iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Biće da Apple još nije završio sa izvinjavanjem.
Samo nekoliko dana nakon izgovorenog „žao nam je, krivi smo” zbog grešaka u aplikaciji za mape na iOS 6, Apple je priznao još jedan problem sa novim iPhoneom: ovoga puta reč je o bagu koji korisnicima Verizona preopterećuje saobraćaj preko 3G čak i kada su zakačeni za Wi-Fi.
Nakon što se po forumima rasula bujica negativnih komentara u vezi sa ovim problemom, Apple i Verizon su kreirali „zakrpu” da poprave bag.
Verizon je potvrdio za CNN Money da oštećeni vlasnici iPhonea neće morati da plaćaju za prekoračenje potrošenih gigabajta.
U međuvremenu je sajt 9to5Mac objavio da se i nekoliko korisnika AT&T mreže takođe žalilo na prekomernu potrošnju u prvih nekoliko nedelja od kako su kupili novi iPhone 5.
AT&T još uvek nije izdao zvanično saopštenje u vezi sa ovim.
Samo nekoliko dana nakon izgovorenog „žao nam je, krivi smo” zbog grešaka u aplikaciji za mape na iOS 6, Apple je priznao još jedan problem sa novim iPhoneom: ovoga puta reč je o bagu koji korisnicima Verizona preopterećuje saobraćaj preko 3G čak i kada su zakačeni za Wi-Fi.
Nakon što se po forumima rasula bujica negativnih komentara u vezi sa ovim problemom, Apple i Verizon su kreirali „zakrpu” da poprave bag.
Verizon je potvrdio za CNN Money da oštećeni vlasnici iPhonea neće morati da plaćaju za prekoračenje potrošenih gigabajta.
U međuvremenu je sajt 9to5Mac objavio da se i nekoliko korisnika AT&T mreže takođe žalilo na prekomernu potrošnju u prvih nekoliko nedelja od kako su kupili novi iPhone 5.
AT&T još uvek nije izdao zvanično saopštenje u vezi sa ovim.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59
Re: Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Ne znam koji problem ti imaš u glavi, kad sam lepo napisao sve onako kako jeste. A neće biti da se ne razumem u materiju.Baraba napisao:Sad moram da probam MacBook posle ovog teksta.
iPhone 4 16GB SIM Free
- Baraba
Nisam bio sarkastičan već ozbiljno to mislio! Tvoj tekst meni deluje kao komentar nekog ko se razume u materiju.
Ako si ti oduševljen nema razloga da i ja ne budem, nisam se venčao za Win7.
Ako si ti oduševljen nema razloga da i ja ne budem, nisam se venčao za Win7.
-
- Entuzijasta
Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?
Baraba, u tom slučaju se izvinjavam. Meni je nekako baš delovalo sarkastično. 

iPhone 4 16GB SIM Free
- Baraba
Nije mi to bila namera
Na predhodnim stranama sam napisao da ako jabuka legalno dođe u Srb i ponudi ip5 da ću preći sa S3 ako ip5 bude bolji posle testiranja. Ali samo tako bih kupio ip5 sa pismenom garancijom uvoznika i obezbeđenim ovlašćenim servisom. Do tad nemam razlog da razmišljam o kupovini ip5.
MacBook sam video u Ušću i moram ga malo isprobati.

Na predhodnim stranama sam napisao da ako jabuka legalno dođe u Srb i ponudi ip5 da ću preći sa S3 ako ip5 bude bolji posle testiranja. Ali samo tako bih kupio ip5 sa pismenom garancijom uvoznika i obezbeđenim ovlašćenim servisom. Do tad nemam razlog da razmišljam o kupovini ip5.
MacBook sam video u Ušću i moram ga malo isprobati.
-
- Entuzijasta
Baraba, da, mi jesmo poprilično kaubojska država, zamisli tek kako je nama developerima, moramo da šaljemo fax u USA da bismo kupili Developer licencu, haos.
Ontopic: generalno, imam neki utisak da je stav ovog foruma takav da iPhone 5 ne donosi ništa revolucionarno novo da bi se opravdala kupovina istog. Zato ću ja još neko vreme da se zadržim na četvorci, pa za par godina...
Ontopic: generalno, imam neki utisak da je stav ovog foruma takav da iPhone 5 ne donosi ništa revolucionarno novo da bi se opravdala kupovina istog. Zato ću ja još neko vreme da se zadržim na četvorci, pa za par godina...
iPhone 4 16GB SIM Free
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Kamiondzija, Znas kako, ja mislim da prelazak sa iP4 na iP5 bi mozda vec i mogao da se gledao kao neki napredak i delom bi se mogao opravdati takav trosak, ali vec sa 4S bi bio skoro pa neopravdan postupak. Korisnicima 4S bih savetovao da mozda sacekaju neki 5S ili sta vec dodje sledeca. 

