Svi iz Evrope su istog kvaliteta i iz iste fabrike, ali u svakom zitu ima kukolja pa se moze ubosti i neki falericni primerak koji se srecom odmah menja za nov.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nije bilo samo do tog jednog primerka IP6. Pored njega su bili jos i 5s, 5c i 6+, i svi su imali nekako cudne ekrane. 5s i 6+ su imali zamucene ekrane, kao i 6-tica, dok je 5c imao jarke i prenaglasene bolje, kao da je AMOLED. Mozda je nesto do napajanja, nemam pojma..

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nemam pojma. Ja sam poredio moj 6, drugarov 6+ (oba uzeta u mts-u) i 6 njegove devojke uzet iz UK. Sva tri imaju identicne displeje i isto rade.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

...moja prva 6ica je bila iz mts-a a sada imam sim free uzet u Ceskoj, potpuno su isti...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

iLuka, znači, prodao si onaj "ranjeni" i uzeo novi? :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ne, ne, ovaj je ranjeni... prvo sam imao srebrno-beli uzet u mts-a i njega prodao pa uzeo 6+ pa prodao pa uzeo ovaj nov space gray...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Auh, ala si se ti naajfonao. :D
Sad ćeš da prodaš taj, pa ćeš da uzmeš zlatni. ;)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

I koja mu boja najvise lezi? :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ovaj crno - sivi je najelegantniji... prosto za svakodnevnicu ako neko tako i gleda uopste boje telefona...
ali za mene je srebrni najlepsi, bitno mi je da je telefon lep, pa zato kazem, imao sam zadnji 5s srebrni, pa prvi ip6 srebrni i opet cu uzeti 6s srebrni u oktobru... :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Da su ih napravili skroz crne, i prednji deo i leđa, to bi bio pun pogodak. Ovako, i meni srebrni najlepše izgleda.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nemate ukusa uopste :P

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Azimuth, mislis nemaju osecaj za lepo. Ja sam od mali nogu imao osecaj za le :lol: po
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Odgovori