iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Avg 2006. 00:59

Re: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od Kamiondzija »

Miškoni napisao:I tu se opet vraćamo na već rečeno - iPhone 5 je mogao da ima mnogo jači hardver ali to u ovom trenutku jednostavno nije potrebno, posebno što će ta ista "petica" za dve godine dobiti neki iOS8 koji će raditi lepo.
Da, naravno da je mogao, samo, postoje dva razloga zašto to ipak nije slučaj. Prvi - nema potrebe za tolikom sirovom snagom u ovom trenutku jer postojeće aplikacije (i one iz bliske budućnosti) jedva iskorišćavaju već postojeću snagu procesora.

Drugi, i mnogo važniji razlog - frekvencija procesora se DIREKTNO odražava na trajanje baterije, dakle, što je veća frekvencija, veća je i potrošnja baterije. Zato Android proizvođači moraju da budže cigletine od baterija da bi trajanje baterije izguralo jedan, eventualno dva dana, dok iPhone ne mora da ima tako detaljan tretman kad je baterija u pitanju.
iPhone 4 16GB SIM Free

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

gorang, zaista je jadno što jednostavno ne možeš prihvatiti da eto bar na testu iphone 5 nije brži od Galaxy S3 modela. :uhuh: Testovi su tu da izvuku maksimum iz hardvera, ne toliko iz OS-a i tu je naravno dolazi do izražaja jači hardver. Uzmimo u obzir da je SGS3 u odnosu na iphone 5 stariji 4 mjeseca što nije malen period. :) I uz to se hvataš priče da neko koristi photoshop. :disgust: Iskreno ne odgovara mi iOS i to je to, nisam neki ljubitelj ni Androida previše ali me dobro služi i odgovara mi. Najviše bi bio zadovoljan da je Symbian podržan više i da nije napušten, tad mojoj sreći nebi bilo kraja ali tako je kako je sad. Po čemu ti zaključuješ da je ovo photoshop? :|

http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1100020

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Quad procesori su preterivanje,bas sam danas gledao u Blicu igrice za Tegra 3 quad core procesore.Ja skinem,radi mi kao sat igrica.Izivljavanje,i nista vise.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Behemoth, napisao sam bas u jednom postu na ovoj temi da jos ni dual core-ovi nisu iskoristeni u potpunosti, tako da su kvadovi apsolutni visak!
Evo, bas malo pre sam video da SHADOWGUN, pa i Dead Trigger rade odlicno na ARC S-u! :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

janka_88 napisao:Po čemu ti zaključuješ da je ovo photoshop? :|

http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1100020
Moram da se umešam i kažem da ovo nije photoshop, ovo je rezultat koji stoji na sajtu. Taj sajt za bench je korišćen jer ima bench aplikaciju i za ios i android, miovrag se baš hvalio testom ip5 na nekom yt klipu ali ispada mnogo bolji rezultat u real ako se radi sa S3 nego sa klipa tj. S3 oduva ip5 , zato je uzet taj program i on upladuje rezultate na sajt. E sad, treba uzeti ip5 u ruke i uraditi isto u real kao što smo mi sa S3.

Evo rezultata mog S3 tj. link do profila i testova kojie sam odradio:
http://browser.primatelabs.com/user/43242

Ako je nekom ovo photoshop onda :lol:

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Apr 2010. 19:29
:: iPhone 4s
:: uskoro iPhone 5

Post od gorang »

telep napisao: A ko je to igde napisao, stvarno su ovde ljudi prolupali totalno, sada jos i izmisljaju da bi ispali u pravu. Ala je vama dobro
Imas na stranici 9. ovog foruma moj tekst (prica o Stevici i Junosi Malom) koji se podudara sa ovim sto je pisao kamiondzija. Kamiondzija je to malo detajnije napisao.
Ako ne verujes nama imas wikipediju, knjige pa malo edukacije nije na odmet.
Ako pak nastavite da prosipate gluposti ostacete bez igde icega ;) Nego, u ns nemate gde da probate os x, pa zato kolege za rucice i pravac Usce.