-
- Entuzijasta
psyhound, to je tačno, skok sa čiste četvorke je donekle opravdan, ali ja to gledam iz svoje perspektive kao developera, jedino mi je bitno da mogu i dalje na četvorci da teram iOS 6, tako da ipak preskačem peticu, bar za sad.
iPhone 4 16GB SIM Free
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
- :: iPhone 4s
- :: uskoro iPhone 5
Kamiondzija, Developeri bi ipak morali imati iPhone5 zbog testiranja, jer kod IOS simulator-a nekad (vrlo retko) se dese greske u prikazu sadrzaja, verovatno zbog razlicitih rezolucija monitor-ios display.
Sto se tice obicnih korisnika, ako imas pare kupuj iPhone 5 ako ne, onda sedi na cetvorci (nisi nista veliko izgubio).
Sto se tice obicnih korisnika, ako imas pare kupuj iPhone 5 ako ne, onda sedi na cetvorci (nisi nista veliko izgubio).
-
- Entuzijasta
To je tačno, ali nema se trenutno para za takve akrobacije. Moraću još malo da radim da bih imao kintu za peticu, koja mi svakako ne gine, ako ne sad, onda sledeće godine.gorang napisao:Kamiondzija, Developeri bi ipak morali imati iPhone5 zbog testiranja, jer kod IOS simulator-a nekad (vrlo retko) se dese greske u prikazu sadrzaja, verovatno zbog razlicitih rezolucija monitor-ios display.
iPhone 4 16GB SIM Free
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Kamiondzija, svaka cast, odlicno objasnjeno. To sam i ja vise puta trubio da je iOS specificno pisan za odredjeno parce hardvera, i da onda mora da radi po specifikacijama, vidim da si ti drugi na forumu koji je to napisao, takod a sada i to sve ima neki tezinu. Zato ce iOS uvek da sije Android.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Redovni učesnik
psyhound, Nije ti losa ideja da odes do Usca i malo propustis kroz prste OS X, samo ti prodavci nisu nesto extra upuceni, ali pokazace ti osnovne stvari (pripremi se za iPhoto - to im je spcijalnost). Tek nakon 30-tak dana koriscenja OS X-a mozes da osetis raznorazne finese.
Znas onaj osecaj odes negde na egzoticno letovanje, odmor... pa se vratis kuci...
UPOZORENJE: odlazak na Usce moze da te kosta mnogo, bojim se da kad se vratis kuci svoj PC ne izbacis kroz windows, ono ladno...
Slican osecaj sam imao pre par dana... bio kod brata pa morao nesto da odradim na PC, u gostima sam pa nije red da mu pobacam stvari kroz windows...
Nego, ako imas jos nekih dobrih drugara ovde na forumu, povedi i njih na Usce, bice od koristi i vama i nama.
...malo sale nije na odmet.
Znas onaj osecaj odes negde na egzoticno letovanje, odmor... pa se vratis kuci...
UPOZORENJE: odlazak na Usce moze da te kosta mnogo, bojim se da kad se vratis kuci svoj PC ne izbacis kroz windows, ono ladno...
Slican osecaj sam imao pre par dana... bio kod brata pa morao nesto da odradim na PC, u gostima sam pa nije red da mu pobacam stvari kroz windows...
Nego, ako imas jos nekih dobrih drugara ovde na forumu, povedi i njih na Usce, bice od koristi i vama i nama.
...malo sale nije na odmet.

