iPhone 4S

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: iPhone 4S

Post od miodrage »

Miškoni, ja ti lepo kazem da ga gasi, ne potpuno, nego kako si ti lepo napisao ima taj neki saver... Ali radi se o tome, da ga otkljucas i da mu treba koja sekunda dve da se nakaci na WiFi. Push notifikacije od spolja stizu cellular konekcijom ako je ukljucena, i onda se WiFi ugasi. Ako cellular konekcije uopste nema, WiFi se ne gasi!!!
Isprobano - izvadio sam karticu iz iPhone-a i sve vreme je bio WiFi upaljen. Cim ima cellular konekciju WiFi ide u taj saver mod. 200%
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

miodrage, pazi, trebalo bi ući malo dublje u analizu šta se tačno dešava u određenim situacijama. Recimo, meni na poslu preko wifi-ja ne radi push jer su zatvoreni ti portovi. Ako mi je uključen i gprs, telefon prvo proba preko wifi-ja i ako ne može - ide na gprs. Ako pokrenem recimo AppStore, Safari itd, ići će preko wifi-ja, neće pipnuti gprs. Činjenica je da bez obzira na uključen wifi i aktivnu konekciju, ipak napravi i neki sitan saobraćaj preko gprs-a kada je uključen. Doduše, izgleda da to pravi samo push servis i možda još nešto ali sve ono "kabasto" ide preko wifi-ja.

Kako god, svako može sam da uključi/isključi/koristi pojedinačno ono što mu treba u određenom trenutku i nema zabune. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Saobracaj preko cellular konekcije ide sve vreme dok je telefon u stand-by modu, pa gledao sam detaljno svaki racun do sada. Svaku noc iako je telefon na punjacu, i WiFi nikad ne gasim, preko cellulara ide neki protok, obicno oko 150-200 kb za celu noc. Protok se momentalno prekida kada se upali WiFi - a to je onog momenta kad sam upalio telefon (i mozda 1-2 sec kasnije). Ukoliko telefon nema cellular konekciju, WiFi je tu da preuzme sve na sebe.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja npr. uopste ne palim 3G kada znam da cu imati wi fi... objekti gde sam bio, stanovi itd svuda hvatam wi fi... preko noci gasim sve, to mi jedino vreme kada je tisina i ne radim nista :D

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

skontao sam u cemu je fora,X-sim automatski skida tu opciju,probano na jos 2 4s-a...znaci mora da bude sim free da bi imao tu opciju! 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

skar, ja sam do sada imao samo SIMFree iPhone, 3G i 4 i oba puta je isto radilo... E sad, ne znam da li je do sigurnosnih podesavanja rutera - MAC filtering i WPA2/PSK ukljuceni. Ali kad sam iz iPhone4 izvadio karticu i ostavio ga tako sve vreme je bio na ruter nakacen. Znaci, konekcija je primarna cellular, a sekundana WiFi.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Koliko vam traje baterija na 6.1.2?

Što se tiče konekcija i regulisanja kad koja radi i uštede baterije, instalirao sam sa cydia akAuto3G (from baned iphone). Taj tvik kada je zaključan ekran gasi 3g i prebacuje u E, na taj način manj se troši baterija i imamo push obaveštenja za app, kada otključate ekran odmah se prebacuje u 3g:
Slika

Imamo li temu za tvikove, da vidimo ko šta koristi?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

iPhone 4S

Post od Baraba »

Da li je neko uradio update na 6.1.3 ?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Baraba, ne postoji ni jedan jedini razlog da se prelazi na 6.1.3. Nove mape za Japan i ubijen JB (ono ostalo i ne računam)... :lol:

Što se tiče baterije - šta reći sem - standardno traje, izgura (moj) dan, mada bi mogla i dva verovatno ali joj ne dam! :D
Juče mi je 4S glumio hotspot 2-3 sata i sem što se solidno ugrejao, baterija se srozala za skoro 50%...

Međutim, interesantna je moja stara četvorka koju lagano tovarim za kuma. WiFi permanentno aktivan, ubačena neka iskasapljena Telenorova SIM kartica i aktiviran push, nosam ga sa sobom, stalno nešto čačkam i apdejtujem, ne koristim priču, sms i gprs. 3/4 natovaren, osvetljenje ekrana na pola, baterija je posle 483 ciklusa pala na 92,18% kapaciteta (1309mAh od 1420). Izgura 'ladno 3-4 dana. :o

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Pomislih da ću se sam kuckati u iphone delu, Miodrag je zarđao i sve zaboravio, srećom se javi Miškoni :roll:
Ni ja ne bih prelazio naravno (bar dok ne izađe JB), zanima me kako se ponaša baterija, da li je bolja ili gora.
Ciklus baterije si proveravao sa battery detective ili nešto drugo?
Evo moja baterije, osvetljenje 50% i uvek online (imam akAuto3G):
Slika
Šta si koristio za hotspot ?
Koju navigaciju koristiš? Ubacio sam Igo Primo 2.4.5 Eastern Europe, da li da ostajem na njoj ili da probam neku drugu ako ima bolja od iGO?

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Koliko znam, ništa oko baterije nije rađeno u 6.1.3.

