iPhone 7

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Sep 2013. 08:19
:: P30

Re: iPhone 7

Post od NestorC »

zoreli, ja sam presao sa G3,nikad nisam imao iphone pre 7. tako da pitaj sta te tacno zanima :)
Ovako neki utisci je da sve radi super, baterija traje od ujutru do uveče, eventualno može 24h da izvuče i to je to uz nekih 8h upotrebe maksimalno,SOT je otprilike oko 4,5h. Zvučnici su super,posto cesto pustam tako muziku bas uživam u njima. Ekran je ok, kamera napolju dobra ali iskreno i ne vidim neku veliku razliku izmedju G3 i 7. bar ne preko dana, ipak s7 ima bolju kameru, nekad senzor nece da ocita otisak pa moram sifru da ukucam,mozda zato sto je prst mokar to moram da proverim sledeći put. Okacio sam jednu sliku vidite tamo u temi, stavicu još neku kad stignem,sve u svemu nijedan telefon ne vredi 800,900e ali sam uzeo preko paketa i dao moj telefon pa me iphone kosta nekih 300,400e. Ko ima 6s mislim da ne mora da baca pare već neka sačeka sledeci model,kazu da ce biti velikih promena.

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Ne vredi iphone7 nekih 800-900 evra već 700 evra.
Kako je tebe koštao samo nekih 300-400 evra?
Izračunaj ti to malo bolje.
Pre će biti nekih 1.000 evra.

NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NestorC »

siki069, pa ovaj od 128gb je 100e skuplji. Tako sto sam prodao moj i dao tih 300e. Paket ne računam.

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Da nisi uzeo telefon onda bi paket imao sa 50% popusta.

Uz paket MixXXL kešira se 39.000 dinara.
Paket mesečno košta 3.600 dinara.
Bez telefona bi koštao 1.800 dinara.

Više se plaća 24*1.800 dinara jednako 43.200 dinara.

39.000 + 43.200 dinara je 72.200 dinara. To je cifra preko paketa.
Plus još 43.200 za paket.

Još ako ti paket ne odgovara nego je uzet samo da se ne bi keširalo više para.
Onda je baš glupa kupovina.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Neki korisnici javljaju bag sa pokretanjem kamere iz home screen-a. Je l imao neko taj problem? Cak ponekad i iz same aplikacije nece da je pokrene...

Sent from my iPhone using Tapatalk

NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NestorC »

siki069, vec sam imao paket, a mislim da nije bitno za ovu temu koji sam uzeo na koliko godina, i da sam ga za dinar uzeo ne vidim koja je razlika i zasto tolika rasprava oko toga koliko me je kostao telefon?
iLuka, ja nemam taj bag ali nisam instalirao najnoviju verziju, je l to za 10.1.1 pricas?
Ja imam problem sa iTunes,nece da mi prepozna telefon i trazi da ga vrati na fabrička podešavanja,to znači da gubim sve sa njega? I je l to možda zato sto nisam instalirao najnoviju verziju iOS ili to nema veze sa tim?

djole1989
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 17. Okt 2007. 01:07

Post od djole1989 »

Ja nemam za sad nikakvih problema sa kamerom na iP7

Sent from my iPhone 7 Jet Black using Tapatalk
iPhone 13 Pro 256GB / iPad Air (3rd generation) 256GB

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ja zaista ne znam na kojoj su verziji softvera oni ali verujem da je neka verzija iOS10... meni se desilo samo jednom da pokrenem kameru sa home screen-a i da je ceo ekran bio narandzast, kao da drzim prst na kameri ali se nije ponavljalo... podigao sam na zadnju verziju...

kako mislis da ti trazi da vratis na fabricka podesavanja?

i itunes i iphone su dobili pre dva tri dana nove verzije, ja sam obe instalirao i sve radi ok...

ako na iphone uradis settings-general-reset-erase all, onda sve gubis, ako uradis samo hard reset, (power + volume down), onda ne gubis nista...

takodje ako preko itunes-a uradis restore izgubices sve...

stavi kontakte na gmail, slike i video na google drive ili jednostavno uradi back up svega na icloud ili kompjuter preko itunes i nemas brige sta god da radis sa telefonom...

NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NestorC »

Poslednja izmena od NestorC u Čet, 03. Nov 2016. 18:28, izmenjeno 1 put ukupno.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

iPhone 7

Post od iLuka »

Pa ne bi trebalo da ima veze na kojoj si verziji... ne znam zasto ti izbacuje to... probaj da uradis backup pa restore pa vrati backup, digni ga na najnoviju verziju pa vidi da li ce raditi itunes...

Inace, vidi se sta si zazuteo [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

iLuka, samo da te ispravim, hard reset jeste erase all. Ono power+vol down je soft reset.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NestorC »

iLuka, backup preko telefona (iCloud-backup- back up now?) tako ce sacuvati, poruke kontakte i slike?
Kako se bre vidi? :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa ne znam ni zasto si uopste zuteo to, nece ti niko ukrasti imei broj ili nickname :) jedino, doduse, ako ne radis za CIA-u pa da te ne prate :lol:
sve to uradi preko itunes pa nastavi dalje sto si mislio... a ako nece ni to preko itunes - onda tako preko telefona...

miodrage, ja sam isto mislio ali sam proverio jer nisam bio siguran kad su me pitali i stvaro pise da je to hard reset... uradio sam danas na svom cisto da probam i nista nije obrisao... komsija me nesto cimao pa smo se zezali sa tim dva sata danas, kao, baguje mu telefon, isti kao moj ali matt black...

http://www.iphonehacks.com/2016/09/how- ... one-7.html

NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NestorC »

Ne moze od njih niko da se sakrije pogotovu na njihovom brendu :D
Nece nista preko iTunesa, bukvalno ne moze da ga prepozna, moracu preko telefona pa javljam sta je bilo, hvala :)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nisam baš ispratio, da li imaš poslednju verziju iTunes? Jedno od rešenja je da obriseš iTunes i sve što je instalirano sa njim + direktorijume koje je napravio, pa ponovo da ga skineš i instaliraš. Mora da ti prepozna telefon bez obzira na kom si iOS-u.
Drugo rešenje je da uradiš ota uplate na poslednji iOS pa onda da ga prikačiš na iTunes, a tada moraš na telefonu da klikneš "trust".

Javi u svakom slučaju šta si uradio.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NestorC »

Azimuth, Probao sam i da obrisem iTunes pa opet instaliram, update-ovao iphone na poslednju verziju i opet trazi da uradim restor na fabricka, bas me nervira da opet sve namestam, posto ovaj backup verovatno ne cuva aplikacije, tj. moram opet da ih instaliram ako restor-ujem? Ne bih se ni cimao oko ovoga ali nemam nijednu pesmu na telefonu, a drugacije ne moze. Itunes prepozna uredjaj ali ne moze da ucita njegov sadrzaj, broj telefona, model i serijski broj prepoznaje ali nece da ucita to sto ima na njemu i uopste da ga otvori.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

NestorC, pokarabasio ti se library. Jedino resenje jeste sto je Azi napisao. Backup cuva app tj. njihovu listu i delimicna podesavanja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

povezi telefon i itunes, pre toga sacuvaj rucno sve sto si imao kako sam ti objasnio malopre gore, uradi preko telefona backup na icloud i kad sve uradis uradi restore telefona preko itunes pa cemo videti...

ne znam to za library ali restore bi trebalo da resi sve probleme, mada ti i nimas problem sa samim aparatom vec sa itunes...

NestorC
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od NestorC »

miodrage, Hvala
iLuka, Vazi, sutra cu to probati pa javljam, posto mi treba telefon danas, pa necu stici da ga sredim ako nesto zeznem.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jesi obrisao direktorijume koje je napravio iTunes? Ako jesi, ponovna instalacija posle brisanja svega što je ostalo od prethodnog iTunes će ti rešiti problem. Tada će ti prepoznati telefon, drugačije neće hteti... a onda nećeš ni imati potrebu da radiš restore i brišeš sve iz telefona.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Odgovori