Poslednja izmena od gorang u Uto, 02. Okt 2012. 17:28, izmenjeno 1 put ukupno.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Samo da se izdvoji odredjena svota evropejaca 

Note IV N9100 dual
-
- Entuzijasta
miodrage, hvala na podršci, mislim, doqrčilo mi je više da Android fanboys prosipaju mudrosti kako je Android optimizovaniji od iOSa, a to je malkice teoretski nemoguće zbog Jave takve kakva jeste. Nadam se da smo sad totalno razrešili sve dileme oko toga. Back to topic.
iPhone 4 16GB SIM Free
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kamiondzija, naravno da dileme sa Androidasima nisu i nece biti razjasnjene.
Nisam znao to za Javu uopste, ali sada... muahhahahaha samo nek mi neke pomene robote
Nisam znao to za Javu uopste, ali sada... muahhahahaha samo nek mi neke pomene robote

-
- Redovni učesnik
miodrage, Ja im gore postavim link za brzinu i kvalitet, znaci crno na belo, oni kazu nije to to. Kazu, doci ti kod nas pa da vidis sta su testovi... Samo znam da su odlicni fotoshoperi.
- Baraba
iPhone 5 nema najbolji displej?
Kompaniji se, i pored sjajne prodaje, nikako ne da da opravda tvrdnje koje zvanično prate iPhone 5 – posle loših mapa na red je došao i displej.

Popularni sajt GSMArena prenosi test “licem u lice“ displeja iPhone 5 i Nokia Lumia 920 modela. Pobednik je lako odlučen. Međutim, to nije onaj koji će zadovoljiti iPhone fanove, iako Fil Šiler, jedan od rukovodilaca kompanije Apple, za njega tvrdi da on ima “worlds most advanced diaplay“, odnosno “najnapredniji displej na svetu“.
Test je obuhvatio nekoliko faza i to sledećim redosledom:
- rezolucija displeja i gustina piksela
- veličina displeja i korišćena matrica
- svetlina i čitljivost na otvorenom
- brzina displeja i čitljivost u pokretu
- za kraj je testirana i osetljivost displeja i mogućnost korišćenja različitim vrstama “pipkanja“.
Ređajući rezultate redom, prema ovom testu ispada da je iPhone 5 displej 11 odsto manji i za dva odsto manje gustine piksela. Rezolucija mu je za 26 odsto manja, a za 5 odsto ima nižu osvetljenost. Nokia Lumia 920 displej ima za 40 odsto bolju refleksiju i za 15 odsto bolju čitljivos na otvorenom. Lumijin displej je za čak 61 odsto bržeg odziva i za razliku od iPhoneovog, sem vrhom prsta i posebnom olovčicom, može se “pipkati“ noktom (važno za žene), drugim oštrim predmetima i rukavicama – platnenim i kožnim.
(MONDO)
http://blog.gsmarena.com/apple-iphone-5 ... aken-away/
Kompaniji se, i pored sjajne prodaje, nikako ne da da opravda tvrdnje koje zvanično prate iPhone 5 – posle loših mapa na red je došao i displej.