Broj ciklusa i kapacitet mogu da se vide u BatteryDetective i BatteryInfo for NC.
Dobro ti je izgurala baterija, izgleda da taj akAuto3G dobro odrađuje posao.

Za hotspot koristim isključivo integrisanu opciju "Personal Hotspot". Ne trebaju mi oni dodatni programi koji glume kontrolu leta i vodotoranj. :wink: Samo treba uneti parametre i za internet tethering i biće omogućena opcija.

Pušten je iGo Primo 2.4.6 (9.10.18.281116) od 7. februara ove godine, taj i koristim. Nema ništa bolje za navigaciju, sve ostalo je skromnije ili kompletno sakato.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

iPhone 4S

Post od Baraba »

Ako integrisana za hot spot radi onda mi ne treba dodatna app, odlicno.
Baterija mi je u pocetku kratko trajala, usage jedva 3 sata. Resim da odradim kalibraciju kao sto ima na androidu (isprazni se do kraja baterija, puni se do kraja ugašen, koristi se dok se skroz ne isprazni ali bez dopunjavanja, tako dva puta), sada je mnogo bolje, a hteo sam da ga se rešim zbog baterije, srecom sam uporan dečko. Sigurno znaci i akAuto3g.
Negde si pisao, ako ti nije problem da ponovis, kako sa google app maila da skinem prilog .txt u fon i pogledam kada meni treba? Ne uspevam uposte ni da otvorim prilog a kamoli skinem.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Baraba, to za skidanje fajlova iz mejla moram i ja da odgonetnem, više ne funkcioniše kao što je bilo na 5.x. Tekstualni fajl može da se otvori u okviru Gmail aplikacije, slike takođe, ali recimo ZIP nikako neće. Isto važi i za Apple mejl aplikaciju, sve može da se otvori i sačuva, samo ZIP neće. Moguće je da se meni nešto poremetilo.

Edit:
Kakva glupost je bila u pitanju - ne mogu da verujem... :lol:
ZIP arhiva sa kojom sve vreme probam je u nazivu imala datum "arhiva.25.03.2013.zip" i zbog toga nije mogla da se otvori ili sačuva. Kada se tapne na nju, ništa se ne desi. Očigledno mnogo tačaka za svariti pa se iOS pogubio sa ekstenzijom, iako je na ikonici uredno pisalo "zip". :dry:

Baraba, dakle ovako, nemoj mnogo da se oslanjaš na Gmail aplikaciju, može da ti posluži za push notifikaciju i neko osnovno baratanje mejlom ali za skidanje i pregled fajlova je bolje koristiti integrisani mejl. Skini sa Cydia-e "Attachments+ for Mail 1.1-9" (sa nekog alternativnog repoa), to će omogućiti da kačiš fajlove direktno iz mail aplikacije. Kad zadržiš prst u polju za tekst mejla, pojaviće se opcije koje možeš da skroluješ, dve su (na prvoj slici) za dodavanje fajlova.

Slika Slika Slika

Druga i treća slika pokazuju šta sve može da bude ponuđeno za otvaranje određenih fajlova kada tapneš na prikačeni fajl u mejlu, automatski će se dodati kada ih instaliraš.

Evo ga onaj stari post dok je 5.x bio aktuelan:
viewtopic.php?f=27&t=23952&p=332323#p332323

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ali kako da prilog iz maila skinem u fon i pogledam kada mi treba, to nikako ne uspevam:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Gmail app mi je mnogo brža od fabričke, obaveštenje u realnom vremenu, iste sekunde.

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Gmail aplikacija podržava push, ja je samo zbog toga i koristim. Nažalost, to više nije moguće iz fabričke aplikacije jer je Google ukinuo opciju da se gmail doda kao exchange. Može, ali mora da se plati.

Vidim da ti je taj mejl u draftu, pošalji ga sam sebi pa ćeš moći da ga otvoriš. :wink:
Slika

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

jedno pitanje:

da li postoji neka razlika izmedju sim free 4S i onih sto rade sa X sim?
mislim, da li ove druge treba izbegavati ili je apsolutno nebitno koji se kupi?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Naravno da postoji razlika, ne bi ovi drugi bili jeftiniji.
Konkretno, ako izadje update, i ti slucajno uradis isti, moze da se desi da imas iPod Touch (vrlo skup ako smem da primetim). Nadalje, ovi XSimovi ne rade dobar format caller ID, pa neces imati ime pozivaoca na ekranu nego samo broj, za to ti treba Caller ID format fix iz Cydie. Nadalje, ima malo vise petljancije oko osposobljavanja telefona za rad, jer neces imati push na njemu (moze da se prebudzi), jer legalne push sertifikate moze da pokupi samo uredjaj na svojoj mrezi ili simfree.
Eto to bi bilo ovako na prvu loptu :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

iPhone 4S

Post od Baraba »

Ukratko, ako hoćeš iP u punom sjaju i da sve radi kako treba kupi sim free. Trazi imei i proveri sve o tom iP, cak moze da se vidi da li je krađen po imei.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

miodrage, Baraba,
nisam znao da je tolika razlika.
hvala