iPhone 6
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: iPhone 6
Screen comparison: iPhone 6 vs Galaxy S5 vs G3 vs One (M8) vs iPhone 5s
http://www.phonearena.com/reviews/Scree ... -5s_id3810
http://www.phonearena.com/reviews/Scree ... -5s_id3810
Gotovo da nema razlike,ili je ja ne vidim.
A nahvalise displej sa s5 kao najsvetliji i brutalan za po suncu
Move along,nothing to see here
A nahvalise displej sa s5 kao najsvetliji i brutalan za po suncu

Move along,nothing to see here

- El Laki
- Prijatelj foruma
@Baraba Imam utisak da je meni sa aplikacijama na g3 zatamljen, neprovidan što utiče na vidljivost. S5 je na home screen i uz to svetla pozadina. Da si im stavio sve isto, bilo bi drugačije, lakše za uporediti.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
El Laki, pogledaj mape i chrome, to su iste ikonice, na drugog slici mape su baš blizu
Meni lično G2 bolji na suncu.

Meni lično G2 bolji na suncu.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Dok nađoh mape..
S5 mi deluje suviše bledo, isprano, ne toliko svetlo. Sa druge strane G2 je možda manje osvetljen ali jasnije i čistije boje, slova.. Bar meni tako izgleda po ovome što mogu da vidim

