iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Re: iPhone 6

Post od iKe »

Ja ovo nisam rekao u nekoj zloj nameri. Jednostavno Apple je firma koji je odavno u ovoj industriji, oduvek su važili za cool kompaniju i imali neki svoj sistem. Od povratka Jobs-a su stvorili kult brenda, koji neki ljudi jako cene i ne interesuje ih ništa što nema logo jabuke na poleđini.
To treba zaslužiti i na kraju i naplatiti.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

iPhone 6

Post od Joxy »

Apolo napisao:Cena iPhone 6, u zavisnosti od kolicine memorije, 750+ kad je izasao, a iPhone 6 plus 850+, znam da je onaj od 128gb bio preko 1000e.
Најскупља је Еџ серија Самсунга. Конкретно нови С6 Еџ у мтс-у без уговорне обавезе је 124 000 и то мислим верзија од 32 ГБ, ко зна колико је од 128. :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

iLuka, U USA ce uvek biti najjeftiniji jer je tu proizvodjac, a i nema carina, akciza i ostalo, vec u Kanadi je skuplji za oko 150 dolara, a brat mi zivi u Australiji kaze kod njih oko 800 australskih, obrnit/okreni dodje ti sve na isto. Jedino da imas nekog u USA pa da ti ponese odande :)
iKe, opusteno, nista nije krivo shvaceno. Diskutujemo samo. Slazem se to za brend, ali eto ja sam jedan od onih koji placa iskljucivo kvalitet i funkcionalnost proizvoda u skladu sa svojim licnim potrebama, nikad ne bih dao neku sumu novca zbog "jabuke" ili imena Galaxy a da mi se telefon mozda cak i ne svidja, prosto sam takav.
Joxy, na ovim crash i testovima izdrzljivosti taj zakrivljeni ekran se jos pokazao kao greska :)
Festina lente.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

Не знам, нисам гледао тестове, само кажем који је најскупљи јер је прича кренула у том правцу. :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Skup je bogami i S6 EDGE ali nesto jeftiniji ako se uzme bez operatera :)
http://www.kupimobilni.com/mobilni-tele ... -edge-32gb
Festina lente.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

iPhone 6

Post od Joxy »

Па о С6 Еџ и причам. :D
На овом линку је цена 840€ верзија од 32 ГБ, у слободној продаји. Од 128 ГБ је сигурно преко 1000€.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Apolo napisao: (...) eto ja sam jedan od onih koji placa iskljucivo kvalitet i funkcionalnost proizvoda u skladu sa svojim licnim potrebama, nikad ne bih dao neku sumu novca zbog "jabuke" ili imena Galaxy a da mi se telefon mozda cak i ne svidja, prosto sam takav.
Normalno. Da imam para na bacanje (kao sto nemam), mozda bih ih i trosio na ime brenda, ovako - ne.
A da su IP6 i 6+ odlicni telefoni - jesu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Na cenu Apple proizvoda dosta utiče brend. No, apple dosta više brine o svojim korisnicima od konkurencije, imaju jako dobar servis, redovni update su ogromna prednost. Opšte je poznato da je cena koštanja nekog proizvoda do tri puta manja od prodajne cene, u tu finalnu cenu se uključuju sve marže, carine, marketing, servis i mnogo drugih stvari.
Edge je skuplji zbog zakrivljenog ekrana, on je tu najskuplja stavka.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

znemanja napisao:Edge je skuplji zbog zakrivljenog ekrana, on je tu najskuplja stavka.
Верујем да је тако, и због самог процеса производње а у неку руку и због егзотике.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Joxy, negde sam čitao da se gg4 savija pod temparaturom od 800 stepeni Celzijusa, dakle dosta kompleksniji proces proizvodnje zakrivljenog ekrana, počev od same matrice pa sve do stakl koje ga štiti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Joxy »

znemanja, интересантно. Онда је дефинитивно највећим делом цена формирана на основу тежине производње али свакако да на цену утиче и чињеница да је као такав јединствен на тржишту. :)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Joxy, Svakako da i činjenica da je zakrivljen utiče na cenu. Osim Note 4 edge, S6 edge je trenutno jedinstven telefon upravo po ekranu i mnogima je ta zakrivljenost ekrana jedna od odlučujućih stavki pri kupovini.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Moje pitanje, zeleo bih da kupim neku flip cover za iP6 plus, mnogo mi se svidja kako izgleda clear view cover za s6/s6 edge, pa me zanima jel neko negde video da li postoji nesto slicno za iP6plus?

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Ako moze pomoc naime radi se o tome da kada mi stigne poruka taj br imam memorisano u imeniku i stigne mi poruka bez imena samo broj sta se tu desava nemam predstavu ako moze pomoc??? Svi brojevi su mi +381
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pazi, za poruke - nemam pojma... za imenik je bilo prica sta i kako ali za poruke :uhuh: jesi probao neki blazi reset, imas u settings-general i dole na kraju vrati podesavanja na fabricko... bezveze...

@znemanja, vidjao sam ali gde je kupljeno i posto - nemam pojma... baci oko na netu cisto da znas kako se zovu i koja je cena pa i kod nasih ilike, istyle, macola... raspitaj se...
meni se svidja takva futrola jer ima sa jedne strane da stavis kes i kartice :)

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

iLuka, jer bi trebao da radim pre tog reseta back up preko itunsa?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

uh, koliko se secam nesto brise nesto ne... dugo nisam to radio...
u svakom slucaju ja uvek radim backup pa onda sta mi treba... nista te ne kosta da sacuvas podatke bre bilo kakvog zezanja sa aparatom...

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

iLuka, hm ne znam videcu jos ako ovo bude ucestalo mada sam pre par dana kupio nov ajfon apdejtovao ga na 8.3. I sad imam ovaj mali problemcic ? Ne radi mi se bas taj reset sta znam verovatno postoji neko resenje za ovaj problem

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pazi, to nije restore pa da ti obrise sve iz telefona... ovo je neka vrsta soft reseta koji ce ti obrisati podesavanja (zvono, alarme, lozinke za wifi gde si se kacio itd)... evo probacu ja sada sta ce se desiti pa ti javljam ovde za par minuta...

...evo me :) trajalo je 4 minuta, settings - general - reset - reset all settings

sva podesavanja je obrisao, vratio sat na PM/AM, obrusao mi password za wifi... itd

aplikacije su tu, mejl nalozi, kontakti... znaci samo sama podesavanja u telefonu su vracena na fabricko stanje :)
Poslednja izmena od iLuka u Uto, 21. Apr 2015. 14:14, izmenjeno 1 put ukupno.

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

iLuka, hvala na pomoci ,sad nesto razmisljam kada se radi updejt na androidu posle toga se radi factory reset da li je takav slucaj i kod ajfona?

Odgovori