janka88 Nikad nisam rekao da svi moramo da koristimo ios! Naravno da OS biramo na osnovu svojih potreba! Sto se tice testa, zar ne vidis na onom linku sto sam postavio da je test radjen istovremeno na s3 i i5 i to mislim da je real test a ne nesto preko neta i sl.
Baraba, a photoshop... Znate onu vasu sprdnju za izduzivanje ekrana? Od pojedinaca se ovde moze svasta ocekivati.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

gorang napisao:Nego, u ns nemate gde da probate os x, pa zato kolege za rucice i pravac Usce.
Mislim da ima u NS-u, ako jos postoje oni reseller-i u Strazilovskoj... A sad moze i svako ko ima Intel based laptop (mislim da moze cak i na desktop) da isproba OSX. Ja sam ga nabacio na Dell Vostro A860 i drugarici na neki noviji Dell Inspiron (ne znam tacno model ali znam da je Intel based) i strikao je punom parom. Drzao sam ga neko vreme i posle se vratio na Linux Mint...
Naravno, to ne preporucujem onom ko ne zna sta radi... 8)

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

psyhound Mislim da ovi momci moraju jos mnogo da uce da bi tako nesto odradili, mnogo im je lakse da odu na Usce. Ne verujem da ima u ns. Sad za vikend sam bio da kupim macbook pro, rade po narudzbi...

miodrage green i njegov ortak telep svakog ko iznosi cinjenice proglasavaju ludakom. Mislim da je krajnje vreme da preispitaju svoje stavove ili da malo izadju u setnju.

Sta, zar niko nece da komentarise crash test, ono bacanje telefona na kamenu kocku i ti fazoni?
Poslednja izmena od gorang u Sre, 03. Okt 2012. 10:36, izmenjeno 1 put ukupno.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

gorang, aha... pa moguce. Nisam se raspitivao. :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

gorang napisao: Imas na stranici 9. ovog foruma moj tekst (prica o Stevici i Junosi Malom) koji se podudara sa ovim sto je pisao kamiondzija. Kamiondzija je to malo detajnije napisao.
Izvini ali što si ti citirao moj post a odgovorio nešto trideseto, nauči da čitaš a ne da bacaš neke nevezane postove. Pogledaj šta je on napisao, šta sam ja odgovorio pa pogledaj šta si ti napisao i da li ti ima ikakve veze jedno sa drugim.

PS: moj laptop ima 12GHz CPU :lol: :lol: koliko ima tvoj :lol: joj gosn haker je ovde idem da se edukujem šta je splah screen a šta screenshot majko mila, kakvih sve ima.... cccc
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

telep, Ja kao radikalan u svojim stavovima o iPhone 5 (kako su me vec nazvali) i ti i expert green se ocigledno ne mozemo razumeti.... Da bi smo popuno razumeli ovu ujdurmu oko s3 i iPhone5, mozda ne bi bilo zgoreg da pogledamo ova dva veoma poucna linka.

http://www.youtube.com/watch?v=OXEqPMreQnY
http://www.youtube.com/watch?v=Opv21L-XJo8

Dogovorite se ko ce koji biti.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ti si dečko prso totalno. Na njegovu konstataciju da mu je dosta android fanova koji ubedjuju druge da je android optimizovaniji od iOS-a i moj odgovor njemu da je to izmisljotina, ti mi kacis tvoje hakersko objasnjenje kako sta funkcioniše, stvarno neko ne zna da cita.

A sada i neke klipove kaciš, bolje samo sabiraj jezgra, ovako si preterao. Previse se trudis da budes kul, to se uvek provali ;-)
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Ljudi, mislim da ste malo preterali. Tema se zove "iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?", a ne "Kutak za svađalice".

'Ajde ako se neko dočepao i5 i iščačkao ga malo, da napiše svoje utiske, a ne da priča "i5 ovo, i5 ono; i5 je jači od ovog, i5 je brži od onog...". :)

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

telep napisao:A ko je to igde napisao, stvarno su ovde ljudi prolupali totalno, sada jos i izmisljaju da bi ispali u pravu. Ala je vama dobro
Ne znam ja ko je napisao, samo znam da već mesecima čitam Android fanboys kako pričaju da je Android do daske optimizovan, kako iOS nema nikakve prednosti kad je optimizacija u pitanju, kako je Android "brži" u nekakvim sintetičkim testovima u odnosu na iOS i tako u nedogled.

Evo, najsvežiji primer, imao sam HTC Desire HD dok mi nije ispao iz lona i razbio se, krenem da učitavam u browseru neki JavaScript intensive sajt, i majko mila, kad krene to da parsira JavaScript, užas blagi, browser se zaglavi i aplikacija pukne. Isti taj sajt na iOS - u prosto leti. I sad će neko meni da priča kako je Android optimizovan kao i iOS, da, da, sigurno.

