iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: iPhone 6

Post od znemanja »

Pri normalnom korišćenju ( net, mp3, društvene mreže messenger-i i sl.) je skoro potpuno hladan, nikakvo zagrevanje se ne primećuje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Apolo, dragi moj WP kolega, to samo naša ljubljena 930-ica ima takvih "vrlina". :D
IP6 se pri nekom normalnom radu ne greje, koliko znam iz priče svog brata od strica koji ga ima od kad je izašao u Nemačkoj, a evo i ovde potvrđuju to ljudi sa foruma, koji ga imaju.
Nego, otkud interesovanje za IP6? I ti odlučio da napustiš WP tabor, i pridružiš se IP eliti? ;)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer, Nazalost, tako je. Ti to bolje znas od mene posto ga koristis. Moje pitanje je bilo vise iz radoznalosti, prosto da napravim neku komparaciju medju uredjajima. Izneo sam u svojim postovima svoje razloge zbog kojih ne bih kupovao bilo koji iPhone (a koji nema veze sa samim radom i kvalitetom iOS-a). Zasad ne menjam ono sto je za mene dobro, a to je WP :)
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Po meni se nijedan najjaci model ne bi smio zagrijavati pri normalnoj upotrebi. To sto se pokusava podvesti da je ok je meni bezobrazno od strane prizvodjaca, prodavca, servisera...
Ipak su to najjaci modeli koji kostaju 2 prosjecne plate i nije uredu da imaju takve propuste.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Novak, slazem sa onim sto pises, ali nema uredjaja koji se ne zagreva. E sad ako je to zaista nesto preterano, onda je za ozbiljnu analizu zasto. Takodje, hladjenje mobilnih telefona je pasivno, pa stoga tu toplotu jace osecamo, jer je i hladjenje daleko sporije. Evo meni je sad posle pola sata na netu prwko mobilne mreze telefon zagrejan, ali nije da se ne moze drzati. Mogu da kazem da je topao...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Jul 2015. 16:16
:: LG L72 + Iphone 6

Post od Coks »

Pozz drustvo :)

Dosao sam u fazu kupovine iPhone 6 za sina , e sad imam par pitanja pa ako mozete pomozite .. Interesuje me da li je dovoljno 16gb ili je ipak 64gb bas potrebno za nekog ko 20g , znaci bice tu malo i igrica , student medicine , znaci ne preterano :P
A onda jos vaznije pitanje za vas , imate li neku preporuku , gde i kod koga kupiti Iphone , ne bi da nasednem i kupim problematican fon i da je slucajno aktiviran , znaci garancija je obavezna , ima svacega tj svega sam se nacitao .. Cene su sarolike , prvo sam gledao na KP , a onda naleteo na temu ( Iskustva sa online prodavnicama ) i tako zavrsio kod vas .. Znaci ovo bi mu bio prvi iOS i znam da je specifican pa ne zelim da se iznenadim kad vec puknem tolike novce , a zasluzio je i nema nazad :)

Unapred zahvalan ..

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Od 16 ti ostaje 12.gb.Racunaj da je jedna slika 3-5 mb,minut snimka preko 100mb.Njemu ce verovatno biti zanimljivo da proba sve i svasta,tako da bi 64 gb bilo idealno.Sto se tice KP.ima tu dosta postenih prodavaca ali ipak za svaki slucaj povedi nekoga ko se razumme.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ako novac nije problem , 64gb, od viska glava ne boli, ako opet nemas za 64 onda znaj da ima gomila servisa koji omogucavaju da se sve to skladisti na cloud i da nece biti problem memorija.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

A sto se tice garancije tu nemoj da brines nije ti potreban nikakav racun.Svaki iphone ima godinu dana garanciju od trenutka aktiviranja.