Popularni sajt GSMArena prenosi test “licem u lice“ displeja iPhone 5 i Nokia Lumia 920 modela. Pobednik je lako odlučen. Međutim, to nije onaj koji će zadovoljiti iPhone fanove, iako Fil Šiler, jedan od rukovodilaca kompanije Apple, za njega tvrdi da on ima “worlds most advanced diaplay“, odnosno “najnapredniji displej na svetu“.
Test je obuhvatio nekoliko faza i to sledećim redosledom:
- rezolucija displeja i gustina piksela
- veličina displeja i korišćena matrica
- svetlina i čitljivost na otvorenom
- brzina displeja i čitljivost u pokretu
- za kraj je testirana i osetljivost displeja i mogućnost korišćenja različitim vrstama “pipkanja“.
Ređajući rezultate redom, prema ovom testu ispada da je iPhone 5 displej 11 odsto manji i za dva odsto manje gustine piksela. Rezolucija mu je za 26 odsto manja, a za 5 odsto ima nižu osvetljenost. Nokia Lumia 920 displej ima za 40 odsto bolju refleksiju i za 15 odsto bolju čitljivos na otvorenom. Lumijin displej je za čak 61 odsto bržeg odziva i za razliku od iPhoneovog, sem vrhom prsta i posebnom olovčicom, može se “pipkati“ noktom (važno za žene), drugim oštrim predmetima i rukavicama – platnenim i kožnim.
(MONDO)
http://blog.gsmarena.com/apple-iphone-5 ... aken-away/
A ko je to igde napisao, stvarno su ovde ljudi prolupali totalno, sada jos i izmisljaju da bi ispali u pravu. Ala je vama dobroKamiondzija napisao:miodrage, hvala na podršci, mislim, doqrčilo mi je više da Android fanboys prosipaju mudrosti kako je Android optimizovaniji od iOSa, a to je malkice teoretski nemoguće zbog Jave takve kakva jeste. Nadam se da smo sad totalno razrešili sve dileme oko toga. Back to topic.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
I onda za mene tvrdite da sam lud, da mi je Steva popio mozak, da sam omadjijan Apple-om, da sam hipnotisan verovatno gledajuci u iUredjaj (subliminalno, sto da ne)...
Baraba, elem, to sve stoji. Videcemo jos kako ce da se pokaze WP8. Lumija jeste sjajno parce hardvera po svemu, osim po tezini, 185 grama... pa sta su stavili u njega majko moja? 50 grama zlata? Moze, razbicu ga da to prodam i kupim jos 20 komada, i progresivno zaradjujem...
Ne dao Bog da mi ispadne iz ruke, unistice to na sta mi ispadne, ajde sto cu imati stete na uredjaju, nego cu jos i drugima morati stetu da nadoknadjujem
Strasno! Ali, jedva cekam da se pojave, pa da vidim na cemu sam
Baraba, elem, to sve stoji. Videcemo jos kako ce da se pokaze WP8. Lumija jeste sjajno parce hardvera po svemu, osim po tezini, 185 grama... pa sta su stavili u njega majko moja? 50 grama zlata? Moze, razbicu ga da to prodam i kupim jos 20 komada, i progresivno zaradjujem...
Ne dao Bog da mi ispadne iz ruke, unistice to na sta mi ispadne, ajde sto cu imati stete na uredjaju, nego cu jos i drugima morati stetu da nadoknadjujem

Strasno! Ali, jedva cekam da se pojave, pa da vidim na cemu sam

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Kamiondzija, izneo si suštinu koja mnogima promakne, a upravo su programeri ti koji su svesni svih prednosti i nedostataka jednog OS-a, odnosno razvojnih alata za određenu platformu. Više puta smo kroz razne polemike ovde na forumu podvlačili (zaboravio je Miodrage), a i potpuno je logično - prednost Apple-a jeste upravo u tome što samostalno razvija softver za sopstvene uređaje i to radi jako dobro. I tu se opet vraćamo na već rečeno - iPhone 5 je mogao da ima mnogo jači hardver ali to u ovom trenutku jednostavno nije potrebno, posebno što će ta ista "petica" za dve godine dobiti neki iOS8 koji će raditi lepo. E, to je ono što ostali proizvođači ne mogu lako da isprate, i zato većina Apple proizvoda ima mnogo duži upotrebni vek.
Što se tiče "Androidaša" i "Eplovaca", nije problem u tome da li neko koristi Symbian, Android, iOS ili WP, već da li je moguća razumna i argumentovana rasprava.
gorang, sintetički testovi mogu da pokažu sirovu snagu, ali to ne mora da bude važno za celokupan rad sistema/uređaja. To svi znamo, i opet se vrte priče "moj je veći od tvog"...
telep, a vi kako 'te?
Što se tiče "Androidaša" i "Eplovaca", nije problem u tome da li neko koristi Symbian, Android, iOS ili WP, već da li je moguća razumna i argumentovana rasprava.
gorang, sintetički testovi mogu da pokažu sirovu snagu, ali to ne mora da bude važno za celokupan rad sistema/uređaja. To svi znamo, i opet se vrte priče "moj je veći od tvog"...
telep, a vi kako 'te?

● PRAVILA FORUMA ●