Ili hoćeš još jedan primer? Dignem ja na svom VPS serveru pre nedelju - dve dana ownCloud (http://owncloud.org) instancu. Uploadujem fajlove, ovo ono, sve super. Skinem klijent aplikaciju za Android, logujem se - i šta? Ne prikazuje mi strukturu foldera uopšte, ništa živo ne pomaže. Kupim iPhone u međuvremenu, skinem ownCloud aplikaciju, jes' da košta $0.99 ali zato radi kao sat iz prve. A zašto Android aplikacija ne radi? Izguglam da koristi neke specifičnije biblioteke koje nisu dostupne u svim "distribucijama" Androida i koristi neki 3rd party API koji takođe varira od verzije do verzije, i eto ti veselja.

Tako da, zaobiđite me...
iPhone 4 16GB SIM Free

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Kamiondzija napisao:kako je Android "brži" u nekakvim sintetičkim testovima u odnosu na iOS i tako u nedogled.
Kada je Android brzi onda je test sinteticki,a sad kad je I5 navodno dobio S3 na istom tom testu onda je to merodavno?
Ja nemam nista protiv iOS-a,cak stavise razmisljam se da u skorije vreme uzmem I4-4S kao sekundarni telefon,ali brate preterujete.Meni se S2 nijednom nije zakucao,stranice otvara kao metak,desi se,hoce da uspori kad mu opteretim svu ram memoriju(to se jelte desava i sa mojim quad kompjuterom koji ima 4 giga rama) pa ne vidim sta je tu cudno?
High end Android uredjaji su itetako optimizovani i vrlo stabilni.
Na konto teme,I5 mi se ne svidja i suludo je davati tolike pare za uredjaj koji nema apsolutno nista po cemu bi se izdvojio od 4S.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od toda81 »

Ja mislim da svako ima pravo da voli nesto, a s druge strane da mu se nesto ne svidja tako da je najbolje da se stane ovde i da ne bi doslo do nepotrebne svadje. Iskreno nije ivo nikakva revolucija kao sto kaze miodrage, a iskreno je preterano dati tolike pare za parce metala i plastike, ali svako nesto voli. Meni se mnogo svidja kvalitet izdrade iphona, mada se ni najmanje ne zalim sto sam uzeo sgs2 jer je tel fantastican, ali mi se jedino kod njega ne svidja sto nije napravljen od cvsrscih materijala, ali na moju srecu nema skipuckanja plastike
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Kamiondzija napisao:Tako da, zaobiđite me...
Da te zaobidjemo? Nemoj pisati ako hoces sam sa sobom da komuniciraš. Znaci ta app tebi ne radi i sada je android los, strasno, na iPhoneu isto aplikacije zahtevaju novije verzije os da bi radile, tako da ne vidim razliku
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Kamiondzija
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Kamiondzija »

Behemoth napisao:Kada je Android brzi onda je test sinteticki,a sad kad je I5 navodno dobio S3 na istom tom testu onda je to merodavno?
Ja mislim da sam detaljno i stručno opisao zašto Android nikada ne može da bude kao iOS, ali nekima izgleda ne vredi pričati.
telep napisao:Znaci ta app tebi ne radi i sada je android los, strasno, na iPhoneu isto aplikacije zahtevaju novije verzije os da bi radile, tako da ne vidim razliku
Netačno, na iOSu odmah dobiješ obaveštenje da tvoja verzija OSa nije podržana i uopšte i ne možeš da instaliraš aplikaciju na prvom mestu, a mnoge nekompatibilne aplikacije se i ne pojavljuju uopšte u App Store - u.

Ovo je drastično različito od Androida gde svaka aplikacija može da se instalira, ali to nikako ne podrazumeva da će ista i da radi. I ne radi se tu o novim verzijama Androida, radi se o tome da svako može da budži 3rd party biblioteke kako mu se ćefne, a to što možda i 90% telefona neće da sadrži isti, nema veze, bitno da je nešto napravljeno...
iPhone 4 16GB SIM Free

gorang
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od gorang »

telep,

http://www.youtube.com/watch?v=6M5q5TRuAsY
Najvise volim sa tobom da pricam.... Moze jedno expertsko tumacenje na gornji link, samo molim te nemoj kao Obersal, ok?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: iPhone 5 - još jedno razočarenje ili ne?

Post od toda81 »

Sve zavisi kojim delom se tel tresne o tlo. Npr moj n82 je vise puta padao sa razlicitih visin, ali mi je pre dva meseca ispao sa visine manje od 1m i udario je o pod tako da mu je ekran "riknuo" ali tel radi
Note IV N9100 dual

Odgovori