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

Brzi ste svaka cast :)

Pa nisam se toliko plasio slika , muzike , jer sam racunao da ode 1gb na slike , 2gb na mp3 , i od 12 ostane mu 9gb , a ne znam koliko jos vremenom ode na koje kakve programe , poneki snimak , koliko su velike igre itd .. Nece se on bas nesto i igrati , ali bar 2-3 igre ce uvek imati u njemu , tek toliko da ubje vreme i povrati volju za zivotom jer mu se sve svodi na jbnu knjigu .. Ako mislite da programi i tih par igara mogu ladnjaka pokriti sa 9gb , onda je to super .. I da , posto smo novi na iOS-u , interesuje me kako to ide sa igrama , programima, da li s to placa itd .. Znaci preporuka je 64gb , pare su uvek problem , no ako bi moga da gura sa 16gb onda cu jos jednom razmisliti da li je 100e vise vredno zaleganja ili ne .. A i za koje pare cu naci videcemo , no mislio sam mozda imate neku preporuku za KP , da neko siguran valja iPhone :P

Za prodavnice , pa citao sam da daju preporuke za Hram , Top Zone , Mobil Factory , Logic Shop .. Mada Logic Shop malo ispljuvase na kraju .. Znaci bitna je cena , da je NOV , i sigurnost pri kupovini , tad znam da bar imam tih godinu dana garnacije itd ..

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

iPhone 6

Post od Azimuth »

Igne iz Subotice. Mislim da je najsigurniji i najkorektniji prodavac. Covek radi iskljucivo Apple. Garanciju imas godinu dana od dana aktivacije. Internacionalna garancija. Ne treba ti fiskalni da bi je ostvario.
Sto se igrica i aplikacija tice, zavisi koje igrice. Neke igrice mogu biti teske i po 2-3gb, aplikacije po par stotina mb, a opet ima i onih od svega par mb.

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

Ima li neko tel od tog lika , ako ima nek baci na PM , da ne bude da ga reklamiramo .. To je meni potrebno , da mi je neko siguran i preporucen .. Hvala sto imate volje da pomognete jer mi je vec dosta jurnjave ovih par dana , sta , ko , gde , iphone , s6 edge itd .. Jel moze uopste ovde da se salju poruke , ako ne moze recite da vam ubacim mail ..

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Prelistaj malo oglase,mozes dosta jeftinije da prodjes ako kupis neki zakljucan na mrezu,mts,vip,telenor,zavisi koju ces karticu koristiti.Cene idu i do 100e dole za te zakljucane.

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

Gledao sam ja kod lika koji ima 6-ce a vezane za MTS , no kako sam se nacitao po forumima , jbo si cvorka sa garancijom jer MTS priznaje samo od onog ko je potpisao ugovor , i odustao sam .. Lik kojeg sam ja nasao je mislim Igor iz Apatina i ima na KP oko 1800 pozotivnih i ljudi ga preporucuju , ali koiko sam video svi iPhone koje nudi su MTS .. Sta vi kazete na to ?

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Slobodno uzmi sa mts ako ti mreza pase, a u slucaju problema pravac iStyle - oni priznaju apple garanciju.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Sa mts-a samo nosis direktno u servis, i garancija se normalno uvazava, ako nosis u poslovnicu onda treba nosilac ugovora da bude prisutan. To je sve.

Alsap
Banned

Post od Alsap »

Istina je,samo potpisnik ugovora moze da ostvari garanciju.Jedino da kupis od nekoga iz istog grada i da se sa njim dogovoris da u slucaju nekog kvara on ode sa tobom.

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

Evo sad me sin zeki , mora biti sim free , na moju zalost.. Nego ima li ko broj od Igne iz Subotice :P

Alsap
Banned

Post od Alsap »

A sta mislis o predlogu da zamolis sina da se strpi 2 meseca i saceka 6S,bice ista cena kao 6 sada a po svim najavama prilicno bolji.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

@coks, nabavicu ti ignetov broj pa ti saljem ovde u privatnim porukama.
@alsap, kad kupis telefon od nekoga ko ga je uzeo preko mreze, ti kao drugi vlasnik MOZES da nosis telefon u sergis i ostvaris garanciju. Sa druge strane, ako bi telefon nosio kod operatera da reklamiras, u tom slucaju mora biti prisutan i vlasnig broja na koji je uzet telefon.

Odgovori