-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
Evo jednog domaceg zadatka, za sve konkurentske kvard kor procesore, sa mnogo mnogo rama.
A on jadan samo 1gb, i otvara iz pozadine sve aplikacije u sekundi. Ovo nije domaci zadatak, ovo je zadatak koji android nikad nece moci da ispuni. Mozda oce za 3 godine i 8 jezgara l, i 32gb rama.
http://youtu.be/nCln9_mgZJo
A on jadan samo 1gb, i otvara iz pozadine sve aplikacije u sekundi. Ovo nije domaci zadatak, ovo je zadatak koji android nikad nece moci da ispuni. Mozda oce za 3 godine i 8 jezgara l, i 32gb rama.
Hahahahahahahhaaa, e ljudi, mozemo da poredimo ovde i kacimo slike kucnih ljubimaca, ako neko ima ribice itd da razmenimo iskustva... Pa sta, ionako niko nema iphone 6!
Ima nekoliko strana unazad domaći zadatak koji je Nexus 5 postavio iPhone-u 6 u brzini otvaranja aplikacija i to na dalviku. Telefon koji se pojavio pre godinu dana.
http://m.youtube.com/watch?v=hPhkPXVxISY&feature=share
http://m.youtube.com/watch?v=hPhkPXVxISY&feature=share
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Da i to na tromom dalviku, zamisli samo da je bio na ART-u. Tek bi ga oduvao sa slimsaber-om i elementalX kernelom.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
Druze, ovo su fabricki modeli. Sposobnost nekih ljudi da od modela napravi bolji model nego sto je fabrika izbacila je druga stvar. To samo govori o sposobnosti proizvodjaca da ne umeju da izvuku maksimum iz modela.
- Zile995
- Expert
Sada ce fabrika da izbaci Android L(ART po default-u)...Ali eto, to na iPhone-u ne mozes da uradis. Brz je, svaka cast Apple-u na dobroj optimizaciji softvera.
Ovo za oem proizvođače je tačno, ubace gomilu bloata koji zauzme giga rama i napravi od sasvim dobrog telefona poluupotrebljivi uređaj.darkonda napisao:Druze, ovo su fabricki modeli. Sposobnost nekih ljudi da od modela napravi bolji model nego sto je fabrika izbacila je druga stvar. To samo govori o sposobnosti proizvodjaca da ne umeju da izvuku maksimum iz modela.
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Kad već insistiraš na tome, ajde da ti kažem par stvari, mada sam o tome već pisao u ovoj temi.darkonda napisao:A on jadan samo 1gb, i otvara iz pozadine sve aplikacije u sekundi. Ovo nije domaci zadatak, ovo je zadatak koji android nikad nece moci da ispuni.
iPhone 6/6+ ima dual-core procesor sa novom ARMv8 arhitekturom (64 bita) i OS koji podržava 64-bit. rad kompletnog hardvera, uključujući i grafički procesor PowerVR GX6650 (hexa-core) koji je trenutno jedan od najboljih na tržištu. Ostali konkurenti sa ovog testa još uvek rade sa 32-bit. hardverom i OS, koji će tek od sledeće verzije (L) podržavati rad u 64-bita. Osim toga, ova druga dva uređaja imaju duplo veću rezoluciju ekrana u odnosu na iP6, pa zbog toga imaju i mnogo veće grafičke zahteve.
Ima tu još dosta drugih stvari zbog kojih se ovakav test može okarakterisati kao besmislen (mada si ti njime oduševljen).
Na kraju,... ko će to (normalan) u realnom radu ovako koristi telefon (otvarati 20 aplikacija u nizu jednu za drugom)? Budalaština.
Slazem se. Ali ce neko u SAD videti ovi i pojuriti da kupi iPhone.
Jbg sad, kad su se drugi razbacivali silnim jezgrama i gigahercima bilo je vidi Applea i njihovih procesora. Sad kad ovi izbace dobar procesor, lako je njima, ostali nisu jos ja tom.
Malo realnosti:)
A svaki je test budalastina. Jedino je mjerodavno svakodnevno koristenje sistema, tu iPhone izuva konkurenciju
Btw, ako nekog interesuje za tmobile uredjaje, meni rekose da rade normalno i na ostalim mrezama
Malo realnosti:)
A svaki je test budalastina. Jedino je mjerodavno svakodnevno koristenje sistema, tu iPhone izuva konkurenciju
Btw, ako nekog interesuje za tmobile uredjaje, meni rekose da rade normalno i na ostalim mrezama
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Još na trećoj strani ove teme sam pojasnio da iPhone 6/6+ ima veoma kvalitetan hardver sa kojim može dostojno da parira vodećim rivalima na tržištu i objasnio zbog čega je to tako (baš zbog onih koji tako površno posmatraju stvari). Evo ti link pa pogledaj šta tamo piše.....novak napisao:Jbg sad, kad su se drugi razbacivali silnim jezgrama i gigahercima bilo je vidi Applea i njihovih procesora. Sad kad ovi izbace dobar procesor, lako je njima, ostali nisu jos ja tom.
viewtopic.php?f=27&t=28469&start=40
I ovaj tvoj komentar je takođe nastao kao proizvod površnog tumačenja raspoloživih informacija. Čini se da većina gleda na stvari onako kako im to odgovara, a ne onakvim kakve one zaista jesu.novak napisao:....Jedino je mjerodavno svakodnevno koristenje sistema, tu iPhone izuva konkurenciju.
- Zile995
- Expert
Pa ne moze da im se pojasni 
Ovako, posto se onako razumem oko hardvera, mogu onda samo da potvrdim sve sto je 1808 rekao.
Dakle, nova arhitektura, manja rezolucija i a premocan GPU, dobro optimizovan softver.
Znaci nije da iphone nema jak hardver, lepo je gore objasnjeno.
Sada samo sacekati Android L i uredjaj koji ima 64x cpu. Mada se i nexus 5 dobro drzi.

Ovako, posto se onako razumem oko hardvera, mogu onda samo da potvrdim sve sto je 1808 rekao.
Dakle, nova arhitektura, manja rezolucija i a premocan GPU, dobro optimizovan softver.
Znaci nije da iphone nema jak hardver, lepo je gore objasnjeno.
Sada samo sacekati Android L i uredjaj koji ima 64x cpu. Mada se i nexus 5 dobro drzi.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
1808, tako je, napisao si na početku, tada sam još komentarisao... i onda neko napiše ovo:

A na trećoj strani sam napisao:
To je sve isto kao na S2Joca-Samsung napisao:Što se iPhone-a tiče možda bih uzeo 5S čisto da probam, inače mi ne pada na pamet da menjam N3 za njega, da se vraćam na 1gb rama, 8mpx kameru i dual core procesor, zašto kada sve to imam na S2?

A na trećoj strani sam napisao:
iPhone 6 je dobio i novi grafički procesor PowerVR GX6650 (hexa-core) koji je u rangu sa Tegra K1