pozdrav...
garanciju ces dobiti ako budes uzimao u nasim radnjama (ako zelis javi se na PP da ti dam par saveta)...
ako budes uzimao preko oglasa sa apple garancijom, nov neaktiviran, tu garanciju mozes da ostvaris u bilo kojoj zemlji EU... naravno vodi racuna da bude model iz EU jer ima i modela iz azije, mada mislim da je i sa njima stvar oko garancije ista
sto se tice bluetootha, moze da radi sa drugim uredjajima ali samo ako telefon jailbreak-ujes i ubacis programe koji to omogucavaju, konkretno ranije je radio air blue sharing ili tako nesto, zaboravio sam, nisam ga dugo koristio...
ja ti ne preporucujem jailbreak jer ipak ima razlike u radu samog aparata posle njega... nije tesko uraditi, brzo ce biti gotovo i mozes kasnije da ga ''obrises'' kroz restore na itunes i vratis na ''fabricka'' podesavanja...
baterija, kako god okrenes, sa 3G i wifi ceo dan, koliko god poruka, poziva itd, moci ce da izgura minimum ceo dan tj oko 15,16h dnevno, koliko smo budni, jelte...
ako kupujes polovan 5s, obrati paznju na temu koju je nas kolega @baraba posavio ovde u sekciji apple